פורום טיפולי פוריות - עמוד 2056
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי, מומחה בגניקולוגיה, מחלוצי ההפריה החוץ גופית בארץ. פרופ' אשכנזי ייסד וניהל את היחידה להפריה חוץ גופית בבית חולים השרון, עד לאיחודה עם היחידה בבית חולים בילינסון. בנוסף לפעילותו ביחידת ה- IVF, ניהל וקידם גם את היחידה לפוריות הגבר של בית חולים השרון יחידה שרשמה לזכותה הישגים מרשימים וזכתה למוניטין רב. כיום פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי משמש כסגן מנהל היחידה בבלינסון – מרכז רבין שכיום הינה היחידה הציבורית הגדולה בארץ, ומרצה בכיר בפקולטה לרפואה של אוניברסיטת תל אביב. פרופ' אשכנזי מפרסם שנים רבות בספרות המקצועית הבין לאומית הטובה ביותר. מאמריו עוסקים בתחום פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית, הן בהיבט הקליני והן בהיבט המחקרי. עד כה פרסם פרופ' אשכנזי למעלה מ-100 מאמרים בתחומים אלו. במחקריו נבדקו השפעת תרופות שונות לגרימת ביוץ על שיעורי ההריונות, השפעת פרמטרים השונים של הזרע על איכות ההפריה, העוברים, וההצלחה בטיפולי IVF. בנוסף התמקדו מחקריו בתסמונת השחלות הפוליציסטיות, השפעת גורמים סביבתיים ואורח חיים, על תוצאות הטיפול בהפריה חוץ גופית ושיעורי ההצלחה. עיסוקו רב השנים של פרופ' אשכנזי בהיבטים השונים של פוריות הגבר הביא לשיתוף פעולה פורה עם פרופ' משיח ויחד הם הקימו את בנק זרע הפרטי החדש והמודרני בישראל סופרם (סופר ספרם). את טיפולי ההפריה החוץ גופית (IVF) פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי מבצע במטופליו בבית חולים אסותא בתל אביב ובנוסף מבצע: אבחון ליקויי פוריות - צילום רחם, היסטרוסקופיה, לפרוסקופיה, השבחת זרע, הזרעות, בחירת מין הילוד. הפריה חוץ גופית, תרומת ביציות פונדקאות, הקפאת ביציות. בנק זרע - תרומת זרע, הקפאת זרע לשימור ולגיבוי ל IVF. פיפל, גרידה, הפסקת הריון, הפלה נדחית. מעקב הריון- תפירת צוואר הרחם, דיקור מי שפיר, אולטרא סאונד הריון, שקיפות עורפית. ניתן להפנות שאלות לפרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי פורום טיפולי פוריות > כתבה במאקו: כשל חוזר בהשתרשות: החידושים האחרונים באבחון ובטיפול שכדאי להכיר קבלת קהל: יום שני וחמישי 15:30-20:00 יום שלישי 17:30-20:00 אפשרויות חניה: כחול לבן ברחוב עם Pango או Cello כמו כן יש חניה מתחת לבנין או חניון רגיל ברחוב הנ״ל אחרי מס׳ 2, חניון אחוזות החוף יש הנחה לתושבי תל אביב
ישיבה ממושכת תהילה 19/01/2015 | 06:49בוקר טוב לרופא היקר, בת 50, בהריון שבוע 9 (תרומת ביצית). אתמול ישבתי 4 שעות ברצף מול המחשב על מנת להכין עבודה לאוניברסיטה. לאחר שקמתי חשתי כאב רגליים באזור הברכיים ומעליהם. התעורר בי חשש שמא נמנעה זרימת דם טובה לעובר בעקבות הישיבה הממושכת והוא חלילה נפגע מכך. מה דעתך? תודה רבה, תהילההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ישיבה ממושכת פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 19/01/2015 | 11:35העובר אינו נפגע במצבים אלו,אולם לכל אישה בהריון כדאי להסתובב מפעם לפעם בגלל קרישיות היתר המאפיינת את ההריון ומסוכנת להיווצרות פקקת ורידיםהוסף תגובה
החזרת מוקפאים רונית 18/01/2015 | 10:36פרופ' אשכנזי שלום, אני לפני תהליך החזרת מוקפאים. פרוטוקול ההחזרה הוא כדורי אסטרדיול, ואח"כ בשלב מאוחר יותר נרות פרוגסטרון. האם יש משמעות אם מתחילים לקחת את האסטרדיול ביום הראשון למחזור, או ביום השלישי? כמה זמן בערך מתחילת לקחית האסטרדיול, ניתן להחזיר את העוברים? תודה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה הכנה להחזרת עוברים מוקפאים פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 18/01/2015 | 11:40בד"כ נוטלים את הכדורים לעיבוי רירית הרחם החל מהיום השלישי למחזור,בד"כ מספיקים 10 ימי נטילת אסטרדיול על מנת להכשיר את רירית הרחם לקראת נטילת הפרוגסטרון הנלקח מספר ימים(לפי יום ההקפאה של העוברים) לפני הפשרת והחזרת העובריםהוסף תגובה
שאלה נוספתרונית 18/01/2015 | 11:43פרופ' אשכנזי תודה על תשובתך המהירה. שאלה נוספת: האם תפקיד האסרדיול הוא גם למנוע ביוץ, מלבד עיבוי רירית הרחם? תודההוסף תגובה
תשובת מומחה אסטרדיול פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 18/01/2015 | 11:46בד"כ נטילת אסטרדיול במינון גבוה מתחילת המחזור מצליחה לדחות את הביוץ מעבר למועד נטילת תכשירי הפרוגסטרון.הוסף תגובה
פרוגינובה לפני החזרת עוברים דני 16/01/2015 | 20:42פרופ' אשכנזי שלום החודש הייתי אמורה לבצע החזרת עוברים במחזור טבעי אלא שיום ה9 למחזור עשיתי בדיקות ומסתבר שהיה לי ביוץ מוקדם (אי 2 508 ופרוגסרון 19) על כן ההחזרה בוטלה החודש הרופא שלי המליץ על לקיחת כדורי פרוגינובה 3 ביום מהיום ה3 למחזור הקרוב שאלתי היא מה מטרת לקיחת הכדורים ? שוקלת לבחון לנסות את מה שתוכנן החזרה במחזור טבעיהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
המשךדני 16/01/2015 | 20:44בהמשך להודעה למעלה רציתי לציין שבחודש לפני הביוץ שלי היה מאוחר ביום ה21 למחזור עם רירית 11.5 לפני טיפולי הפריה המחזור והביוץ היו סדירים התחושה שלי שכל ההורמונים לפני השאיבה לפני חודשים שיבשו את הזמנים תודההוסף תגובה
תשובת מומחה פרוטוקול להחזרת עוברים מוקפאים פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 17/01/2015 | 15:15אחד הפרוטוקולים לעיבוי רירית הרחם לצורך החזרה הינו שימוש בכדורי אסטרוגן בשלב ראשון וכדורים ונרות בשלב שני,באופן זה ניצן לשלוט על התהליך בצורה טובה יותר ולהשיג את יעדי הטיפול בהצלחה יתרההוסף תגובה
החזרת מוקפאיםדני 17/01/2015 | 20:38לרוב לאחר כמה זמן לקיחת הכדורים מתבצעת ההחזרה?(קיבלתי הוראות לקחת מהיום ה3 למחזור 3 ביום)השאלה האם מטרת הכדורים פרוגינובה היא רק עיבוי הרירית? כי אין לי בעיה בנושא הזה הרירית שלי תמיד מעל שמונה האם הכדורים מונעים ביוץ מוקדם ?הוסף תגובה
תשובת מומחה פרוגינובה לפני החזרת עוברים מוקפאים פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 18/01/2015 | 11:44אחד הפרוטוקולים לעיבוי רירית הרחם לצורך החזרה הינו שימוש בכדורי אסטרוגן בשלב ראשון וכדורים ונרות בשלב שני,באופן זה ניצן לשלוט על התהליך בצורה טובה יותר ולהשיג את יעדי הטיפול בהצלחה יתרההוסף תגובה
מין עובר ליסה 17/01/2015 | 23:55בהריון שבוע 13+. העובר מתאים ל 13+5. באולטרסאונד שבוצע בבית חולים הרופא אמר שמדובר בנקבה. האם זה וודאי בשלב זה של ההריון ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה מין עובר פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 18/01/2015 | 11:41יש להניח שהרופא לא היה מציין את מין העובר אם הוא לא היה בטוח-זהו שלב שניתן להצביע על מין העובר בודאות רבההוסף תגובה
תוצאות בדיקת דם לאדמת: לקראת טיפול פוריות אפרת 15/01/2015 | 21:01בת 43 (ללא ילדים) בילדותי חליתי באדמת. תוצאות הבדיקה: lgG אדמת 142IU lgM גבולי האם אני מחוסנת לאדמת ? ומה הפרוש lgM גבולי?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה אדמת פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 15/01/2015 | 23:14יש לבחון את שאלת מועד חשיפתך לאדמת לפי בדיקות קודמות -מצב זה שבו IgM positive + IgG positive: הייתה הדבקה ב-Rubella בזמן האחרון, עד מספר חודשים לפני. אצל נשים בהריון או המתכננות הריון בקרוב להתייעץ לגבי הערכת העובר.הוסף תגובה
אדמת igm חיובי גבוליאפרת 17/01/2015 | 18:03חליתי באדמת בגיל שנתיים ולא ידוע לי כפי שציינת על "הדבקה בזמן האחרון". האם עלי לקבל חיסון נגד אדמת?הוסף תגובה
תשובת מומחה חיסון לאדמת פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 17/01/2015 | 19:35אין צורךהוסף תגובה
ביוץ מאוחר גילה 15/01/2015 | 11:17עם במעקב זיקיקים מגיע זקיק לאורך 18 ביום השלשי למחזור האם ביוץ יכו להתרחש גם כאשר יש ביוץ מאוחר ולא רק ביום 14-17 למחזור. האם זה מעיד משהו על איכות הביצית ?האם ניתן לעבור הפריה גם עם יש רזרבה שחלתית נמוכה?והאם רזרבה נמוכה מעידה על איכות הביצית ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובות פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 15/01/2015 | 13:26קיומו של זקיק בגודל שציינת ביום 3 למחזור מעיד על ממצא ציסטי שאינו נותן מענה ביוצי. רזרבה שחלתית ירודה קשורה הן בתגובה הורמונלית ירודה ,ואם היא פונקציה של גיל הרי שגם איכות הביציות המתקבלת ירודה יותרהוסף תגובה
ביוץ מאוחרגילה 15/01/2015 | 16:32התככונתי ביום השלושים למחזור עם זקיק בגודל 18 האם זה ביוץ תקין גם עם לא התרחש ביום 14-18 למחזור ? מאיזה גודל זקיק אמור להתפתח ביצית לביוץהוסף תגובה
תשובת מומחה ביוץ פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 17/01/2015 | 15:23הזקיק המוביל לקראת ביוץ קרוב הינו בטווח של 20-23 מ״מ ואיכותו אינה נופלת על פי רוב מביוץ המתרחשצ בשלב מורדם יותר של המחזורהוסף תגובה
החזרת עוברים מוקפאים מיטל 14/01/2015 | 15:00שלום, עשיתי היום החזרת עוברים מוקפאים ולאחר מכן היה לי דימום קל וכאבים בבטן התחתונה כשהגעתי הביתה עשיתי פיפי וראיתי בשירותים גוש דם קטן יכול להיות שהמוקפאים פשוט יצאו?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה דמם לאחר החזרה פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 14/01/2015 | 15:03התופעה לא נדירה ונובעת ממעבר הקטטר בתעלת הצואר ופציעה משנית של הרירית שאין לה משמעות מכרעת לגבי סיכויי ההשצרשותהוסף תגובה
לנוח יותר משלוש ימים?מיטל 14/01/2015 | 15:13קיבלתי אחרי ההחזרה 3 ימי מנוחה בבית. זאת פעם שלישית שאני עושה החזרת עוברים כשבפעמיים הקודמים זה לא נתפס, הפעם החלטתי לנוח בבית ולא לחזור לעבודה עד אחרי בדיקת הדם. האם אתה חושב שזה יכול לעזור הפעם?הוסף תגובה
תשובת מומחה מנוחה אחרי החזרה פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 17/01/2015 | 15:20לדאבוני למנוחה העודפת אין שום ערך מוסף בהעלאת שיעור ההריונות אחרי החזרההוסף תגובה
ביוץ מאוחר גילה 16/01/2015 | 14:35עם במעקב זיקיקים מגיע זקיק לאורך 15 ביום ה25 למחזור האם ביוץ יכו להתרחש גם כאשר יש ביוץ מאוחר ולא רק ביום 14-17 למחזור. האם זה מעיד משהו על איכות הביצית ?האם ניתן לעבור הפריה גם עם יש רזרבה שחלתית נמוכה?והאם רזרבה נמוכה מעידה על איכות הביצית ?באיזה גודל זקיק מומוץ לעבור הפריה ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ביוץ מאוחר פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 17/01/2015 | 15:18ביוץ מאוחר לאו דווקא פוגם באיכות הביוץ,תגובה ירודה וגיל מבוגר מאמין את ההחלטה למעבר להפריה חוץ גופיתהוסף תגובה
לא נצפו זקיקים ב-US שני 16/01/2015 | 21:13שלום רב, אני מטופלת IVF בת 41. זהו טיפול 3, בראשון נשאבו 3 ביציות ואחת הופרתה, ובשני - היתה ביצית 1 שלא הספיקו לשאוב בזמן. במחזור הנוכחי, היה פרוטוקול ארוך מיום 21 - פרוגינובה + סינרל. מיום מחזור 3 - גונאל 300 במשך 4 ימים + סינרל פעמיים ביום. עשיתי US ביום 7 ולא נצפו זקיקים בשתי השחלות. לפני IVF היה לי תמיד ביוץ טבעי של זקיק אחד, והגבתי לפחות בהתחלה, יפה לגונל, שהניב בהזרעות גם 2 זקיקים, ואף הריון שנפל. מאז שאני ב-IVF יש לי תחושה שתרופות הדיכוי מדכאות יותר מדי את המערכת ומשתקות אותה. אני מודעת לגיל ולענין הרזרבה השחלתית, ובכל זאת לא נראה לי סביר שהפסקתי לבייץ, ואני בתחושה קשה שמשהו פה הולך לאיבוד. קיבלתי הנחיה להמשיך עם הגונל, ולהמשיך עם מנופור ולראות ביום 10 מה קורה. אני די תמהה על ההחלטה הזו, כי אם לא היה זקיק ביום 7 - מאיפה הוא יצוץ ביום 10?? האם היו תקדימים לנסים בשלב הזה או שההספדה שלו מוצדקת..? נשארתי מאד מבולבלת אשמח למענה...הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תגובה הורמונלית פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 17/01/2015 | 15:09בהתחשב בעובדה שהינך עם רזרבה שחלתית ירודה ,יתכן ומידת הדיכוי שאת מקבלת עולה על הגירוי במיוחד שאת מקבלת פרוטוקול ארוךהוסף תגובה
חלבון בשתן אור 12/01/2015 | 22:50ערב טוב לרופא היקר, שבוע 8 להריון. היום ביצעתי בדיקות דם ושתן לראשונה כמעקב להריון. בבדיקת השתן רמת החלבון שנמצאה אצלי היא 30 MG/DL טווח ערכי הנורמה כפי שמופיעים בתדפיס המעבדה הוא: 0-20. מה אומרת התשובה? עד כמה מדאיג? מה צריך לעשות? תודה רבה, אורהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה עקבות חלבון בשתן פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 13/01/2015 | 16:58אין כל מקום לדאגה עדיין מדובר ברמה פיסיולוגית,בכל מקרה יש לשלול זיהום,או ממקור הפרשה חיצוניהוסף תגובה
דחוף!! צמח חיידק בתרבית שתןאור 14/01/2015 | 14:46שלום לרופא היקר, היום קיבלתי תשובת תרבית שתן: escherichia coli 0.00 urine culture count 10e5 cfu/ml האם זה מסוכן להריון? אני לא יודעת כמה זמן יש לי את החיידק, זוהי הבדיקה הראשונה שלי. אני מבינה שצריך לקחת אנטיביוטיקה. אני סובלת מקוליטיס ואנטיביוטיקה לא עושה לי טוב. אם אני מבינה נכון, אין ברירה וחייבים לקחת? תודה רבה, אורהוסף תגובה
חיידק בשתןאור 14/01/2015 | 14:50שכחתי לציין, שאין לי צריבה במתן שתן. יש לי כאבים בעצם שמעל התוסיק ומיעוט שתן.הוסף תגובה
תשובת מומחה דלקת בדרכי השתן בהריון פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 14/01/2015 | 15:00המצב מחייב מתן אנטיביוטיקה עם רגישות לחיידק ומתאימה להריון,תוך התחשבות בקוחיטיס שלךהוסף תגובה
עוד משהואור 14/01/2015 | 15:32תודה על תשובתך המהירה! רציתי לציין, שבבדיקת שתן לא נמצאו לויקוציטים כלל. האם משנה את ההמלצה לטיפול או לא? תודה רבה, אורהוסף תגובה
תשובת מומחה דלקת בדרכי השתן פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 14/01/2015 | 18:25אם אכן קיימת ודאות בבדיקה הדרש בהחלט טיפולהוסף תגובה
דחוף! תודה רבה!אור 15/01/2015 | 19:48היום עשיתי בדיקת שתן חוזרת, כללית ותרבית. כמו כן בעקבות שלשולים עשיתי בדיקת צואה כללית ותרבית. לעתים יש לי חיידק במעיים בעקבות הדלקת הקיימת או החלשות המערכת החיסונית (אני נוטלת יומירה לקוליטיס). רק ביום ראשון תהיינה תשובות. אם יצמח חיידק בצואה אנסה לקחת אנטיביוטיקה שתיתן מענה גם לחיידק בשתן וגם לחיידק במעיים. האם הטיפול האנטיביוטי (לגבי החיידק שכבר נמצא) סובל דיחוי ליום ראשון? תודה רבה, אורהוסף תגובה
תשובת מומחה דלקת בדרכי השתן פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 15/01/2015 | 23:31מאחר ואת בהריון רצוי לתת מענה בהקדם לדלקת בדרכי השתןהוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
הפלות חוזרות
-
תסמונת אשרמן - מהי המחלה והשלכותיה
טיפולים וניתוחים קשורים
-
הקפאת ביציות
-
שאיבת ביציות
בדיקות קשורות
-
בדיקת פאפ
-
העמסת סוכר בהריון GCT
תרופות קשורות
-
אתינילאסטראדיול
-
נורפלוקסאצין
מונחים קשורים
-
גראם שלילי
-
דירוג פיגו (FIGO)

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםביוץ והזרעה
פורום ביוץ והזרעה מנוהל ע"י ד"ר גיל ירושלמי, רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית, מרכז רפואי ע״ש חיים שיבא, תל השומר. היכנסי עכשיו והתייעצי עם מומחה/ית!
לפורום ביוץ והזרעהפורוםהפלה, הפסקת הריון
בפורום הפלה, הפסקת הריון ניתן להתייעץ עם ד"ר אהוד רז, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הפלה, הפסקת הריוןפורוםכירורגיה כף יד
בפורום כירורגיה כף יד יתן להתייעץ עם ד"ר בתיה יפה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!.
לפורום כירורגיה כף ידפורוםנסיון
בפורום נסיון ניתן להתייעץ עם ד"ר רופא ניסיון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נסיון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
ד"ר גיל ירושלמי
ד"ר אהוד רז
ד"ר בתיה יפה
גב' יאנה - בדיקה קורן