זיהום של השופכה אצל גבר
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בן 34. יש לי הפרשה לבנה וסמיכה מאיבר המין. ההפרשה מופיעה רק במתן צואה. עשיתי בדיקות דם ושתן לגילוי מחלות מין והתוצאות היו שליליות. מה עוד יכול להיות הגורם להפרשה? למה היא מופיעה רק בעת מתן צואה? מה דרכי הטיפול?

תשובה:
הפרשה מאיבר המין בגבר לרוב מעידה על זיהום של השופכה, החלק הסופי של דרכי השתן. התגברות ההפרשה בעת מתן צואה נובעת מעליה בלחץ התוך-בטני בזמן היציאה, ואינה מעידה על הסיבה להפרשה. הבדיקה הדרושה על מנת לאבחן את סיבת ההפרשה היא משטח ותרבית מן ההפרשה עצמה. בדיקת שתן לא תמיד מאפשרת לאבחן זיהום בשופכה. הגורמים לדלקת בשופכה נחשבים למחוללי מחלות המועברות במין, הכוללות זיבה (גונוריאה), כלמידיה, מיקופלסמה, אוראופלסמה, טריכומונס, ועוד. הטיפול בזיהום כזה הוא אנטיביוטי. גם אם לא יימצא גורם הזיהום, נותנים טיפול אנטיביוטי שמכסה את כל האפשרויות השכיחות. ברוב המקרים יש לטפל גם בבת הזוג, אשר לרוב נדבקת גם אם אינה סימפטומטית. הטיפול חיוני על מנת למנוע סיבוכים הן בגבר והן באישה, כגון התפשטות של הדלקת, אי-פוריות, ודלקות מפרקים. רצוי לפנות בהקדם לאורולוג להשלמת הבירור והטיפול. ד"ר נועה גולדשר מינרבי - אינפומד