הבדיקות הנחוצות לפני כניסה להריון
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

רציתי לדעת אילו בדיקות חשובות אני אמורה לעשות לפני כניסה להריון.

תשובה:
טרם הכניסה להריון ניתן לעשות מספר דברים: ראשית, מומלץ ליטול חומצה פולית בשלושת החודשים טרם הכניסה להריון, מרשם תוכלי לקבל מרופא המשפחה שלך. שנית, לגבי מחלות גנטיות - ניתן לבצע את הבדיקות הגנטיות טרם הכניסה להריון, גם את וגם בן זוגך יכולים לבצען. תוכלי לקבל פרטים נוספים בפורטל אינפומד. שלישית, חשוב לדעת טרם ההריון את מצבך החיסוני לגבי מספר מחלות זיהומיות העלולות לפגוע בעובר אם את נדבקת בהן במהלך ההריון. כנגד חלק מן המחלות הזיהומיות האלה אפשר לקבל חיסון. את החיסונים יש לבצע לפני הכניסה להריון. המחלות הזיהומיות החשובות לבדיקה (בבדיקה בודקים את רמת הנוגדנים כנגד המזהם) הן אדמת, CMV, EBV, הרפס, הפטיטיס B ,טוקסופלסמה, סיפיליס. אם ימצא שאינך מחוסנת, ניתן כאמור להתחסן לאדמת ולהפטיטיס B לפני הכניסה להריון. ד"ר אמיר בר-שי - אינפומד