אינסולין ואומגה 3
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בן 54, חולה סוכרת מסוג 2 במצב מאוזן ( אינסולין לומיר + כדורים). אני מקבל אומגה 3 והתחלתי לצרוך שמן פשתן ו- Q10. לאחרונה שמתי לב לעלייה ברמת הסוכר (גם בצום וגם לא). האם זה קשור לתוספי המזון האלה?

תשובה:
ידוע שתוספים המכילים אומגה 3 (כגון שמן פשתן) יכולים להעלות את רמת הסוכר בדם ולגרום לכך שאדם המקבל תרופות נגד סוכרת יצטרך להעלות את מינון התרופות על מנת להתאזן. על כן לא מומלץ לחולים הלוקחים תרופות נגד סוכרת ליטול תכשירים המכילים אומגה 3 מבלי להתייעץ תחילה ברופא המטפל. ככל שידוע לי, ל- Q10 אין השפעה על רמת הסוכר בדם. בברכה ד"ר יעקב אולך - אינפומד