שאלות ותשובות - עמוד 100

אבקש מידע על המחלה התורשתית פנילקטונוריה, אבחון המחלה, דרכי  הטיפול (הדיאטה), וכל מידע הקשור בנושא זה.
אבקש מידע על המחלה התורשתית פנילקטונוריה, אבחון המחלה, דרכי הטיפול (הדיאטה), וכל מידע הקשור בנושא זה.
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 03/10/2013

פנילקטונוריה הוא ליקוי בדרך יצירת חומצות אמינו בגוף (חומצות אמינו הן אבני הבסיס של החלבונים בגוף ולהן תפקידים רבים). במחלה חסרה פעילות של חלבון (אנזים) שאחראי להפיכת חומצה אמינית בשם פנילאלנין לאחרת (טירוזין), ולכן יש עודף של חומצת האמינו פנילאלנין. עודף של החומצה הזו פוגע במוח וגורם לפיגור. המחלה תורשתית והגן הגורם לה ידוע. בישראל שכיח הגן ביוצאי תימן. סימני המחלה: הפסקה בהתפתחות המוח, פיגור, היקף הראש קטן. הקאות ילדים היפראקטיבים תנועות חוזרות לא רצוניות בעיות עוריות התכווצויות כלליות הפרעות נפשיות שיער ועור בהירים האבחנה נעשית בטרם הלידה או בגיל 3-6 ימים על פי רמת חומצות האמינו. הטיפול כולל תזונה דלה בחומצה העודפת ובחלבון בכלל. חלב פרה ובשר עשירים בחומצה זו. פירות, ירקות וחלב אם דלים בה. קיימים מזונות מיוחדים המיוצרים במיוחד שהם דלי פנילאלנין. למידע נוסף: www.merck.com/mrkshared/mmanual_home2/sec23/ch282/ch282c.jsp קרא עוד

אני מבקש לקבל פרטים על התרופה הנקראת בשפה העברית  propofol או תרופה גנרית הקרואה בשם diprivan
אני מבקש לקבל פרטים על התרופה הנקראת בשפה העברית propofol או תרופה גנרית הקרואה בשם diprivan
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 03/10/2013

Propofol היא תרופה המשמשת להרדמה. הזמן עד להתחלת השפעתה קצר וכך גם זמן ההתאוששות. בחדר הניתוח תרופה זו משמשת להתחלת הרדמה שלאחריה ניתנות תרופות נוספות שהשפעתן ארוכה יותר. בשל תכונותיה משמשת התרופה גם להרדמה בפרוצדורות קצרות הדורשות הרדמה לטווח הקצר. קרא עוד

זה זמן רב אני מעוניינת לעשות קעקוע, אך אני אלרגית למתכות. אינני יודעת לאילו מתכות בדיוק, אך גם לחלק מטבעות הזהב שניסיתי לענוד פיתחתי אלרגיה. לאחר חיפושים רבים (בעיקר אינטרנט) נוכחתי לדעת כי ישנם גם צבעים סינתטיים (פלסטיים, שהבנתי שגם בהם יש סכנות).
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 03/10/2013

מתכות רבות מעורבבות בתוך צבעי כתובות הקעקע, כולל ניקל. בספרות מדווח כי באנשים הרגישים לניקל (המתכת הנפוצה ביותר כגורמת לתגובות אלרגיות), שכיחה יותר הרגישות לצבעים של כתובות קעקע, במיוחד כחול וירוק, המכילים חומרים הנקראים כרומיום וקובלט. אם יש לך רגישות למתכות, ישנו תבחין רגישות הנקרא 24 Hour Dot Test, שכנראה אליו התכוונת בשאלתך. הוא כולל בדיקה נקודתית של כל צבע שאת מעוניינת לשלב בטאטו. הבעיה בצבעי הטאטו היא, שאי אפשר לדעת בוודאות מה הם מכילים. מסתבר שיצרני הצבעים והפיגמנטים לא נדרשים לגלות את תכולת המוצרים, ולכן איש מקצוע שמערבב את צבעיו שלו יוכל לתת לך את המידע האמין ביותר על המרכיבים. רוב צבעי הטאטו אינם צבעים מבחינה טכנית, אלא פיגמנטים המומסים בתוך תמיסה נושאת, והפיגמנטים בדרך כלל אינם צמחיים, ובעיקר מורכבים ממלחי מתכות. אם מתפתחת תגובה מיידית לקעקוע, נותנים טיפול מקומי בסטרואידים ובאנטיביוטיקה, ואז התגובה עשויה לחלוף, אך התגובה האלרגית יכולה להיות קשה יותר, ואף, כפי שציינת, עלולה להופיע לאחר חודשים ושנים. לכן, ישנן הרבה אזהרות בספרות הרפואית מפני עשיית כתובות קעקע באנשים הרגישים למתכות. לא מצאתי מידע לגבי אפשרויות טיפול בתגובה מאוחרת. אני מניחה שניתן לטפל בה כבתגובה אלרגית, ואם אין מנוס, אולי להסיר את הקעקוע בעזרת לייזר. שקלי את הנזק האפשרי מול התועלת בעשיית הקעקוע. בהצלחה! ד"ר טלי צ’רנוביצקי - אינפומד קרא עוד

מהו דיכאון ? מהם התסמינים ? כיצד ניתן לאבחן, מה נגרם כתוצאה  מדיכאון ?
מהו דיכאון ? מהם התסמינים ? כיצד ניתן לאבחן, מה נגרם כתוצאה מדיכאון ?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 03/10/2013

דיכאון היא הפרעה נפשית שבה קיימת תחושה של עצב עמוק. הוא עשוי להופיע כתגובה לאירוע, אולם ללא פרופורציות לאותו אירוע וימשיך מעבר לזמן סביר. תסמיני המחלה מגוונים ומשתנים בהתאם לסוג הדיכאון אותו חווה האדם: 1. עצב מתמיד, חרדה, תחושת "ריק" 2. חוסר תקווה, רגשות אשם 3. חשיבה, דיבור ופעילות כללית מואטת. כל פעילות מרצון נפסקת. 4. קושי להתרכז, חוסר החלטיות 5. הפרעות בשינה, לרוב בעיה בהירדמות. מתעוררים מוקדם בבוקר 6. איבוד חשק והנאה מינית 7. תיאבון ירוד, איבוד משקל או אכילה מוגזמת ועליה במשקל 8. תלונות על מחלה או כאב גופני שלא מגיבים לטיפול 9. מחשבות על מוות 10. בדיכאון קשה ייתכנו גם דלוזיות (מחשבות שווא), או הלוצינציות (הזיות, החולה רואה או שומע דבר שאינו קיים). אבחנת המחלה נעשית ע"י הרופא מתוך הסימנים והתסמינים של המטופל. היסטוריה קודמת של החולה או משפחתו עוזרת לאשר האבחנה. קיימים גם שאלונים העוזרים במדידת עומק הדיכאון. דיכאון לא מטופל יכול להימשך 6 חודשים עד שנתיים ולעיתים אף יותר. החולה חוזר לתפקוד לאחר תקופה זו, אולם ברבים מהחולים ממשיכים סימנים קלים. רוב החולים חווים אפיזודות חוזרות של דיכאון, 4-5 במהלך חייהם. למידע נוסף: www.merck.com/mrkshared/mmanual_home2/sec07/ch101/ch101b.jsp קרא עוד

איזה מזון עדיף לאכול ומאיזה מזון להימנע כאשר סובלים מעודף חומצה  בקיבה ?
איזה מזון עדיף לאכול ומאיזה מזון להימנע כאשר סובלים מעודף חומצה בקיבה ?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 03/10/2013

במצב של עודף חומצה בקיבה רצוי להימנע מהדברים הבאים הגורמים ליצירתה: שתיית משקאות אלכוהוליים או עם קפאין אכילת שוקולד, מאכלים שומניים, מאכלים חריפים, מאכלים המכילים חומצה (פירות הדר למיניהם) עישון סיגריות. עדיף לאכול מאכלים בסיסיים יותר כחלב ואחרים. למידע נוסף: www.merck.com/mrkshared/mmanual_home2/sec09/ch121/ch121d.jsp קרא עוד

אני אלרגית  לפניצילין  ולארטופן. האם יש לי סיכון בנטילת חומצה פולית לפני כניסה להריון? האם יש זמן מומלץ במהלך היממה לנטילת התרופה?
אני אלרגית לפניצילין ולארטופן. האם יש לי סיכון בנטילת חומצה פולית לפני כניסה להריון? האם יש זמן מומלץ במהלך היממה לנטילת התרופה?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 03/10/2013

חשוב ליטול חומצה פולית כחודשיים לפני תחילת ההריון במינון של 400 מק"ג. אין קשר בין האלרגיה לחומרים שציינת לבין נטילת חומצה פולית. הקפידי רק לבקש מהרוקח תכשיר המכיל חומצה פולית בלבד, בלי תוספים. צייני את האלרגיה ממנה את סובלת. מידע נוסף על נטילת חומצה פולית בהריון תוכלי למצוא כאן: http://www.infomed.co.il/questions/q_111207_8.asp קרא עוד

אני בת 32. עשיתי בדיקות רפואיות והתשובות החריגות היו:   Creatinine 0.5  Ferritin 14  MCH Mean Cell Hemoglobin 26.2  RDW Red Cell Distri. Width 15.1  Thyroid Peroxidase Ab < 10 IU/ml   רציתי לדעת מה המשמעות של תשובות אלו.
אני בת 32. עשיתי בדיקות רפואיות והתשובות החריגות היו: Creatinine 0.5 Ferritin 14 MCH Mean Cell Hemoglobin 26.2 RDW Red Cell Distri. Width 15.1 Thyroid Peroxidase Ab < 10 IU/ml רציתי לדעת מה המשמעות של תשובות אלו.
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 03/10/2013

רמת קראטינין של 0.5 היא רמה תקינה. יתכן שהתוצאה חרגה מהטווח כיוון שהיא נמוכה, אך אין מצב כזה, רמת קראטינין נמוכה מדי. זהו חומר שהכליות מפנות, וככל שרמתו נמוכה יותר, הכליות מפנות אותו טוב יותר, מה שמעיד על כך שהן מתפקדות טוב יותר. רמת פריטין של 14 מעידה על רמה נמוכה של מאגרי ברזל. רמת MCH נמוכה ורמת RDW גבוהה גם הם מעידים על חסר ברזל. יש להתייחס לתוצאה זו ביחד עם תוצאות של רמת הברזל ו רמת הטרנספרין. פני לרופא המטפל להשלמת הבירור. כנראה שתצטרכי לקחת השלמה של ברזל. תירואיד פראוקסידאז הוא נוגדן אשר רמתו גבוהה במחלות שונות של בלוטת התריס. במקרה שלך רמתו תקינה. איחולי בריאות ד"ר נועה גולדשר מינרבי - אינפומד קרא עוד

יש לי ילד בן 10 עם עקמת. לפי הצילום, רופא אחד רואה 66 מעלות ורופא אחר - 45 מעלות. עשיתי לילד מחוך מילווקי. הרופא טוען שזה לא מתאים וצריך להחליף לבוסטון עם מנופים.   האם המכשיר שבו הוא משתמש כעת מזיק לו, והאם אתם ממליצים ללכת לאורתופד טוב שיבדוק אותו?
יש לי ילד בן 10 עם עקמת. לפי הצילום, רופא אחד רואה 66 מעלות ורופא אחר - 45 מעלות. עשיתי לילד מחוך מילווקי. הרופא טוען שזה לא מתאים וצריך להחליף לבוסטון עם מנופים. האם המכשיר שבו הוא משתמש כעת מזיק לו, והאם אתם ממליצים ללכת לאורתופד טוב שיבדוק אותו?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 03/10/2013

חומרת העקמת תלויה בזווית המחושבת בין חלקי עמוד השדרה המעורבים ומשפיעה על אופי הטיפול. בדרך כלל ישנם הבדלים בין מה שמודדים רופאים שונים, אולם הבדלים אלה הם זניחים על פי רוב (עד כ-5 או 10 מעלות לפי כמה מחקרים). הבדל של 21 מעלות בין ממצאי רופאים שונים אינו סביר, ודורש בחינה מחודשת של חומרת העקמת, ואולי ביצוע צילומים חדשים. ישנם כמה מחוכים המשמשים לטיפול בעקמת. מחוך מסוג מילווקי, אחד הראשונים שפותחו, משמש לטיפול בעקמת המערבת את החזה העליון. למחוך יש מבנה התומך את עמוד השדרה מאזור הצוואר, בו הוא תומך על ידי מוטות מתכת מרופדים, עד לאזור האגן. מחוך מסוג בוסטון תומך בחלקים נמוכים יותר של עמוד השדרה, מאזור החזה התחתון ועד לאגן. ההחלטה לגבי המחוך שבו נכון להשתמש תלויה בסוג העקמת ובמיקומה. רצוי לבצע במהלך הטיפול מעקב באמצעות צילומי רנטגן לצורך הערכת יעילות הטיפול. בברכת בריאות שלמה, ד"ר רונן בלכר - אינפומד קרא עוד

האם אפשרי שבדיקת CT לא תגלה קורטקס מעובה בראש? האם אפשר להגיד בוודאות שקורטקס מעובה שנמצא עכשיו הופיע אחרי הבדיקה הקודמת?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 03/10/2013

לא תמיד אפשר לראות עיבוי קורטקס בבדיקת CT. בדיקת MRI נותנת תוצאות מדוייקות יותר לצורך זה. על מנת לדעת אם תופעה היא חדשה או לא, יש להשוות את ממצאיה לממצאים של בדיקה מאותו הסוג שנעשתה בזמן אחר. ממצא שלא הופיע בבדיקת CT וכעת כן מופיע בבדיקת MRI לא בהכרח לא היה כבר בעת הבדיקה הקודמת. ד"ר נועה גולדשר מינרבי - אינפומד קרא עוד

רופאים מומלצים
ד"ר אלי קפלן
ד"ר אלי קפלן נפרולוגיה
ד"ר יוסף לייטנר
ד"ר יוסף לייטנר אורתופדיה
מנהל היחידה לניתוחי עמוד שדרה בבי"ח מאיר, כפר סבא
ד"ר יזהר ארז
ד"ר יזהר ארז יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
5.0
( 74 חוות דעת )
"דר ארז יזהר יסודי, סבלני ומסביר כמו שצריך. ממליצים בחום"