דלג לתוכן

השפעת גלולות למניעת הריון על רמת הכולסטרול

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 27/12/2007 תאריך עדכון: 23/09/2013
1 דקות קריאה

שאלה:

אני נוטלת גלולות יסמין כבר חצי שנה. לא מזמן עשיתי בדיקות דם וגיליתי שרמת הכולסטרול שלי היא 155, שרמת ה- LDL שלי היא 161.7, ורמת ה- HDL היא 70.6. אני שוקלת 52 ק"ג וגובהי 159 ס"מ. לפני שהתחלתי לקחת גלולות רמת הכולסטרול שלי היתה תקינה יחסית,

תשובה:

על פי מכתבך נראה שערכי הכולסטרול שלך דווקא ירדו מאז שהתחלת ליטול גלולות (203 לפני השימוש בגלולות לעומת 155 בזמן השימוש). בכל אופן, יכול להיות קשר בין נטילת גלולות למניעת הריון לבין רמת הכולסטרול, בעיקר אם יש רקע משפחתי של בעיות כולסטרול. שמירה על אורח חיים בריא היא פרמטר חשוב באיזון הכולסטרול, אך נראה שאת אכן שומרת על אורח חיים שכזה. אני ממליצה לך לפנות לרופא הנשים ולנסות להחליף את הגלולות אם יש בכך צורך. אם לא יחול שינוי ברמת הכולסטרול, יש לשקול אמצעי מניעה חלופיים. ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד
רופאים בתחום
ד"ר ארי דירוא
ד"ר ארי דירוא אף אוזן גרון וכירורגיית ראש-צוואר
ד"ר דמיטרי אזרוב
ד"ר דמיטרי אזרוב וטרינרים
פרופ' ניצה גולדנברג כהן
פרופ' ניצה גולדנברג כהן עיניים
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו