שמות מסחריים
-
דיפלוקן Diflucan
-
פלוקאנול Flucanol
-
פלוקונאזול 150 Fluconazole 150
-
טריקן Trican
-
טריפלוקן Triflucan
-
פלוקונאזול טבע Fluconazole Teva
-
פלוקו - אבניר Fluco-Avenir
-
סטבילנול Stabilanol
פלוקונאזול היא תרופה לטיפול בפטרת. משתמשים בה בעיקר לטיפול בפטרת הנרתיק בנשים ולטיפול בפטרת של הפה והלוע בחולים עם ליקוי במערכת החיסון.
היתרון העיקרי בטיפול בפטרת הנרתיק בפלוקונאזול הוא שניתן לקחת מנה אחת דרך הפה במקום טיפול של שבוע דרך הנרתיק.
בשנים האחרונות החלו להשתמש בפלוקונאזול בטיפול בחולים עם פטריית הקנדידה בדם, ונראה שבחולים עם סוגים מסוימים של קנדידה (קנדידה אלביקנס, למשל) פלוקונאזול היא תרופה יעילה, בטוחה ונוחה יותר מאמפוטריצין (תרופה אחרת המשמשת לטיפול בחולים עם פטריה בדם).
צילום: shutterstock
-
מידע על התרופה
-
אזהרות
-
תופעות לוואי
יש לרשום תרופות רק על פי ההתוויות של משרד הבריאות
המידע נלקח בין היתר מעלונים רפואיים ובכל מקרה אינו מחליף התייעצות עם רופא
המומחים שלנו ליילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים ועור ומין
המומחים של Infomed עונים על שאלות:
-
שאלה: בחודש ספטמבר 04, לאחר דימום, התגלה הריון מחוץ לרחם ברמת בטא 3600 בשבוע שישי. במרץ 05, לאחר דימום, התגלה שוב הריון עם רמת בטא 70 שעלתה עד 200 וירדה. כעת, לאחר איחור של 4 ימים במחזור ביצעתי בדיקת דם הבטא 60. עדיין אין דימום. האם סביר ששוב מדובר בהריון מחוץ לרחם ? האם ספירת השבועות מהיום האחרון או הראשון של המחזור בהנחה ששוב מדובר בהריון חוץ רחמי, רציתי לדעת מה הסיכויי שלי להיכנס להריון תקין והאם יש טיפול שיכול לסייע לי בנושא? אם כן מהו ? אין לי ילדים.
-
שאלה: בבדיקת אולטרסאונד שעשיתי נמצא שהכבד שלי שומני, ונצפה גם אזור אקוגני בגודל 4 ס"מ. מה זה אומר? האם יש צורך לערוך בדיקות נוספות? הממצא הסונוגרפי האקוגני השכיח ביותר בכבד הוא המנגיומה. זהו גידול שפיר של כלי דם, ובדרך כלל נהוג לאשר אבחנה זו בבדיקה של מיפוי איזוטופי עם תאי דם אדומים. לאחר אישור זה נהוג לעקוב אחרי הממצא לוודא שאינו גדל. בברכה ד"ר נחום ורבין
-
שאלה: אני בת 27 וסובלת מגיל קטן מתולעים בפי הטבעת. אני מטופלת בוורמוקס, אבל זה חוזר לי שוב ושוב. לצערי, בזמן האחרון צצו לי גם תולעים בפות. מה ניתן לעשות חוץ מלקחת כדורי וורמוקס?
-
שאלה: אני בהתחלת שבוע 20 להריון. זהו הריון ראשון. לאחרונה הופיע דימום (כמה טיפות) מהנרתיק שנפסק. הייתי אצל גינקולוג שאיבחן בעזרת אולטרסאונד היפרדות שליה "קטנה" עם המטומה. הרופא לא חשב שהדבר מצריך אשפוז או מעקב, אך ציין כי הדבר מגביר את סיכויי להפלה. קראתי כי היפרדות שליה היא מצב שיכול להיות מסוכן מאוד לעובר. אין לי לחץ דם גבוה ולא קיבלתי מכה בבטן. שאלותי הן: מה יכול לגרום להיפרדות ? האם יכולה להיות התאחות של כלי הדם מחדש? כיצד אוכל למנוע המשך הפרדה של השליה ?
המומחים של Infomed ממליצים לקרוא:
-
בדיקות קשורות
-
נוגדנים מסוג IgG
-
תרופות קשורות
-
אציטרטין
-
חומצה פולית
-
פרדניזולון
-
לבופלוקסצין (טאבניק, לבו)
-
הידרוקורטיזון