פורום טיפולי פוריות - עמוד 2163
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי, מומחה בגניקולוגיה, מחלוצי ההפריה החוץ גופית בארץ.
פרופ' אשכנזי ייסד וניהל את היחידה להפריה חוץ גופית בבית חולים השרון, עד לאיחודה עם היחידה בבית חולים בילינסון. בנוסף לפעילותו ביחידת ה- IVF, ניהל וקידם גם את היחידה לפוריות הגבר של בית חולים השרון יחידה שרשמה לזכותה הישגים מרשימים וזכתה למוניטין רב.
כיום פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי משמש כסגן מנהל היחידה בבלינסון – מרכז רבין שכיום הינה היחידה הציבורית הגדולה בארץ, ומרצה בכיר
בפקולטה לרפואה של אוניברסיטת תל אביב.
פרופ' אשכנזי מפרסם שנים רבות בספרות המקצועית הבין לאומית הטובה ביותר. מאמריו עוסקים בתחום פוריות
האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית, הן בהיבט הקליני והן בהיבט המחקרי. עד כה פרסם פרופ' אשכנזי למעלה מ-100 מאמרים בתחומים אלו.
במחקריו נבדקו השפעת תרופות שונות לגרימת ביוץ על שיעורי ההריונות, השפעת פרמטרים השונים של הזרע על איכות ההפריה, העוברים, וההצלחה בטיפולי IVF. בנוסף התמקדו מחקריו בתסמונת השחלות הפוליציסטיות, השפעת גורמים סביבתיים ואורח חיים, על תוצאות הטיפול בהפריה חוץ גופית ושיעורי ההצלחה.
עיסוקו רב השנים של פרופ' אשכנזי בהיבטים השונים של פוריות הגבר הביא לשיתוף פעולה פורה עם פרופ' משיח ויחד הם הקימו את בנק זרע הפרטי החדש והמודרני בישראל סופרם (סופר ספרם).
את טיפולי ההפריה החוץ גופית (IVF) פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי מבצע במטופליו בבית חולים אסותא בתל אביב ובנוסף מבצע:
אבחון ליקויי פוריות - צילום רחם, היסטרוסקופיה, לפרוסקופיה, השבחת זרע, הזרעות, בחירת מין הילוד.
הפריה חוץ גופית, תרומת ביציות פונדקאות, הקפאת ביציות.
בנק זרע - תרומת זרע, הקפאת זרע לשימור ולגיבוי ל IVF.
פיפל, גרידה, הפסקת הריון, הפלה נדחית.
מעקב הריון- תפירת צוואר הרחם, דיקור מי שפיר, אולטרא סאונד הריון, שקיפות עורפית.
ניתן להפנות שאלות לפרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי פורום טיפולי פוריות >
כתבה במאקו: כשל חוזר בהשתרשות: החידושים האחרונים באבחון ובטיפול שכדאי להכיר
קבלת קהל:
יום שני וחמישי
15:30-20:00
יום שלישי
17:30-20:00
אפשרויות חניה:
כחול לבן ברחוב עם Pango או Cello
כמו כן יש חניה מתחת לבנין או חניון רגיל ברחוב הנ״ל אחרי מס׳ 2, חניון אחוזות החוף
יש הנחה לתושבי תל אביב
-
פרוטוקול טיפולי
מודאגת 04/07/2014 | 16:28פרופ' יעקב אשכנזי הנכבד, אני כבת 40. רקע: אינני מעשנת. בריאה. משקל: 58 ק"ג. בדיקת FSH לפני כחצי שנה: 7.8 שהינה תקינה. לאחר 6 הזרעות שכשלו. הפלה אחת ברקע עם גרידה עקב היעדר דופק עוברי לפני כשנה וחצי (הריון ספונטני). לפני כחצי שנה הפלה כימית (הזרעה). אני מתחילה סבב הזרקות.. כבר ביום ראשון. להלן הפרוטוקול : 6 זריקות גונאל אף של 150 MD 600 כמות: 4 מינון: 150 7 צטרוטייד 0.25 מ"ג 2 אוביטרל ולשאלותיי בבקשה: 1) לאור גילי והרקע שלי, כמה ביציות אני עשויה להניב במינון כזה (בהנחה וידוע שלא כל זקיק ניתן לשאוב) ? 2) האם בהכרח אזדקק בשימוש שלי לכל כמות התרופות שנרשמה ? 3) מדוע יש צורך ב- 2 אוביטרל? 4) האם צטרוטייד ניתן להזריק בשילוב עם המונופור באותו ערב (שתי הזרקות בערב אחד)? הכל חדש לי ואיני בקיאה בנושא. אודה למענה על כל שאלותיי בבקשה, בהערכה רבה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
השריית ביוץ לטיפול הפריה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 04/07/2014 | 22:49לאור גילך ,רמת ה-FSH שלך ומינון הטיפול הערכתי היא שתגובך תהיה בהחלט טובה ותניבי מספר ביציות ראוי,בכל מקרה קשה להעריך אם תצטרכי בכל הכמות שנרשמה לך,לעיתים אוביטרל ניתן גם בעת ההחזרה כדי לתמוך בגופיף הצהוב,ניתן להזריק את התרופות באותו עיתוי ללא כל בעיההוסף תגובה
-
תודה רבה! ועוד שאלה.....
מודאגת 05/07/2014 | 11:14פרופ' אשכנזי הנכבד, המון תודה והערכה עבור תגובתך המהירה. אודה לתגובתך הכנה בבקשה לשאלותיי הבאות: 1) האם ניתן לעסוק בפעילות גופנית במהלך ההזרקות (הליכה מהירה של חצי שעה מידי יום) ? 2) ידוע כי ישנן תרופות המגדילות הצטברות נוזלים בגוף , האם גונל ומונופור תורמות לכך? 3) כשמדברים על הגדלת הסיכון לחלות בסרטן שד (כתוצאה מלקיחת תרופות פריון), האם המדובר רק בתרופות המגדילות את מס' הזקיקים כדוגמת גונאל ומונופור, או גם לתרופות הנלקחות למטרות אחרות כגון: קרינון, אוביטרל וצטרוטייד ?? המון תודה!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
סיכוני הטיפול
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 05/07/2014 | 13:181.ניתן לעסוק בפעילות ספורטיבית במהלך הטיפול ואחריו בתנאי שלא תבוצע פעילות אירובית-הליכה מהירה מותרת 2.אין כל סכנה להצטברות נוזלים בטיפול מבוקר שאינו מסכן את האישה בגירוי יתר שחלתי העלול להתבטא בשינוי במאזן הנוזלים בגוף 3.הסיכון לסרטן בגלל הטיפול ההורמונלי להשריית ביוץ הינו נמוך ביותרבקרב נשים שהרו כתוצאה מהטיפולים האלו.הוסף תגובה
-
רב-תודות !!! על תגובותיך המהירות והמקצועיות..
מודאגת 05/07/2014 | 15:03הוסף תגובה
-
-
תופעות הריון תאומים
אני 05/07/2014 | 11:19פרופסור אשכנזי שבת שלום, אני בשבוע 28+4 הריון תאומים IFV ברשותך כמה שאלות. 1 - כבר כמה ימים שאני לא מעכלת שום דבר שאני אוכלת אני מרגישה כאילו מישהו שורף לי את כל בית החזה עם ברנר עם כאבים מאוד חזקים שכמובן גם משפיעים על הנשימה - האם תקין ? 2 - אותם כאבים ותחושה של שריפה מופיעים גם לכל אורכה של הבטן התחתונה לכיוון המיפסעה - האם תקין ? 3 - בכל מה שאני קוראת תמיד אומרים לשכב על צד שמאל על מנת להרגיש את תנועות העובר, אני מרגישה אותם כל הזמן אבל רק בצד שמאל, האם בתאומים זה לא אמור להיות מפשוט יותר? איך אפשר להבדיל בין העוברים ? המון תודה רבה על העבודה המבורכת וסליחה על כל השאלות אני קצת לחוצה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תופעות לואי בהריון תאומים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 05/07/2014 | 13:251.מאחר והרחם לוחץ על הקיבה והריכון שלה מתעכב,מופיעים תופעות של צריבה ושריפה באזור הבטן העליונה והחזה,לעיתים ישנו רפלוקס-חזרה של נוזלים מהקיבה לושט. בנסיבות אלו רצוי לאכות מספר רב של ארוחות קטנות במהלך היום ,ולהשאר בעמידה פרק זמן מסויים על מנת להקל על מעבר תוכן הקיבה למעי,לעיתים יש צורך להשתמש בנוגדי חומצה 2.הכאבים בבטן התחתונה נגרמים בגלל המתח על הרצועות השרירים והבטן ע"י ההריון המתפתח במהירות ולעיתים בגלל הלחץ של אברי העובר. 3.לא חייבים לשכב על צד שמאל על מנת לחוש בתנועות העובר,לעיתים בגלל המנח שלהם ברחם קשה מאוד להפריד את תנועות העובר האחד מאלו של השניהוסף תגובה
-
-
דימום אחרי זריקת אוביטרל
קרן 05/07/2014 | 13:17אתמול בלילה הזרקתי אוביטרל לקראת הזרעה ביום ראשון בבוקר. היום גיליתי דימום קל וכן כאבים קלים בבטן התחתונה. מה יכול להיות הדימום?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
הכתמה דמית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 05/07/2014 | 13:19השינויים ההורמונלים המתחןללים בעקבות הטיפול יכולים לעורר הכתמה דמית בעקבות הביוץ(דמם ביוצי)שהינה קצרה וחולפתהוסף תגובה
-
-
אחרי החזרת עוברים
888 02/07/2014 | 13:42אני שבוע אחרי החזרת עוברים וביום שישי יום אחרי ההחזרה אכלתי בשר מדיום וגבינות לא מפוסטרות ואתמול אכלתי נבטים .. הבנתי שכל זה אסור לאישה בהריון השאלה אם אני צריכה להקפיד כבר מעכשוי עוד לפני שקיבלתי תשובה חיובית ..? ואגב תודה רבה על הזריזיות שאתה מגיב :)הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
אכילה לקראת הריון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 03/07/2014 | 16:08בכל הליך טיפולי או אחר שמטרתו השגת הריון ,יש לדאוג לאכול מזון שאינו עלול לסכן את העוברהוסף תגובה
-
אחרי החזרת עוברים
888 04/07/2014 | 21:58אחרי התשובה שלך פניתי לפרופסור שלי ושאלתי אותו למה לא נאמר לי שאסור לי לאכול דברים שיכולים לפגוע בעובר . אחרי כל התהליך המורכב הזה שעברתי ושיש דברים שאסורים לי לאכול עמ למקסם את הסיכויים מאז שהחזירו לי את העוברים והוא אמר שאין עם זה כל בעיה כל עוד אני לא בהריון ואפילו נבטים זה בריא .. אני מאוד מבולבלת ..הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אחרי החזרת עוברים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 04/07/2014 | 22:44לאחר החזרת העוברים יש להקפיד על תזונה מותרת בהריוןהוסף תגובה
-
-
איפה הביוץ?
מאי 24/05/2014 | 10:50בת 30 פוליצסטית בסבב טיפול ראשון. בשבועיים האחרונים הזרקתי מונופור שגרם לגירוי יתר היו המון זקיקים במצב ביניים 12-13 ממ וe2 היה 4900 בשיא. פרוגסטרון2 הרופאה ״הרגיעה״ את הגירוי יתר עם יומים של צטוטרייד מבדיקות של יום ג׳ האחרון e2 - 352 . זקיק19, זקיק18 2זקיקים 17. 3זקיקים14 ובשתי השחלות קטנים ומרובים בערב יום ג׳ הזרקתי 2 דקפפטיל 0.1 לפי הנחיית הרופאה לפני הזריקה עשיתי מקלון ביוץ שהראה שאני לא בביוץ) ייום ד׳ לא לקחתי כלום וגם לא נבדקתי יום ה׳- הזרעה מיום ו׳ - פרוגסטרון לנרתיק שבועיים מיום ג׳ ועד שבת אני עושה כ2-3 בדיקות ביוץ ביום כולן הראו שלילי. האם עשיתי הזרעה יום ה׳ לחינם? האם יש סיכוי שהיה ביוץ והסטיקים לא הראו זאת בגלל כל התכשירים שנטלתי ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
השריית ביוץ באמצעות דקפפטיל
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 24/05/2014 | 16:55גרימת הביוץ באמצעות דקפפטיל נעשית באותם המצבים שבהם קיים חשש לגירוי יתר שחלתי,אם כי הירידה הדרסטית ברמות הE2 במקרה זה עצרו את התהליך במידה משמעותית,ויתכן שאפשר היה לתת אוביטרל,הערכתי שעיתוי עליית הורמון ה-LH המזוהה ע״י המקלונים פוספס במקרה זההוסף תגובה
-
תיקון
מאי 24/05/2014 | 17:49מה כוונתך ״מצהו את התהליך״? תיקון טעות שלי יום ג׳ בבוקר זקיק19 זקיק או שניים 18 עוד שניים 17 ועוד שלושה 14 E2 היה 560 (לא 300 כפי שרשמתי) ופרוגסטרון 2 . מיום ג בבוקר עשיתי בדיקות ביוץ שהראו שלילי. ובערב לקחתי 2 דקפפטיל .הזרעה ביום ה׳ האחרון . מתי להערכתך היה הביוץ? אם בכלל? להבא אדע לקיים יחסים כל יום מרגע שיש זקיק 16-17 .. מאוד מאוכזבת . מאיהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ביוץ
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 24/05/2014 | 19:51הנתונים לא משנים את הערכה שלי הביוץ כנראה התרחש ביום ה,אם כי באשר לאיכותו ועוצמתו יש לי הרבה ספקותהוסף תגובה
-
ספק
ביוץ 24/05/2014 | 20:37האם הספק הוא בגלל הe2 שהיה 560? מה הטווח שצריך להיות בביוץ? אשמח לפירוט מורחב בכדי ללמוד. בנוסף אני לוקחת עכשיו קרינון גל 1 כל בוקר. הרופאה ביקשה שאבצע בטא עוד שבועיים. האם אפשר לפי בדיקות דם להסיק הריון/אי הריון כבר עכשיו??הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
איכות ביוץ
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 25/05/2014 | 06:54בין היתר עוצמת הביוץ מתנית גם ברמות ההורמונים ביום מתן הדקפפטיל,ולכן הירידה הדרסטית ברמת ההורמון האסטרוגן ממתנת את התגובה להורמון ה-LH שעולה בעקבותמתן הדקפפטיל ומחולל ביוץ,משך זמן מחצית החיים של הורמון זה קצרה מאוד בניגוד ל-HCG שבאוביטרל,לכן התמיכה בגופיף הצהוב קצרה ופעילותו ההורמונלית חלשה יותר,לכן הצורך במתן תמיכה הורמונלית מסיבית במקרים אלו,על מנת לספק את הצרכים ההורמונלים של רירית הרחם לאחר הביוץ לצורך השתרשותהוסף תגובה
-
תודה
המשך 25/05/2014 | 08:33אז יש מצב שחיי הביוץ שלי היו ככ קצרים עד כי לא תפסתי אותם באמצעות המקלונים? בכל מקרה. הרופאה אומרת שהביוץ היה בשישי. עשיתי 3 מקלונים בשישי וכולם היו שלילי. האם יש דרך לגלות הריון/אי הריון כבר בימים הקרובים? נתבקשתי להמתין שבועיים לבטא) האם מותר לעשות פעילות גופנית?? אירובי ואנאירובי? תודה על סבלנותךהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הריון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 25/05/2014 | 10:40בצעי בדיקה לפחות 12 יום מההחזרה,אין מניעה מפעילות גופנית פרט לאירוביתהוסף תגובה
-
סבב 2
מימי 30/06/2014 | 23:44סבב 2 . מזריקה מונופור .תאור מצב: 27.6 -שישי- e2-4400 p<2 זקיק 14 בשמאל זקיק 14 בימין. בערב- לא מזריקה. מרובים קטנים בשתיהן. 28.6- שבת- בערב- מזריקה 37.5 מנופור 29.6-יום א׳.יום 26 למחזור e2-5600. P<2 ימין- 3זקיק-14ממ. 1זקיק-13ממ. 2זקיקים-12ממ שמאל- 1זקיק-13ממ. 2זקיקים-14ממ. 1זקיק15 1זקיק16 ממ. בשתיהן קטנים ומרובים עד גודל 10-11. בערב- לא מזריקה. 30.6-היום-(ב׳) e2=1300 p<2 2זקיקים17 ממ. 1זקיק18 1זקיק19 1זקיק21 בימין: 2של17. 2של18 מזריקה ב9 בערב 2 דקפפטיל0.2 יום ד׳ - הזרעה. ואחכ תמיכה עם קרינון ואסטרופם מניסיוני הקודם התרשמתי שהדקפפטיל מדכא ביוץ ואף מחלישו. אודה מאוד לחוות דעתך המורחבת עפ״י הנתונים הנ״להוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תגובה הורמונלית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 01/07/2014 | 09:21הטיפול ההורמונלי שלך הניב תגובת יתר עם מספר רב של זקיקים שאינו רצוי כשמדובר בטיפול פריון ולא בהפריה חוץ גופית.אחד האמצעים למנוע את תגובת היתר ותסמונת של גירוי יתר שחלתי בעקבות נטיפול הינו השריית ביוץ באמצעות דקפפטיל המתאפיין בתי פזות בהשפעה שלו שלב הקרוי flare up שבו ישנה עליה בהורמון ה-LH המחולל ביוץ ,ושלב שני שבו ישנו דיכוי של ההפרשה,בזכות תכונמה זו ניתן לעורר ביוץ במצביןם שבהם ישנה סכנה לגירוי יתר באמצעות דקפפטיל.הורמון ה-LH העולה זמן מחצית החיים שלו קצר בניגוד לאוביטרל ולכן ההשפעה שלו בעת מתן דקפפטיל להשריית ביוץ הינה מבוקרת ביותר ונמנע גירוי יתר,יחד עפ זאת יש לתמוך בפזה ההורמונלית שלאחר הביוץ במצבים אלו ע"י תמיכה הורמונלית תחליפית חזקה על מנת ליצב את תגובת רירית הרחם האמורה לקלוט הריוןהוסף תגובה
-
סיכוי קטן?
מימי 01/07/2014 | 10:03תודה על תגובתך המפורטת בטיפול הקודם שלקחתי 2 דקפפטיל0.1 לדעתי נמנע הביוץ- או שהיה ביוץ לא איכותי כפי שתארת דאז. האם לפי הנתונים שהצגתי יש סיכוי שיהיה בכלל ביוץ מחר (הזרעה)הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ביוץ
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 01/07/2014 | 13:12הירידה הדרסטית ברמת האסטרוגן גורעת מיעילות השריית הביוץ והתגובה בנתונים הקיימיםהוסף תגובה
-
ביוץ
מימי 01/07/2014 | 13:22אני מבינה שנותנים דקפפטיל כדי להרגיע את הגירוי יתר - אבל זה חד משמעית מוריד את איכות הביוץ אז למה בכל זאת נתבקשתי לעבור מחר הזרעה+תמיכה אם סיכוי ההתעברות הוא ככ נמוך כעת? מה היה קורה אם פשוט הייתי נותנת לביוץ להתרחש לבד מבלי לקחת דקפפטיל?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ביוץ
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 01/07/2014 | 15:19ללא השריית ביוץ,הביוץ אינו מתוזמן,והעיתוי שלו עלול להשתנות,ועוד יותר הביוץ עלול כלל לא להתרחשהוסף תגובה
-
תודה
מימי 01/07/2014 | 23:16יש לך הערכה גסה לאחוזי הצלחה לפי הנתונים הנל..? אגב- מחר ההזרעה .האם מותר לי לעשות פעילות גופנית (ריצה/שחיה) בכדי לפרוק מתחים?..הוסף תגובה
-
שאלה
מאיה 02/07/2014 | 17:33היי. לא נענתי על ההודעה הקודמת. אציין כי עברתי היום ב10 הזרעה וב10:25 הייתי מעורבת בתאונת דרכים (נכנסתי בחוזקה במשאית שעמדה לפני) הייתי במיון ( לא עברתי שם צילומים) ושהגעתי הביתה בשעה 17:00 ראיתי שיש לי כתם חום בתחתונים. האם יכול להיות שזה התחלה של מחזור ואפשר לראות את ההזרעה של היום כ״מבוטלת״ ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הכתמה דמית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 03/07/2014 | 16:01ההכתמה הינה בעקבות ההזרעה שעברת ולא בגלל התאונה,כך שכל הסיכויים עוד לפנייךהוסף תגובה
-
סיכויים
מימי 03/07/2014 | 17:31היי. יש איזו שהיא הערכה גסה לסיכוי התעברות בהתאם לנתוני בהודעות הקודמות? יום שישי e2 4400 ביום ראשון היה E2-1400 פרוגסטרון קטן מ2. יום שני הזרקתי 2 דקפפטיל. רביעי- הזרעה האם ניתן לעשות פעילות כגון כפיפות בטן/ ריצה/שחיה??הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
פעיחות גופנית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 04/07/2014 | 13:35רצוי להימנע מריצההוסף תגובה
-
-
תרומת ביצית
מיקה 02/07/2014 | 12:45שלום רב פרופ' לפני תרומת ביצית בעיית רירית רחם קיבלתי 3 פרוגינובה ליום והרירית רחם לא התעבתה מספיק לכן הרופא שלי הגדיל לי את המינון מהיום לקחת 6 פרוגינובה ליום זה אומר 2 בוקר 2 צהריים 2 ערב ומחר שוב בדיקות האם המינון לא גבוה מידי ? או מסוכן? תודה רבה מפחדתהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
רירית רחם
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 03/07/2014 | 16:10כל מינון העולה על 4-5 כדורי אסטרופם הינו מעל המינון שרירית הרחם מסוגלת להגיבהוסף תגובה
-
רירית רחם
מיקה 03/07/2014 | 18:14תודה על המענה עוד שאלה בבקשה ביצעתי היום בדיקת דם us הרירית עלתה ל-6 יחסית מעט התבשרתי מהרופא לעלות שוב את מינון הפרוגינובה ל- 8 כדורים ביום לקחת כל 6 שעות כי הרירית מתחילה להגיב וביום ראשון בדיקות האם זה בסדר ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
רירית רחם
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 04/07/2014 | 13:34בשלב זה נראה שהתפתחות רירית הרחם משביעה רצוןהוסף תגובה
-
-
פרוגסטרון וביוץ
הילה 04/07/2014 | 11:52ביום ה-9 למחזור (אתמול) עשיתי בדיקת דם, לאחר הזרקת פיוריגון 50 מ"ג כל יום החל מהיום השלישי למחזור, רמת הפרוגסטרון הייתה 3.26 (E2 992 וLH 5.3). באיזה יחידות נמדד פרוגסטרון? האם ניתן להסיק שפיספסתי את הביוץ? או שהוא החל כבר? היום פשוט יש לי כאבים (כמו בזמן ביוץ בד"כ) אבל ההזרעה נקבעה לראשון והיום נתבקשתי להזריק אוביטרל רק בלילה. גודל הזקיק היה אתמול 18.5האם זה נכון לחכות? האם אנחנו לא מפספסים את הביוץ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
פרוגסטרון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 04/07/2014 | 13:32אתמול היו הערכים של הפרוגסטרון ,וגודל הזקיק טרום ביוציים,ההנחיה שקיבלת למתן האוביטרל וההזרעה ביום א מצוייניםהוסף תגובה
-
-
וולטרן ג'ל
אפי 04/07/2014 | 12:45שלום וברכה, שבוע 36. יש לי כאבים בטוסיק כאילו שריר נתפס. האם אני יכולה למרוח וולטרן ג'ל? תודה ושבת שלום, אפיהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
וולטרן בהריון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 04/07/2014 | 13:27אסור לשימוש בד״כהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
וולטרן
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 04/07/2014 | 13:28בד״כ אסור לשימוש בהריוןהוסף תגובה
-
-
התכווצויות
מור 02/07/2014 | 17:31שלום רב פרופסור איך אפשר לדעת אם בזמן בהחזרה יש לי התכווצויות ברחם?.. רואים את זה באולטרסאוד? אמרתי לרופא שלי שאני רוצה לעשות החזרה בהרדמה והוא דחה אותי למרות שעשית 4 טיפולים בעבר וסבלתי בכל החזרה.. יש לזה קשר להתכווצויות ברחם?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
אשמח לתשובה
מור 03/07/2014 | 11:17מחכה לתשובה בבקשה...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
התכווצויות של הרחם
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 03/07/2014 | 15:42הכשלון שלך להרות אינו נובע מהתכווצויות של הרחם,במידה רבה הקשר בין הכשלון והתכווצויות האלו הינו אגדה אורבנית,אין מקום לבצע החזרה בהרדמה בתנאים אלוהוסף תגובה
-
התכווצויות
מורהתכווצויות נא 03/07/2014 | 18:24השאלה שלי היא אם אפשר לראות את ההתכווצויות ברחם הבנתי שיש נשים שעוברות החזרה בהרדמה מלאה.. תודה רבההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
התכווצויות ברחם
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 04/07/2014 | 13:22לא ניתן חזהות אותם,בכל מקרה הדבר אינו מהווה עילה לביצוע החזרה בהרדמההוסף תגובה
-
-
רירית דקה
שני 02/07/2014 | 14:02לקחתי במשך שבוע לאחר המחזור אסטופרם לעיכוב ביוץ ועיבוי הרירית.לאחר 3 כדורים ביום למשך שבוע הרירית היתה 6.6 והרופא הפסיק את הכדורים ונתן לי גונאל לשבוע.לאחר שבוע.היו זקיקים אבל הרירית הפכה להיות 4.9.לרופא אין מושג למה היא קטנה.החזיר לי את הכדורים ונגונאל ליומיים.בבדיקה היו 19 זקיקים ורירית 3.ובנוסף יש לי דימום.כשאני שבועיים אחרי מחזור.מה הסיבה לכך?לרופא שלי אין מושגהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
רירית רחם
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 03/07/2014 | 16:07בעקבות השינוי הדרסטי ברמת ההורמונים שלך(ירידה) בעקבות הפסקת מתן האסטרופם ולמרות מתן הגונל הדבר גרם להפחתת הגירוי של רירית הרחם ובעקבותיו ירידה בעובי ודימוםהוסף תגובה
-
רירית דקה
שני 03/07/2014 | 19:10אז למה הרופא הפסיק את האסטרופם?ועדין לא ברור אם הדימום הוא מחזור.אבל עצרנו את הטיפול החודש ולא עשיתי הזרעה.אז מה לעשות חודש הבא כדי לעבות את הרירית?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך טיפול
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 04/07/2014 | 11:32השיקול באיזה אמצעי ובאזה אופן לפעול על מנת לעבות את רירית הרחם נתון בידי הרופא המטפל,שיכוון אותך ויפיק את המירב בנסיבות המקרההוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
סרטן רירית הרחם
-
אנדומטריוזיס
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
כריתת פות
-
קשירת חצוצרות, עיקור חצוצרות
-
בדיקות קשורות
-
גונדוטרופין שלייתי אנושי בדם
-
אנדוסקופיה
-
תרופות קשורות
-
ניטרופוראנטואין
-
בוסרלין
-
מונחים קשורים
-
טמפון
-
אראולה
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםביוץ והזרעה
פורום ביוץ והזרעה מנוהל ע"י ד"ר גיל ירושלמי, רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית, מרכז רפואי ע״ש חיים שיבא, תל השומר. היכנסי עכשיו והתייעצי עם מומחה/ית!
לפורום ביוץ והזרעהפורוםהפלה, הפסקת הריון
בפורום הפלה, הפסקת הריון ניתן להתייעץ עם ד"ר אהוד רז, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הפלה, הפסקת הריוןפורוםכירורגיה כף יד
בפורום כירורגיה כף יד יתן להתייעץ עם ד"ר בתיה יפה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!.
לפורום כירורגיה כף ידפורוםנסיון
בפורום נסיון ניתן להתייעץ עם ד"ר רופא ניסיון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נסיון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
ד"ר גיל ירושלמי
ד"ר אהוד רז
ד"ר בתיה יפה
גב' יאנה - בדיקה קורן