פורום טיפולי פוריות - עמוד 1558
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי, מומחה בגניקולוגיה, מחלוצי ההפריה החוץ גופית בארץ.
פרופ' אשכנזי ייסד וניהל את היחידה להפריה חוץ גופית בבית חולים השרון, עד לאיחודה עם היחידה בבית חולים בילינסון. בנוסף לפעילותו ביחידת ה- IVF, ניהל וקידם גם את היחידה לפוריות הגבר של בית חולים השרון יחידה שרשמה לזכותה הישגים מרשימים וזכתה למוניטין רב.
כיום פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי משמש כסגן מנהל היחידה בבלינסון – מרכז רבין שכיום הינה היחידה הציבורית הגדולה בארץ, ומרצה בכיר
בפקולטה לרפואה של אוניברסיטת תל אביב.
פרופ' אשכנזי מפרסם שנים רבות בספרות המקצועית הבין לאומית הטובה ביותר. מאמריו עוסקים בתחום פוריות
האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית, הן בהיבט הקליני והן בהיבט המחקרי. עד כה פרסם פרופ' אשכנזי למעלה מ-100 מאמרים בתחומים אלו.
במחקריו נבדקו השפעת תרופות שונות לגרימת ביוץ על שיעורי ההריונות, השפעת פרמטרים השונים של הזרע על איכות ההפריה, העוברים, וההצלחה בטיפולי IVF. בנוסף התמקדו מחקריו בתסמונת השחלות הפוליציסטיות, השפעת גורמים סביבתיים ואורח חיים, על תוצאות הטיפול בהפריה חוץ גופית ושיעורי ההצלחה.
עיסוקו רב השנים של פרופ' אשכנזי בהיבטים השונים של פוריות הגבר הביא לשיתוף פעולה פורה עם פרופ' משיח ויחד הם הקימו את בנק זרע הפרטי החדש והמודרני בישראל סופרם (סופר ספרם).
את טיפולי ההפריה החוץ גופית (IVF) פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי מבצע במטופליו בבית חולים אסותא בתל אביב ובנוסף מבצע:
אבחון ליקויי פוריות - צילום רחם, היסטרוסקופיה, לפרוסקופיה, השבחת זרע, הזרעות, בחירת מין הילוד.
הפריה חוץ גופית, תרומת ביציות פונדקאות, הקפאת ביציות.
בנק זרע - תרומת זרע, הקפאת זרע לשימור ולגיבוי ל IVF.
פיפל, גרידה, הפסקת הריון, הפלה נדחית.
מעקב הריון- תפירת צוואר הרחם, דיקור מי שפיר, אולטרא סאונד הריון, שקיפות עורפית.
ניתן להפנות שאלות לפרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי פורום טיפולי פוריות >
כתבה במאקו: כשל חוזר בהשתרשות: החידושים האחרונים באבחון ובטיפול שכדאי להכיר
קבלת קהל:
יום שני וחמישי
15:30-20:00
יום שלישי
17:30-20:00
אפשרויות חניה:
כחול לבן ברחוב עם Pango או Cello
כמו כן יש חניה מתחת לבנין או חניון רגיל ברחוב הנ״ל אחרי מס׳ 2, חניון אחוזות החוף
יש הנחה לתושבי תל אביב
-
ציסטת גופיף צהוב לאחר IVF
נונה 30/11/2017 | 23:56שלום רב, אני אחרי טיפול IVF שלצערי לא צלח. אחרי שהפסקתי את התמיכה קבלתי מחזור שנמשך שבוע. היתה הפסקה של יומיים ואז החלו הפרשות חומות ומעט דימום. מבדיקה אצל הרופא נמצא שיש לי ציסטה של 3 ס"מ בשחלה ימין מגופיף צהוב (קרה בעקבות הטיפול) ובשחלה שמאל זקיק שקרוב לביוץ. הבנתי שהציסטה אמורה להעלם במחזור הקרוב (בעוד שבועיים). רציתי לשאול האם ציסטה כזו ממשיכה לגדול עד המחזור? היה לי תסביב שחלתי בעבר בשחלה השניה מציסטת גופיף צהוב של 5 ס"מ ואני ממש חוששת.. דבר שני- ממה יכול לנבוע הדימום? הרחם נראת תקין באולטרסאונד ובעובי המתאים לשלב במחזור. האם יכול ליהיות שיבוש הורמונלי בעקבות ההורמונים שהזרקתי במהלך הטיפול? תודה!!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
הציסטות עשויות בהחלט להתאפס במהלך החודש הקרוב,בכל מקרה אם יופיעו כאבים חזקים יש לפנות לרופא
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 02/12/2017 | 12:30הוסף תגובה
-
תודה! מה לגבי הדימום?
נונה 02/12/2017 | 23:36האם יכול ליהיות שיבוש הורמונלי בעקבות הטיפול?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
גם זה יסתדר בסיכומו של דבר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 03/12/2017 | 17:02הוסף תגובה
-
-
בטא 28.6
שלומית 03/12/2017 | 10:0910 ימים לאחר החזרת עובר בלסטו פרוטוקול טבעי בלי כלום לפני וללא תמיכה האם יכול להיות כימי ? נשמע לא תקין כזה נמוך!!!!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
הייתי ממתין על הבדיקה בעוד יומיים לפני קביעת הסיכויים להיריון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 03/12/2017 | 17:01הוסף תגובה
-
-
איקקלומין וביוץ
חלי ש 26/11/2017 | 18:56היי, רופא הנשים שלי נתן לי כדורי איקקלומין לאחר 2 נסיונות שלא צלחו להיכנס להריון טבעי. יש לי מחזורים ארוכים - מעל 40 יום ואמר שיש שחלות פוליציסטיות על סמך אולטרה סאונד בלבד. לא נשלחתי לפרופיל הורמונלי(הבנתי שלאחר 5 ימי מחזור כבר מאוחר מידי). בנוסף לא התחלתי לקחת את הכדורים מחשש לנושא של ריבוי עוברים(לפי האינטרנט גם מקרים של 3-4-5-6 -זה נכון?) והמעקב זקיקים הפעם יכל להתחיל רק מהיום 14 עקב נסיבות. שקלנו לנסות שוב טבעיוגם כבר מאוחר לקחת את הכדורים(יום 6 למחזור).בנוסף יכול להיות שהמחזור הפעם יתקצר?(מחר יום 6 למחזור)מה המלצתך במקרה כזה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
בנסיבות המקרה לטעמי הצדק הוא עם הרופא שלך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 27/11/2017 | 18:10הוסף תגובה
-
המשך
חלי ש 27/11/2017 | 20:17מאיזו בחינה? אורך המחזור? בכל זאת אנחנו בני פחות מ30 וניסינו רק פעמיים,לא שווה לנסות טבעי עוד? מחזורים של מעל 40 יום הביוץ לא מספיק טוב? לא נשלחתי לבדיקות דם בכלל אלא על סמך אולטרה סאונד. את הכדורים אני כבר לא יכולה לקחת כי אני 8 ימים לאחר המחזור-חייב לחכות כבר למחזור הבא נכון? אשמח למענה לכל השאלות. תודה!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
זהו הטיפול הייעודי במצב של שחלה פוליציסטית עם מחזורים לא סדירים,טיפול המוצע עשוי לשפר את סיכוייך חהרות בטווח קצר יותר בשיעור פי 3 לעומת מצב שללא כל טיפול
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 27/11/2017 | 22:53הוסף תגובה
-
המשך
חלי ש 28/11/2017 | 10:23והאם באמת אפשרי לקבוע כי יש שחלות פוליציסטיות על סמך אולטרה סאונד אחד? בכל מקרה שווה לשמוע חוות דעת של רופא פוריות? בכל זאת הכדור זה כבר סוג טיפול נחשב ויש סיכוי לריבוי עוברים ולעתים גם לתופעות לוואי?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שחלה פוליציסטית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 28/11/2017 | 17:23עד לשנת 1999, על מנת להגדיר את התסמונת, היה על החולה להציג את כל התסמינים הבאים: חוסר ביוץ כרוני, סימנים של היפר-אנדרוגניזם (עודף הורמוני מין זכריים), ושלילה של סיבות אחרות שעלולות לגרום לשחלות פוליציסטיות. החל משנת 2003, סוכמו קריטריונים חדשים להגדרת התסמונת הכוללים הופעת 2 מתוך 3 התסמינים הבאים לפחות: חוסר ביוץ כרוני סימנים קליניים או ביוכימיים של היפר-אנדרוגניזם (למשל שיעור יתר, אקנה, שומן) כאשר מבחינה מעבדתית בודקים רמות טסטוסטרון ודהידרוטסטוסטרון. תמונה באולטראסאונד של שחלות פוליציסטיות, ושלילת סיבות אחרות (כגון תסמונת קושינג, גידולים מפרישי אנדרוגנים ועוד). שחלה פוליציסטית לצורך הגדרה זו היא שחלה הכוללת מעל 12 זקיקים קטנים בקוטר של 2–9 מ"מ, או עליה בנפח השחלתי מעל 10 מ"ל (מספיק בשחלה אחת לצורך ההגדרה).הוסף תגובה
-
המשך
חלי ש 28/11/2017 | 18:50לי פשוט נאמר שחלות פוליציסטיות על סמך אולטרה סאונד. לכן אלך לעוד חוות דעת לשמוע. מה לגבי הסיכוי לריבוי עוברים ומקרים כמו 3-4-5-6 ? ומה לגבי סיכונים בכדור? קיימים? האתם ניתן לקחת אותו משלב אחר במחזור ולא מיום 3-5 אלא בשלב מאוחר יותר למי שיש מחזורים ארוכים?או שיש צורך לחכות למחזור הבא? תודה רבה!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הכול אפשרי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 29/11/2017 | 14:55הוסף תגובה
-
מאיזו בחינה?
חלי ש 29/11/2017 | 15:27ריבוי עוברים מעל 2?בשביל זה עושים מעקב זקיקים לא? או שהתכוונת לסיכון? או שהכוונה לקחת את הכדור משלב מאוחר יותר במחזור? לא הבנתי למה הכוונה?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
לגבי כל האפשרויות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 30/11/2017 | 18:02הוסף תגובה
-
המשך
חלי ש 03/12/2017 | 09:35אפשר לקחת איקקלומין בשלב אחר במחזור?אם לא בין יום 3-5 להתחיל אז מתי עוד אפשר להתחיל?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
במחזור הבא
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 03/12/2017 | 17:01הוסף תגובה
-
-
בדיקת דם במקום מי שפיר
מודאגת 03/12/2017 | 11:42שלום רב, הריון מתרומת ביצית.שקיפות עורפית תקינה. סקירה מוקדמת תקינה. סקר ביוכמי ראשון יצא: 1:500 ל.ת.ד. (גיל+בדיקות) כשסיכון לפי גיל התורמת 1:1300. וזה קצת הלחיץ אותי. סקר השני בוצע אבל טרם קיבלתי תוצאות. מיותר לצייר עד כמה ההריון זה יקר לנו. החלטתי לבצע בדיקת NIPT והתברר שלא ניתן לבצע את הבדיקה כשמדובר בתרומת ביצית כשהוכנסו 2 עוברים ונקלט 1. דיברתי עם מעבדות זר. האם נהנסיון שלך יש חברות אחרות שהבדיקת NIPT שלהם יהיה מדויקת במקרה שלי? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
ההחלטה באיזו בדיקה לבחור לצורך אבחון טרום לידתי הינה באחריותך,בכל מקרה גם אם בחרת בבדיקה פחות מהימנה עדיין זה יותר טוב מכלום
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 03/12/2017 | 16:59הוסף תגובה
-
-
אדווה
אדווה 03/12/2017 | 14:40שלום רב , עשיתי היום בדיקת דם המדדים: E-2 147 PMOL/L LH 19.00 PROGERSTRON <2 אני לוקחת מזה חודש חצי כדור דקסמטזון האם אני לפני ביוץ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
את עדיין לפני ביוץ
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 03/12/2017 | 16:54הוסף תגובה
-
-
מחלת חום
שרי 03/12/2017 | 14:52לבעלי יש דלקת גרון חריפה עם חום...הוא נוטל אנטיביוטיקה מוקסיפן...האם החום והאנטיביוטיקה פוגעים באיכות הזרע ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כל מצב מחלתי עלול לפגוע באיכות הזרע באורח זמני
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 03/12/2017 | 16:53הוסף תגובה
-
-
ממצא היפואקגוני מאחרי שק ההריון
נטע 03/12/2017 | 15:10שלופ פורפ' אשכנזי אני בהריון שבוע 5+3 לאחר החזרת שני עוברים מוקפאים, היום US לקביעת מיקום ההריון נמצאו שני שקי הריון עם שק חלמון בשניהם בתוך הרחם. אחד השקים קטן מהשני ב2 מ"מ האם תקין? השאלה השניה שיותר מלחיצה אותי, נצפה איזור היפואקגוני היכול להתאים לאיזור דימום במימדים 10*7 מיקום האיזור מאחורי השק. לא היה לי דימום בכלל...אבל אתמול הרמתי את בתי בת 4 די הרבה...האם קשור? והאם ממצא זה מסכן את ההריון? מאוד מודאגת! האם יש משהו שעלי לעשות בנוגע לזה? יש לי תור עוד שבוע לדופק.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
במקומך הייתי ממתין לביקורת אולטרסאונד בעוד שבוע,,ובינתיים נוטלת את הטיפול התמיכתי הנדרש
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 03/12/2017 | 16:52הוסף תגובה
-
-
רזרבה נמוכה ושימור פוריות
שושנה 30/11/2017 | 17:23שלום רב, אני בת 35 ורוצה לעשות שימור פוריות פרופיל הורמונלי ביום ה-3 של המחזור: FSH 8.2 E2 250 progesterone 1.9 LH 3.5 AMH 0.21 התחלתי סבב של 225 גונל ואז עוד 225 מנופור +צטרוטייד. נראו 3 זקיקים ועקב מיעוט הזקיקים עצרתי את הסבב והתחלתי סבב נוסף של 7 ימים גלולות יסמין (ביום הראשון של המחזור) , לאחר מכן 3 ימים של דקפפטיל, ביום האחרון התחלתי לקחת 450 גונל ל-4 ימים ואז 600 מנופור+צטרוטייד. נראו 3 זקיקים, בוצעה שאיבה והוקפאה ביצית אחת. רציתי לדעת אם לדעתך, האם יש פרוטוקול אחר שיכול לתת תגובה טובה יותר להקפאת ביציות או עוברים? האם מינון גבוה מדי של הורמונים יכול לפגוע בביציות? האם ערך האסטרדיול ההתחלתי נחשב לגבוה? תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
בנסיבות המקרה הייתי שוקל להמליץ על כניסה להיריון לאלתר,ולא לאבד זמן ואנרגיות בכיוון אגירת ביציות בודדות שסיכוייהן לגרום להיריון בעתיד נמוך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 30/11/2017 | 17:36הוסף תגובה
-
שימור פוריות ורזרבה נמוכה
שושנה 30/11/2017 | 18:09תודה רבה. האם היית ממליץ על הקפאת עוברים על מנת לאפשר ילדים נוספים בעתיד? על איזה פרוטוקול היית ממליץ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
יש לבחור בפרוטוקול אינטנסיבי קצר על מנת להפיק מספר גדול יותר של ביציות ועל מנת להשיג מספר רב יותר של עוברים,ההחלטה אם לשמר אותם מוקפאים או לבצע החזרה לאלתר הנה החלטה שלך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 02/12/2017 | 12:34הוסף תגובה
-
-
יין לאחר החזרה
חני 30/11/2017 | 22:29רציתי לשאול בבקשה האם מותר לי לשתות 2 כוסות יין אדום מידי כמה ימים אחרי ההחזרה ועד לבדיקת ההריון ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
לי נאמר להתנהג כאילו יש הריון לאחר החזרה
דנה 01/12/2017 | 08:50ולכן לא הייתי שותה יין או כל אלכוהול עד לבדיקת דם אבל אני לא רופא, אז אולי הרופא יגיד אחרתהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
החל ממועד ההחזרה לא רצוי לשתות יין
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 02/12/2017 | 12:28הוסף תגובה
-
-
מעקב זקיקים
שירוש 27/11/2017 | 20:39בת 39 ובסבב ראשון להקפאה לקראת שימור פוריות. הזרקתי 4 ימים גונאל 300 וביום ה 7 בבדיקת ה US כמעט ולא נצפו זקיקים או שהיו קטנטנים מאוד.עברתי להזרקת מנופור 450 3 ימים כאשר ביום האחרון הוספתי צטרוטייד. למחרת , שזה היום ה 10 למחזור נצפה זקיק אחד בימין בגודל 15 מ"מ ו2 זקיקים בשמאל 7,9 . ממשיכה כעת עם מנופור 450 וצטרוטייד. האם יש סיכוי שבמועד השאיבה ימצאו יותר מ3?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
נראה שבנסיבות התגובה שלך יש להעריך מחדש את מצב הרזרבה השחלתית שלך ואם אכן נמוכה כפי שמסתמן-אולי כדאי יהיה להמליץ לך להרות לאלתר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 27/11/2017 | 22:50הוסף תגובה
-
מבדיקות של הבוקר
שירוש 28/11/2017 | 07:47בצד ימין ראו 14,15 ובשמאל 12,14 ,אין אפילו אחת מובילה :-( בבדיקות של יום ראשון האסטדריול היה 1325 והפרוגסטרון 1.2 במצב כזה אפילו לא רואים שאיבה קרובההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
לטעמי יש חהמשיך בטיפול עד להבשלת הזקיקים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 28/11/2017 | 17:26הוסף תגובה
-
אכן אמרו להמשיך במנופור 450 וצטרוטייד
שירוש 28/11/2017 | 18:07ובחמישי לבצע שוב בדיקות. נקווה לטובהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בהצלחה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 29/11/2017 | 14:56הוסף תגובה
-
ועוד שאלה קטנה
שירוש 29/11/2017 | 20:55בבדיקות הדם של אתמול, התקבלו התוצאות הנ"ל: E2 - 2612 Progesterone - 2.2 LH-9.7 האם בכללי תקין לשלב הזה? בנוסף , איזה תוצאה מעידה על גירוי יתר במידה ויש? תודה רבההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
התוצאה בטווח התקין ואינה מעידה על אפשרות של גירוי יתר שחלתי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 30/11/2017 | 17:56הוסף תגובה
-
תודה רבה
שירוש 30/11/2017 | 18:24היום היו 2 מובילות(18,21) ועוד 4 כמעט בשלות :-)הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
תאחיזה לכרומוזומי מין
-
אנדומטריוזיס
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
תחליף אסטרוגן
-
טיפולי פוריות
-
בדיקות קשורות
-
תרבית וגינאלית לקנדידה
-
אבחון נגיפים העלולים לגרום למומים בעובר
-
תרופות קשורות
-
ניטרופוראנטואין
-
בלאומיצין PFI
-
מונחים קשורים
-
ביוץ
-
אמבריולוגיה
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםביוץ והזרעה
פורום ביוץ והזרעה מנוהל ע"י ד"ר גיל ירושלמי, רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית, מרכז רפואי ע״ש חיים שיבא, תל השומר. היכנסי עכשיו והתייעצי עם מומחה/ית!
לפורום ביוץ והזרעהפורוםהפלה, הפסקת הריון
בפורום הפלה, הפסקת הריון ניתן להתייעץ עם ד"ר אהוד רז, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הפלה, הפסקת הריוןפורוםכירורגיה כף יד
בפורום כירורגיה כף יד יתן להתייעץ עם ד"ר בתיה יפה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!.
לפורום כירורגיה כף ידפורוםנסיון
בפורום נסיון ניתן להתייעץ עם ד"ר רופא ניסיון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נסיון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
ד"ר גיל ירושלמי
ד"ר אהוד רז
ד"ר בתיה יפה
גב' יאנה - בדיקה קורן