תוצאות חריגות של גלוקוז, שומני הדם ותפקודי קרישה
מאת: מערכת אינפומד
2 דקות קריאה
שאלה:

אני מבקש לקבל הסבר לתוצאות הקיצוניות מתוך בדיקות שביצעתי לפני 10 ימים: hct 40.9 baso 0.0 macro% 0.1 hypo% 0.3 glucose 246 triglyc. 154 hdl 43 bilirubin 0.20 cpk 311 pt-inr 3.20 pt-sec 32.1 pt% 19 aptt 42.2 אלו התוצאות הקיצוניות. מה המ

תשובה:
4 התוצאות הראשונות מעידות על חריגות קלות ביותר בספירת הדם שאין להן כל משמעות. רמת הסוכר שלך גבוהה. - האם הבדיקה נעשתה בצום? אם כן, יש לחזור על הבדיקה פעם נוספת בצום, או לבצע העמסת סוכר. תוצאה גבוהה חוזרת (בתנאי שהבדיקות בוצעו כראוי ובצום) מעידה על מחלת הסוכרת, ומחייבת טיפול. רמת הטריגליצרידים מעט גבוהה (הנורמה היא עד 150). הסיבה לעלייה ברמת הטריגליצרידים היא בדרך כלל שילוב של נטייה תורשתית ותזונה עשירה בשומנים. סוכרת לא מאוזנת, השמנת יתר, תת-פעילות בלוטת התריס, תסמונת נפרוטית (מחלה כלייתית) - גם אלה עשויים לגרום לעלייה ברמת הטריגליצרידים. ישנן תרופות שעלולות לגרום לעלייה ברמת הטריגליצרידים, הכוללות משתנים, תרופות להסדרת קצב הלב, סטרואידים ועוד. הטיפול הוא קודם כל דיאטה מאוזנת דלת שומן ופעילות גופנית. HDL הוא "הכולסטרול הטוב". רצוי שרמתו תהיה גבוהה ככל האפשר. אצלך הרמה מעט נמוכה, 42, אך לצערנו לא ניתן לעשות דבר על מנת לשנות את המצב. לא ציינת אם בדיקת רמת הבילירובין היא בדיקה של בילירובין כולל, ישיר או עקיף, לכן לא אוכל להתייחס לתוצאה. רמת ה- CPK שלך היא 311, וזו רמה מאוד גבוהה. תוכל למצוא מידע רב בפורטל אינפומד לגבי CPK. פעילות גופנית רגילה היא הסיבה העיקרית לעלייה קלה ב- CPK. קודם כל יש לשלול אפשרות זו על ידי ביצוע בדיקה חוזרת לאחר כשבוע ללא פעילות גופנית. רמת ה- INR PT תקינה היא עד 1.2. זהו מדד לתפקודים מסוימים של מערכת הקרישה. הארכה של INR יכולה להתרחש עקב הפרעה בקרישה, העלולה להוביל לדימומים לא נשלטים. כך לגבי הערכים PT-sec ו- APTT, שגבוהים אצלך. יכול להיות שישנן הפרעות קרישה שונות הגורמות לכך, או נטילה של קומדין, תרופה נוגדת קרישה. אם אינך נוטל קומדין, יש לפנות בהקדם לרופא המטפל לבירור. איחולי בריאות ד"ר נועה גולדשר מינרבי - אינפומד