שמות מסחריים
- פאמו Famo
- פאמוטידין-טבע Famotidine-Teva
- גאסטרו Gastro
פמוטידין (Famotidine) הוא חומר פעיל הנמצא בתרופות גאסטרו, פאמו, פמוטידין טבע – חוסם קולטני היסטמין מסוג H2. חסימת הקולטנים מעכבת את הפרשת החומצה בקיבה.
יעיל לטיפול ב:
פמוטידין (גאסטרו, פאמו) משמש לטיפול בכיב בקיבה או בתריסריון, במחלת ריפלוקס קיבתי-ושטי (gastroesophageal reflux disease GERD) ובמצבים אחרים בהם יש הפרשת חומצה מוגברת במערכת העיכול.
כמו כן, פמוטידין (גאסטרו, פאמו) משמש גם לטיפול בתסמונת זולינגר-אליסון (הפרשת יתר של ההורמון גאסטרין), שמאופיינת בהפרשה מוגברת של חומצת קיבה וריבוי כיבים.
הנחיות חשובות:
מומלץ להימנע משתיית משקאות אלכוהוליים או עתירי קפאין כיוון שהם עלולים להחמיר את המחלה. בנוסף, רצוי להימנע ממאכלים חומציים כמו פירות הדר או משקאות תוססים ומנטילת תרופות שמכילות אספירין (אלא אם הרופא הורה אחרת).
מתי אסור להשתמש בתרופה:
אין להשתמש בתרופות המכילות פמוטידין (גאסטרו, פאמו) במקרים הבאים:
- אם ידוע על רגישות לחומר הפעיל או למרכיבים אחרים בתרופה.
- אם את מניקה.
- אם את בהריון או מתכננת הריון, מבלי להיוועץ ברופא.
מידע על התרופה
אזהרות
תופעות לוואי
יש לרשום תרופות רק על פי ההתוויות של משרד הבריאות
המידע נלקח בין היתר מעלונים רפואיים ובכל מקרה אינו מחליף התייעצות עם רופא
המומחים שלנו לגסטרואנטרולוגיה
המומחים של Infomed עונים על שאלות:
שאלה: הפסקתי לקחת גלולות למניעת הריון לפני שבועיים (כולל את המחזור) והתחלתי לקחת היום חומצה פולית. ברצוני להיכנס להריון. אי לכך, האם כדאי לקחת תקופה מסוימת חומצה פולית ולשמור בלא להיכנס להיריון? מה עדיף?
שאלה: אני בת 15. בגיל 12 בערך עשיתי דיאטה וירדתי במשקל. איבדתי את המחזור שלי כחודש לאחר התחלת הדיאטה. בשנה שעברה היגעתי למשקל הכי נמוך, בסביבות ה-40 ק"ג כשגובהי היה 1.53 מטר. בשנה זו התחילו לי קוצר נשימה, כאבים בחזה, והרבה ליחה. זה הפסיק לי לאחר כמה חודשים. לאחרונה אני מטופלת במרפאה ועליתי מעט במשקל ושוב ירדתי, כיום משקלי הוא בערך 45 ק"ג וגובהי עכשיו 1.54 מטר. הבעיה היא שחזרו לי מעט הכאבים בחזה וקוצר הנשימה. מדוע זה חזר אם אני כבר לא בתת-משקל?
שאלה: אני בת 41. לאחרונה עברתי בדיקות דם ואיני יודעת איך לפענח אותן. להלן הממצאים: המוגלובין 11.9 פריטין 2.94 B12 203 IRON 59 אני מרגישה בדרך כלל טוב, אבל לאחרונה אני מאוד עייפה במשך היום. האם הבדיקות מעידות על משהו לא תקין?
שאלה: קיבלתי מפסיכיאטר כדורי סרוקסאט, במינון של כדור ליום (בערב). בנוסף, אני לוקחת כדור סטילנוקס לשינה. את כדור השינה אני נוטלת זמן רב לפני הסרוקסאט. הפסיכיאטר הציע לי לשנות את הסטילנוקס לטראזודיל כמשרה שינה. כרגע אני עדיין נוטלת את הסרוקסאט עם הסטילנוקס. בבוקר למחרת, אחרי כ-7-6 שעות שינה עם מספר התעוררויות במשך הלילה, אני חשה עייפות רבה, שחולפת רק בשעות הצהריים. האם שינוי לטראזודיל במקום הסטילנוקס ישפר המצב? ואולי הסרוקסאט גורם לעייפות הרבה בבוקר?
המומחים של Infomed ממליצים לקרוא:
בדיקות קשורות
-
אבחון הליקובקטר פילורי
-
חומציות הוושט
תרופות קשורות
-
ראניטידין (זנטק, זרידקס)
-
טגאסרוד
-
אלומיניום הידרוקסיד + מגנזיום הידרוקסיד
-
דומפרידון
-
מבברין