הבירור הדרוש כאשר רמת הסידן גבוהה
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

בבדיקות שעברתי לאחרונה נמצא שרמת הסידן שלי גבוהה: 10.7. הרופא המליץ להפסיק לקחת את הכדורים דיזותיאזיד, ובכל זאת רמת הסידן נשארה 10.7. האם עלי לאכול פחות מוצרי חלב?

תשובה:
ראשית, הערך העליון של הנורמה הוא 10.5, כך שלא מדובר בחריגה משמעותית. הפסקת השימוש במשתן היא נכונה. בנוסף, יש לבדוק את תפקוד בלוטת התריס (thyroid) ובלוטת ה- parathyroid, ולעשות ספירת דם ובדיקת תפקודי כליות. רצוי שתעברי גם בדיקת צפיפות עצם. חזרי על בדיקת הסידן בעוד מספר שבועות. בינתיים את יכולה להפחית את צריכת הסידן במזון. בברכה, ד"ר שירי אורי - אינפומד