הסבר על תוצאות מיפוי עצמות בגלל נפילה ופגיעה בברך
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

נעשה לי מיפוי עצמות כל גופי, עם הדגשה על ברך ימין בגלל נפילה. אבקש הסבר פשוט למונחים הרפואיים: קליטה מוגברת בעמוד שדרה צווארי אמצעי, צד שמאל של L4, קרסול ימין וקליטה לא אחידה בברך ימין ופוקלית בסדק מפרקי מידאלי. הופניתי לארתרוסקופיה.

תשובה:
כל תהליך טראומטי (כמו למשל שבר), תהליך זיהומי, דלקתי או ניווני או תהליך גרמי אחר, יכול לתת קליטה מוגברת במיפוי עצמות. במקרה שלך הודגמו מוקדי קליטה בחוליות עמוד השדרה הצווארי, חוליה מותנית L4 - ממצאים שעשויים להתאים לממצאים טראומטיים או לשינויים ניווניים שהינם חסרי משמעות מיוחדת ושאינם מצריכים טיפול, בייחוד אם צילום מכוון לא הדגים שברים. לגבי הברך, הסימפטומים בשילוב עם המיפוי מעלים חשד שיש נזק מקומי, ולכן נשלחת לארתרוסקופיה להסתכלות ישירה על מרכיבי המפרק מבפנים, עם אפשרות של תיקון קרע ברצועות או סחוסים, אם ישנם.