כאבים בחזה אצל בחור צעיר
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בן 20. מדי פעם יש לי כאבים בחזה, בעיקר בצד שמאל. לפעמים הכאבים חלשים, כמעט מדגדגים. אבל לפעמים הם חזקים מאוד. בפעם האחרונה שהיו לי הכאבים האלה ממש נלחצתי. הרגשתי שהמיטה זזה או שאני זז כשהם קורים לשניות מעטות, ואז זה עבר. אני נורא לחוץ, האם התזוזו

תשובה:
כאבים בחזה יכולים להיגרם על ידי מספר סיבות, שהמדאיגה מביניהן היא בעיה בשריר הלב. לרוב, כאבים בחזה שמקורם בלב הם בעלי אופי לוחץ. הם מופיעים בזמן מאמץ, מוקלים במנוחה, מלווים בקוצר נשימה ובהזעות, ומופיעים לרוב בצד שמאל של החזה וקורנים לצוואר וליד שמאל. הכאבים שאתה מתאר לא נשמעים כמו כאבים שמקורם בלב, במיוחד לאור גילך הצעיר, אך חשוב מאוד לפנות לרופא ולשלול קודם כל בעיה בלב. אם זו לא הסיבה, יש עוד סיבות אפשריות, כגון בעיה כלשהי בריאות (דלקת ריאות, הצטברות אוויר בחלל הצדר ועוד), בשרירים ובצלעות (לבעיות אלה אופייני שהכאבים מוחמרים בלחיצה על המקום ומתגברים בנשימה עמוקה), במערכת העיכול (צרבת, כיב), ועוד. לצערי, כדי לאבחן את הבעיה נחוצים מידע ובדיקות נוספים: האם אתה מעשן? האם ישנן מחלות לב במשפחה? אני מציעה לך לפנות לרופא המשפחה לבירור סיבת הכאבים, שכן חשוב מאוד לשלול בעיה בלב. בהצלחה! ד"ר נעמה זנזורי - אינפומד