שמות מסחריים
- בודסון Budeson
- בודיקורט Budicort
- מיפלוניד Miflonide
- בודזונייד סטרינבז טבע Budesonide sterinebs Teva
- בודיקורט רספולס Budicort respules
- קורטימנט Cortiment
- ג'ורבזה JORVEZA
בודסוניד (בודיקורט, סימביקורט, בודסון)
בודסוניד (Budesonide) הוא חומר פעיל שנמצא במשאפים ותכשירים לאינהלציה בודיקורט, מיפלוניד, בודזונייד סטרינבס טבע, בתרסיס לאף בשם נזוקורט אקווה ובטבליות בודסון, קורטימנט.
בודסוניד שייך למשפחת קורטיקו-סטרואידים נוגדי דלקת בעלי השפעה מקומית, ומשמש להפחתת דלקת באף, בדרכי הנשימה ובמעיים, בעיקר למניעה בשימוש קבוע ורציף.
יעיל לטיפול ב:
1. תרסיס בודסוניד לאף משמש למניעה ולטיפול בנזלת מסיבות שונות, כולל נזלת אלרגית עונתית (קדחת השחת). בודסוניד מפחית את חומרת הנזלת, ההתעטשויות, הדלקת ותסמינים נוספים ברירית האף.
2. תכשירי בודסוניד לשאיפה מיועדים לטיפול ולמניעת אסתמה. כמו כן, קיימים תכשירים נוספים לטיפול באסתמה (סימביקורט, דואו-רספ) המכילים בודסוניד בשילוב עם חומר מרחיב סימפונות בעל פעילות ממושכת, המשמשים לטיפול במקרים קשים יותר של אסתמה. ממחקרים שונים עולה כי שימוש סדיר בקורטיקו-סטרואידים בשאיפה למניעת אסתמה בחולים עם אסתמה בינונית וחריפה עשוי למנוע התקפים קשים וסבוכים.
3. טבליות בודסוניד מיועדות לטיפול במחלות מעיים דלקתיות (מחלת קרוהן וקוליטיס כיבי) ובדלקת כבד אוטואימונית.
הנחיות חשובות:
אם התרופה נועדה לטיפול מניעתי, עליך להקפיד להשתמש בה באופן רציף וקבוע, לפי הוראות הרופא. בכל מקרה של החמרת אסתמה או מחלות קרוהן וקוליטיס כיבי, יש לפנות לרופא בהקדם.
מומלץ להימנע מאכילת אשכוליות או שתיית מיץ אשכוליות בזמן טיפול בודסוניד לבליעה.
לאחר השימוש במשאף, חשוב לשטוף את הפה כדי למנוע זיהום פטרייתי בפה ובגרון.
קראו עוד: קורטיזון: מתי הוא מועיל, מתי הוא מזיק
מתי אסור להשתמש בתרופה:
אין להשתמש בתרופות המכילות בודסוניד (Budesonide) במקרים הבאים:
- אם ידוע על רגישות לחומר הפעיל או למרכיבים אחרים בתרופה.
- אין להשתמש בודסוניד לבליעה אם אובחנה אצלך שחמת הכבד.
- במקרה של טשטוש ראייה או בעיות ראייה אחרות.
- אין להשתמש בתרסיס בודסוניד לאף במקרים של נזלת זיהומית, אלא אם ניתן בו זמנית טיפול נגד הזיהום.
- יש להימנע מחשיפה לחולים בשלבקת חוגרת, חצבת או אבעבועות רוח- במיוחד אם לא חלית במחלות אלה בעבר. חשיפה כזו יכולה להזיק עד כדי סכנת חיים. במקרה חשיפה- יש לפנות מיידית לרופא, גם בתקופה של עד 3 חודשים לאחר סיום הטיפול בכמוסות.
מידע על התרופה
אזהרות
תופעות לוואי
יש לרשום תרופות רק על פי ההתוויות של משרד הבריאות
המידע נלקח בין היתר מעלונים רפואיים ובכל מקרה אינו מחליף התייעצות עם רופא
המומחים שלנו לאלרגיה ואימונולוגיה וריאות
המומחים של Infomed עונים על שאלות:
שאלה: בעקבות כאב גרון מתמשך שלא נבע מדלקת, פניתי לרופא אף אוזן וגרון שגילה הגדלה של בלוטת התריס בצד שמאל ושלח אותי לבדיקת אולטרסאונד. התוצאה: גודל הבלוטה והאיסטמוס תקינים, אך המרקם אינו הומוגני והיפואקואי באופן דיפיוזי. רופא המשפחה טען שזהו המצב הנורמלי של הבלוטה, אך אני מודאגת בעיקר עקב כך שהבלוטה עדיין לא חזרה למצבה הרגיל. האם יש סיבה לדאגה? האם יש מקום לבדיקות נוספות?
שאלה: אני משתמשת בכדורי ריטלין כמעט באופן יומי וברצוני להיכנס להריון. מהן ההשפעות של הריטלין עלי. ועל התינוק ומה הסיכונים ?
שאלה: אני בת 25, סובלת זה שנה מכאבי סינוסיטיס חוזרים, בעיקר מעל העיניים וסביב האף. הרגשה קצת יותר כבדה בצד שמאל. כל פעם נרשמת לי אנטיביוטיקה אך זה חוזר כל חודש, ללא הועיל. לאחרונה עשיתי בדיקת CT של הסינוסים. גם ביומיים האחרונים חוזרים לי הכאבים ואני מתוסכ
שאלה: אני בת 30, נוטלת גלולות למניעת הריון מסוג מינס + פרימולוט נור בגלל אנדומטריוזיס חמור. עברתי בדיקות דם כלליות, והתוצאות היו כולסטרול - 297 LDL - 222 CPK - 199 (הנורמה עד 145) לפני כשנה, כשלא נטלתי גלולות, רמת הכולסטרול היתה 190 ורמת ה- LDL היתה 118, שניהם בגדר הנורמה. גם בעבר הרחוק, כשלקחתי גלולות רמת הכולסטרול תמיד עלתה, וכשהייתי מפסיקה את נטילת הגלולות, רמת הכולסטרול היתה יורדת לנורמה. בגלל האנדומטריוזיס אסור לי להפסיק את לקיחת הגלולות. הייתי אצל רופא המשפחה והוא רוצה שאתחיל לקחת סימוביל 10 מ"ג. האם באמת אני חייבת להתחיל בטיפול להורדת הכולסטרול? שמעתי שכאשר מתחילים לקחת כדורים להורדת כולסטרול זה לכל החיים. האם זה נכון? האם כאשר אפסיק לקחת גלולות למנית הריון ואתחיל טיפולים לצורך כניסה להריון אצטרך גם להמשיך לקחת את הסימוביל? רמת ה- CPK שלי תמיד היתה בתחום הנורמה, וזו פעם ראשונה שהיא עולה. אני לא מתעמלת כלל, אז היא לא קשורה לפעילות גופנית. רופא המשפחה טוען שזה גם קשור לגלולות. האם זה נכון?