דלג לתוכן

ההשפעה של שפעת בהריון על העובר

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 04/02/2008 תאריך עדכון: 01/10/2013
1 דקות קריאה

שאלה:

אני בהריון שני לאחר תשע שנים, בסוף השליש הראשון להריוני, בשבוע ה-12. חליתי השבוע בשפעת, ובמשך יומיים עלה חום גופי ליותר מ-39 מעלות, ולמרות האקמול והאופטלגין, הוא לא ירד, אלא רק לאחר קבלת אנטיביוטיקה. הרופאה אמרה לי שיכול להיגרם מכך נזק לעובר ולא פי

תשובה:

חום גבוה כמו שציינת אכן יכול לגרום נזק לתינוק, אך בעיקר אם הוא נמשך יותר מ-4 ימים. במצב כזה, יש סכנה להתפתחות מומים או לעצירת התפתחות העובר. אין סיבה להיות בהיסטריה, אבל יש לעקוב אחר התפתחות העובר וגדילתו. הייתי ממליצה גם לבדוק את נוכחות הווירוס ציטומגלו (CMV) אם עדיין לא עברת בדיקה כזאת. ד"ר קרן גלרון - אינפומד
רופאים בתחום
פרופ' בנימין וולוביץ
פרופ' בנימין וולוביץ ילדים
ד"ר מיכל לאופר
ד"ר מיכל לאופר רפואת שיניים
ד"ר אדם וינטר
ד"ר אדם וינטר כירופרקטיקה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו