הכחלה באזור הפה אצל תינוקת
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

בתי בת תשעה וחצי חודשים וסובלת מריפלוקס וnדלקת בוושט. לאחרונה שמתי לב שבאיזור הפה, השפתיים, וגם מתחת לשפתיים לכיוון הסנטר ומעל השפתיים לכיוון האף - יש איזור שצבעו כל הזמן סגול, שמשתנה לפעמים והופך לכהה במיוחד כשהיא במאמץ רב או אחרי מקלחת. האם זה יכול

תשובה:
ריפלוקס הוא זרימה של נוזל בכיוון הפוך לכיוון התנועה התקין, והדבר עלול לגרום כיבים ודלקות בוושט. כמה זמן התופעה הזו ישנה? האם היא מלווה בשיעול או בקוצר נשימה? ללא בדיקה, לא אוכל לתת אבחנה. ההכחלה סביב אזור הפה באמת מדאיגה, מפני שהיא מצביעה על חוסר חמצון מסיבה כלשהי - ייתכן שבשל הריפלוקס שחוסם את דרכי הנשימה, או בשל מחלת לב. אני מציעה לקחת את בתך לבדיקה אצל רופא הילדים. ד"ר נעמה זנזורי - אינפומד