ביוץ, זמן הפוריות והפרשה ורודה מן הפות
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 34. הפסקתי ליטול גלולות למניעת הריון לפני כמה חודשים במטרה להיכנס להריון. לאחר כמה חודשים אובחנתי כבעלת שחלות פוליציסטיות, אך אני בדרך כלל מקבלת מחזור בזמן, ומרגישה כאבי ביוץ כל חודש. שבוע לאחר הביוץ האחרון היתה לי הפרשה ורודה לפני ואחרי קיו

תשובה:
זמן הפוריות של האישה הוא בזמן הביוץ. ניתן להיכנס להריון גם כמה ימים לפני ואחרי הביוץ. רמת הפוריות ומועדה אינה קשורה לכאב שאותו מרגישים במהלך הביוץ. ההפרשה שאת מתארת אינה משמעותית, ובדרך כלל קשורה לשאריות מחזור או לחיכוך שגרם לפציעה קלה באזור הנרתיק. בדרך כלל אין לזה חשיבות. אם התופעה חוזרת על עצמה שוב, כדאי לגשת לרופא הנשים להיבדק. ד"ר נעמה ורבין - אינפומד