איידס - נשאות ומחלה
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

האם נכון להגדיר נשא HIV שמטופל ונמצא תחת השגחה רפואית בשם "חולה איידס"? מדוע רק בארץ משתמשים במונח "חולה איידס", כאשר בכל האתרים המקצועיים בחו"ל אין משתמשים כלל במילה AIDS, ואף פעם לא כותבים על נשאי המחלה כעל "חולים"

תשובה:
נשא HIV הוא אדם שנושא את נגיף ה- HIV העלול לגרום לאיידס, שאינו חולה במחלה קלינית, ושמערכת החיסון שלו תקינה (דבר שמתבטא בספירת תאי CD4 העולה על 200 תאים). כאשר אדם חולה במחלה קלינית הנגרמת מנגיף ה- HIV, או שתפקוד מערכת החיסון שלו לקוי מאוד (למשל כאשר ספירת תאי CD4 אצלח נמוכה מ-200 תאים), הוא מוגדר כחולה איידס. מטרת נטילת התרופות היא להעביר חולה למצב של נשא, ולהשאירו במצב של נשא לשארית חייו. נשא שנוטל תרופות כהלכה ושנמצא בפיקוח רפואי סדיר עשוי להגיע לתוחלת חיים תקינה או קרוב לכך, ובאיכות חיים טובה. בברכה ד"ר איציק לוי רופא בכיר המרפאה לסיקור, מניעה וטיפול במחלות המועברות במגע מיני מומחה בפנימית, מחלות זיהומיות ומחלות המועברות במגע מיני