גונל אף
פורום טיפולי פוריות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי, מומחה בגניקולוגיה, מחלוצי ההפריה החוץ גופית בארץ. פרופ' אשכנזי ייסד וניהל את היחידה להפריה חוץ גופית בבית חולים השרון, עד לאיחודה עם היחידה בבית חולים בילינסון. בנוסף לפעילותו ביחידת ה- IVF, ניהל וקידם גם את היחידה לפוריות הגבר של בית חולים השרון יחידה שרשמה לזכותה הישגים מרשימים וזכתה למוניטין רב. כיום פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי משמש כסגן מנהל היחידה בבלינסון – מרכז רבין שכיום הינה היחידה הציבורית הגדולה בארץ, ומרצה בכיר בפקולטה לרפואה של אוניברסיטת תל אביב. פרופ' אשכנזי מפרסם שנים רבות בספרות המקצועית הבין לאומית הטובה ביותר. מאמריו עוסקים בתחום פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית, הן בהיבט הקליני והן בהיבט המחקרי. עד כה פרסם פרופ' אשכנזי למעלה מ-100 מאמרים בתחומים אלו. במחקריו נבדקו השפעת תרופות שונות לגרימת ביוץ על שיעורי ההריונות, השפעת פרמטרים השונים של הזרע על איכות ההפריה, העוברים, וההצלחה בטיפולי IVF. בנוסף התמקדו מחקריו בתסמונת השחלות הפוליציסטיות, השפעת גורמים סביבתיים ואורח חיים, על תוצאות הטיפול בהפריה חוץ גופית ושיעורי ההצלחה. עיסוקו רב השנים של פרופ' אשכנזי בהיבטים השונים של פוריות הגבר הביא לשיתוף פעולה פורה עם פרופ' משיח ויחד הם הקימו את בנק זרע הפרטי החדש והמודרני בישראל סופרם (סופר ספרם). את טיפולי ההפריה החוץ גופית (IVF) פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי מבצע במטופליו בבית חולים אסותא בתל אביב ובנוסף מבצע: אבחון ליקויי פוריות - צילום רחם, היסטרוסקופיה, לפרוסקופיה, השבחת זרע, הזרעות, בחירת מין הילוד. הפריה חוץ גופית, תרומת ביציות פונדקאות, הקפאת ביציות. בנק זרע - תרומת זרע, הקפאת זרע לשימור ולגיבוי ל IVF. פיפל, גרידה, הפסקת הריון, הפלה נדחית. מעקב הריון- תפירת צוואר הרחם, דיקור מי שפיר, אולטרא סאונד הריון, שקיפות עורפית. ניתן להפנות שאלות לפרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי פורום טיפולי פוריות > כתבה במאקו: כשל חוזר בהשתרשות: החידושים האחרונים באבחון ובטיפול שכדאי להכיר קבלת קהל: יום שני וחמישי 15:30-20:00 יום שלישי 17:30-20:00 אפשרויות חניה: כחול לבן ברחוב עם Pango או Cello כמו כן יש חניה מתחת לבנין או חניון רגיל ברחוב הנ״ל אחרי מס׳ 2, חניון אחוזות החוף יש הנחה לתושבי תל אביב
גונל אף חסוי 11/05/2014 | 12:45שלום , אני נמצאת בטיפול פוריות וביום 6.5 הזרקתי גונל 225 וביום 11.5 באתי לביקורת וראו רק 8 זקיקים 1 בגודל 14 ס״מ ועוד שבע בין 10-11 כרגע הרופא הגדיל לי לכמות של 275 ומחר בבוקר להזריק אורגלוטרן. אני מאוד לחוצה שלא יהיה מספיק זקיקים ובכלל בציות ביום השאיבה רציתי לדעת האם עכשיו שהעלו את הכמות יהיה יותר זקיקים ? חשוב לציין שבטיפול הראשון היו לי רק 4 זקיקים ומתוך זה בצית קטנה. בטיפןול הראשון הזרקתי 150. אני ובעלי מופנים לטיפול עקב בעיית זרע. יד לציין שאין לי בעיות אשמח להבין איך יכול להיות שאין לי זקיקים ? תודה רבה , אשמח שתענו לי בבקשההוסף תגובה
תשובת מומחה המשך גיוס זקיקים פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 12/05/2014 | 10:44יש להניח שהטיפול העוצמתי יותר יאפשר גיוס נוסף של זקיקים והתוצאות יהיו משופרות בייחס לטיפול הקודם,עדיין ישנה השהות ביידי הרופא המטפל לשפר את התוצאותהוסף תגובה
גונאל f שאלה נוספתחסוי 12/05/2014 | 11:00תחילה קודם כל תודה על התייחסותך , היום הייתי בבדיקה ונראה 7 זקיקים ( למרות שהעלו לי את המינון ל275) כרגע יש 2 זקיקים בגודל 14 ועוד 1 גודל 12 והשאר 10-11 כרגע הרופא נתן הוראה להמשיך גונל ל300 במקביל אורגלוטרן שאלתי האם זה בסדר? לא אפספס ביוץ? ( בבדיקת הדם הרופא אמר שאני לא קרובה לביוץ) חוששת ששוב ישאבו לי רק בצית אחת האם זה נורמלי לגילי 27 שיש קצת זקיקים ? . למה אם הכל הבדיקות טובות אין לי זקיקים ? האם הטיפול שאני מקבלת לא טוב ? אני כל כך מבולבלתהוסף תגובה
הריריתחסוי 12/05/2014 | 11:17דבר נוסף הרירית 8 מ״מהוסף תגובה
תשובת מומחה טייפול הורמונלי פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 12/05/2014 | 12:46מתקבל הרושם שהתגובה שלך נמצאת בכיוון הנכון ,והתוצאות אמורות עוד להשתפר ,המשיכי לפי הוראות הרופא המטפל המתאים לך את המיונון הטיפולי בהתאם לתגובה ההורמונלית הספציפית שלך,רירית הרחם בעלת עובי תקיןהוסף תגובה
תודה רבה !!!חסוי 12/05/2014 | 14:55תודה רבה לך !!! רציתי לדעת האם בגילי ( 27) כמות הזקיקים לא קטנה מידי למה הגונל לא מייצר אצלי יותר זקיקים ? מסביבי הבנות יש להם ביום השאיבה 10 בציות אצלי נראה שיש בעיה ממה נובע חוסר הזקיקים ?הוסף תגובה
בבקשה עוד שאלהחסוי 13/05/2014 | 11:56תודה רבה על התייחסותך , רציתי לשאול האם יש בעיה - לא והבחנתי בבעיה שהתחלנו את תהליך הפוריות (בעיית זרע ) שמתי לב שאין אצלי הרבה זקיקים לפני טיפול ביום השלישי לווסת יש לי רק 5 זקיקים האם זה נחשב לבעיה ( אני בת 27 בעבר היתה לי התבגרות מוקדמת שקיבלתי דקפפטיל פעם בחודש הרופאה שטיפלה בי טענה שלא תיהיה בעיה להכינס להריון ) אני לחוצה שאולי יש לי בכל זאת בעיה כמו בשאלות הקודמות עכשיו נמצאת בטיפול ה2 בבדיקות שעשיתי בעבר לבירור זקיקים fsh 6.60 iv/l בבקשה תגיד לי אם זה בסדר?הוסף תגובה
תשובת מומחה התפתחות זקיקים פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 13/05/2014 | 11:58מוקדם עדיין להסיק מסקנות,תמתיני עד לתוצאותהוסף תגובה
תשובת מומחה תגובה לטיפול פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 13/05/2014 | 11:59הרקע שלך אינו בעייתי בקשר עם התגובה של השחלה שלך,בכל מקרה גם בדיקת ה-FSH שלך בגדר הנורמההוסף תגובה
קשר לגונל להפרשותחסוי 13/05/2014 | 13:16רציתי לדעת ברשותך , האם יש קשר בין שימוש בגונאל להפרשות לבנות ( צמגיות) בשלושה ימים יש לי המון הפרשות כאלו . בדרך כלל ההפרשות אלו מראות לי שיש לי ביוץ ( כאשר אני בודקת עם מקלות לפני שהייתי מתחילה בהורמונים ) אני מזריקה גונאל 300 וצריכה להגיע לרופא רק ביום חמישי ( במקביל מזריקה אורגלטרון ) חוששת שאולי מפספסים את הביוץ?הוסף תגובה
תשובת מומחה הפרשה מצואר הרחם פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 13/05/2014 | 14:32ההפרשה הזו נובעת מתגובת בלוטות צואר הרחם לגירוי ההורמונלי,ומבחינה קלינית יכולה להקדים את הביוץ מספר ימיםהוסף תגובה
במשך להפרשותחסוי 13/05/2014 | 15:12עכשיו אני לחוצה , שאולי יש לי ביוץ זריקת אורגלטרון לא אמורה למנוע ? המרפאה סגורה מה עלי לעשות ?הוסף תגובה
תשובת מומחה המשך מעקב פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 14/05/2014 | 12:00המשך מעקב לפי הוראות הרופא המטפל,בהחלט אורגלוטרן עשוי לעכב ביוץהוסף תגובה
זקיקיםחסוי 15/05/2014 | 10:45שלום... ביום ראשון ב״ה מופנת לשאיבה כרגע לשאיבה יש רק 5 זקיקים בטול הראשון היה רק 4 זקיקים שמתוכם רק בצית אחת אני חוששת שגם הפעם זה יקרה האם יכול להיות שהפעם לפחות יהיה 2-3 בציות ? ולמה בגילי ( 27) יש מעט זקיקים בערך 8 זקיקים בגונאל שנותנים לא מייצר לי זקיקים למה זה כך? יכול להיות שיש לי בעיה בשחלות ? יש פיתרון לזרבה שחלתית ? אני מאוד לחוצה חוששת אשמח לדעתך האם אפשר לייצר יותר זקיקים / בציות אצלי תודה רבההוסף תגובה
תשובת מומחה גיום זקיקים פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 15/05/2014 | 15:41גיוס מספר הזקיקים מותנה ברזרבה השחלתית ,גיל האישה ,ומינון הטיפול בתכשירים לגרימת ביוץ,סביר להניח שהרופא המטפל מכוון לטיפול האידיאלי,וצריך לזכור שבגילך יש להשיב לרחפ רק עובר אחדהוסף תגובה
במשך לזקיקיםחסוי 15/05/2014 | 15:55עדיין לא רגועה.. הבנתי שאישה שיש לה 8-10 זקיקים נחשבת לבעיית רזרבה שחלתית ואצלי לפני הורמונים יש 8 בערך ועם טיפול מגיעים ל5 זקיקים מה אפשר לעשות בבעיה כזו? אני נחשבת לבחורה שיש לה בעיית רזרבה שחלתית ? חוץ מגונאל יש עוד דברים ?הוסף תגובה
תשובת מומחה המשך טיפול פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 15/05/2014 | 22:25יש להניח שהרופא יבחר בפרוטוקול נמרץ יותר ויגיב אותך חזק יותר,הסיכוי לתגובה משופרת יותר בגילך עם הנתונים שהיצגת טובים למדיהוסף תגובה
שאיבהחסוי 19/05/2014 | 11:07תחילה מודה על היחס והתשובות המפורטות שלך . לאחר שאיבה אתמול ( 18.5) נשאבו רק 2 בציות מתוך 5 זקיקים הבוקר התקשרתי למעבדה בישרו שרק בצית אחת שרדה ועדין אין עובר רק מחר בבוקר ידעו אם יחזירו לי . 1. מה הסיבה שמתוך 5 זקיקים רק 2 בציות היו? 2.עצם זה שנשאר בצית ועדין לא עובר אז יכול להיות שהאיכות שלה לא טובה ? גם אם יהיה עובר מה הסיכוי להריון ? 3.בת 27 הגיוני שאין לי הרב בציות אודה לך , ממש לחוצה תודההוסף תגובה
תשובת מומחה מיעוט ביציות,וכשלון הפריה פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 19/05/2014 | 21:37הערכתי שהתגובה השחלתית שלך היתה בלתי הולמת ובנסיבות העניין גם האיכות אינה אופטימלית,הסיבה יכולה להיות ראשונית ,גנטית,רזרבה שחלתית נמוכה,טיפול הורמונלי לא הולם,כשל מעבדתי,בכל מקרה התוצאות צריכות להיות בסיס למקצה שיפורים בטיפול הבאהוסף תגובה
דעתך ,חסוי 19/05/2014 | 22:03לאור העובדה שבטיפול הראשון והשני לא הצליחו לגרום ל2 בציות ובכלל אחת שרדה . בבדיקות שעשו לי לא נראה בעיה וכרגע שמה לב שלא מצליחים לגייס זקיקים . מטופלת בגונאל בהתחלה טיפול ראשון ב150 מל בטיפול השני התחלנו ב175 וסיימנו ב300 ועדין לא הצליחו יותר 5 זקיקים . מה לדעתך הטיפול הבא שכדאי על מנת להגיע למספר זקיקים מרבי ? יש אולי עוד תרופות ? אשמח לשמוע את דעתך בנושא והאם הבעיה השלי ניתנת לשיפור ? ( מזכירה אני בת 27)הוסף תגובה
תשובת מומחה פרוטוקול טיפול מומלץ פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 20/05/2014 | 09:19בנסיבות המקרה יתכן וטיפול במינון מוגבר של מנופור 375 יחדות ליום,בשילוב עם צטרוטיד כאשר הזקיקים מגיעים לגודל של 14 מ"מ עשוי להניב יותר ביציות ואולי תגובה הורמונלית משופרתהוסף תגובה
תודהחסוי 20/05/2014 | 09:42תודה רבה לך . שיהיה יום טובהוסף תגובה
לייזר הסרת שיער בפניםחסוי 20/05/2014 | 11:26שלום , אני עושה לייזר - הסרת שיער בפנים אני יודעת בזמן ההריון לא מומלץ או שאסור . היום יש לי החזרת עובר ומחר יש לי לייזר האם מותר לי ללכת ( באופן חריג ) זה לא יפגע בסיכוי של הריון ? תודההוסף תגובה
תשובת מומחה טיפול ליזר פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 20/05/2014 | 22:51לא הייתי ממליץהוסף תגובה
לייזרחסוי 20/05/2014 | 23:12למרות שזה באזור הפנים ? ומה הסיבה ?הוסף תגובה
דחוףחסוי 21/05/2014 | 07:57אתמול היה החזרת עובר והבוקר ( סליחה על התיאור ) היה טיפה הפרשות לבנות יחד עם ( לא יודעת איך להגיד בדיוק ) ״ חתיכות״ לבנות דקות שנראה לעין האם זה אומר שהעובר נפל ??הוסף תגובה
תמיכהחסוי 21/05/2014 | 08:04שכחתי לציין שאני לוקחת פעמים ביום אסטרופם וגסטון זריקה פעם ביוםהוסף תגובה
תשובת מומחה הפרשה לבנה אחרי החזרה פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 21/05/2014 | 10:42אין לכך כל משמעותהוסף תגובה
תשובת מומחה תמיכה פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 21/05/2014 | 10:43מצויןהוסף תגובה
תשובת מומחה טיפול קוסמטי בזמן טיפול פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 21/05/2014 | 10:44כל טיפול קוסמטי בזמן טיפול אינו רצוי בגלל ההששפעות הנלוות של ההורמונים על העור ,בלוטות החלב ,פיגמנטציה וכו..הוסף תגובה
פרופ׳ יעקב, תודה רבה לךחסוי 21/05/2014 | 10:58תודה ומעריכה מאוד :)הוסף תגובה
יום אחרי החזרהחסוי 21/05/2014 | 16:58הבטחתי לעצמי שארי ההחזרה אני מפסיקה לדאוג, להמשיך לקרוא מידע פשוט ממשיכה בחיים רגיל וזה לא כך לצערי .. אתמול הייתה החזרה ( כמו שאמרתי) והיום בצהרים היה טיפה קטנה / הפרשה קטנה בצבע ורוד בהיר ) בניגוב - סליחה שרשמתי פשוט לא יודעת איך להגדיר ) למה זה קורה ? האם אומר שזה נשכל שאין עובר? נתמכת בגסטון פעם ביום ו2 כדורי אסטרופיםהוסף תגובה
תשובת מומחה הכול תקין פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 22/05/2014 | 09:18הכול תקיןהוסף תגובה
גסטוןחסוי 22/05/2014 | 12:28שלום...... רציתי לדעת אם יש חשיבות לזריקת גסטון .. אני בזריקה בצהרים אך, לא מקפידה באותה שעה האם זה בסדר? ואיזה מרווח של שעות בערך צריך מזריקה לזריקההוסף תגובה
תשובת מומחה הזרקת גסטון פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 22/05/2014 | 14:28לשעת ההזרקב והמירווח בין הזריקות אינו מחייב דיק מירבי,בכל מקרה ההחלטה על תדירות הזריקות נתונה בידי הרופא המטפל בהתאם לנסיבות המקרה וההתנהלות הקלינית וההורמונליתהוסף תגובה
קצת מודאגתעינת 19/01/2015 | 14:02קיימות 2 בעיות :אחת אצל בעלי תנועתיות הזרע לא תקין בטיפה,וכפי שהתברר בטיפולים בעיה גם אצלי שחלה ימנית נמצאת מאוד גבוהה ודבוקה לרחם שחלה שמאלית בסדר אבל בעיה שאין מספיק זקיקים אני בחורה בת 32 צעירה יחסית 3 פעמים עשינו הפריה חוץ גופית פעם ראשונה לא הצליחו לשאוף כלום לא היה פעם שניה שאפו ביצית 1 ולבסוף היא לא הופרתה ופעם אחרונה 2 ביציות שאחת היתה ריקה והשניה לא התפתחה אני מאוד מודאגת ומתוסכלת מזה עד כמה הבעיה היא חמורה?העים קיימים ויטמינים לשיפור המצב?הוסף תגובה
גונאל 300אני 04/02/2015 | 08:34פרופסור אשכנזי שלום רב, אני מתחילה טיפול בגונאל 300 באיזו שעה מומלץ להזריק והאם זה חייב/עדיף באותה שעה כל יום? ובאיזה איזור בבטן הכי רצוי וכדאי להזריק?הוסף תגובה
תשובת מומחה הזרקת גונל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 04/02/2015 | 11:39המלצתי להזריק בשעות אחה״צ או הערב מידי יום פחות או יותר באותה שעההוסף תגובה
גונאל 300אני 04/02/2015 | 18:41תודה רבה על ההיענות ובאיזה איזור בבטן מומלץ להזריק והאם כל יום בצד אחר או אותו צד?הוסף תגובה
תשובת מומחה הזרקת גונל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 06/02/2015 | 02:14ההזרקה תת עורית בקו של 2-3 ס״מ מתחת לטבור,אין חשיבות לצד ההזרקה או ביצוע לסירוגין פעם בצד אחד ופעם שניה במד השניהוסף תגובה
תודה רבהאני 06/02/2015 | 11:22תודה רבה על ההיענותהוסף תגובה
בעיהרנא 21/12/2018 | 23:26היי שלום גם אני עם אותו בעיה עם מיעוט ביציות וכישלון בהפרייה , איך את עכשוי ?מה עשית ? ??הוסף תגובה
תשובת מומחה מתקבל הרושם שהנך במסלול טיפולי נכון והתגובה תהיה טובה יותר פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 23/12/2018 | 16:56הוסף תגובה
גונל-אףטל ניסנוב 11/03/2022 | 21:38שלום , אני נמצאת בטיפול פוריות פעם ראשונה הרופא נתן לי טיפול של גועל-אף מינון 62.5 היום פעם ראשונה התחלתי את הטיפול ולא כל כך הבנתי איך מזרקים בטעות הזרקתי לעצמי שלוש מנות במקום אחת רק אחרי זה הבנתי את הטעות שעשיתי שזה התאפס חשבתי שאני אמורה לסיים את כל המזרק והסתבר לי שזה לחמישה ימים .מה אני אמורה לעשות במצב כזה אני אמורה להמשיך להזריק עד יום שלישי וברביעי יש לי כבר תור לאולטרסונד אשמח לתשובה מה לעשות להפסיק או להמשיך את הטיפול אין באפשרותי לתופס את הרופא פיריות שלי בשבת ואני ובעלי מאוד לחוציםהוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
תאחיזה לכרומוזומי מין
-
ריבוי מי שפיר ומיעוט מי שפיר
טיפולים וניתוחים קשורים
-
כריתת קרום בתולים
-
ניתוח קיסרי צרפתי
בדיקות קשורות
-
אסטרדיול
-
אנדוסקופיה
תרופות קשורות
-
נורפלוקסאצין
-
ניטרופוראנטואין
מונחים קשורים
-
הזרעה מלאכותית
-
הבשלה

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםביוץ והזרעה
פורום ביוץ והזרעה מנוהל ע"י ד"ר גיל ירושלמי, רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית, מרכז רפואי ע״ש חיים שיבא, תל השומר. היכנסי עכשיו והתייעצי עם מומחה/ית!
לפורום ביוץ והזרעהפורוםנסיון
בפורום נסיון ניתן להתייעץ עם ד"ר רופא ניסיון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נסיוןפורוםסחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)
בפורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים) ניתן להתייעץ עם ד"ר יעקב בן דוד, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סחרחורת וטינטון (רעשים ...פורוםדיקור מי שפיר וסיסי שליה
בפורום דיקור מי שפיר וסיסי שליה ניתן להתייעץ עם ד"ר יוסי הר-טוב, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום דיקור מי שפיר וסיסי שליה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
ד"ר גיל ירושלמי
גב' יאנה - בדיקה קורן
ד"ר יעקב בן דוד
ד"ר יוסי הר-טוב