האם יש אופציה לטפל במחלות לב באמצעות ניתוח?
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

האם יש אופציה לטפל במחלות לב באמצעות ניתוח?

תשובה:
ניתוח של כלי הדם (אנגיופלסטיקה) הוא הליך אשר מיועד לטפל במחלות לב. במהלך ניתוח של כלי הדם מחדירים בלון זעיר שתפקידו לפתוח את העורקים אשר ממוקמים מסביב ללב שלך. את הבלון מחדירים דרך עורק אשר ממוקם בזורע או ברגל שלך. ייתכן ובנוסף יחדירו אל תוך העורק החסום גם תומכן מתכת (סטנט) אשר ישמור על העורק החסום פתוח במקום של החסימה.
הליך ניתוחי נוסף, על מנת לטפל במחלות לב, הוא ביצוע ניתוח מעקפים. נוטלים מקטעים של עורקים מן הרגליים ומחברים מקטעים אלה על גבי העורקים החסומים באזור הלב שלך, על מנת לגרום לדם לזרום במעין מעקף מסביב לאזור החסימה, בכדי להגביר את זרימת הדם אל עבר הלב שלך. ניתוח מעקפים מבוצע על פי רוב כאשר ניתוח של כלי הדם אינו אפשרי לביצוע או כאשר הרופא המטפל בך חש כי זהו פתרון טיפולי טוב יותר במקרה שלך.