תרופות משתנות ולחץ דם
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בן 55. עברתי התקף לב לפני כ-6 חודשים. אני נוטל נורמיטן 25 מ"ג, לוטן 50 מ"ג, אספירין 75 מ"ג, פלאויקס 75 מ"ג וסימבאסטאטין 40 מ"ג. יש לי לחץ דם של 90-60 ואף 80-60 אבל אני לא מרגיש חולשה. הדופק במנוחה הוא כ-48. בבדיקת

תשובה:
תרופה משתנת היא תרופה המסייעת להוציא עודפי מים מן הגוף על ידי הגברת כמות השתן המופרש. תרופות משתנות משמשות להפחתת בצקת עקב אצירת מים ומלחים במחלות לב, כליות או כבד. יש משתנים שמשמשים גם להורדת הלחץ התוך-עיני בגלאוקומה, וניתנים גם בשילוב עם תרופות אחרות לטיפול ביתר לחץ דם. כאשר מוסיפים תרופה חדשה, יש לעקוב אחר לחץ הדם. התגובה לתרופה היא אישית, ובהתאם לתוצאות, יש לשקול את המשך מתן התרופה. כל תרופה להורדת לחץ דם עלולה לגרום לירידה נוספת בלחץ הדם, אך אם לא נוטלים מינון גבוה מן המותר סביר שהירידה תיעצר. עם זאת, יכולות להופיע תופעות כמו חולשה או סחרחורת (ובמקרים קיצוניים גם התעלפות), ויש לשים לב לכך. לסיכום, עליך לעקוב אחר לחץ הדם שלך, ואם אתה חש שינוי במצבך הגופני, פנה לקבלת עזרה רפואית. ד"ר ורד אסטרחן - אינפומד