מזה כמה זמן שמעירים לי על כך שיש לי רעד בראש. הראש נע קדימה ואחורה בתנו
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

מזה כמה זמן שמעירים לי על כך שיש לי רעד בראש. הראש נע קדימה ואחורה בתנועות מאד קטנות. במשפחתי היו מקרי פרקינסון (אבי ודודתי) האם ניתן לבדוק זאת והאם אני בדרגת סיכון גבוהה ?

תשובה:
קיימות מספר סיבות היכולות לגרום לרעד, ביניהן פרקינסון, רעד משפחתי (Essential Tremor), תופעות לוואי של תרופות, פעילות יתר של בלוטת התריס (תירואיד) ועוד. רעד בראש אינו אופייני למחלת פרקינסון, בה הרעד בא לידי ביטוי בעיקר בגפיים, אלא יכול להצביע על רעד משפחתי (Essential Tremor הנקרא גם Benign או Familial), תופעה אליה לא מתלווה נזק נוירולוגי נוסף. על פי הידע הקיים כיום - מחלת הפרקינסון אינה מחלה תורשתית, אולם נושא זה נמצא עדיין במחקר.