פורום טיפולי פוריות - עמוד 2165
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי, מומחה בגניקולוגיה, מחלוצי ההפריה החוץ גופית בארץ.
פרופ' אשכנזי ייסד וניהל את היחידה להפריה חוץ גופית בבית חולים השרון, עד לאיחודה עם היחידה בבית חולים בילינסון. בנוסף לפעילותו ביחידת ה- IVF, ניהל וקידם גם את היחידה לפוריות הגבר של בית חולים השרון יחידה שרשמה לזכותה הישגים מרשימים וזכתה למוניטין רב.
כיום פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי משמש כסגן מנהל היחידה בבלינסון – מרכז רבין שכיום הינה היחידה הציבורית הגדולה בארץ, ומרצה בכיר
בפקולטה לרפואה של אוניברסיטת תל אביב.
פרופ' אשכנזי מפרסם שנים רבות בספרות המקצועית הבין לאומית הטובה ביותר. מאמריו עוסקים בתחום פוריות
האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית, הן בהיבט הקליני והן בהיבט המחקרי. עד כה פרסם פרופ' אשכנזי למעלה מ-100 מאמרים בתחומים אלו.
במחקריו נבדקו השפעת תרופות שונות לגרימת ביוץ על שיעורי ההריונות, השפעת פרמטרים השונים של הזרע על איכות ההפריה, העוברים, וההצלחה בטיפולי IVF. בנוסף התמקדו מחקריו בתסמונת השחלות הפוליציסטיות, השפעת גורמים סביבתיים ואורח חיים, על תוצאות הטיפול בהפריה חוץ גופית ושיעורי ההצלחה.
עיסוקו רב השנים של פרופ' אשכנזי בהיבטים השונים של פוריות הגבר הביא לשיתוף פעולה פורה עם פרופ' משיח ויחד הם הקימו את בנק זרע הפרטי החדש והמודרני בישראל סופרם (סופר ספרם).
את טיפולי ההפריה החוץ גופית (IVF) פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי מבצע במטופליו בבית חולים אסותא בתל אביב ובנוסף מבצע:
אבחון ליקויי פוריות - צילום רחם, היסטרוסקופיה, לפרוסקופיה, השבחת זרע, הזרעות, בחירת מין הילוד.
הפריה חוץ גופית, תרומת ביציות פונדקאות, הקפאת ביציות.
בנק זרע - תרומת זרע, הקפאת זרע לשימור ולגיבוי ל IVF.
פיפל, גרידה, הפסקת הריון, הפלה נדחית.
מעקב הריון- תפירת צוואר הרחם, דיקור מי שפיר, אולטרא סאונד הריון, שקיפות עורפית.
ניתן להפנות שאלות לפרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי פורום טיפולי פוריות >
כתבה במאקו: כשל חוזר בהשתרשות: החידושים האחרונים באבחון ובטיפול שכדאי להכיר
קבלת קהל:
יום שני וחמישי
15:30-20:00
יום שלישי
17:30-20:00
אפשרויות חניה:
כחול לבן ברחוב עם Pango או Cello
כמו כן יש חניה מתחת לבנין או חניון רגיל ברחוב הנ״ל אחרי מס׳ 2, חניון אחוזות החוף
יש הנחה לתושבי תל אביב
-
רירית לפני החסרת עוברים
ליאת 02/06/2014 | 08:12שלום,אני מטופלת באסטופם 3 פעמים ביום ומאחר והרירית לא צמחה הגדילו את המינון לארבעה כדורים ואחד וגינלי,עובי הרירית 6 ולא מתעבה אבל תלת שכבתית,האם תקין להחזרת עוברים מוקפאים?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
רירית רחם
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 02/06/2014 | 09:22עדיין גבולית,אם קיים רישום קודם המעיד על רירית עבה יותר כדאי לשאוף להגיע לעובי האופטימליהוסף תגובה
-
המשך
ליאת 02/06/2014 | 15:24במשך שבוע היא נמדדת על שש, אין עליה,החזרה ביום חמישי עד אז מהיום בערב אנדמוטרין שלוש פעמים בשבוע וארבע אסטרופם ,יש סיכוי שהרירית עוד תצמח? מה הסיכוי להצלחה?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
רירית רחם
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 03/06/2014 | 09:26הערך הקובע של רירית הרחם הינו בשלב שלפני נטילת נרות הפרוגסטרון,וספק אם הוא יתעבה מעבר ל6 המ"מהוסף תגובה
-
המשך
ליאת 03/06/2014 | 14:19היית ממליץ שלא לבצע החזרת עוברים החודש?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
החזרת עוברים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 03/06/2014 | 19:19במידה ובריקורד שלך בעבר היתה רירית שהתעבתה לעובי רב יותר ,השיקול לדחות את הטיפול למועד אחר באה בחשבוןהוסף תגובה
-
-
בקשה להכוונה
דנה 03/06/2014 | 16:57פרופסור אשכנזי שלום, אני בת 41, תרומת זרע מחו"ל. לפני כשבועיים עשיתי הזרעה ראשונה שלא צלחה (אגב, בשלב זה בחר הרופא ללא הורמונים מאחר וטרם ניסיתי להכנס להריון, וסה"כ כנראה שהבדיקות סבירות - יחסית לגילי המתקדם). אני שוקלת עכשיו להחליף רופא (מפאת כבודו לא אציין את השם), אני פשוט מרגישה שהוא עמוס מדי, לא משתף, ולא קשוב, ושוב בגלל שעמוס מדי יותר מגבול הטעם הטוב לדעתי. אשמח לדעת 1. האם יש לך אפשרות לקבל מטופלת נוספת לפגישה בהקדם (לא הייתי רוצה לפספס את הביוץ הבא) 2. האם תהיה לך אפשרות לעשות לי הזרעה (למרות שאני מתרומת זרע. שואלת מאחר ולצערי יודעת שלא ניתן לעשות מתרומה בקליניקה, אם כן איפה 3. ומכל הלב - אני יודעת שאתה אחד מהרופאים הכי עסוקים בארץ, האם תהיה אפשרות במידת הצורך לתקשר מולך ישירות ולא דרך מזכירות. 4. במידה ואצטרך IVF, איפה יעשו הטיפולים? (אני חברת מכבי). תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
הכוונה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 03/06/2014 | 19:161.אין כל בעיה ,את יכולה ליצור קשר עם מזכירתי בטל-0548002000 וקבעי תור בהקדם ,מסרי לה שזה בהכוונתי מהפורום 2.את ההזרעה צריך לבצע או בבנק זסרע ,או במוסד מוכר,שאפשר יהיה לקבל את הזרע במועד הרצוי לצורך הזרעה 3.איני רואה קושי לתת לך הכוונה ולטפל בך בהתאם ,וזאת למרות היקף פעילותי ,ולא תהיה בעיה לתקשר בטלפון האישי שלי לפי הצורך. 4.ניתן יהיה לתכנן את טיפול ההפריה באסותא על חשבון מכביהוסף תגובה
-
-
מועד בדיקת דם
חסוי 31/05/2014 | 11:33שלום, רציתי לדעת אם אפשר לעשות בדיקת בטה ביום ה-12? הוחזר לי עובר ב-20.5 והזרקתי אוביטרל ב16.5 לפי ההנחיות צריכה לעשות בדיקה ביום ה14( עקב ערב חג שבועות ביקשו ביום ה-13) תודה רבה :)הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
בדיקת ביטה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 31/05/2014 | 12:17בהחלט ניתן לבצע את הבדיקה גם ביום ה-12הוסף תגובה
-
בבקשה עזרה
חסוי 01/06/2014 | 12:07שלום עשיתי בדיקת ביטה יצא 56 ההחזרה הייתה ב20.5 עובר אחד הורמון אנדרו 86 פרגסטרון 31.30 לוקחת פעמיים ביום אסטרופים וזריקה אחת גסטון בבקשה זה תקין ? למה זה נמוך ? במרפאה אמרו לי לעשות רק ביום שלישי בבקשה תגיד לי בכנןת אם זה בסדר? תודההוסף תגובה
-
ביטה
חסוי 01/06/2014 | 14:37ושכחתי לציין שיש לי כאבי בטן דומה לכאבי מחזור כאב המומם כזה ברחם זה תקין ? תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בדיקת הריון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 01/06/2014 | 15:31בשלב זה הכול תקין,המשיכי בטיפול,ובצעי את הבדיקה ביום גהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי בטן
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 01/06/2014 | 15:33כאבי בטן בתחילת הריון צפוייםהוסף תגובה
-
ביטא
חסוי 02/06/2014 | 13:25שלום, אתמול עשיתי בטא יצא 56 פרוגסטרון 31 אמרת לי לעשות מחר בדיקה נוספת ( מחר ערב חג ולא עובדים ) עשיתי היום בטא 80 פרוגסטרון 29 והפרגסטרון ירד וקצת חוששת? זה תקין ? הבטא עלתה כמצופה ? היום העלו לי תמחכה מ2 כדורי אסטרופם ל-3 וגסטון זריקה מיום ההחזרה ( 30.5) יש מעט מעט הפרשות צהובות ( גם לפני טיפולים היה לי ) תודההוסף תגובה
-
תיקון
חסוי 02/06/2014 | 14:10תיקון החזרה 20.5 סליחההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
נתוני ביטה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 03/06/2014 | 09:29בשלב זה הנתונים שלך תקינים וצפויים עלייך להיוועץ ברופא המטפל בקשר להמשך הטיפולהוסף תגובה
-
המשך ביטא
חסוי 03/06/2014 | 09:39תודה כרגע הרופא ביקש להמשיך את התמיכה 3 אסטרופם וזריקה אחת ליום גסטון זה בסדר? אולי צריך עוד תמיכה ? ואם אפשר לדעת מה חשיבות הפרוגסטון שבודקים ? תודההוסף תגובה
-
המשך בטא
חסוי 03/06/2014 | 10:49ועוד דבר חשוב מה לדעתך צריך עוד להוסיף תמיכה? מה במצב שלי אתה ממליץ ? לחוצה שהבטא נמוכה אני שומעת כל הזמן על בטא גבוהות תודההוסף תגובה
-
חג שמח
ח 03/06/2014 | 17:56תודה רבה ומעריכה :) שיהיה חג שבועות שמח לך ולבני משפחתךהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תמיכה הורמונלית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 03/06/2014 | 19:09בשלב זה נראית התמיכה בהחלט מספקתהוסף תגובה
-
-
ערך הפרוגרסטרון
אפרת 02/06/2014 | 16:29שלום פרופ' אשכנזי התייעצתי עמך בפורום ביום שישי האחרון ועזרת לי מאוד. הנני מטופלת פרוטוקול קצר לקחתי 21 יום גלולות כדי לתזמן את המחזור עפ"י הוראות הרופא.אני בת 35 מטופלת ivf בעקבות בעיית זרע. ביום השלישי למחזור בדיקות הורמונאליות: e2-144 p-0.9 רירית-3.4 באולטרסאונד נראו זקיקים קטנטנים החל מהיום השלישי למחזור הזרקתי גונאל 225 3 ימים. היום השישי בדיקות הורמונאיליות ואולטרסאונד: e2-752 p-2.1 רירית-5.5 באולטרסאונד נצפו 4 זקיקים בכל שחלה מתחת לגודל 10. כלומר סהכ 8 זקיקים מתחת לגודל 10 ועוד קטנטנים. ביום השישי והשביעי למחזור הזרקתי גונאל 225 ביום השביעי הוספתי גם צטרוטייד. ביום ה8 התחלתי להזריק מנופור 225+צטרוטייד היום ה9 בצעתי בדיקות להלן הממצאים: e2-2791 p-1.9 lh-5.7 בבדיקת האולטרסאונד נצפו שחלה ימין-12,11,10,10,10 שחלה שמאל-12,12,12,11,11+קטנים שאלתי הפרוגרסטרון ירד מ2.1 ל1.9 מה משמעות תוצאה זו? והאם הבדיקות מרמזות על התקדמות נאותה בטיפול תודה מקרב לב וחג שבועות שמחהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
המשך
02/06/2014 | 16:33גודל הרירית יום שלישי למחזור-3.4 יום שישי למחזור-5.5 יום תשיעי למחזור-10הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
התגובה ההורמונלית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 03/06/2014 | 09:19כל ההתפתחות עד לשלב הזה של המחזור תקינה לחלוטין,ערכי פרוגסטרון בשלב שלפני הביוץ רצוי שיהיו נמוכים כפי שזה במקרה שלךהוסף תגובה
-
תודה רבה
אפרת 03/06/2014 | 11:40הוסף תגובה
-
-
האם בהריון?
קיקה 02/06/2014 | 16:27ב6 למאי בייצתי בשבת ה24 למאי לפי בדיקת ביוץ ותגובת הרופא יומיים לאחר מכןככל הנראה היה ביוץ ושכבנו באותו יום. בדיקה מהיום של lh urgent=5 estradiol (e2) urgent=511 progesterone urgent=44.4 האם אני בהריון??? הרופא שלי חולה בבקשה תשובה בהירה בנושא. אני מטופלת בתחליף של איקקלומין פעם ראשונה החודש ומעקבי זקיקיםהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
נתונים הורמונלים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 03/06/2014 | 09:28על סמך הנתונים שמסרת לא ניתן להסיק אם את בהריון או לאהוסף תגובה
-
-
רזרבה
שלי 02/06/2014 | 09:33שלום, בת 38 רווקה עם רזרבה שחלתית נמוכה. מעוניינת לכרגע בהקפאת ביציות. נוסה פורטוקול מנופור 600, וסבב אחר 4 פרגובריס. בשניהם היה 5 זקיקים מיתוכם שניים בגודל 19 מ"מ ושלושת האחרים סביבות 10 ל- 15 מ"מ. לכן שני הפורטוקולים נכשלו, הרופא אמר שאין טעם לשאוב שני זקיקים. 1. האם יש פורטוקול במינון גבוהה יותר (שאולי ישפיע לגדילת 5 זקיקים הקיימים) ? 2. האם יש טיפול לאל ווסת (בווסת האחרונים כמעט ואין דימום ממש מעט) ? בבקשה חוות דעתך, תודה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
המלצה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 03/06/2014 | 09:24עלייך לנסות להרות בטיפול הייעודי הקרוב ולא לפנות לטיפול עם הקפאת ביציות (על מנת שיהיה לך סיכוי סביר להרות בעתיד תזדקקי לפחות ל-20 ביציות) -במצבך צבירה כזו עלולה להתרחש לאורך פרק זמן ארוך מאוד ועם סיכוי נמוך להריון עתידיהוסף תגובה
-
-
אחרי הזרעה
רוית 02/06/2014 | 20:07שלום עברתי לפני שבוע הזרעה עם נטילת סרופן ל5 ימים היום 2/6 עשיתי בדיקת אסטרדיול 2580 ופרוגסטרון 46 מה ערכים אלו אומרים? האם התוצאות טובות?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
אחרי הזרעה
רוית 02/06/2014 | 20:08בהמשך להודעה הקודמת שכחתי לציין שלקחתי אוביטרל ויום אחרי עברתי הזרעההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תוצאות מצויינות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 03/06/2014 | 09:12תוצאות בדיקות הדם מצויינות ,ומצביעות על העובדה שהתרחש ביוץהוסף תגובה
-
-
עבודת קודש
צדיק 03/06/2014 | 04:50רק להגיד תודה, אתם עושים עבודת קודש. אין מילים לתאר עד כמה זה תומך ועוזר. תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תודה רבה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 03/06/2014 | 09:11תודה רבה על המילים החמותהוסף תגובה
-
-
פרוגינובה
O.c. 31/05/2014 | 13:33שלום, התחלתי טיפול רק אתמול, לאחר בדיקה ביום ה- 21 ווידוא שהיה ביוץ. אני נוטלת פרוגינובה, פעמיים ביום, עד לקבלת המחזור. מכל מה שקראתי, אני מבינה שפרוגינובה ניתן כתמיכה לרירית ולכן אני לא בטוחה שאני מבינה את משמעות לקיחת תמיכה עד למחזור. כמו כן, אני סובלת מלא מעט תרבות ובחילות בשבוע האחרון, עוד לפני שנטלתי פרוגינובה, ואני תוהה האם לכדור או לחומר יכולה להיות השפעה שלילית על הגוף או על הריון ? אודה לכל מענה, בברכה, א.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
פרוטוקול טיפול
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 31/05/2014 | 19:45אם המטרה הינה תמיכה באפשרות של הריון במחזור הנוכחי אז או קי,אולם אם כהכנה למחזור הטיפול הבא ,אין לנטילה של האסטרוגן כל משמעותהוסף תגובה
-
הסבר
Oc 31/05/2014 | 21:19הטיפול ניתן כהכנה למחזור טיפול. אשמח להסבר. מה המשמעות של טיפול שמתחיל כך? כל הטיפולים הקודמים שלי, היו פרוטוקולים ארוכים שהתחילו עם דקפפטיל, ואז הבנתי שהם נועדו לדיכוי ולאפשר לכל הזקיקים צמיחה יחד. מה התפקיד של הפרוגינובה בטיפול? האם כך בנוי פרוטוקול קצר? בברכה והמון תודה, א.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
פרוגינובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 01/06/2014 | 11:15יתכן וכוונת הרופא הינה הכנת רירית הרחםהוסף תגובה
-
סליחה, אבל עדין לא מבינה
PC 01/06/2014 | 15:40מתנצלת, אבל כנראה משהו ממש לא ברור לי. מדוע מעבים רירית לפני טיפול אם יגיע מחזור ואז כל הרירית תרד ?!? מה החשיבות של זה כחלק מטיפול ועוד בשלב שלפני התחלת טיפול? והאם כך תמיד בנוי פרוטוקול? אף פעם לא היתה לי בעיה עם הרירית, כבר עכשיו היא 8.8 אשמח להסבר. אני מאלה שחייבות להבין.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
פרוטוקול טיפול
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 02/06/2014 | 10:32דעתי זהה לדעתך,לכן אנא הפני את השאלה לרופא המטפל כדי ליסביר לך את נימוקיוהוסף תגובה
-
המון תודה
Oc 02/06/2014 | 17:48מעריכה את התגובה ! בברכה, א.הוסף תגובה
-
-
החזרת עוברים תרומת ביצית
רחל 01/06/2014 | 11:34שלום רב פרופ' אמורה לעבור החזרה עוברים תרומת ביצית ביום שלישי קיבלתי אובטירל ביום שישי בערב נוטלת פרוגינובה כולל אסטרופם וגינלי כולל אנדמוטרין 3 פעמיים וגינלי ביום ביצעתי בדיקת דם לפני ההחזרה קיבלתי תוצאות E2 - 4425 P4 - 25.8 האם התוצאות תקינות לפני החזרה ? בנוסף האם האובטירל משמר ביוץ? תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
פרוטוקול טיפול
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 02/06/2014 | 10:35התוצאות תקינות,ואכן האוביטרל משרה ביוץ ותומך בגופיף הצהוב המריש את ההורמונים המסייעים להשתרשותהוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
איטמות הנרתיק
-
אנדומטריוזיס
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
הזרעה תוך רחמית IUI
-
תחליף אסטרוגן
-
בדיקות קשורות
-
GBS
-
מעקב זקיקים
-
תרופות קשורות
-
נורפלוקסאצין
-
פתידין
-
מונחים קשורים
-
אופרקולום
-
הבשלה
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםביוץ והזרעה
פורום ביוץ והזרעה מנוהל ע"י ד"ר גיל ירושלמי, רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית, מרכז רפואי ע״ש חיים שיבא, תל השומר. היכנסי עכשיו והתייעצי עם מומחה/ית!
לפורום ביוץ והזרעהפורוםנסיון
בפורום נסיון ניתן להתייעץ עם ד"ר רופא ניסיון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נסיוןפורוםסחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)
בפורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים) ניתן להתייעץ עם ד"ר יעקב בן דוד, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סחרחורת וטינטון (רעשים ...פורוםדיקור מי שפיר וסיסי שליה
בפורום דיקור מי שפיר וסיסי שליה ניתן להתייעץ עם ד"ר יוסי הר-טוב, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום דיקור מי שפיר וסיסי שליה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
ד"ר גיל ירושלמי
גב' יאנה - בדיקה קורן
ד"ר יעקב בן דוד
ד"ר יוסי הר-טוב