שאלות ותשובות - עמוד 102

אני בת 19. בעקבות דיאטה שעשיתי בעבר הפסיק לי המחזור. כיום אני אוכלת כרגיל 1500 קלוריות ביום, משקלי תקין (64) וגובהי 1.70 מטר, והמחזור לא חוזר. ניסיתי טיפולים עם סוגים שונים של גלולות, שגרמו לי דיכאון ומצבי רוח טורדניים.   אשמח לקבל טיפים בנוגע למה לא
אני בת 19. בעקבות דיאטה שעשיתי בעבר הפסיק לי המחזור. כיום אני אוכלת כרגיל 1500 קלוריות ביום, משקלי תקין (64) וגובהי 1.70 מטר, והמחזור לא חוזר. ניסיתי טיפולים עם סוגים שונים של גלולות, שגרמו לי דיכאון ומצבי רוח טורדניים. אשמח לקבל טיפים בנוגע למה לא
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 03/10/2013

על פי הנתונים שאת מוסרת משקלך כיום אכן תקין (BMI 22), אך בעבר עשית דיאטת רזון קיצונית אשר גרמה להפסקת המחזור. תפריט שיעזור לך לשמור על משקלך הנוכחי צריך לכלול כ-1800 קלוריות ליום. אם את עוסקת בפעילות גופנית מאומצת, יש להוסיף קלוריות לתפריט. התפריט צריך לכלול את כל אבות המזון (פחמימות, שומנים וחלבונים), תוכלי להתייעץ עם דיאטנית קלינית דרך קופת החולים או באופן פרטי, בנוגע להתאמת תפריט אישי בשבילך. שמירה על משקל תקין לאורך זמן ודאגה שהגוף יקבל את כל רכיבי התזונה יישפרו את סיכוייך לקבלת מחזור סדיר. זאת, כמובן, בנוסף להמשך הבירור הגינקולוגי. בהצלחה! נטע מלחי - דיאטנית קלינית דואר אלקטרוני: netta_m@015.net.il קרא עוד

אני בן 71. לפני כחודש וחצי, במהלך ארוחה, חשתי בקיבתי. רצתי לשירותים, הרבה לא יצא, ומאז לא יכולתי להתנתק מהשירותים במרבית היום. עברתי קולונוסקופיה, והממצאים הראו שיש לי דלקת כרונית, לפי הרופא. אבחנתו הייתה שכל חיי אצטרך לקחת  מטרוג'יל 3 פעמים ביום ועו
אני בן 71. לפני כחודש וחצי, במהלך ארוחה, חשתי בקיבתי. רצתי לשירותים, הרבה לא יצא, ומאז לא יכולתי להתנתק מהשירותים במרבית היום. עברתי קולונוסקופיה, והממצאים הראו שיש לי דלקת כרונית, לפי הרופא. אבחנתו הייתה שכל חיי אצטרך לקחת מטרוג'יל 3 פעמים ביום ועו
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 03/10/2013

מטרוג'יל (מטרונידאזול) היא אנטיביוטיקה המטפלת בין היתר בדיזנטריה (אמבות במעי), ג'יארדיאזיס ומחלות דלקתיות של המעי. ההגדרה "דלקת" היא כללית מדי, ואינני מבינה במדויק במה מדובר. המחלות שהזכרתי מצריכות טיפול באנטיביוטיקה למספר ימים ולא לכל החיים. ישנן מחלות מעי בהן טיפול ארוך במטרונידאזול נמצא יעיל, אך הן מאובחנות בגיל צעיר יותר, וקשה לי להאמין שזה המקרה אצלך. לא אוכל להמליץ לך לא לקחת את הטיפול כיוון שאינני בקיאה בפרטים. תוכל לשוב לרופא, לדווח לו על מצבך כעת ולבקש הסבר נוסף. כמו כן, אם אינך חש בנוח עם הטיפול שהוצע לך, תוכל להיוועץ ברופא נוסף. אני מצרפת דף מידע על התרופה באינפומד http://www.infomed.co.il/drug1.asp?dID=160 קרא עוד

בבדיקות דם שעשיתי לאחרונה נמצא: 8.99 - TSH   כולסטרול HDL - 63, LDL - 168  כולסטרול כללי - 256 .  ברצוני לציין כי אני נוטלת אלטרוקסין 3 שנים בהן הייתי מאוזנת.  האם יש קשר בין תקינות בלוטת התריס לבין הכולסטרול ?  איך מגיעים ל- 256 באם הרע 168 והטוב 63
בבדיקות דם שעשיתי לאחרונה נמצא: 8.99 - TSH כולסטרול HDL - 63, LDL - 168 כולסטרול כללי - 256 . ברצוני לציין כי אני נוטלת אלטרוקסין 3 שנים בהן הייתי מאוזנת. האם יש קשר בין תקינות בלוטת התריס לבין הכולסטרול ? איך מגיעים ל- 256 באם הרע 168 והטוב 63
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 03/10/2013

ה- TSH שלך מוגבר, כך שכמות האלטרוקסין שאת מקבלת כבר אינה מתאימה לך. עליך לפנות אל הרופא שלך כדי לאזן מחדש את בלוטת התריס. בדיקות שומני הדם שלך מוגברות גם הן, אולם בהחלט ייתכן כי חלק מן התמונה נובע מן ההפרעה בתפקודי התירואיד (היפותירואידיזם עשוי להעלות את ערכי שומני הדם) - ולכן כדאי לך לאזן את בלוטת התריס לפני שתפני לטפל בבעיית הכולסטרול. לא פירטת מהם גורמי הסיכון שלך למחלות לב: האם את מעשנת ? סובלת ממחלות רקע ? עודף משקל ? אולם בכל מקרה, אנו ממליצים לך לטפל בשתי הבעיות בהקדם. HDL של 63 הוא בהחלט תקין, אבל LDL של 168 הוא גבוה מדי. בחישוב ערך הכולסטרול הכללי קיימים עוד מרכיבים, כך שלא מדובר בסכום הערכים של הכולסטרול הרע (LDL) והטוב (HDL) קרא עוד

השאלה היא בנוגע לאבי. הוא בן 60 והוא מעשן קופסה ביום.  אני עובד על זה שהוא יפסיק. הפחד שלי הוא שיש אומרים שכאשר אנשים  מפסיקים לעשן בפתאומיות בגיל כזה הגוף לא מקבל זאת יפה ויש מקרים  בהם אנשים מקבלים התקף לב. השאלה היא, האם הוא צריך להפסיק לעשן,  ואי
השאלה היא בנוגע לאבי. הוא בן 60 והוא מעשן קופסה ביום. אני עובד על זה שהוא יפסיק. הפחד שלי הוא שיש אומרים שכאשר אנשים מפסיקים לעשן בפתאומיות בגיל כזה הגוף לא מקבל זאת יפה ויש מקרים בהם אנשים מקבלים התקף לב. השאלה היא, האם הוא צריך להפסיק לעשן, ואי
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 03/10/2013

לא קיימת דרך להפסיק לעשן בהדרגה. הפסקת עישון אינה גורמת להתקף לב, כי אם להיפך, מקטינה את הסיכון לכך. אם אביך מעוניין להפסיק, אך מתקשה, כדאי לו לפנות אל רופא המשפחה שלו, שכן יש כמה דרכים שעשויות לסייע לו להפסיק - אם באמצעות טיפול תרופתי או באמצעות קבוצות תמיכה. בהצלחה. קרא עוד

אני מבקשת לדעת את כתובת הייצרן של התרופה זומיג לטיפול במיגרנה וכן דואר אלקטרוני או פקס על מנת ליצור קשר איתם.
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 03/10/2013

זומיג מיוצרת ע"י חברת אסטרה-זנקה. האתר הבינלאומי של החברה נמצא בכתובת הבאה: http://www.astrazeneca.com/ קרא עוד

לאחרונה אני סובלת ממצב שכאשר אני עומדת על הרגלים יותר מדקה  ומסתכלת על משהו או מדברת עם מישהו אני מרגישה תחושה של רגע לפני  עילפון, נתק מסוים, רעד בגוף, תחושה שאין שליטה על הגוף, הליכה לא  יציבה (כמו שיכורה). גם במצב של ישיבה, מידי פעם אני מתחילה להר
לאחרונה אני סובלת ממצב שכאשר אני עומדת על הרגלים יותר מדקה ומסתכלת על משהו או מדברת עם מישהו אני מרגישה תחושה של רגע לפני עילפון, נתק מסוים, רעד בגוף, תחושה שאין שליטה על הגוף, הליכה לא יציבה (כמו שיכורה). גם במצב של ישיבה, מידי פעם אני מתחילה להר
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 03/10/2013

נראה כי יש מקום להמשיך את הבירור אצל הנוירולוג, שכן הסימפטומים האלה נשמעים די מדאיגים. כדאי לך להדגים לנוירולוג את התופעה, ולמדוד דופק ולחץ דם כאשר את חשה את הסחרחורת. ייתכן שיש מקום להמשיך גם בבדיקות ההדמיה - ולבצע MRI אם ה- CT היה תקין. אפשרות נוספת היא לבדוק האם לא ייתכן ומדובר בהתקף חרדה. מצורפת כאן ההגדרה ותיאור הסימפטומים של התקף חרדה מן האתר, כדי שתוכלי לבדוק האם מדובר בסימפטומים דומים. אנא קראי תחת הערך התקף בעת (Panic attack). בהמשך תוכלי לקרוא גם על הטיפול המקובל. http://www.infomed.co.il/anxiety.asp קרא עוד

מה פירוש הדבר שבבדיקת דם יש "דם קרוש" ?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 03/10/2013

כאשר עורכים ספירת דם או תפקודי קרישה בדם, על הדם להישאר נוזלי, ולא להיקרש - כפי שקורה באופן נורמלי לדם מחוץ לגוף. אי לכך מוסיפים למבחנות של בדיקות אלה חומר כימי, אשר ימנע את הקרישה. אם בבדיקה נכתב כי הדם קרוש, משמע כי הדם נקרש מחוץ לגוש: או שהוא נשאב לאט מאוד מן הווריד, ונקרש עוד לפני שהגיע אל המבחנה, או שלא ניערו את המבחנה, כך שהדם והחומר מונע הקרישה יתערבבו, או שבמבחנה היה חסר חומר. בכל אחד מן המקרים - לא ניתן לבצע את הבדיקה במעבדה, ותאלצי לחזור עליה. קרא עוד

- תוצאות צילום חזה. PA+LAT  אמפיזמה רטרוסטרנלית. אין עדות k לתסנין, תפליט או גודש.  צל הלב מוגדל ע"ח החדר השמאלי.  אאורטה מסוידת.  תוצאות צילום מערות הפנים: תפיחות רירית בסינוס מקסילרי ימני.   אבקש לקבל הסבר על משמעות תוצאות הבדיקות הנ"ל.   אני מטופל
- תוצאות צילום חזה. PA+LAT אמפיזמה רטרוסטרנלית. אין עדות k לתסנין, תפליט או גודש. צל הלב מוגדל ע"ח החדר השמאלי. אאורטה מסוידת. תוצאות צילום מערות הפנים: תפיחות רירית בסינוס מקסילרי ימני. אבקש לקבל הסבר על משמעות תוצאות הבדיקות הנ"ל. אני מטופל
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 03/10/2013

הממצאים שתוארו הם- חשד לניפוח יתר של הריאה, לב מוגדל, בייחוד החדר והפרוזדור השמאליים. הסתיידות באבי העורקים, וחשד לסינוסיטיס מימין. קרא עוד

בבדיקות שעשיתי עקב הצטננות עם 38+ חום שנעלמה וחזרה אחרי 3 ימים  ,הרופאה שלחה אותי לעשות בדיקת דם. בבדיקה התגלו ערכים יוצאי דופן  של הכבד:  alkp-alkaline phosphatase=119  alt (sgpt)=195  ast (got)=208  ggt=167  הרופאה אומרת שזה כנראה מחלת הנשיקה ושלחה
בבדיקות שעשיתי עקב הצטננות עם 38+ חום שנעלמה וחזרה אחרי 3 ימים ,הרופאה שלחה אותי לעשות בדיקת דם. בבדיקה התגלו ערכים יוצאי דופן של הכבד: alkp-alkaline phosphatase=119 alt (sgpt)=195 ast (got)=208 ggt=167 הרופאה אומרת שזה כנראה מחלת הנשיקה ושלחה
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 03/10/2013

בבדיקות שעשיתי עקב הצטננות עם 38+ חום שנעלמה וחזרה אחרי 3 ימים ,הרופאה שלחה אותי לעשות בדיקת דם. בבדיקה התגלו ערכים יוצאי דופן של הכבד: alkp-alkaline phosphatase=119 alt (sgpt)=195 ast (got)=208 ggt=167 הרופאה אומרת שזה כנראה מחלת הנשיקה ושלחה אותי לעשות בדיקת ebv ab התוצאות הן אלה: VCA IgM (NEG), VCA IgG (POS) EBNA IgG (POS) EBV Past infection רציתי לדעת מה התשובות האלה אומרות והאם יש חשש שהערכים של הכבד מסוכנים או בלתי הפיכים. הבדיקות אכן מראות על עליה קטנה באנזימי הכבד אשר נגרמת מהפרעה מסוימת לתאי הכבד. הגורמים מגוונים, אך ייתכן בהחלט שמדובר בהפרעה חולפת על רקע וירלי. כיוון שהבדיקות מראות שלא מדובר בוירוס EBV שגרם לכך, יש לבדוק וירוסים נוספים כמו CMV, הרפס 6 ו- 7, הפטיטיס B ו- C. [24/04/2003] קרא עוד

רופאים מומלצים
ד"ר ניצן שלזינגר
ד"ר ניצן שלזינגר רפואת שיניים
מנהל מרכז להשתלות שיניים ואסתטיקה במרכז יהלום
ד"ר רוני רוזן
ד"ר רוני רוזן גסטרואנטרולוגיה
ד"ר יעל מליניאק
ד"ר יעל מליניאק משפחה
4.9
( 39 חוות דעת )
"טיפול מספק, מקצועי ויסודי עם הקשבה והבנת מצבי.."