רמת טריגליצרידים גבוהה 2
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 63. בדיקות הדם שלי אינן תקינות. במשך כ-3 שבועות רמת הטריגליצרידים שלי נעה מ-344 ל-478, רמת הכולסטרול הטוב השתנתה מ-40 ל-34, ורמת הכולסטרול הרע לא ניתנת לחישוב. הכולסטרול הכללי השתנה מ-193 ל-184. אני מטופלת בסימוביל 20 מ"ג, נורמיטן 25

תשובה:
הסיבה השכיחה ביותר לרמה גבוהה של טריגליצרידים היא דיאטה עשירה בפחמימות. לכן, לפני הכל, את צריכה לוודא שאת אוכלת נכון. זה אומר הימנעות מסוכרים פשוטים, הפחתת כמות הקלוריות וירידה במשקל. זה יביא לירידה ניכרת ברמת הטריגליצרידים. לא ציינת אם את סובלת מעודף משקל, לכן ראי המלצה זו ככללית. דבר נוסף שחשוב לשים לב אליו: האם היית בצום של 12 שעות טרם ביצוע הבדיקה? אם לא, יתכן שהתוצאות אינן מדויקות. רמת הכולסטרול הכללי שלך בסך הכל תקינה. רמת ה- LDL אינה ניתנת לחישוב כאשר ערכי הטריגליצרידים הם מעל 300 מ"ג/ד"ל. סטאטינים (למשל הסימוביל שאת לוקחת) אמורים להוריד רמת הטריגליצרידים ולהעלות את רמת ה- HDL, אבל יש גורמים אחרים שמשפיעים על ערכים אלה. ההמלצה שלי היא ראשית לעשות שינוי במזון (פני לדיאטנית או לנטורופת), וכן יש לשלב פעילות גופנית. זה מאוד חשוב באופן כללי. הסטאטינים הם תרופה טובה מאוד, אבל יש גם אופציות אחרות, כמו תרופות ממשפחת הפיבראטים, שמשמשים בעיקר להורדת רמת הטריגליצרידים. לייעוץ נוסף והכוונה, פני לרופא המטפל. ד"ר שירי אורי - אינפומד