הטיפול בליפומות רבות על פני הגוף
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

לבעלי יש בליטות שומן בקוטר 2 ס"מ מפוזרות על גופו, על החזה, על הצוואר, על הגב וכו'. מהן, ומה הסיבה להן? כיצד ניתן להסיר אותן או לטפל בהן? בעבר רצו לנתח אותו על מנת להוציאן אך בגלל לחץ דם גבוה נמנעו מכך.

תשובה:
אני מניח שאת מתכוונת לליפומות. ליפומה הינה גידול שפיר (לא סרטני) של תאי שומן בגופינו. הסיבה להופעתה אינה ידועה, אולם מדובר בגידול שכיח למדי, שיכול להופיע בודד או כגידולים רבים ומפוזרים. הגידול אינו מסוכן ובדרך כלל מסירים אותו בניתוח פלסטי כאשר הוא מאד גדול או כאשר הוא מפריע מבחינה אסתטית. יתר לחץ דם אינו סיבה מספקת להימנע מניתוח. אף על פי שמדובר בניתוח קוסמטי, אם הדבר מאד מפריע, למרות לחץ הדם הגבוה (שיש לאזנו ללא קשר לליפומות או לניתוח), ניתן בדרך כלל לבצע את הניתוח. ד"ר אמיר בר-שי - אינפומד