הימצאות נוגדנים נגד ייצור הורמוני בלוטת התריס
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

מה אומר ערך מאוד גבוה (1047) של Anti Thyroid Peroxide בבדיקת דם, כאשר שאר הערכים הקשורים לבלוטת התריס הם בנורמה?

תשובה:
Thyroid Peroxide הוא אנזים שאחראי על ייצור הורמוני התריס. מציאתם של נוגדנים כנגדו פוגעת בייצור הורמוני הבלוטה. מדובר על נוגדן אוטואימוני. נוכחותו קשורה בעיקר למחלת השימוטו, שהיא גורם שכיח לתת-פעילות בלוטת התריס, ולמחלת גרייב, אך הוא נמצא גם במצבים נוספים. מחלת השימוטו מתאפיינת בתת-פעילות של בלוטת התריס והופעתה היא הדרגתית. במצב של תת-פעילות של בלוטת התריס, רמת ה- TSH אמורה להיות גבוהה מן הרגיל. אם מדדי תפקודי הבלוטה תקינים אצלך, כולל רמת ה- T4, ואינך סימפטומטית, כלומר אם אלה נוגדנים שהתגלו באקראי בלא שאת סובלת מבעיות כלשהן, יתכן שאין צורך בבירור נוסף, אבל רצוי שתהיי במעקב הדוק יחסית אחר תפקוד הבלוטה. רצוי לברר גם מה היו תוצאות קודמות של בדיקת תפקוד בלוטת התריס, אם עשית בדיקות כאלה. על הרופא להתרשם ממצבך בבדיקה גופנית, ולבדוק נוכחות של גויטר (בלוטה מוגדלת) או קשריות בבלוטה. אם הדבר מפריע לך, רצוי להתייעץ עם אנדוקרינולוג. אם זהו ממצא אקראי, מעקב אחר תפקוד הבלוטה יכול להספיק. בברכה, ד"ר שירי אורי - אינפומד