פטמות נפוחות בנער
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בן 16. כבר כשנה וחצי אני סובל מבעיה מטרידה ביותר בפטמות שלי. הייתי כבר אצל שני רופאי משפחה ושניהם פתחו ספרים רפואיים בשביל לנסות למצוא מה הבעיה, אך ללא הצלחה. הבעיה היא שקצה הפטמה שלי מאוד גדול ונפוח ואני מרגיש כאילו הוא מלא בנוזל כלשהו. הנפיחו

תשובה:
בתקופת ההתבגרות מורגשת לעיתים התנפחות באזור הפטמות הנובעת כנראה מהפרשת ההורמון אסטרוגן, והיא נוטה להיעלם תוך זמן מה. יש מקרים שבהם החזה של נערים בגיל ההתבגרות גדל ואינו נסוג באופן ספונטני ומקבל צורה וממדים של שדי אישה קטנים. תופעה זו גורמת מבוכה וחרדה, כפי שתיארת בעצמך. התרחבות כזו באיזור השדיים עלולה להצביע לעיתים על בעיות רפואיות נוספות, כמו חוסר איזון הורמונלי, ולכן יש לערוך בירור מקיף כדי לגלות אם ישנה סטייה כלשהי ואם נחוץ טיפול. שכיחות התופעה גבוהה, כאמור, בגיל ההתבגרות. רק אם התופעה אינה נסוגה מעצמה לאחר גיל 17 כדאי לבדוק את הסיבה. ברובם המכריע של המקרים, הבירור אינו מעלה דבר, כלומר לא מוצאים סיבה כלשהי לתופעה. אם עדיין אינך שקט, אתה יכול להתייעץ עם גינקולוג, או עם כירורג פלסטי, שמכירים את הנושא יותר לעומק. איחולי בריאות ד"ר אורלי שניידר - אינפומד