הסיבות להיפרדות שליה
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

האם יש טיפול להיפרדות שליה? בהריון הראשון שלי ילדתי בשבוע ה-27, בשל היפרדות שליה של 50% ויותר. בהריון השני היו לי תאומים, ילדתי בשבוע ה-30 בגלל היפרדות שליה, ותינוק אחד מת. אני רוצה עוד ילדה, אבל פוחדת. האם יש טיפול מונע להיפרדות שליה?

תשובה:
השליה היא מבנה הגדל במהלך ההריון ומזין את העובר. היפרדות שליה (placenta abruption) מתרחשת כאשר השליה מתנתקת מהחלק הפנימי של הרחם באופן חלקי או מלא לפני הלידה. מצב כזה יכול להוביל לחוסר חמצן אצל העובר ולדימום מסיבי אצל האישה. זהו מצב מסכן חיים המחייב לפנות לטיפול רפואי במהירות. סימנים אופייניים להיפרדות שליה: דימום מהנרתיק בעוצמה משתנה כאבי בטן שמתחילים באופן פתאומי כאבי גב שמתחילים באופן פתאומי רגישות והתקשות של הרחם התכווצויות של הרחם הסיבות להיפרדות שליה בדרך כלל לא ידועות, אך ישנם גורמי סיכון: מספר רב של הריונות אירועים קודמים של היפרדות שליה מעלים את הסיכון ב-15% לפחות לחץ דם גבוה הפרעה בקרישיות הריון מרובה עוברים כמות מי שפיר גדולה נשים מעל גיל 40 חבלה בבטן במהלך ההריון נשים שמעשנות, שותות אלכוהול או משתמשות בסמים לצערנו, לא ניתן למנוע היפרדות שליה באופן מוחלט, אלא רק להפחית את גורמי הסיכון על ידי הפסקת עישון ושתיית אלכוהול, ואיזון של לחץ הדם ושל סוכרת הריון. אם היו מקרים של היפרדות שליה בעבר, צריך להיות במעקב הריון צמוד של הרופא המטפל. בברכה, ד"ר נעמה ורבין - אינפומד