פורום טיפולי פוריות - עמוד 1640
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי, מומחה בגניקולוגיה, מחלוצי ההפריה החוץ גופית בארץ.
פרופ' אשכנזי ייסד וניהל את היחידה להפריה חוץ גופית בבית חולים השרון, עד לאיחודה עם היחידה בבית חולים בילינסון. בנוסף לפעילותו ביחידת ה- IVF, ניהל וקידם גם את היחידה לפוריות הגבר של בית חולים השרון יחידה שרשמה לזכותה הישגים מרשימים וזכתה למוניטין רב.
כיום פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי משמש כסגן מנהל היחידה בבלינסון – מרכז רבין שכיום הינה היחידה הציבורית הגדולה בארץ, ומרצה בכיר
בפקולטה לרפואה של אוניברסיטת תל אביב.
פרופ' אשכנזי מפרסם שנים רבות בספרות המקצועית הבין לאומית הטובה ביותר. מאמריו עוסקים בתחום פוריות
האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית, הן בהיבט הקליני והן בהיבט המחקרי. עד כה פרסם פרופ' אשכנזי למעלה מ-100 מאמרים בתחומים אלו.
במחקריו נבדקו השפעת תרופות שונות לגרימת ביוץ על שיעורי ההריונות, השפעת פרמטרים השונים של הזרע על איכות ההפריה, העוברים, וההצלחה בטיפולי IVF. בנוסף התמקדו מחקריו בתסמונת השחלות הפוליציסטיות, השפעת גורמים סביבתיים ואורח חיים, על תוצאות הטיפול בהפריה חוץ גופית ושיעורי ההצלחה.
עיסוקו רב השנים של פרופ' אשכנזי בהיבטים השונים של פוריות הגבר הביא לשיתוף פעולה פורה עם פרופ' משיח ויחד הם הקימו את בנק זרע הפרטי החדש והמודרני בישראל סופרם (סופר ספרם).
את טיפולי ההפריה החוץ גופית (IVF) פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי מבצע במטופליו בבית חולים אסותא בתל אביב ובנוסף מבצע:
אבחון ליקויי פוריות - צילום רחם, היסטרוסקופיה, לפרוסקופיה, השבחת זרע, הזרעות, בחירת מין הילוד.
הפריה חוץ גופית, תרומת ביציות פונדקאות, הקפאת ביציות.
בנק זרע - תרומת זרע, הקפאת זרע לשימור ולגיבוי ל IVF.
פיפל, גרידה, הפסקת הריון, הפלה נדחית.
מעקב הריון- תפירת צוואר הרחם, דיקור מי שפיר, אולטרא סאונד הריון, שקיפות עורפית.
ניתן להפנות שאלות לפרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי פורום טיפולי פוריות >
כתבה במאקו: כשל חוזר בהשתרשות: החידושים האחרונים באבחון ובטיפול שכדאי להכיר
קבלת קהל:
יום שני וחמישי
15:30-20:00
יום שלישי
17:30-20:00
אפשרויות חניה:
כחול לבן ברחוב עם Pango או Cello
כמו כן יש חניה מתחת לבנין או חניון רגיל ברחוב הנ״ל אחרי מס׳ 2, חניון אחוזות החוף
יש הנחה לתושבי תל אביב
-
החזרת מוקפאים
נטלי 03/07/2017 | 09:56שלום רב במידה והיום התחלתי עם נרות אוטרוגוסטן..מתי תתסצע החזרת מוקפא יום 3? יום רביעי או יום חמישי?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
בעוד שלושה ימים(בטווח של 4 ימי לקיחת הפרוגסטרון)
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 03/07/2017 | 10:09הוסף תגובה
-
כלומר יום חמישי?
נטלי 03/07/2017 | 10:15.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אכן
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 04/07/2017 | 12:24הוסף תגובה
-
-
תרומת ביצית בגיל 44
מריה 19/06/2017 | 19:14שלום רב. אני בת 44.5. ילדתי בעבר ,הריונות ספונטניים. לידות רגילות. הסטרוסקופיה תקינה.זרע תקין (בעלי בן 45). בעבר 6 טיפולי ivf מלאים כולל שאיבות והחזרות ללא הצלחה. בטיפול ראשון לפני שנתיים היה הריון שהסתיים בגרידה. כרגע אני מבררת לגבי תרומה. מה הסיכויים שלי להיקלט עם ביצית צעירה וללדת ילד בריא? האם לדעתך הייתי צריכה להלחם עוד קצת ,עד גיל 45 או זה נכון שנעצרתי בגיל 44 ועברתי לתרומה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
בגילך לאחר 6 כשלונות בהחלט רצוי לבצע טיפול עם תרומת ביציות הנותן לך סיכו של 30-40% להרות למחזור טיפולי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 20/06/2017 | 10:31הוסף תגובה
-
רירית הרחם
מריה 03/07/2017 | 19:56פרופסור ערב טוב. בהמשך לשאלה הקודמת ובאור הנתונים שכבר מסרתי לך,יש לי עוד כמה שאלות: ב5 ivfים לא היתה לי בעיה עם רירית. בטיפול ה6 והאחרון שהתחיל בספטמבר והסתיים בדצמבר 2016 שינינו מנוגון לפרגובריס ועשינו פיפל והרירית במקום לעלות ירדה לפני השאבה,ולא היתה החזרה.בחודש אחרי השאיבה לקחתי אסטרופם 2 יח אחר כך 3,אבל הרירית לא הגיבה. בקושי הגיעה ל6.חודש לאחר מכן בקושי הצלחנו לגדל אותה עם מנוגון 2-3 יח והיא הגיע ל6.5 בלבד. באוגוסט אני מתחילה תרומת ביצית. הפחד שלי ששוב יהיה בעיה עם רירית. 1.יש לי עוד חודש וחצי לפני הטיפול. האם יש משהו שאני יכולה לעשות? ויטמין אי? איזה מינון? אומגה 3? סלק? עוד משהו? 2.הרירית שלי "נחה" כבר יותר מחצי שנה אחרי הivfים. האם זה לטובתה? 3.אם לא יהיה סנכרון אידיאלי ביני לבין התורמת,אני מבינה שיקפיאו את העוברים. האם הסיכוי יורד? התורמת בת 28 ויש לה ילדים. תודה רבה רבההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
רירית רחם,טיפולים מומלצים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 04/07/2017 | 12:19מטרת הטיפול הינה הגברת זרימת הדם לרירית הרחם באופן ישיר או עקיף, במטרה להביא לשיפור איכות רירית הרחם ועובייה. הדבר נעשה בעזרת חומרים הבאים: 1. אספירין במינון נמוך (אם כי סקירת מחקרים עדכניים מצאה כי לשיטה זו אין עדיפות מבחינת שיעור ההשתרשות). 2. פנטוקסיפילין שמשפר את זרימת הדם, עם או בלי ויטמין E, עשוי לשפר את הצמיחה של רירית הרחם ואת שיעור ההשתרשות. 3. סילדנפיל (כן, החומר הפעיל של ויאגרה!), תרופה המרחיבה כלי דם וכך משפרת את אספקת הדם לאברי הרבייה והרחם. טיפול זה יעיל גם לאחר ניתוח להפרדת הידבקויות תוך רחמיות. 4. הוספת ויטמין E (עם או בלי ארגינין) משפרת את תגובת האפיתל הבלותי של רירית הרחם ומעודדת יצירת כלי הדם המזינים את הרירית. השיטות החדישות לשיפור רירית הרחם: מחקרים עדכניים מצביעים על אמצעים חדישים לשיפור התפקוד של רירית הרחם, שלא הגיבה לטיפולים הקודמים: 1. עירויים חוזרים לרירית הרחם עם G-CSF - Granulocyte colony-stimulating factor: מדובר בחומר שיכול לגייס תאי אב לאזור הפגוע ברירית הרחם ולעבות אותה. הוא ניתן ביום מתן זריקת הביוץ (HCG) ויומיים מאוחר יותר, לפני החזרת העוברים לרחם. הזלפה איטית של החומר לרחם עשויה לשפר את התגובה של רירית הרחם ולסייע להליך ההשתרשות. 2.ביצוע פיפל במחזור לפני הטיפול הייעודי-ביצוע ״ערוגות" ברירית הרחם עשוי לשחרר גורמי גדילה המשפרים את התגובה של רירית הרחם 3.מספר עבודות מצביעות על האפשרות ששימוש בתא לחץ(טיפול היפרבארי)עשוי לשפר את הזרימה לרירית הרחם ויחד עם זה את שיעורי ההשתרשות-להלן המאמר: Bosn J Basic Med Sci. 2006 May;6(2):21-4. Hyperbaric oxygenation as a possible therapy of choice for infertility treatment. Mitrović A1, Nikolić B, Dragojević S, Brkić P, Ljubić A, Jovanović T. Author information 1 University Clinic of Gynecology and Obstetrics "Narodni front", Narodni front 62, Faculty of Medicine, University of Belgrade, 11000 Belgrade, Serbia and Montenegro. Abstract Endometrial sonographic and color doppler features can be used to predict the occurrence of pregnancy in natural or stimulated cycles. Implantation will usually only take place if the endometrium has reach a certain stage of vascularisation and development. The aim of this study was to evaluate endometrial development -- endometrial thickness and reflectivity , subendometrial, endometrial and uterine perfusion, after hyperbaric oxygenation, using transvaginal color doppler. During a three years period 32 women with unexplained infertility were entered into a randomised study. The patients were treated in multiplaced HAUX chamber at pressure of 2.3 ATA during 70 minutes, 7 days consecutively beginning with day 5th of menstrual cycle. The evaluation of effects of hyperbaric oxygen therapy was carried out by transvaginal color doppler sonography which was continuously used starting from 8th day of menstrual cycle until the ovulation in the cycles when the therapy was applied , one month before and one month after the therapy. Folliculometry in the cycles when hyperbaric oxygen therapy at 2.3 ATA was applied, indicated an excellent response of endometrium. Thickness of endometrium at the time of ovulation was 11.0 +/- 2.6 mm. Desirable quality of endometrium was significantly better in the cycle when HBO therapy had been applied (p< 0.001). The doppler flowmetry of the uterine arteries indicated that the uterine blood vessel resistance was slightly higher than expected. Mapping of subendometrial blood vessels in the cycles covered by hyperbaric oxygen therapy showed the intensive capillary network of endometrium with low resistance Ri< 0.45. The oxygen used under higher pressure -- oxygen as a drug , may have an extraordinary significance for better outcome of pregnancy implantation by improving endometrial receptivity. If endometrial receptivity is conditioned by adequate vascularisation and oxygenation, then hyperbaric oxygen therapy is the treatment of choice. PMID:הוסף תגובה
-
-
טיפול בתא לחץ ושיפור הפוריות
נורית 01/07/2017 | 23:44שלום, לאחרונה קראתי מס' מחקרים שנעשו בחו"ל על תרומתם של טיפולים בתא לחץ לשיפור הפוריות הן בהיבט של שיפור איכות הביציות והן בשיפור סיכויי ההשתרשות. אשמח לכל חוות דעת או מידע בנושא. לא מצאתי שום התייחסות לנושא בארץ. תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
פוריות וטיפול בתא לחץ
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 02/07/2017 | 10:06מתוך סקירת הספרות בנושא נמצאו 4 מאמרים הדנים בסוגיה-להן המאמרים : 1.Hyperbaric oxygen and ovarian follicular stimulation for in vitro fertilization: a pilot study. Van Voorhis BJ1, Greensmith JE, Dokras A, Sparks AE, Simmons ST, Syrop CH. Author information 1 Department of Obstetrics and Gynecology, University of Iowa Hospitals and Clinics, Iowa City, Iowa 52242, USA. brad-van-voorhis@uiowa.edu Abstract Our objective was to assess the safety and tolerability of hyperbaric oxygen therapy (HBO) as an adjunct to IVF therapy in women with a poor prognosis for pregnancy in a prospective observational pilot study. We conclude that HBO is well tolerated by women undergoing IVF treatment and that further study is required to determine whether this is an efficacious adjuvant therapy for women being treated by IVF 2.Improvement in Serum Anti-Müllerian Hormone Levels in Infertile Patients after Hyperbaric Oxygen (preliminary results). Pineda JF1, Ortiz CG1, Moguel Gde J1, Lopez CR2, Alcocer HM1, Velasco ST1. Author information 1 HISPAREP Fertility Clinic, Hospital Español, México DF. 2 Multidisciplinary Diabetes Center México City (Hyperbaric Chamber). Abstract OBJECTIVE: To assess whether hyperbaric oxygen sessions elevate serum levels of anti-Müllerian hormone (AMH) in patients diagnosed with infertility with serum levels of less than or equal to 1 ng/dl AMH. METHODS: A study was performed on 4 patients diagnosed with infertility. Serum AMH level was measured at the beginning and end of hyperbaric oxygen sessions, and endometrial thickness was measured on endometrial cycle day 14 before and during the hyperbaric oxygen sessions. RESULTS: In two of the four patients, the serum AMH level increased by 40% and 116%. In one patient the serum AMH level was not elevated, with a serum AMH level before and after treatment of 0.1 ng/dl. The fourth patient became pregnant during the hyperbaric oxygen sessions. Endometrial thickness was not improved in any of our patients. CONCLUSIONS: This study showed that hyperbaric oxygen sessions can increase serum AMH levels, with a significant increase of 116% in one case. Therefore, this therapy can be used as an alternative treatment for patients with serum AMH levels of less than or equal to 1 ng/dl and a limited number of eggs for IVF cycles but not for patients with serum AMH levels of less than or equal to 0.1 ng/dl, as we did not observe an increase in serum AMH level in patients with an initial AMH level of 0.1 ng/dl. This study did not demonstrate improvement in endometrial growth following hyperbaric oxygen sessions. 3.[HYPERBARIC OXYGEN THERAPY IN THE TREATMENT OF MALE INFERTILITY ASSOCIATED WITH INCREASED SPERM DNA FRAGMENTATION AND REACTIVE OXYGEN SPECIES IN SEMEN]. [Article in Russian] Metelev AY, Bogdanov AB, Ivkinl EV, Mitrokhin AA, Vodneva MM, Veliev EI. Abstract The aim of this study was to explore the potential of hyperbaric oxygenation (HBO) for reduction of sperm DNA fragmentation level and reactive oxygen species (ROS) in semen. The study included 90 men with idiopathic infertility. Patients of the treatment group (n = 60) underwent HBO before the vitro fertilization (IVF) procedure. In the control group (n = 30) IVF was carried out without prior cours of HBO. Sperm DNA fragmentation analysis was carried out using the TUNEL assay, the level of ROS in the ejaculate was measured by chemiluminescence. HBO treatment resulted in a significant decrease in the mean level of sperm DNA fragmentation from 33.2 ± 7.5 to 11.9 ± 5.9%, and the median ROS in sperm from 0.89 to 0.39 mV/s (p < 0.05). In the control group these changes were not statistically significant. Pregnancy after IVF occurred in 63.3% (38/60) of sexual partners of the treatment group men and in 36.7% (11/30) of the control group (p < 0.05). The high efficiency of HBO in overcoming the adverse effects of oxidative stress on sperm parameters allows us to consider it as a promising method for the treatment of men with idiopathic infertility. Bosn J Basic Med Sci. 2006 May;6(2):21-4. Hyperbaric oxygenation as a possible therapy of choice for infertility treatment. Mitrović A1, Nikolić B, Dragojević S, Brkić P, Ljubić A, Jovanović T. Author information 1 University Clinic of Gynecology and Obstetrics "Narodni front", Narodni front 62, Faculty of Medicine, University of Belgrade, 11000 Belgrade, Serbia and Montenegro. Abstract Endometrial sonographic and color doppler features can be used to predict the occurrence of pregnancy in natural or stimulated cycles. Implantation will usually only take place if the endometrium has reach a certain stage of vascularisation and development. The aim of this study was to evaluate endometrial development -- endometrial thickness and reflectivity , subendometrial, endometrial and uterine perfusion, after hyperbaric oxygenation, using transvaginal color doppler. During a three years period 32 women with unexplained infertility were entered into a randomised study. The patients were treated in multiplaced HAUX chamber at pressure of 2.3 ATA during 70 minutes, 7 days consecutively beginning with day 5th of menstrual cycle. The evaluation of effects of hyperbaric oxygen therapy was carried out by transvaginal color doppler sonography which was continuously used starting from 8th day of menstrual cycle until the ovulation in the cycles when the therapy was applied , one month before and one month after the therapy. Folliculometry in the cycles when hyperbaric oxygen therapy at 2.3 ATA was applied, indicated an excellent response of endometrium. Thickness of endometrium at the time of ovulation was 11.0 +/- 2.6 mm. Desirable quality of endometrium was significantly better in the cycle when HBO therapy had been applied (p< 0.001). The doppler flowmetry of the uterine arteries indicated that the uterine blood vessel resistance was slightly higher than expected. Mapping of subendometrial blood vessels in the cycles covered by hyperbaric oxygen therapy showed the intensive capillary network of endometrium with low resistance Ri< 0.45. The oxygen used under higher pressure -- oxygen as a drug , may have an extraordinary significance for better outcome of pregnancy implantation by improving endometrial receptivity. If endometrial receptivity is conditioned by adequate vascularisation and oxygenation, then hyperbaric oxygen therapy is the treatment of choice. PMID: 16879108 המאמרים מציינים בין היתר שיתכן שלטיפול יהיה ערך מוסף בקבוצת נשים עם פרוגנוזה גרועה,אולם יהיה צורך במאמרים נוספים לבסס את ההנחה,מאמר אחר מצא שיפול בהורמון האנטימילרייאלני המבטא את מצב רזרבת השחלה,כך שיתכן ערך מוסף בטיפול ההיפרבארי בנשים עם עם רזרבה נמוכה שערך ההורמון קטן מ-1,בגברים עם בדיקת הלוספרם נמוכה המבטאת שיעור שברים גבוהה ב-DNA של תאי הזרע נמצא שטיפול בתא חמצן משפר את איכות הזרע ומקטין את שיעור השברים ומכאן עשוי לשפר את שיעורי ההפריה ,איכות העוברים,וההשתרשות.ולבסוף,יתכן וטיפול כזה עשוי לשפר את איכות רירית הרחם ולשפר את תוצאות ההשתרשותהוסף תגובה
-
תודה מקרב לב ושאלה
נורית 03/07/2017 | 23:06שלום פרופ' אשכנזי, אני מודה לך מקרב לב על התשובה המעמיקה והמפורטת. למי אני צריכה לפנות כדי לקבל טיפול כזה בתא לחץ? אני מטופלת כרגע בהדסה וזה סוג של צ'אנס אחרון שאני מאוד רוצה לתת לפני מעבר לתרומת ביצית. תודה רבה,הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
למיטב ידיעתי טיפול כזה נעשה באסף הרופא
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 04/07/2017 | 12:04הוסף תגובה
-
-
דאלה
לינה 04/07/2017 | 07:41שלום אובחנתי שיש לי שחלות פוליציסתיות האם הסיכוי ליותר ביציות עולה? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
האפשרות בהחלט קיימת
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 04/07/2017 | 12:03הוסף תגובה
-
-
קרישי דם באולרסונד אחרי ivf
דנה 02/07/2017 | 19:01ערב טוב, היום באולטרסונד אחרי סיבוב של הפריה חוץ גופית שלא צלח. ראו קרישי דם. מה משמעות? הרופא לא אמר כלום איך לטפל ומה לעשות בהמשך?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
לא ברור היכן נצפו קרישי הדם
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 02/07/2017 | 23:27הוסף תגובה
-
כרישי דם ברירית רחם
דנה 02/07/2017 | 23:52כרישי דם ברירית הרחםהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שאת אמורה לדמם בטווח הקרוב
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 03/07/2017 | 10:11הוסף תגובה
-
-
סיכוי להריון תקין?
גיל 02/07/2017 | 15:46הי, 11.6- החזרת 2 בלוציסטים 21.6- בטא 134 23.6- בטא 278 25.6- בטא 555 2.7- בטא 3808, לא נצפה שק הריון. האם תקין? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
עדכון
גיל 02/07/2017 | 22:32שלום פרופ', עדכון שחזרתי כרגע מהמוקד ונצפה שק הריון בגודל 8 מ"מ. כנראה שפוספס על ידי הרופא הקודם הבוקר. האם תקין? תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
היריון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 02/07/2017 | 23:21אי צפיה בשק היריון בנוכחות ערכי ביטה גבוהים מחשידה בכיוון של היריון לא תקין,יש לשלול גם אפשרות של היריון מחוץ לרחםהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אם נצפה שק היריון הרי שהכול תקין לשלב זה ,יש לברר בהמשך התפתחות של עובר עם דופק עוברי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 02/07/2017 | 23:22הוסף תגובה
-
תודה+ מתי דופק?
גיל 03/07/2017 | 00:51ראשית - תודה על התשובה, שנית- באיזה שבוע אני ומתי כדאי לבדוק דופק?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תוך 8 ימים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 03/07/2017 | 10:10הוסף תגובה
-
-
פרוגסטרון
סאפ 02/07/2017 | 15:27שלום פרופ' התייעצתי איתך לפני כן ואני רטצה להבין שהבנתי את דבריך. לאחר טיפול גונל ואוביטרל ביום ההזרעה בלבד הושג הריון. כיום אני בשבוע 5+2 והפרוגסטרון במגמת ירידה - ירד תוך שבוע מ36 ל32 (באמצע היתה עליה כתוצאה מזריקת ריטארד). האם הריון שנעשה בעזרת גונל ואוביטרל נחשב להריון ספונטני ויש להתייחס לערכים כתקינים? האם מגמת הירידה לא מדאיגה להמשך תקינות ההריון? הבטא כ 11500.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
טווח ההשתנות של הפרוגסטרון נמצא באזור התקין
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 02/07/2017 | 23:30הוסף תגובה
-
-
שמירה של קרינון בקיץ
דנה 02/07/2017 | 10:53שלום פרופ', אמורים לשמור את קרינון מתחת ל25 מעלות ולא במקרר. בקיץ כבר שבוע טמפרטורה בחדר היא 26-30 מעלות. ואני פוחדת שג'ל לא יעל. (הריון הזה הפסיק להתפתח בשבוע 7, אולי לא קשור לקרינון...) איפה ואיך לשמור על קרינון? אולי כדאי בכלל לא להשתמש בו בחודשי קיץ, אלה אחרי שטמפרטורות ירדו?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
במקרר ולהוציא אותו כ-10 דקות לפני השימוש
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 02/07/2017 | 15:11הוסף תגובה
-
ג׳ל קרינון
דנה 02/07/2017 | 18:55אבל בעלון לצרכן רשום, לא לאחסן במקרר?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
לאכסן במקום שהטמפרטורה אינה גבוהה מטמפרטורת החדר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 02/07/2017 | 23:29הוסף תגובה
-
-
נורופן
אני 02/07/2017 | 22:13שלום פרופ, נתתי לתינוקת שלי נורופן ובטעות נשפך לי מעט על האצבע וליקקתי את זה מיד נזכרתי שאסור נורופן בהריון ומהר ירקתי ושטפתי את הפה. האם חלילה יכול להיגרם נזק לעובר אני שבוע 8 ב"ה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
לא סביר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 02/07/2017 | 23:22הוסף תגובה
-
-
דופק
שלי 01/07/2017 | 08:39פרופ יקר.. שבוע 21 דופק 107 . האם זה תקין? כמה אמור להיות דופק בזמן זה? לחץ דם תקין. תודה ושבת שלוםהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
בהיריון ישנה עליה צפויה בדופק האימהי,אם כי שלך נראה קצת גבוהה,יש לשלול אנמיה אצלך כסיבה אפשרית נוספת לעליית הדופק ,וגם לבדוק את תפקודי בלוטת התריס שלך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 02/07/2017 | 10:11הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
תסמונת אשרמן - מהי המחלה והשלכותיה
-
גלי חום
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
תחליף אסטרוגן
-
כריתת פות
-
בדיקות קשורות
-
בדיקת AMH הורמון אנטי-מולריאני
-
בדיקת קריוטיפ
-
תרופות קשורות
-
טינידאזול
-
אתינילאסטראדיול
-
מונחים קשורים
-
אוקסיטוצין
-
כרומוזום X
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםביוץ והזרעה
פורום ביוץ והזרעה מנוהל ע"י ד"ר גיל ירושלמי, רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית, מרכז רפואי ע״ש חיים שיבא, תל השומר. היכנסי עכשיו והתייעצי עם מומחה/ית!
לפורום ביוץ והזרעהפורוםהפלה, הפסקת הריון
בפורום הפלה, הפסקת הריון ניתן להתייעץ עם ד"ר אהוד רז, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הפלה, הפסקת הריוןפורוםכירורגיה כף יד
בפורום כירורגיה כף יד יתן להתייעץ עם ד"ר בתיה יפה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!.
לפורום כירורגיה כף ידפורוםנסיון
בפורום נסיון ניתן להתייעץ עם ד"ר רופא ניסיון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נסיון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
ד"ר גיל ירושלמי
ד"ר אהוד רז
ד"ר בתיה יפה
גב' יאנה - בדיקה קורן