פורום טיפולי פוריות - עמוד 194
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי, מומחה בגניקולוגיה, מחלוצי ההפריה החוץ גופית בארץ.
פרופ' אשכנזי ייסד וניהל את היחידה להפריה חוץ גופית בבית חולים השרון, עד לאיחודה עם היחידה בבית חולים בילינסון. בנוסף לפעילותו ביחידת ה- IVF, ניהל וקידם גם את היחידה לפוריות הגבר של בית חולים השרון יחידה שרשמה לזכותה הישגים מרשימים וזכתה למוניטין רב.
כיום פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי משמש כסגן מנהל היחידה בבלינסון – מרכז רבין שכיום הינה היחידה הציבורית הגדולה בארץ, ומרצה בכיר
בפקולטה לרפואה של אוניברסיטת תל אביב.
פרופ' אשכנזי מפרסם שנים רבות בספרות המקצועית הבין לאומית הטובה ביותר. מאמריו עוסקים בתחום פוריות
האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית, הן בהיבט הקליני והן בהיבט המחקרי. עד כה פרסם פרופ' אשכנזי למעלה מ-100 מאמרים בתחומים אלו.
במחקריו נבדקו השפעת תרופות שונות לגרימת ביוץ על שיעורי ההריונות, השפעת פרמטרים השונים של הזרע על איכות ההפריה, העוברים, וההצלחה בטיפולי IVF. בנוסף התמקדו מחקריו בתסמונת השחלות הפוליציסטיות, השפעת גורמים סביבתיים ואורח חיים, על תוצאות הטיפול בהפריה חוץ גופית ושיעורי ההצלחה.
עיסוקו רב השנים של פרופ' אשכנזי בהיבטים השונים של פוריות הגבר הביא לשיתוף פעולה פורה עם פרופ' משיח ויחד הם הקימו את בנק זרע הפרטי החדש והמודרני בישראל סופרם (סופר ספרם).
את טיפולי ההפריה החוץ גופית (IVF) פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי מבצע במטופליו בבית חולים אסותא בתל אביב ובנוסף מבצע:
אבחון ליקויי פוריות - צילום רחם, היסטרוסקופיה, לפרוסקופיה, השבחת זרע, הזרעות, בחירת מין הילוד.
הפריה חוץ גופית, תרומת ביציות פונדקאות, הקפאת ביציות.
בנק זרע - תרומת זרע, הקפאת זרע לשימור ולגיבוי ל IVF.
פיפל, גרידה, הפסקת הריון, הפלה נדחית.
מעקב הריון- תפירת צוואר הרחם, דיקור מי שפיר, אולטרא סאונד הריון, שקיפות עורפית.
ניתן להפנות שאלות לפרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי פורום טיפולי פוריות >
כתבה במאקו: כשל חוזר בהשתרשות: החידושים האחרונים באבחון ובטיפול שכדאי להכיר
קבלת קהל:
יום שני וחמישי
15:30-20:00
יום שלישי
17:30-20:00
אפשרויות חניה:
כחול לבן ברחוב עם Pango או Cello
כמו כן יש חניה מתחת לבנין או חניון רגיל ברחוב הנ״ל אחרי מס׳ 2, חניון אחוזות החוף
יש הנחה לתושבי תל אביב
-
רירית רחם דקה והסיכויים להריון תקין
מ 06/02/2015 | 00:35בת 36, אמא לשלושה ילדים ומנסה להיכנס להריון רביעי. בכל 3 הפעמים הקודמות, הוצאתי את ההתקן ומיד נכנסתי להריון, אך בתחילת ההריונות היו לי דימומים (בשליש הראשון). זהו החודש השני בו אנחנו מנסים להיכנס להריון ואכן בבדיקה ביתית וגם בבדיקת בטא תוצאות חיוביות (בטא של 232 בשבוע 3+ 5 ימים). בשלב מאוד מוקדם (שבוע 4+1) עשיתי אולטראסאונד שבו כמובן לא זיהו הריון אבל כן זיהו רירית רחם בעובי של 5.6 מ״מ. האם עובי רירית רחם כזה יכול להשפיע על התפתחות תקינה של הריון?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תיקון
מ 06/02/2015 | 00:37אולטרסאונד בוצע בשבוע 4 ויוםהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
רירית רחם דקה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 06/02/2015 | 01:20רירית רחם בעובי כזה עלולה לגרום קושי בהתפתחות ההריון,רצוי גם לשלול הריון מחוץ לרחםהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הריון תקין
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 06/02/2015 | 01:26הסיכוי להריון תקין קטנה ביותר,בכל מקרה יש לשלול גם הריון מחוץ לרחםהוסף תגובה
-
רירית רחם דקה
טל 10/02/2015 | 08:48מנסיוני, נכנסתי להריונות רק עם רירית 5.5-4 מ"מ (3 הריונות תקינים) ודוקא כשהיה לי 7 מ"מ לא הצלחתי :) שזה לא ילחיץ אותך ואת כל המאותגרות רירית כמוני...יש בנות שפשוט הרירית שלהן דקה וזה בסדר (וזה בעיקר קורה לרזות)..העיקר שתהיה לה מראה תלת שכבתי העובי לא משנה שיהיה בהצלחה...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
רירית דקה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 10/02/2015 | 15:11הכול אפשרי,אם כי לא הייתי לוקח את ההנחה של טל כ-evidence base medicineהוסף תגובה
-
רירית דקה
מיה 10/02/2015 | 23:21תודה פרופ׳ אשכנזי על התגובה המהירה. ותודה לך טל, האמת שהבוקר הייתי מאוד מעודדת אחרי שקראתי את הודעתך אבל אחרי שעתיים הגיעו תוצאות הבטא שבישרו שההריון הזה לא מתפתח כראוי 😞 אין ספק שהתחושה היא מאוד קשה... פרופ׳ אשכנזי, מה עלי לעשות כדי לוודא שאני לא נכנסת עוד פעם להריון שיסתיים באותה צורה????הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
רירית דקה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 11/02/2015 | 00:44חזקה על הרופא שלך שינקוט בכל אופציה אםשרית לשפר את מדדי התגובה שלך כולל רירית הרחםהוסף תגובה
-
הריון מחוץ לרחם?
מיה 20/02/2015 | 17:54טוב, אז זה לא נגמר כל כך מהר, לפני שבוע ביקשתי לעשות עוד בטא לוודא שהיא מתאפסת והכל יצא... תוצאות הבדיקה היו - 1,800 בהפרש של שבוע מהתוצאה האחרונה 303 שבישרה על הריון לא תקין... הרופא חשד בהריון מחוץ לרחם אבל לא מצא כלום באולטרסאונד. היום, 3 ימים אחרי הבטא 3,250 ועדיין לא נצפה שק הריון לא בפנים ולא מחוץ לרחם. אני במעקב (צריכה לחזור לבית חולים בשני), לעשות שוב בטא ואולטרסאונד ואז יחליטו אם לעשות גרידה. (אני לא גרה בארץ). מה דעתך?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הריון לא תקין
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 20/02/2015 | 19:47לאור העלייה בביטה לדעתי מתבקשת התערבות כדי לפתור את הבעיה,לפני סיבוך אפשריהוסף תגובה
-
המשך מעקב אחר הרירית
מיה 04/06/2015 | 12:47בהמשך להריון הלא תקין שנגמר בגרידה, ולאחר 10 ימים של פרוגסטרון שנטלתי עקב מחזור שלא הופיע כחודשיים לאחר גרידה, קיבלתי מחזור כאשר החשד העיקרי הוא שוב עובי רירית הרחם.... עשיתי בדיקת אולטרסאונד ביום ה 13 למחזור. עובי הרירית היה 3 מ״מ ונצפה זקיק באחת השחלות של 2 ס״מ (דבר שמעט עודד אותי כי הבנתי שהביוץ קרוב והמערכת חזרה לתפקוד). אחרי שבועיים קיבלתי מחזור (שהתחיל ביומיים של הפרשות קלות). האם אכן אפשר להסיק כי יש בעייה בעובי רירית הרחם? המקשה על קליטה של הריון? אם כן, מה צריך לעשות... האם ישנן פתרונות לעניין שהוכיחו את עצמם בנשים שלא הצליחו להיכנס להריון מהסיבה הזאת?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
רירית דקה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 04/06/2015 | 14:08כאמור האמצעים לעיבוי הרירית רבים ומגוונים-ביצוע פיפל,מתן אסטרוגנים ממקור חיצוני,מתן אספירין,מתן ויאגרה ,ויטמין E,כל זאת לאחר ביצוע היסטרוסקופיה השוללת הידבקויות תוך רחמיותהוסף תגובה
-
אסטרופם
מיה 28/08/2015 | 20:50לאחר היסטרוסקופיה ניתוחית בה טיפלו בהידבקויות שנמצאו ברחם, וכן לא נמצא שיפור בעובי הרירית (מקסימום מגיעה ל 3 מ״מ) הוחלט לתת אסטרופם 2מ״ג 3 פעמים ביום החל מהיום הראשון למחזור. אני לוקחת כבר 14 יום אסטרופם ובאולטרסאונד לפני כמה ימים (ביום ה 10) הרירית היתה 4 מ״מ וכמו כן הביוץ לא נראה באופק. (הזקיק הגדול ביותר היה 7 מ״מ). לעולם לא היתה בעיה של ביות ואני במעקב חודשי כבר כמעט שנה!! האם להמשיך לקחת אסטרופם? האם אני מנסה לשפר משהו חדש אבל פוגעת במשהו אחר????הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
רירית רחם
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 29/08/2015 | 09:43למרבה הצער הרירית לא הגיע לעיבוי מתאים,יהיה צורך להיוועץ ברופא המטפל לגבי המשך הטיפולהוסף תגובה
-
תחילת הריון לאחר אסטרופם
מיה 30/09/2015 | 20:37למרות שהיה נראה שהאסטרופם לא עזר לעיבוי הרירית נכנסתי להריון. היום עשיתי בדיקת דם והתוצאה היתה 441 u/l. בעוד יומיים אעשה עוד בדיקת דם לראות הכפלה. השאלה היא, האם אני יכולה לקחת אוטרוגסטן (נרות של 100 מ״ג) פעמיים ביום כתמיכה? יש לי תור לרופא רק בשבוע הבא.הוסף תגובה
-
תמיכה הורמונלית
פרופ׳ יעקב אשכנזי 30/09/2015 | 22:22בהחלט רצויהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תמיכה הורמונלית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 30/09/2015 | 22:28בהחלט רצויהוסף תגובה
-
תודה רבה
מיה 30/09/2015 | 22:59תודה רבה פרופ׳ אשכנזי על התגובה המהירה!!!! שנה טובה וחג שמח.הוסף תגובה
-
רירית דקה
ליאורה 03/04/2024 | 22:22היי אני מטופלת ivf (ללא ילדים ) וכרגע אני בניסיון טיפול ה-3 , בטיפול הנוכחי הרופא המליץ לי על טיפול טיבעי (ניסיון להיקלט במחזור טיבעי) ובגלל שהרירית הייתה דקה 5.5 אז החליט לא להחזיר לי עובר שבהקפאה אז מימה שאני זוכרת בתאריך ה-21/3 האחות הדריכה אותי להזריק כמות 75 של גונאל ויום למחרת להזריק אוביטרל ב11 בלילה ומאותו יום של האוביטרל לקיים יחסים באותו יום , יום למחרת וביום שאחריו (3 ימים ברצף) ולקוות שלא אקבל מחזור ב31/3 הייתי אמורה לקבל ווסת ועדיין לא קיבלתי יש סיכוי שנקלטתי ? ומה זה אומרת לגביי הרירית 5.5 מה הסיכויים ?הוסף תגובה
-
-
זריקת אובנטרל
עדי 02/04/2024 | 11:04היי קבלתי זריקת אוביטרל ב27/3 בעצם הביוץ התרחש בו 36 שעות אחרי בצעתי 2/ 4 בדיקת הורמונים אסטרדיול שיצא 1092 ופרוגקסטרון שיצא 28 האם זה אומר משהו ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובת מומחה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 03/04/2024 | 11:43נראה שאת אחרי ביוץ עם ערך פרוגסטרון תקיןהוסף תגובה
-
-
ערכי ביוץ
חי 25/03/2024 | 11:30לצורך הזרעה גונאל 75 -בגלל כמות גדולה מאוד של זקיקים ורירית שנשארה דקה הוחלט להפסיק טיפול וייתכן יהיה ביוץ טבעי. במעקב זקיקים יום 13 למחזור עדיין המון זקיקים, מעל 19 ממ - לפחות שישה. (2 בגודל 24) אל.אייצ׳ ירד ל8.5 פרוגסטרון 1.8 ורירית עלתה ל5.3. מעקב מיום 17 למחזור ערכים ירדו : אסטרדיול ירד ל 158, אל אייצ׳ 7.3, פרוגסטרון קטן מ1. חשבתי שפשוט לא התרחש ביוץ טבעי היום יום 24 למחזור ערכים: אסטרדיול 407 , אל אייצ 11.7, פרוגסטרון 1.5, אף אס אייץ 8.3. יש מצב שזה בדרך לביוץ טבעי אני אמורה לקבל השבוע ווסת ולא מבינה איך התוצאות ככה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובת מומחה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 26/03/2024 | 17:20נראה כתגובה לא תקינההוסף תגובה
-
המשך
המשך 31/03/2024 | 08:46תודה, לפי הערכים שכתבתי בהודעה הקודמת האם יכול לקרות שלמרות שכל הערכים ירדו ביום ה17 למחזור ונראה לפי פרוגסטרון שלא היה ביוץ ייתכן שהם יעלו בטבעי ביום ה25 לערכי ביוץ ויהיה ביוץ? לא קיבלתי עדיין ווסת ואני בדרך כלל מקבלת כמו שעון. היום זה היום ה31 למחזורהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובת מומחה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 02/04/2024 | 09:35לא סבירהוסף תגובה
-
המשך
שש 02/04/2024 | 14:59מאחר ואני עדיין לא מקבלת ווסת כבר יום 34 למחזור וזה מעולם לא קרה לי האם ייתכן שיגיע בהמשך שוב ביוץ ללא ווסת לפני?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובת מומחה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 03/04/2024 | 11:41אין לדעת ללא בדיקות עזרהוסף תגובה
-
-
הקפאת ביציות
שיר 02/04/2024 | 21:40אם אני מקבלת מחזור היום בלילה מתי אני צריכה לעשות את הבדיקת דם של היום השני למחזור? מחר?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובת מומחה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 03/04/2024 | 11:39פרופיל הורמונלי נעשה ביום 3-5 למחזורהוסף תגובה
-
-
ציסטות
רחלי 31/03/2024 | 16:16שלום פרופסור, היום ביצעתי אולטרסאונד לקראת החזרת מוקפא, יום 4 למחזור. שני זקיקים בגודל 14,19. אסטרדיול 2100. הרופא אמר שמדובר בציסטות ושאקח גלולות למשך שבועיים ואעשה אולטרסאונד בתום השבועיים. האם אחרי שבועיים אקבל מחזור או שהציסטות פשוט יספגו וניתן יהיה להתחיל סבב? ההורמונים גם אמורים להתאפס? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובת מומחה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 02/04/2024 | 09:34נטילת הגלולות תאפס את הציסטות והפסקת הגלולות תגרום להופעת מחזור (דמם)הוסף תגובה
-
המשך
רחלי 03/04/2024 | 07:26תודה פרופסור, שאלה נוספת, האם הציסטות יכולות להיעלם גם ללא הגלולות, להיספג במחזור הבא או שלוקח להן כמה מחזורים להיעלם? תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובת מומחה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 03/04/2024 | 11:38אפשרי ,אולם עלול להימשך זמן רב יותרהוסף תגובה
-
-
החזרת עוברים
אורית 03/04/2024 | 08:26היי דר' אני מיועדת להחזרה של עוברים מוקפאים מדובר על החזרה ראשונה של קפוא סבב ראשון של IVF , הרופא אמר שהכי טוב החזרה על בסיס הורמונים כי הווסת שלי לא סדירה . הווסת שלי מגיע כל 37-43 יום . ואז עד שהביוץ שלי מגיע לוקח זמן אבל בסוף הכל מגיע רק עם המתנה ארוכה . השאלה שלי היא שאני מעוניינת לבצע החזרה על בסיס ביוץ טבעי ההמתנה הארוכה לא אמורה לשנות מתי שזה יקרה יקרה לא כך דר'?! כמובן אפשר לתזמן עם אוביטרל אז השאלה למה עדיין ממליץ הכנה הורמונלית?! למה על בסיס ביוץ טבעי לא יכול להתאים ?! אשמח לדעתך בבקשה והסבר בנושא ואם אתה חושב שזה אפשרי לבצע החזרה על ביוץ טבעי גם בתנאים כאלה?!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובת מומחה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 03/04/2024 | 11:37המעקב אחרי ביוץ לא סדיר מייגע ולעיתים אפילו אחרי מעקב שזיפי עלול להתפספס,בכל מקרה זה אפשר,לעומת זאת הכנה הורמונלית גמישה יותר ואינה מצריכה מעקב תכוף ומדוקדק להשגת היעדים הטיפוולייםהוסף תגובה
-
-
צביעת שיער בהריון
ליטל 30/03/2024 | 13:34אני בהריון בסיכון שבוע 6 האם מותר לצבוע שיער בהריון?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובת מומחה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 02/04/2024 | 09:37צריך לברר עם הצבע אינו מכיל חומרים אסורים להיריון למשל אמוניההוסף תגובה
-
-
פרופיל הורמונלי בזמן דימום הווסת?
לין 31/03/2024 | 00:08שלום לך שבוע נפלא אם המחזור הדימום הכוונה נמשך אצלי יומיים ןחצי בלבד אבל סדיר כל 28 ימים בול כמו שעון, עדיף לעשות בכל זאת בדיקת הורמונים לפוריות ביום החמישי או השלישי למרות שהדימום נמשך רק יומיים וחצי?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובת מומחה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 02/04/2024 | 09:36עדיף ביום 3הוסף תגובה
-
-
עובר מוקפא
שירי 31/03/2024 | 21:24שלום. הוחזר עובר מוקפא לא בביוץ טבעי (לראשונה). כתמיכה קבלתי 3 אנדומטרין ושלושה דופסטון. הרגשתי מאד רע מכל התמיכה הזאת, לכן הורדתי את התמיכה רק לשלושה אנדומטרין ביום ודופסטון אחד. מיום שמונה הבטא כל פעם ירדה בחצי עד ליום 14 שאז הבטא היתה 7 והפסקתי עם התמיכה לגמרי. המחזור שקבלתי אחרי מספר ימים קשה במיוחד וכלל גושים, מה שבדקה לא קורה. האם לדעתך הדבר קרה מפני שלא לקחתי את התמיכה כפי שצריך, או שבכל מקרה כנראה שההריון לא היה נקלט או נקלט ונופל. כי עד כה כשלא היה היריון גם הבטא היתה בהתאם.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובת מומחה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 02/04/2024 | 09:32נראה שהדמם המוגבר נגרם בעטיו של הטיפול ההורמונליהוסף תגובה
-
-
ל- ארגנין
אור 01/04/2024 | 11:38האם להמשיך לקחת ל ארגנין גם אחרי החזרת עובר? שאלה שנייה, יש לי מעט נוזל בצוואר הרחם האם קריטי לשאוב אותו לפני החזרה כדי שהנוזל לא יעבור לחלל?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובת מומחה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 02/04/2024 | 09:30את ההחלטות האלה על הרופא שלך לבצע,מבחינתי אין מניעה לבצע את שתיהןהוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
לידה שקטה
-
ריבוי מי שפיר ומיעוט מי שפיר
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
כריתת פות
-
שאיבת ביציות
-
בדיקות קשורות
-
הורמון מעורר זקיק FSH
-
צילום רחם HSG
-
תרופות קשורות
-
אסטריול
-
בלאומיצין PFI
-
מונחים קשורים
-
אם פונדקאית
-
גבשושית איברי המין (קונדילומה)
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםביוץ והזרעה
פורום ביוץ והזרעה מנוהל ע"י ד"ר גיל ירושלמי, רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית, מרכז רפואי ע״ש חיים שיבא, תל השומר. היכנסי עכשיו והתייעצי עם מומחה/ית!
לפורום ביוץ והזרעהפורוםהפלה, הפסקת הריון
בפורום הפלה, הפסקת הריון ניתן להתייעץ עם ד"ר אהוד רז, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הפלה, הפסקת הריוןפורוםכירורגיה כף יד
בפורום כירורגיה כף יד יתן להתייעץ עם ד"ר בתיה יפה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!.
לפורום כירורגיה כף ידפורוםנסיון
בפורום נסיון ניתן להתייעץ עם ד"ר רופא ניסיון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נסיון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
ד"ר גיל ירושלמי
ד"ר אהוד רז
ד"ר בתיה יפה
גב' יאנה - בדיקה קורן