פורום טיפולי פוריות - עמוד 2169
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי, מומחה בגניקולוגיה, מחלוצי ההפריה החוץ גופית בארץ. פרופ' אשכנזי ייסד וניהל את היחידה להפריה חוץ גופית בבית חולים השרון, עד לאיחודה עם היחידה בבית חולים בילינסון. בנוסף לפעילותו ביחידת ה- IVF, ניהל וקידם גם את היחידה לפוריות הגבר של בית חולים השרון יחידה שרשמה לזכותה הישגים מרשימים וזכתה למוניטין רב. כיום פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי משמש כסגן מנהל היחידה בבלינסון – מרכז רבין שכיום הינה היחידה הציבורית הגדולה בארץ, ומרצה בכיר בפקולטה לרפואה של אוניברסיטת תל אביב. פרופ' אשכנזי מפרסם שנים רבות בספרות המקצועית הבין לאומית הטובה ביותר. מאמריו עוסקים בתחום פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית, הן בהיבט הקליני והן בהיבט המחקרי. עד כה פרסם פרופ' אשכנזי למעלה מ-100 מאמרים בתחומים אלו. במחקריו נבדקו השפעת תרופות שונות לגרימת ביוץ על שיעורי ההריונות, השפעת פרמטרים השונים של הזרע על איכות ההפריה, העוברים, וההצלחה בטיפולי IVF. בנוסף התמקדו מחקריו בתסמונת השחלות הפוליציסטיות, השפעת גורמים סביבתיים ואורח חיים, על תוצאות הטיפול בהפריה חוץ גופית ושיעורי ההצלחה. עיסוקו רב השנים של פרופ' אשכנזי בהיבטים השונים של פוריות הגבר הביא לשיתוף פעולה פורה עם פרופ' משיח ויחד הם הקימו את בנק זרע הפרטי החדש והמודרני בישראל סופרם (סופר ספרם). את טיפולי ההפריה החוץ גופית (IVF) פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי מבצע במטופליו בבית חולים אסותא בתל אביב ובנוסף מבצע: אבחון ליקויי פוריות - צילום רחם, היסטרוסקופיה, לפרוסקופיה, השבחת זרע, הזרעות, בחירת מין הילוד. הפריה חוץ גופית, תרומת ביציות פונדקאות, הקפאת ביציות. בנק זרע - תרומת זרע, הקפאת זרע לשימור ולגיבוי ל IVF. פיפל, גרידה, הפסקת הריון, הפלה נדחית. מעקב הריון- תפירת צוואר הרחם, דיקור מי שפיר, אולטרא סאונד הריון, שקיפות עורפית. ניתן להפנות שאלות לפרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי פורום טיפולי פוריות > כתבה במאקו: כשל חוזר בהשתרשות: החידושים האחרונים באבחון ובטיפול שכדאי להכיר קבלת קהל: יום שני וחמישי 15:30-20:00 יום שלישי 17:30-20:00 אפשרויות חניה: כחול לבן ברחוב עם Pango או Cello כמו כן יש חניה מתחת לבנין או חניון רגיל ברחוב הנ״ל אחרי מס׳ 2, חניון אחוזות החוף יש הנחה לתושבי תל אביב
החזרת מוקפאים במחזור טבעי גלית 25/06/2014 | 07:32בוקר טוב, הפעם, החלטנו לנסות סבב של החזרת מוקפאים במחזור טבעי. אשמח אם תוכלו לספר לי במה כרוך הסבב )לא מוצאת הסבר מספיק מדויק באינטרנט). מהם השלבים בסבב זה והאם יכול להתאים גם למי שמחזוריה אינם קבועים. תודה רבה גליתהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה החזרה במחזור טבעי פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 25/06/2014 | 09:07החזרה במחזור טבעי עושה שימוש במחזור הביוצי הטבעי של האישה תוך מעקב אחרי התפתחות הזקיק המוביל ובדיקות דם כדי לאתר את מועד הביוץ ולהחזיר את העוברים לאחר הביוץ לפי שלב התפתחותם במועד הקפאתם,במידה וקיימים מחזורים לא סדירים למרות ביוצים תקינים התהליך מורכב יותר ומצריך מעקב ממושך יותרהוסף תגובה
ביוץ מוקדם ויקטוריה 24/06/2014 | 14:58שלום, אני נמצאת בסבב שלישי של הטיפולים בזריקות מנופור. בשני פעמים הקודמים בייצתי אחרי 5 ימי טיפול במנופור ביום ה-10 למחזור. היום אני ביום ה-9 למחזור ואחרי 5 ימים של הזריקות מנופור. באולטרסאונד נצפו זקיקים קטנים מ - 10 מ"מ, estradiol-516, progesterone-4. נאמר לי להמשיך להזריק מנופור עוד יומיים ואז לבוא שוב פעם לבדיקה. האם יכול להיות שאני כבר בייצתי ובגלל זה לא נצפו זקיקים גדולים? והאם זה הגיוני שאחרי 5 ימים של הזריקות אף זקיק לא גדל אפילו בקצת? הרופא שלי לא עובד היום, לכן אני לא יכולה לדבר איתו. רציתי עוד לציין שלפני מנופור טופלתי באיקוקלומין וגם אז בייצתי ביום ה11-12 למחזור. תודה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה טיפול הורמונלי פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 24/06/2014 | 20:05לא סביר לפי הנתונים שבייצת,יש להנשיך בטיפול ולהתאים את המינון של התרופה לתגובה השחלתית עד להשגת תגובה נאותההוסף תגובה
הריון וביצוע מעקב דנית 24/06/2014 | 16:35שלום פרופסור תודה על הזמן והמקצועיות שלך רציתי לשאול מספר שאלות 1.בטא ביום ה12 אחרי ivf+מיקרומיניפולציה בטא-271 בטא שנייה ביום ה14 בטא-537 האם הבטא תקינה האם עליי לחזור על הבטא בעוד יומיים? והאם מרמז על ריבוי עוברים? בצעתי החזרה של 3 עוברים טריים עם הצ'ינג 2.באיזה שבוע אני? 3.מתי אוכל לבצע אולטרסאונד ראשון ומתי אוכל לבצע אולטרסאונד לדופק עוברי? רב תודות המשך שבוע נעיםהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה בדיקות ביטה פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 24/06/2014 | 20:02הבדיקות מצויינות,ויכולות לרמז גם על הריון רב עוברי,את מצויה בשבוע 4 ,בעוד שבוע ניתן חזהות שק/שקי הריון,ובעוד שבועיים דופק/דפקי עובריםהוסף תגובה
פרופיל הורמונלי מלא - מתאים למצב? דוש 24/06/2014 | 19:49שלום, לקראת התחלת הזרעות, על רקע שחלות פוליציסטיות, לקחתי פרוברה 3*5 ימים. יומיים לאחר סיום הכדורים, היה לי דימום קל וכאבי מחזור שפחתו היום. רופאת הנשים אמרה לי לעשות בדיקת דם לאחר שעתיים ערות, באחד מחמשת ימי המחזור. תכננתי לעשות מחר בבוקר. היום היום הרביעי ויש לי דימום קל מאד, רק בבוקר. האם אני צריכה להמתין למחזור הסוער או שזה בסדר לעשות את הבדיקה עכשיו? האם הנתונים יכולים להיות לא נכונים אם לא אעשה בזמן הנכון? האם אחת התוצאות של הפרופיל יכולה להעיד על קיום מחזור? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה בדיקות הורמונליות פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 24/06/2014 | 20:00ניתן לבצע את הבדיקות גם בדימום הנוכחי בימים 3-5 חדימום,יש לבצעם שעתיים לאחר היקיצההוסף תגובה
פוריות . 24/06/2014 | 07:31אני פוליציסטית עם 20 זקיקים בכל שחלה בכל מחזור... האם מצב זה גורם לי לאבד יותר ביציות בכל חודש מאשר בחורה שלא פוליציסטית? האם זה יגרום לי להגיע לגיל 38 ללא ביציות כלל??הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה שחלות פוליציסטיות פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 24/06/2014 | 11:22אמנם ישנו "איבוד" של יותר ביציות מידי חודש בחלות פוליציסטיות,אולם הרזרבה השחלתית היא כה גדולה,כך שאין בסיס לחשש שתיגרם לך לבלות מוקדמתהוסף תגובה
בטא מאמינה 22/06/2014 | 15:546/6/14 אוביטרל 10.6.14 החזרת עוברים {3} 22.6.14 בדיקת דם להריון בטא פחות מ 2 עדיין לא קיבלתי מחזור , האם יש סיכוי שהבטא תעלה וכן יתרחש הריון? מה הסיבה שיכולה להוביל לחוסר התפתחות של העובר ברחם,למרות שעובי הרירית היתה טובה וזה בוצע בשיטת icsi תודה מראש!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה השתרשות פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 23/06/2014 | 11:11מתקבל הרושם שאינך בהריון,הער השתרשות יכול להיגרם מסיבות רבות ,אולם העיקריות הינם איכות עוברית פגומה מורפולוגית וגנטית,העדר תנאים מתאימים להשתרות מבחינת הרחם או נסיבות המונעות השתרשותהוסף תגובה
השתרשותבובי 23/06/2014 | 12:49תודה רבה לך על תשובתך...אך ברצוני להבין יותר האם איכות עוברית פגומה מבחינה מורפולוגית או גנטית כוונתך היא לאיכות הזרע? כי עובדה שכן הופרו 3 עוברים , והוחזרו לרחם רק שהם לא ימשיכו להיתפתח. יש איזו בדיקה שאני אמורה לבקש לבצע לי או לבעלי עמנ"ת שאוכל לחסוך שוב מצב של חוסר היתפתחות העובר ברחם וכך לעלות את סיכויי להרות? אודה לך מראש על תשובתך המפורטתהוסף תגובה
תשובת מומחה איכות עוברים פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 24/06/2014 | 00:21באשר לאיכות העוברים הממצא החשוב ביותר הינו התקינות הגנטית והכרומוזומלית דל העובר .באופן שגרתי אין מבצעים בדיקת סקר גנטית לעוברים אלא רק במקרים של כשלון חוזר,במקרים כאלו כדאי לתת תשומת לב גם לאיכות בזרע -שיעור השברים ב-DNA של הזע(הנקבעת בבדיקת הלוספרם),זרע פגום עלול חגרום להיווצרות עובר עם איכות גנטית ומורפולוגית פגומההוסף תגובה
השתרשותבובי 24/06/2014 | 10:11תודה רבה לך פרופ' אשכנזי...אין עליךהוסף תגובה
קבלת מחזור לאחר הפריה הילה 23/06/2014 | 11:33שלום ביום שני לפני שבועיים התבצעה שאיבה ובחמישי לפני שבוע וחצי ההחזרה מאז אני נוטלת תומכים וגינאליים ביומיים האחרונים מעבר להתכווצויות בבטן הבחנתי כי החזה מאד התנפח ויש כאב בגב מעט ובבטן אני חוששת שזה יכול להיות גם מחזור. שאלתי היא האים בשל התומכים לא יגיע מחזור גם אם ההריון לא נקלט ? האים מחזור מגיע רק לאחר הפסקתם ?תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה הופעת מחזור פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 24/06/2014 | 00:24במידה ולא תהרי יופיע מחזור בכל מקרה אם כי לעיתים הוא עלול להתעכב מספר ימיםהוסף תגובה
תודה רבההילה 24/06/2014 | 00:51למרות התומכים ?הוסף תגובה
סיבות להישתרשות אור 23/06/2014 | 14:18מהן הסיבות המונעות השתרשות ? פרט לאיכות עוברית פגומה. האם זה יכול להיות גם בעיה ברחם או מבנהו?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה השתרשות פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 23/06/2014 | 23:55ההשתרשות מתנית מלבד מאיכות העוברים,גם מאיכות רירית הרחם והתאמתה להשתרשות,מהעדר פתולוגיה במבנה הרחם(צלקות דלקות,פוליפים,שרירנים) מבנה אנטומי לקוי(רחם מחיצתי,דו קרני),הפרעה מערכתית חיסונית או קרישתית,מחלות.ולבסוף אי ספיקה הורמונליתהוסף תגובה
טיפולי פוריות והורמונים הדר 23/06/2014 | 15:23שלום, אני בת 29 לקראת תחילתם של טיפולי פוריות (הבעיה לא אצלי אלא אצל בעלי) בעבר כאשר לקחתי גלולות למניעת הריון היו לי הקאות נוראיות ונאלצתי במשך שנה שלמה ללכת למוקד לקבל אינפוזיה (לא הפסקתי את הגלולות למשך כל השנה) לאחר בירור עם רופא נשים התאימו לי אמצעי מניעה בשם טבעת להחדרה וגינלית, כבר בשימוש הראשוני שוב הגעתי לאותו מצב של הקאות ואינפוזיה, השאלה שלי היא האם ההורמונים בכל התהליך ואו עוד כל מיני דברים שאני אצטרך לקחת לא יכולים לגרום לאותו מצב ולהוות לי סיכון? תודה רבה, הדרשלום, אני בת 29 לקראת תחילתם של טיפולי פוריות (הבעיה לא אצלי אלא אצל בעלי) בעבר כאשר לקחתי גלולות למניעת הריון היו לי הקאות נוראיות ונאלצתי במשך שנה שלמה ללכת למוקד לקבל אינפוזיה (לא הפסקתי את הגלולות למשך כל השנה) לאחר בירור עם רופא נשים התאימו לי אמצעי מניעה בשם טבעת להחדרה וגינלית, כבר בשימוש הראשוני שוב הגעתי לאותו מצב של הקאות ואינפוזיה, השאלה שלי היא האם ההורמונים בכל התהליך ואו עוד כל מיני דברים שאני אצטרך לקחת לא יכולים לגרום לאותו מצב ולהוות לי סיכון? תודה רבה, הדרהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה טיפולי פוריות פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 23/06/2014 | 23:50מתן מבוקר עשוי למנוע את מרבית תופעות הלואיהוסף תגובה
החזרת עוברים עדי 23/06/2014 | 23:06יום 9 לאחר החזרת עוברים אתמול לקראת הלילה היו לי הפרשות דמיות היום כל היום לא היה כלום האם זה אומר שהטיפול לא הצליח? והאם להפסיק את התמיכה של הנרות ..? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה המשך טיפול פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 23/06/2014 | 23:48כל עוד שלא הופיע דמם מחזורי ברור יש להמשיך בטיפול ולבצע בדיקה 12יום לאחר ההחזרההוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
וסטיבוליטיס
-
לידה שקטה
טיפולים וניתוחים קשורים
-
התקן תוך רחמי IUD
-
הקפאת ביציות
בדיקות קשורות
-
אולטרסאונד תלת-מימד במיילדות ובגינקולוגיה
-
אקו לב עובר
תרופות קשורות
-
נפארלין
-
נונוקסינול 9 + חומצה רצינולית
מונחים קשורים
-
גוף מחילתי
-
גלולות למניעת הריון

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםביוץ והזרעה
פורום ביוץ והזרעה מנוהל ע"י ד"ר גיל ירושלמי, רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית, מרכז רפואי ע״ש חיים שיבא, תל השומר. היכנסי עכשיו והתייעצי עם מומחה/ית!
לפורום ביוץ והזרעהפורוםהפלה, הפסקת הריון
בפורום הפלה, הפסקת הריון ניתן להתייעץ עם ד"ר אהוד רז, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הפלה, הפסקת הריוןפורוםכירורגיה כף יד
בפורום כירורגיה כף יד יתן להתייעץ עם ד"ר בתיה יפה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!.
לפורום כירורגיה כף ידפורוםנסיון
בפורום נסיון ניתן להתייעץ עם ד"ר רופא ניסיון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נסיון

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
ד"ר גיל ירושלמי
ד"ר אהוד רז
ד"ר בתיה יפה
גב' יאנה - בדיקה קורן