בתוצאות בדיקה נאמר: " מדובר בתהליך אקספנסילי עם גבול סקלרוטי בקצה אחורי
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

בתוצאות בדיקה נאמר: " מדובר בתהליך אקספנסילי עם גבול סקלרוטי בקצה אחורי של הצלע (השערה: אנקונדיומה? אחר?) ". בממצאים של בדיקה אחרת נשאלה השאלה: שבר ישן ? אוסטאומה?. אוסטיאומה אני יודעת שזה גידול שפיר, השאלה היא האם אנקונדיומה זה סוג של גידול או מ

תשובה:
ייתכן והכוונה היא לאנכונדרומה - enchondroma שהוא גידול שפיר בעצם שמקורו מרקמת סחוס. בד"כ גידול זה מופיע בעצמות הידיים ולא בצלע. הגידול מצריך הוצאה ניתוחית. לבירור טיב הממצא אם כן, יש לשקול ביצוע CT.