פורום טיפולי פוריות - עמוד 2551
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי, מומחה בגניקולוגיה, מחלוצי ההפריה החוץ גופית בארץ. פרופ' אשכנזי ייסד וניהל את היחידה להפריה חוץ גופית בבית חולים השרון, עד לאיחודה עם היחידה בבית חולים בילינסון. בנוסף לפעילותו ביחידת ה- IVF, ניהל וקידם גם את היחידה לפוריות הגבר של בית חולים השרון יחידה שרשמה לזכותה הישגים מרשימים וזכתה למוניטין רב. כיום פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי משמש כסגן מנהל היחידה בבלינסון – מרכז רבין שכיום הינה היחידה הציבורית הגדולה בארץ, ומרצה בכיר בפקולטה לרפואה של אוניברסיטת תל אביב. פרופ' אשכנזי מפרסם שנים רבות בספרות המקצועית הבין לאומית הטובה ביותר. מאמריו עוסקים בתחום פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית, הן בהיבט הקליני והן בהיבט המחקרי. עד כה פרסם פרופ' אשכנזי למעלה מ-100 מאמרים בתחומים אלו. במחקריו נבדקו השפעת תרופות שונות לגרימת ביוץ על שיעורי ההריונות, השפעת פרמטרים השונים של הזרע על איכות ההפריה, העוברים, וההצלחה בטיפולי IVF. בנוסף התמקדו מחקריו בתסמונת השחלות הפוליציסטיות, השפעת גורמים סביבתיים ואורח חיים, על תוצאות הטיפול בהפריה חוץ גופית ושיעורי ההצלחה. עיסוקו רב השנים של פרופ' אשכנזי בהיבטים השונים של פוריות הגבר הביא לשיתוף פעולה פורה עם פרופ' משיח ויחד הם הקימו את בנק זרע הפרטי החדש והמודרני בישראל סופרם (סופר ספרם). את טיפולי ההפריה החוץ גופית (IVF) פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי מבצע במטופליו בבית חולים אסותא בתל אביב ובנוסף מבצע: אבחון ליקויי פוריות - צילום רחם, היסטרוסקופיה, לפרוסקופיה, השבחת זרע, הזרעות, בחירת מין הילוד. הפריה חוץ גופית, תרומת ביציות פונדקאות, הקפאת ביציות. בנק זרע - תרומת זרע, הקפאת זרע לשימור ולגיבוי ל IVF. פיפל, גרידה, הפסקת הריון, הפלה נדחית. מעקב הריון- תפירת צוואר הרחם, דיקור מי שפיר, אולטרא סאונד הריון, שקיפות עורפית. ניתן להפנות שאלות לפרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי פורום טיפולי פוריות > כתבה במאקו: כשל חוזר בהשתרשות: החידושים האחרונים באבחון ובטיפול שכדאי להכיר קבלת קהל: יום שני וחמישי 15:30-20:00 יום שלישי 17:30-20:00 אפשרויות חניה: כחול לבן ברחוב עם Pango או Cello כמו כן יש חניה מתחת לבנין או חניון רגיל ברחוב הנ״ל אחרי מס׳ 2, חניון אחוזות החוף יש הנחה לתושבי תל אביב
תוצאות בטא תמי 21/11/2012 | 20:21שלום רב, לאחר 12 יום מהחזרת העוברים תוצאת הבטא עומדת על 41. האם תקין??? האם זה אומר שיש הריון?? באותו היום עשיתי בדיקת הריון והופיע פס ורוד חלש אך עדיין ראיתי פס!!!מה שלא ראיתי שנה וחצי. הנני ממשכיה עם התמיכההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תוצאת בטאפרופ' משיח 21/11/2012 | 20:29תוצאת הבטא סבירה. הבדיקה הביתית אינה אמינה. יש לחזור על הבטא והיא היא תוכפל תוך יומיים-אז זה תקיןהוסף תגובה
בדיקת דם חוזרתתמי 21/11/2012 | 20:42לצערי הרופא שלי ביקש לחזור על הבדיקה רק ביום שני הבא. הבדיקה של הבטא בוצעה היום(41 בטא). האם תקין לבצע את בדיקת הדם לאחר 4 ימים??? אין צורך לומר לך שההמתנה מאוד מלחיצה ומרגשת:)הוסף תגובה
תשובת מומחה בדיקת ביטה חוזרת פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 21/11/2012 | 22:59שלום ,את יכולה לבצע בדיקת ביטה חוזרת בעוד יומיים -הכפלה של הערך תיתן אינדיקציה להתפתחות הריון תקינההוסף תגובה
בדיקת דם חוזרת לבטא תמי 21/11/2012 | 20:45שלום, בהמשך להודעה הקודמת שלי בפורום. רופא הפריון שלי זימן אותי לבטא נוספת רק ביום ב' שבוע הבא. הבטא הראשונה ביצעתי היום- תוצאה 41 . שאלתי: האם תקין לחכות עד יום שני לתשובה? ההמתנה מאוד קשה ומלחיצה:)הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה בדיקת ביטה חוזרת פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 21/11/2012 | 22:57שלום ,את יכולה לבצע בדיקת ביטה חוזרת בעוד יומיים -הכפלה של הערך תיתן אינדיקציה להתפתחות הריון תקינההוסף תגובה
האם אפשר לעשות ממוגרפיה במהלך טיפול IVF הורמונלי (בשלב שלפני השאיבה) או שיש בעיה בגלל הקרינה? מרלה 20/11/2012 | 00:32שלום האם אפשר לעשות ממוגרפיה במהלך טיפול IVF הורמונלי (בשלב שלפני השאיבה) או שיש בעיה בגלל הקרינה? אני צריכה לעשותאחת לשנה ממוגרפיה בשל היסטוריה משפחתיתהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
מצפה לתשובהמרלה 20/11/2012 | 15:18מצפה לתשובה - בדיקות ממוגרפיה תודה מראשהוסף תגובה
ממוגרפיה.פרופ. משיח 20/11/2012 | 20:18עדיף להסתפק בבדיקת אולטראסאונד לשדיים.הוסף תגובה
תשובת מומחה ממוגרפיה בזמן טיפול IVF פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 20/11/2012 | 22:40שלום,גם אם כמות הקרינה אינה עוברת את הסף החשיפה לקרינה ,הייתי נמנע לבצע ממוגרפיה בעת הטיפול ההורמונלי לפני ביצוע IVF ,בין היתר גם בגלל הגודש ההורמונלי הכרוך בטיפול ההורמונלי המסיביהוסף תגובה
בהמשך לתשובתכםמרלה 21/11/2012 | 16:01תרשום בהמשך לתשובתכם, אם אפשר לעשות ממוגרפיה מבחינת הקרינה והגודש ההורמונלי אחרי השאיבה ולפני ההחזרה? או לחכות לחודש הבא שאני לא עושה בו טיפול IVF אבל אז יכולה תאורטית להיות כבר בהריוןהוסף תגובה
תשובת מומחה מועד ביצוע ממוגרפיה פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 21/11/2012 | 22:55את הממוגרפיה יש לבצע במועד ניטרלי שלא במסגרת טיפול הורמונלי ובטח לא בהריוןהוסף תגובה
צבע הפס בבדיקת הריון ביתית חוזרת אחרי יומיים נועה 21/11/2012 | 18:4511 יום לאחר החזרה, בדיקת הריון ביתית הראתה 2 פסים. פס הבטא היה יחסית בהיר אך נראה. למחרת קיבלתי בטא 80 בבדיקת דם. היום, יומיים לאחר הבדיקה הביתית(ויום לאחר בדיקת הדם), ביצעתי שוב בדיקה ביתית. ציפיתי לראות שהפס התכהה כיון שהורמון הבטא אמור להכפיל כל יומיים, אך הקו היה עדיין בהיר ולא יותר כהה מזה שיצא לפני יומיים. בדיקת הדם היא רק מחר ואני חוששת שזה מעיד על כך שהבטא לא הוכפלה. האם באמת אחרי יומיים, הפס בבדיקת ההריון הביתית אמור להיות כהה יותר? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
בדיקה ביתיתפרופ' משיח 21/11/2012 | 20:19הבדיקה הביתית אינה כמותית ואינה אמינה. ממליץ שתבצעי את הבדיקה המעבדתית וכל הסיכויים שתהיה בסדרהוסף תגובה
דחוף-דימום ימים בודדים לאחר החזרת עוברים ליז 19/11/2012 | 19:42עברתי החזרת עוברים מוקפאים לא על בסיס מחזור טבעי אלא עם פרוגינובה ואחרי השאיבה אוטרוגסטן בנוסף. במהלך החזרת העוברים הרופא אמר שהוא 'סובב לי את צוואר הרחם' וממש כאב לי מיד אחרי ההחזרה והיה לי דימום אך חלש יחסית לא כמו מחזור. היום-4 ימים אחרי החזרה הדימום חזק כמו מחזור אבל הוא פחות סמיך מהמחזור הרגיל שלי כלומר יותר מימי.אין לי שום סימנים של מחזור כמו כאבים בשדיים או בבטן שבדר"כ יש לי שיש לי מחזור. יכול להיות שזה וסת-4 ימים אחרי החזרה? אני מקבלת תמיכה במינונים מאוד גבוהים-פרוגינובה 4 כדורים ביום(שתיים בבוקר שתים בלילה) ואוטרוגסטן 9 כדורים ליום של 100 מ"ג. הרופא אמר שזה מוזר לו שיהיה וסת בתמיכה עם מינון כל כך גבוה.וגם הזמן לא מתאים-כבר 4 ימים אחרי החזרה? אולי זה בגלל שיש לי פצע בצוואר הרחם בגלל שהרופא פגע בו במהלך ההחזרה? אשמח אם תענו לי בדחיפות תודה רבה תודה אני ממש בלחץהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה דימום לאחר החזרה פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 19/11/2012 | 23:54שלום,כנראה הדימום נובע מגירוי מקומי ע״י הנרות שיכל לגרום לדמם מצוואר הרחםהוסף תגובה
דר אשכנזי האם יש בכךליז 20/11/2012 | 09:42האם יש בכך כדי לפגוע בתהליך ההשרשה?הוסף תגובה
דר אשכנזי הדימום ממשיך כמו מחזורליז 20/11/2012 | 11:36עדיין יכול להיות שזה מצוואר הרחם?הוסף תגובה
תשובת מומחה דימום אחרי החזרת עוברים פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 20/11/2012 | 13:05שלום,לטעמי כדאי שתפני לביקורת אצל הרופא שלך כדי לשלול דמם מתוך הרחםהוסף תגובה
דר אשכנזי עשיתי בדיקת דםליז 20/11/2012 | 13:40הפרוגסטרון מאוד נמוך 5.96 ננומול לליטר. מה לעשות עכשיו-אני 5 ימים אחרי החזרת 3 עוברים בני יומיים. לקחתי תמיכה וגינלית של 900 אוטרוגסטן סה"כ ליום.הוסף תגובה
תשובת מומחה דמם לאחר החזרה פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 20/11/2012 | 22:47אם אכן הדימום הוא מצואר הרחם תהליך ההשתרשות לא נפגעהוסף תגובה
תשובת מומחה פרוגסטרון פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 20/11/2012 | 22:50בתנאים אלו יש להוסיף זריקות פרוסטרון רטרד 250-500 מ״ג ליוםהוסף תגובה
אי כניסה להריון רותי 20/11/2012 | 09:51שלום. אני נמצאת כשנה + לאחר הוצאת התקן תוך-רחמי. יש לי 5 ילדים. כבר שנה+ שאני לא נכנסת להריון. נתגלתה בלוטת התריס לא מאוזנת. אני מקבלת, זה כבר חודש וחצי אלטרוקסין. בבדיקות הבלוטה התאזנה. בחודש האחרון בדקתי ביוץ - ואיתרתי את יום הביוץ. באותו יום ולפניו ולאחריו עשינו מה שצריך... והייתי בטוחה שאני בהריון. עשיתי בדיקה ביתית ביום שאמור להיות המחזור הבא- והבדיקה שלילית. מה יכולה להיות הסיבה שלא נכנסים להריון, אפילו כשתופסים את זמן הביוץ? אני כבר מיואשת...הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
אי כניסה להריוןפרופ' משיח 20/11/2012 | 12:40חסרים לי פרטים כגון גילך, פרופיל הורמונלי. יש הרבה סבות אפשריות לךאי פוריות, אפילו אחרי 5 ילדים. גיל עשויה להיות אחת הסבותהוסף תגובה
הנה הפרטים החסריםרותי 20/11/2012 | 20:53הגיל שלי: 33 פרופיל הורמונלי : מה זה ?????? אילו עוד סיבות אפשריות ? ושוב אני שואלת- הגיוני שלמרות שתפסנו את הביוץ מכל צדדיו- אין הריון ? עצוב, לא ?הוסף תגובה
תשובת מומחה נתוני פריון חסרים פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 20/11/2012 | 22:43פרופיל הורמונלי-בדיקות הורמונליות בסיסיות הנעשות ביום 3-5 למחזור בדיקת זרע עדכניתהוסף תגובה
תוצאת בטא נועה 20/11/2012 | 15:0712 יום לאחר החזרת עוברחם, נתקבלה תוצאת בטא של 80. הוחזרו שני עוברים. האם ניתן להסיק מהתוצאה האם מדובר בקליטה של עובר אחד או שניים? כמה פעמים נהוג לבדוק הכפלה של הבטא כל יומיים? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תוצאת בטאפרופ משיח 20/11/2012 | 20:21לםי התוצאה זה ניראה יותר כעובר יחיד אבל לא בטוח. יש לחכות בסבלנות עד בדיקת הא. ס. הייתי מציע לעקוב אחרי תשובות הבטא עד שהתוצאה תהיה יותר מ-2000הוסף תגובה
IVM אורנית 04/11/2012 | 14:48פרופ' אשכנזי שלום כמה זמן לוקח תהליך IVM ? מה הסיבות לזקיקים ריקים ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה IVM פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 04/11/2012 | 17:54תהליך ה-IVM קצר יותר -לאחר גירוי הורמונלי מזערי שאיבת הזקיקים נעשית בשלב מוקדם לפני הבשלת הזקיקים לגודל אופטימלי,בכדי למנוע גירוי יתר שחלתי,ההבשלה של הבציות נעשית במשך48-72 שעות בתנאי המעבדה,בתנאים אלו שאיבת הזקיקים מניבה שיעור נמוך יותר של ביציות וומחלק מהזקיקים לא מתקבלים ביציות-)זקיקים ריקים)הוסף תגובה
לפרופ' אשכנזיאורנית 04/11/2012 | 18:35תודה על תשובתך שאלתי היא בכללית מהן הסיבות ששואבים זקיקים ריקים? מה הסיבות לזקיקים ריקים?הוסף תגובה
זקיקים ריקיםפרופ. משיח 04/11/2012 | 19:10אחת הסבות העיקרוית לזקיקים ריקים היא רמה נמוכה של ההורמון השליתי (hcg( המשמש במקום LH להשריית ביוץ או תת רגישות של הזקיקיןפם להורמון זה. לאחרונה, בעקבות מאמר שקבלתי להגהה לםני. פרסום אני נותן במקרים אלו גם זריקות דקהפפטיל יחד עם פרגניל ואין כמעט מקרה של זקיקים שכולם ריקיםהוסף תגובה
זקיקים ריקיםרונית 05/11/2012 | 20:25באיזה שלב (אם עושים פרוטקול קצר ) אתה נותן דקפפטיל ופרגניל כדי למנוע זקיקים ריקיםהוסף תגובה
לפרופ משיח-זקיקים ריקיםרונית 20/11/2012 | 00:44שלום, לפי המאמר כדי למנוע זקיקים ריקים צריך לתת דקפפטיל יחד עם האוביטל (בפרוטקול קצר)? או שצריך לתת פרגניל -ומתי?הוסף תגובה
לפרופ' משיח - מחכה לתשובתךרונית 20/11/2012 | 15:29שלום, לפי המאמר כדי למנוע זקיקים ריקים צריך לתת דקפפטיל יחד עם האוביטל (בפרוטקול קצר)? או שצריך לתת פרגניל -ומתי?הוסף תגובה
תשובת מומחה שאיבת זקיקים קטנים פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 20/11/2012 | 17:53שלום,מטרת שאיבת זקיקים למנוע גירוי יתר שחלתי,בתנאים אלו חלק גדול מהזקיקים ריקים מתוכןהוסף תגובה
מתי לתת דקהפפטילפרופ. משיח 20/11/2012 | 20:16כדי שנוכל לממש את מתן הדקהפפטיל לגרימת ביוץ (במקום או עדיף ביחד עם אוביטרל או פרגניל) יש לתת פרוטוקול קצר עם צטרוטייד. הקריטריונם לעיתוי הזריקות הם הרגילים כלומר: גודל הזקיקים ורמת האסטראדיול.הוסף תגובה
מעקב זקיקים A 20/11/2012 | 16:05שלום. פוליציסטית , לאחר 5 זריקות של גונל 75, במעקב זקיקים נצפו: שחלה ימנית :13 ,13 ,12 ,11, שחלה שמאלית:,12, 16,14,13,13 , רירית 8.3 מתי צפוי הביוץ??מתי להזריק אוביטרל?? תודה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה הזרקת אוביטרל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 20/11/2012 | 17:55שלום ,במידה ורמות ההורמונים אינם חורגים,לטעמי מתן האוביטרל צריך להעשות מחרהוסף תגובה
אוביטרלפרופ. משיח 20/11/2012 | 20:12רצוי גם חקבוע את רמת ההורמונים ז(אסטראדיול). היות והזקיקים עדיין קטנים אני הייתי מחכה עד לבדיקה נוספת מחר כולל בדיקת הדםהוסף תגובה
פרופיל הורמונלי יום 2 בילי 20/11/2012 | 10:51רקע - אוביטרל ביום א 28/10 ופרופיל הורמונלי אחרי שבועיים וחצי ב16/11 שתוצאותיו: LH=10.6 E2=325 פרוגסטרון 2.7 מה המשמעות?? קצת רקע - מחזורים סדירים כל 29 יום .בדיקת זרע תקינה וצילום רחם תקין. שנה וחודשיים של נסיונות החודש התחלתי גונאל 75 מיום 4 (היום תיתה הזריקה השלישית) סבב ראשון עם גונאל f לקראת הזרעה 3 . ראשונה היתה עם איקקלומין ואוביטרל לפני ארבעה חודשים. שניה היתה על מחזור טבעי ואוביטרל בחודש הקודם. והחודש יהיה עם גונאל ואוביטרל . מטופלת ברפואה ציבורית -קופ"ח כללית אשמח לחוות דעת על הפרופיל ההורמונלי,הכוונה איך כדאי להמשיך בירור. תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
פרופיל הומונליפרופ' משיח 20/11/2012 | 11:44אין זה הפרופיל המלא, הבדיקה הכי חשובה -FSH אינה מופיעה כאןהוסף תגובה
FSH לא נבדק אצלי אף פעם.בילי 20/11/2012 | 12:40,תודה על התשובה המהירה מתוך כל הבדיקות שעשיתי אף פעם לא נעשתה בדיקת FSH .שני רופאי הפוריות שהייתי אצלם אמרו שאין צורך.. אולי בגלל פרמטר הגיל?? (בת 30) למה לחסוך בבדיקה אם אכן חשובה ומשקפת. אמרו לי שיחס LH ו E2 נותן תמונה מספקת.. כנראה שצריך לדרוש.. האם שימוש בגונאל במקרה של בעיה עלול להוות בעיה?הוסף תגובה
פרופיל הורמונליפרופ' משיח 20/11/2012 | 12:53ה-FSH היא הבדיקה הכי חשובה בפרופיל ההורמונלי ואין אפשרות להתיחס לפרופיל בלעדיההוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
תסמונת אשרמן - מהי המחלה והשלכותיה
-
לידת עכוז
טיפולים וניתוחים קשורים
-
ניתוח קיסרי צרפתי
-
התקן תוך רחמי IUD
בדיקות קשורות
-
קומבס לא ישירה
-
ניקוז ציסטה מהשד
תרופות קשורות
-
נונוקסינול 9 + חומצה רצינולית
-
פודופילוטוקסין
מונחים קשורים
-
הזרעה
-
אבחון באמצעות תאחיזה

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםביוץ והזרעה
פורום ביוץ והזרעה מנוהל ע"י ד"ר גיל ירושלמי, רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית, מרכז רפואי ע״ש חיים שיבא, תל השומר. היכנסי עכשיו והתייעצי עם מומחה/ית!
לפורום ביוץ והזרעהפורוםהפלה, הפסקת הריון
בפורום הפלה, הפסקת הריון ניתן להתייעץ עם ד"ר אהוד רז, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הפלה, הפסקת הריוןפורוםכירורגיה כף יד
בפורום כירורגיה כף יד יתן להתייעץ עם ד"ר בתיה יפה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!.
לפורום כירורגיה כף ידפורוםנסיון
בפורום נסיון ניתן להתייעץ עם ד"ר רופא ניסיון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נסיון

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
ד"ר גיל ירושלמי
ד"ר אהוד רז
ד"ר בתיה יפה
גב' יאנה - בדיקה קורן