הסבר לתוצאות בדיקות הורמונליות של אישה
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

על מה יכולות להעיד תוצאות הבדיקה הבאות? ESTRADIOL (E-2) 1050 pmol/L PROGESTERONE 71.2 nmol/L

תשובה:
תוצאות הפרוגסטרון נראות תקינות, למרות שלא ציינת באיזה שלב במחזור החודשי נמדדו ערכים אלה. להלן הערכים התקינים בשלבים שונים: בשלב הזקיק: 0-150 ng/dl בשלב הלוטאלי: 300 ng/dl בשלב האמצע לוטאלי: 2000 ng/dl רמת האסטרדיול גבוהה מהנורמה. סיבות לכך יכולות להיות הריון, עודף משקל או אי-סדירות של המחזור החודשי. בנוסף, זה יכול להעיד על ממאירות בשחלה, בבלוטת יותרת הכליה, גדילה מולדת של יותרת הכליה, ומחלת כבד כגון שחמת הכבד. גם תרופות מסוימות יכולות להעלות את רמת האסטרוגנים בדם. אין לי מספיק נתונים לגבי מצבך הבריאותי, לגבי השלב במחזור בו ביצעת את הבדיקה ולגבי תרופות שאולי את נוטלת, ולכן אמליץ לך לפנות לרופא המשפחה או לגינקולוג להתייעצות. בברכה, ד"ר קרן גלרון - אינפומד