פורום טיפולי פוריות - עמוד 2196
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי, מומחה בגניקולוגיה, מחלוצי ההפריה החוץ גופית בארץ. פרופ' אשכנזי ייסד וניהל את היחידה להפריה חוץ גופית בבית חולים השרון, עד לאיחודה עם היחידה בבית חולים בילינסון. בנוסף לפעילותו ביחידת ה- IVF, ניהל וקידם גם את היחידה לפוריות הגבר של בית חולים השרון יחידה שרשמה לזכותה הישגים מרשימים וזכתה למוניטין רב. כיום פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי משמש כסגן מנהל היחידה בבלינסון – מרכז רבין שכיום הינה היחידה הציבורית הגדולה בארץ, ומרצה בכיר בפקולטה לרפואה של אוניברסיטת תל אביב. פרופ' אשכנזי מפרסם שנים רבות בספרות המקצועית הבין לאומית הטובה ביותר. מאמריו עוסקים בתחום פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית, הן בהיבט הקליני והן בהיבט המחקרי. עד כה פרסם פרופ' אשכנזי למעלה מ-100 מאמרים בתחומים אלו. במחקריו נבדקו השפעת תרופות שונות לגרימת ביוץ על שיעורי ההריונות, השפעת פרמטרים השונים של הזרע על איכות ההפריה, העוברים, וההצלחה בטיפולי IVF. בנוסף התמקדו מחקריו בתסמונת השחלות הפוליציסטיות, השפעת גורמים סביבתיים ואורח חיים, על תוצאות הטיפול בהפריה חוץ גופית ושיעורי ההצלחה. עיסוקו רב השנים של פרופ' אשכנזי בהיבטים השונים של פוריות הגבר הביא לשיתוף פעולה פורה עם פרופ' משיח ויחד הם הקימו את בנק זרע הפרטי החדש והמודרני בישראל סופרם (סופר ספרם). את טיפולי ההפריה החוץ גופית (IVF) פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי מבצע במטופליו בבית חולים אסותא בתל אביב ובנוסף מבצע: אבחון ליקויי פוריות - צילום רחם, היסטרוסקופיה, לפרוסקופיה, השבחת זרע, הזרעות, בחירת מין הילוד. הפריה חוץ גופית, תרומת ביציות פונדקאות, הקפאת ביציות. בנק זרע - תרומת זרע, הקפאת זרע לשימור ולגיבוי ל IVF. פיפל, גרידה, הפסקת הריון, הפלה נדחית. מעקב הריון- תפירת צוואר הרחם, דיקור מי שפיר, אולטרא סאונד הריון, שקיפות עורפית. ניתן להפנות שאלות לפרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי פורום טיפולי פוריות > כתבה במאקו: כשל חוזר בהשתרשות: החידושים האחרונים באבחון ובטיפול שכדאי להכיר קבלת קהל: יום שני וחמישי 15:30-20:00 יום שלישי 17:30-20:00 אפשרויות חניה: כחול לבן ברחוב עם Pango או Cello כמו כן יש חניה מתחת לבנין או חניון רגיל ברחוב הנ״ל אחרי מס׳ 2, חניון אחוזות החוף יש הנחה לתושבי תל אביב
הפרשות שקופות ומימיות אחרי הזרעה BABY95 03/04/2014 | 20:34שלום, אתמול ביצעתי הזרעה. כ-4 שעות לאחר ההזרעה החלו להופיע הפרשות שקופות ומימיות והן מופיעות מדי פעם גם היום. האם הן קשורות להזרעה? לביוץ? מה זה אומר? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה הפרשות לאחר הזרעה פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 03/04/2014 | 23:51הסיבה להפרשות הינה הביוץ ותוצרי ההזרעההוסף תגובה
אין לי פיפי (לת) אני 02/04/2014 | 13:38שלום פרופסור אשכנזי אני שבוע 16 בהריון תאומים . שותה הרבה מים כליטר ביום הבעיה היא שביומיים האחרונים אין לי בכלל פיפי כלומר מאזן מים לא נכון . הכמות שנכנסת לא יוצאת מה הסיבה לדעתך?? זה מסוכן??הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תוקף שימוש בגונל F 900 אפרת 02/04/2014 | 10:04בהוראת היצרן מותר לשימוש עד28 יום בקירור מתאריך הפתיחה (נפתח ב- 8.3 ונשאר 750) אני אמורה מחר להתחיל טיפול (ה')שזה 27 יום לפתיחת האריזה. מאחר וזה גבולי, האם עדיין ניתן לצרוך את יתרת הכמות או לחילופין לפתוח אריזה חדשה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תוקף שימוש בגונל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 02/04/2014 | 12:47נראה לי שהיצרן בודאי לקח טווח בטחון ושהתכשיר יעיל מעבר ל28 יום מיום פתיחתו,יחד אם זאת אם אינך רוצה להסתכן אז פעלי כראות עינייךהוסף תגובה
תודה על תשובתך המהירה.אפרת 02/04/2014 | 13:15יישר כוח!הוסף תגובה
ערכי ביטא ובחילות לחוצה מאוד שוב!!!!!!! 02/04/2014 | 11:17שלום! אני כשלוש שבועות ויום אחרי החזרת שני עוברים טריים. הערכים שלי הם: בטא ראשון 12 יום אחרי החזרה 260 (23.3) 72 שעות לאחר מכן 1309 (26.3) לאחר 5 ימים נוספים 8106 (31.3) וניצפה שק הריון אחד בלי שום בדר נוסף. זה היה בדיוק 3 שבועות ויום אחרי שאיבה..באותו יום ויום לפני זה גם הרגשתי בחילות חזקות והקאתי מספר פעמים, אך אתמול כמעט ולא היו לי בחילות וזה נורא מדאיג אותי.. האם יכול להיות שרמת הבחילות פחתה והכל עדיןן תקין? ( רגישות בשדיים חזקה כל הזמן). האם ערכים אלו מצבעין על הריון תאומים ואם כן למה ראו רק שק הריון אחד.. איך בעצם בטא בהריון תאומים אמור לעלות? כפול 4 כל יומיים במקום כפול 2? ועוד שאלה לפי מה מחשבים את גיל ההריון לפי שאיבה או לפי החזרה? אני מאוד לחוצה ולא מוצאת את מקומי אשמח לתשובה בהקדם...הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה הריון פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 02/04/2014 | 12:45האפשרות להריון תאומים עדיין קיימת ,רצוי שתבצע אולטרסאונד נוסף,התופעות שאת מתארת הינן שכיחות בהריון ,ולא נראה שבשלב זה ישנה חריגה ,עליית הביטה מתרחשת בתחיל הההריון בהכפלות כאשר הבדיקה נעשית כל יומיים גם בהריון תאומיםהוסף תגובה
אני סתם פרנואידית ?? שני 02/04/2014 | 09:33בהריון תאומים ברוך ה' . שבוע 17 לאחר טיפולים קשים . עובדת עבודה משרדית אך מאוד מאוד לחוצה. אתמול היה לי התקף עצבים ולחץ בגלל העבודה . ולא הפסקתי לבכות בטח גם ההרומונים תורמים האם נגרם נזק לעוברים? לא יודעת למה יש לי הרגשה שכדאי ללכת לעשות US לראות אם יש דופק אני סתם פרנואידית ? אתה יכול להגיד שכן אם כן תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה חשש יתר פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 02/04/2014 | 09:40נראה לי שמדובר בחשש יתר שלך ,עוברים לא נפגעים בקלות כזו בעקבות מצב רגשי כזה או אחרהוסף תגובה
ערכי בטא נמוכים מעיין 17/03/2014 | 13:15שלום רב, אני 12 יום לאחר החזרת 2 עוברים בICSI. היום תשובות בדיקות הדם שלי הם: בטא 20 E2 759 pro 35.35 לפי מה שאני קוראת כאן ערכי הבטא נמוכים מאאאד אך בקשו ממני לעשות בדיקות עוד יומיים שוב. האם יש עוד סיכוי?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ביטה פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 17/03/2014 | 15:39עדיין קיים סיכוי,ובודאי אם אינך מדממתהוסף תגובה
ערכי ביטה נמוכיםמעיין 17/03/2014 | 16:11אינני מדממת ולוקחת תמיכה. תודה רבה רבה על התשובה המהירה. מחזיקה אצבעות ומתפללתהוסף תגובה
תשובת מומחה בהצלחה פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 17/03/2014 | 18:56בהצלחההוסף תגובה
ערכי ביטה נמוכים (המשך)מעיין 19/03/2014 | 13:46היי לכם שוב, בבדיקה היום (14 יום לאחר ההחזרה) התשובות שקיבלתי הן: ביטה 57 (לפני יומיים היה 20) E2 היום 777 (היה 759) פרוגסטרון 42.99 (היה 35.5) אוכל בבקשה לקבל הסבר מה זה אומר? תודה רבה רבההוסף תגובה
תשובת מומחה ערכי ביטה,אסטרוגן,ופרוגסטרון פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 19/03/2014 | 23:38עליית הביטה תקינה ושאר ההורמונים בטווח התקין,יש להמשיך במעקבהוסף תגובה
ערכי ביטה נמוכים (המשך)מעיין 21/03/2014 | 12:43שוב שלום, סליחה שאני ממשיכה לעדכן ולשאול ותודה על הסבלנות ועל התשובות המהירות. יום 16 להחזרה: ביטה 106 (לפני יומיים הייתה 57) 933E2 (היה 777) 60.11prog (היה 42.99) הביטה אומנם הכפילה עצמה אבל הערכים עדיין נמוכים. מה יכולות להיות הסיבות לכך? האם עדיין יש סיכוי שזה הריון תקין? תודה רבה רבה ושבת שלום.הוסף תגובה
תשובת מומחה ערכי ביטה פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 21/03/2014 | 17:54בנסיבות הקיימות אין ברירה אלא להמשיך במעקב כל עוד ערכי ההורמנים מצויים בטוות ההשתנות הנורמלי,אם כי העלייה איטיתומבחינה פרגנוסטיתקיימת גם סכנת הפלה או התהוותו של הריון חוץ רחמי-המשיכי לעקוב ולעדכןהוסף תגובה
ערכי ביטה נמוכיםמעיין 21/03/2014 | 19:20תודה רבה על התשובה. האם יכול להיות גם הריון תקין? תודה רבה על התשובה. האם גם יכול להיות הריון תקין?הוסף תגובה
תשובת מומחה יכל להיות פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 21/03/2014 | 21:59יכול להיותהוסף תגובה
ערכי ביטה נמוכים (המשך)מעיין 31/03/2014 | 14:00לצערי, אחרי כל העזרה מכם הביטה עלה קצת, הגיע ל161. התחילו לי סחרחורות בכל ערב, כמעט התעלפויות ודימום. יומיים אח"כ ירד ל133. אתמול, לאחר 8 ימים של ירידה הביטה ירד רק ל116. הפרוגסטרון ירד ל4 וE2 ל220. 1. מה לדעתכם המשמעות של כל התהליך הזה? האם זה הריון חוץ רחמי? הפלה או משהו אחר? 2. התחילו לי מאתמול נקודות דם אדומות על העור באיזור הבטן והחזה. מה יכולה להיות הסיבה לכך?האם לידע את הרופא? תודה רבה רבה על הליווי ועל התשובות. מקווה לסבב נוסף טוב יותר, נטול שאלות ומלא הצלחה.הוסף תגובה
תשובת מומחה ביטה בירידה פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 02/04/2014 | 09:38ללא ספק על הרופא שלך לשלול גם את האפשרות של הריון חוץ רחמי,כל עוד הביטה לא התאפסה ,יתכן שהסנונית הראשונה לקראת הפלת ההליך הינן כתמי הדם הראשונים שהופיעו,נשמח להמשיך ולסייע במידה ותמשיכי לדווח על ההתפתחויותהוסף תגובה
לקראת הזרעה וE2 מדשדש... האם זה תקין?? BABY95 31/03/2014 | 21:57הזקיק המוביל גדל לאט לאט בעיקביות... והE2 מדשדש.... למה? האם אפשר לגשת כך להזרעה?? 26.3 E2-908 P-1.3 LH-0.8 זקיק מוביל 15 28.3 E2- 669 P-1.3 LH-0.5 זקיק מוביל 15 30.3 E2-742 P-3.1 LH-0.5 זקיק מוביל 16 31.3 E2-678 P-2.6 LH-0.5 זקיק מוביל 18.5הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
נאמר לי להזריק 1.5 אוביטרל היום ב22:00 וההזרעה ביום ד 14:30BABY95 31/03/2014 | 22:01בפעמיים הקודמות הזרקתי רק 1 אוביטרל.. האם זה בגלל E2 בעייתי? האם האוביטרל משפיעה על ה E2? תודההוסף תגובה
תשובת מומחה לקראת ביוץ פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 01/04/2014 | 09:41ההנחיות שקיבלת מצויינות ,אכן התפתחות הזקיק המוביל היתה איטית ויחד איתה גם התגובה ההורמונלית,יתכן והדבר קשור בתגובה השחלתית שלך,ויתכן ומדובר באירוע נקודתי החודשהוסף תגובה
סיכוי טוב להריון לאור הנתונים...?BABY95 01/04/2014 | 14:48בשני סבבים קודמים האסטרדיול עלה ליותר מ1000.. אני מזריקה פיורגון ופיליציסטית. לאור הנתונים האלו (הזקיק המוביל עלה היום ל19) יש לי סיכוי(ממשי...) להיכנס להריון בהזרעה? גם הרירית שלי רק 5.3... אבל הרופא טוען שהיא תלת שכבתית.. וזה הרבה יותר חשוב... הוא טוען שאין לי בעיית רירית, איך זה יתכן? בכל מקום רשום שרירית צריכה להיות לפחות 6??הוסף תגובה
תשובת מומחה סיכוי להרות פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 02/04/2014 | 09:35אני ממליץ לך לפעול בהתאם להנחיות הרופא המטפל ובתקווה שתנאי רירית הרחם שלך הגבוליים ישתפרוהוסף תגובה
תסביב שחלה . 01/04/2014 | 14:58שלום אני סובלת משחלות פוליציסטיות. השחלות שלי גדולות (5 ס"מ) האם בגלל זה יש ליסיכוי מאוד גבוה לסיבוב של השחלה? אין נמנעים מזה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תסביב שחלה פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 02/04/2014 | 09:31שחלות פוליציסטיות ,שחלות גדולות.תגובתיות יר בעת טיפול הינם נתונים החושפים את האישה לסכנה מוגברת לתסביב שלא ניתן לנבא אותה מראש,יחד עם זאת ההמלצה המרכזית בעת טיפול הינה להימנע מפעילות גופנית מאומצת בזמן הטיפוליםהוסף תגובה
הריון אפרת 01/04/2014 | 15:29שלום, אני בשבוע 11 אחרי טיפול ivf. יש לי חיידק ואני לוקחת תרופה. היו לי כאבי בטן לפני שבועיים ונעלמו עשיתי א.ס והכל תקין אבל מאתמול הכאבים חזרו ( בבטן התחתונה) ובעיקר כאשר אני יושנת אני מרגישה בכאבים ולא יכולה לישון. אין דימום רק כאבים. ממה הכאבים?? ולמה בעיקר כאשר אני יושנת?? האם הכאבים שכיחים בתקופה הזאת?? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאבי בטן פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 02/04/2014 | 09:28ישנם לעיתים התכווצויות שמלוות את התפתחות ההריון בשלבים אלו הנובעים מתגובת הרחם להריון המתפתח בתוכו,יחד עם זאת לא ציינת בקשר אלייך באיזה זיהום מדובר ,לכן סביר להניח שהכאבים הינם על רקע אותו זיהום במיוחד שבתקופת הטיפול האנטיביוטי הם חלפו ,וחזרו לאחרונההוסף תגובה
מחזור חלש יפה 01/04/2014 | 21:10שלום, אני מטופלת בטיפולי IVF בעקבות שחלות פוליציסטיות. החודש הייתי ללא טיפול. במהלך החודש הרגשתי ביוץ ובדיקת הביוץ הביתית הראתה שאכן יש ביוץ. מאתמול (יום 13 לאחר ביוץ) יש לי ממש מעט הפרשה חומה בהירה. אציין שתמיד יש לי וסת חלשה אבל פעם ראשונה שממש כמעט ואין לי כלום. האם ייתכן שהוסת שלי כל כך חלש? ומה הסיבות לכך?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה דמם ויסתי פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 02/04/2014 | 09:25כמות הדמם הויסתי מתנית במספר רב של גורמים ,בין היתר בתגובה ההורמונלית וההליך הביוצי,מבנה הרחם ,גודל חלל הרחם,מאפייני קרישה ,העדר תולוגיה בחלל הרחם הפוגעות במבנה הרירית,וכו,באשר למקרה שלך יתכן ומדובר בתופענ הקשורה באיכות ההליך ההורמונלי שלך ובאיכות ועוצמת הביוץהוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
הפלות חוזרות
-
תאחיזה לכרומוזומי מין
טיפולים וניתוחים קשורים
-
התקן תוך רחמי IUD
-
שאיבת ביציות
בדיקות קשורות
-
בדיקת על-שמע (אולטרסאונד) בהריון
-
אבחון תסמונת ה-X השביר
תרופות קשורות
-
נונוקסינול 9 + חומצה רצינולית
-
חומצה פולית
מונחים קשורים
-
בלוטות ברתולין
-
גוף צהוב
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםביוץ והזרעה
פורום ביוץ והזרעה מנוהל ע"י ד"ר גיל ירושלמי, רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית, מרכז רפואי ע״ש חיים שיבא, תל השומר. היכנסי עכשיו והתייעצי עם מומחה/ית!
לפורום ביוץ והזרעהפורוםנסיון
בפורום נסיון ניתן להתייעץ עם ד"ר רופא ניסיון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נסיוןפורוםסחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)
בפורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים) ניתן להתייעץ עם ד"ר יעקב בן דוד, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סחרחורת וטינטון (רעשים ...פורוםדיקור מי שפיר וסיסי שליה
בפורום דיקור מי שפיר וסיסי שליה ניתן להתייעץ עם ד"ר יוסי הר-טוב, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום דיקור מי שפיר וסיסי שליה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
ד"ר גיל ירושלמי
גב' יאנה - בדיקה קורן
ד"ר יעקב בן דוד
ד"ר יוסי הר-טוב