הופעה של שיער ערווה אצל ילדה בת 9
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

הבת שלי תהיה עוד שבוע בת 9. לאחרונה החלו לצמוח לה שערות באזור איבר המין. בתי אינה מפותחת כלל מבחינה מינית, והיא גם נמוכה ונראית ממש ילדה קטנה, ולכן זה מדאיג אותי. האם זה אומר שבקרוב היא תקבל מחזור? אני התחלתי להתפתח וקיבלתי מחזור לראשונה רק אחרי גיל

תשובה:
Premature Pubarche/Adrenarche היא הופעה מוקדמת של שיער מיני (בערווה ובבית שחי) בבנות לפני גיל 8 ובבנים לפני גיל 9, ללא סימנים אחרים של הבשלה מינית. Premature Pubarche נגרם כתוצאה מהבשלה מוקדמת של ייצור אנדרוגנים בבלוטת יותרת הכליה. בדרך כלל זהו מצב שפיר שאינו מצריך טיפול. אבל ישנם מקרים שבהם מצב זה נגרם כתוצאה מחוסר באנזימים מסוימים בבלוטת יותרת הכליה, אשר גורמים לייצור מוגבר של אנדרוגנים, ואז יכולים להופיע סימנים נוספים, כמו צמיחה מואצת לגובה, הגדלה של הדגדגן, אקנה, והתפתחות מוקדמת של גיל העצמות. במצב כזה יש לבצע מספר בדיקות שיכולות לשלול או לאשש את האבחנה. אמליץ לך להתייעץ עם רופאת ילדים אשר מתמחה באנדוקרינולוגיה. ד"ר גיא פישמן - אינפומד