מה אומרת תוצאת בדיקת EMG הבאה: "הפרעה בגליי F בטיביאליס ובפרוניאל <br /
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

מה אומרת תוצאת בדיקת EMG הבאה: "הפרעה בגליי F בטיביאליס ובפרוניאל יחידות פוליפזיות בשרירים ברגל שמאל מתאים להפרעה שורשית L-5 S-1.

תשובה:
מה אומרת תוצאת בדיקת EMG הבאה: "הפרעה בגליי F בטיביאליס ובפרוניאל יחידות פוליפזיות בשרירים ברגל שמאל מתאים להפרעה שורשית L-5 S-1. זה אומר שבגובה דיסק בין חוליות הגב המותניות L5-S1 יש כנראה בלט דיסק הגורם ללחץ על שורשי עצבים המעצבבים את התחושה בכף הרגל ולאורך השוק ומפריע להולכה העצבית התקינה. [27/04/2003]