כאבים בברך ימין
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני סובל מכאבים בברכיים, במיוחד בברך ימין. הכאב מגיע לשיאו דווקא כאשר אני במנוחה והרגל מכופפת 90 מעלות וללא תזוזה לאורך זמן, לדוגמה בזמן נהיגה ממושכת. הכאב מורגש מעל המפרק. כמו כן, בימים קרים הרגישות לכאב עולה. בצילומי רנטגן הכל נראה תקין. מה עלי לע

תשובה:
יש מקום לברר את מקור הכאב בברך שיכול לנבוע מגורמים רבים שאינם גרמיים כגון : 1- אורך שרירים לא מלא ולא סימטרי. 2- מנח כפות רגליים . 3- מיקום הפיקה ותנועתה במסלול הירך והשוק . 4- שליטת האגן על הברך בהליכה . 5- יציבות המפרקים בברך. בהתאם לבדיקה ולממצאים מותאם תרגול לשיפור התפקוד. כמו כן ניתן להיעזר במכשור חשמלי וטכניקות ידניות. עד לבדיקה מלאה אצל אורתופד ובמכון פיזיותרפיה: לא מומלץ לשבת בתנוחה סטטית עם כיפוף ברך ממושך . נסה לשנות את מנח הברך כל כמה דקות . נסה לחמם את הברך על ידי כרית חימום או גרב אלסטית. רפואה שלמה ירון טילינגר - פיזיותרפיסט מוסמך מכבי שרותי בריאות