סיבות אפשריות לריח רע מהנרתיק
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

הבעיה שלי נוגעת לכמה תחומים רפואיים, וזאת אולי הסיבה לכך שאף אחד לא מצליח לעלות על הבעיה, אף על פי שאני סובלת כבר מעל 20 שנה מריח בלתי נסבל מהנרתיק. אין הפוגה, הריח רצוף לחלוטין, ואני לא פעילה מינית בגלל הסיפור הזה. עשיתי תרבית ולא מצאו דבר. מה זה

תשובה:
האם הריח הרע מלווה גם בהפרשות? האם הוא מתגבר בימים מסוימים בחודש? האם הוא קשור לווסת? ריח רע מהנרתיק לרוב נגרם כתוצאה מזיהום, אך מכיוון שכבר נעשתה תרבית שנמצאה תקינה, לא נראה כי זהו הגורם. ישנם עוד גורמים היכולים לגרום לריח רע, כגון גוף זר בנרתיק, סרטן הנרתיק, פתח בין הרקטום לנרתיק, ויש גם מקרים בהם האישה רגישה יותר לריחות גופה כשאחרים כלל אינם מרגישים בהם. הייתי מתחילה לבדוק את סיבת הבעיה אצל רופא נשים, כמו שציינת. אם לא ימצאו את הבעיה, אפשר לנסות לפנות לאורולוג, ייתכן שהבעיה מקורה בדרכי השתן, אולי אפילו כתוצאה מפגיעה בנרתיק בזמן הניתוח שעברת. ד"ר נעמה זנזורי - אינפומד