מה משמעות הקיצורים: PTCA CABG ואבחנה: DESCRIBE SITE ,HISTOLOGY ,STAGE <
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

מה משמעות הקיצורים: PTCA CABG ואבחנה: DESCRIBE SITE ,HISTOLOGY ,STAGE

תשובה:
CABG הוא קיצור של Coronary Artery Bypass Graft, או במילים אחרות - ניתוח מעקפים. מדובר בביצוע מעקף לעורק כלילי (קורונרי) סתום, המזין את שריר הלב, על-יד כלי דם אשר נלקח ממקום אחר, בדרך כלל עורק מן השד או וריד מן השוק. PTCA הוא קיצור של Percutaneus Transluminal Coronary Angioplasty, כלומר צנתור לבבי, ושימוש בבלון לצורך פתיחת סתימה שנגרמה עקב טרשת עורקים. לאחר שימוש בבלון ניתן להוסיף Stent, כדי למנוע חסימה נוספת של העורק. Histology - חקר רקמות הגוף החי. כלומר, לאיזה איבר אופייני שילוב תאים אלה, שכן מבנה רקמת הריאה שונה ממבנה העצם, למשל. אבחנה היסטולוגית, המבוצעת במיקרוסקופ ובעזרת צביעות שונות של הרקמה, אפשר לתת גם באשר לרקמת גידול, ובמקרה זה מדובר בסוג הגידול, ובסוג התאים ממנו התפתח. Stage - שלב. הוא מתאר את חומרת המחלה או התופעה ממנה סובל החולה. כאשר מדובר במחלה ממארת, ה- Stage נקבע על פי מספר פרמטרים, השונים מגידול לגידול. ביניהם: גודל הגידול, מספר ומיקום בלוטות לימפה נגועות וקיומן של גרורות מרוחקות. אך המילה אינה חייבת להתייחס דווקא למחלות ממאירות, ויכולה לתאר חומרת מצב בכל מחלה שהיא. Site - מיקום המחלה בגוף.