פורום טיפולי פוריות - עמוד 2578
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי, מומחה בגניקולוגיה, מחלוצי ההפריה החוץ גופית בארץ. פרופ' אשכנזי ייסד וניהל את היחידה להפריה חוץ גופית בבית חולים השרון, עד לאיחודה עם היחידה בבית חולים בילינסון. בנוסף לפעילותו ביחידת ה- IVF, ניהל וקידם גם את היחידה לפוריות הגבר של בית חולים השרון יחידה שרשמה לזכותה הישגים מרשימים וזכתה למוניטין רב. כיום פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי משמש כסגן מנהל היחידה בבלינסון – מרכז רבין שכיום הינה היחידה הציבורית הגדולה בארץ, ומרצה בכיר בפקולטה לרפואה של אוניברסיטת תל אביב. פרופ' אשכנזי מפרסם שנים רבות בספרות המקצועית הבין לאומית הטובה ביותר. מאמריו עוסקים בתחום פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית, הן בהיבט הקליני והן בהיבט המחקרי. עד כה פרסם פרופ' אשכנזי למעלה מ-100 מאמרים בתחומים אלו. במחקריו נבדקו השפעת תרופות שונות לגרימת ביוץ על שיעורי ההריונות, השפעת פרמטרים השונים של הזרע על איכות ההפריה, העוברים, וההצלחה בטיפולי IVF. בנוסף התמקדו מחקריו בתסמונת השחלות הפוליציסטיות, השפעת גורמים סביבתיים ואורח חיים, על תוצאות הטיפול בהפריה חוץ גופית ושיעורי ההצלחה. עיסוקו רב השנים של פרופ' אשכנזי בהיבטים השונים של פוריות הגבר הביא לשיתוף פעולה פורה עם פרופ' משיח ויחד הם הקימו את בנק זרע הפרטי החדש והמודרני בישראל סופרם (סופר ספרם). את טיפולי ההפריה החוץ גופית (IVF) פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי מבצע במטופליו בבית חולים אסותא בתל אביב ובנוסף מבצע: אבחון ליקויי פוריות - צילום רחם, היסטרוסקופיה, לפרוסקופיה, השבחת זרע, הזרעות, בחירת מין הילוד. הפריה חוץ גופית, תרומת ביציות פונדקאות, הקפאת ביציות. בנק זרע - תרומת זרע, הקפאת זרע לשימור ולגיבוי ל IVF. פיפל, גרידה, הפסקת הריון, הפלה נדחית. מעקב הריון- תפירת צוואר הרחם, דיקור מי שפיר, אולטרא סאונד הריון, שקיפות עורפית. ניתן להפנות שאלות לפרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי פורום טיפולי פוריות > כתבה במאקו: כשל חוזר בהשתרשות: החידושים האחרונים באבחון ובטיפול שכדאי להכיר קבלת קהל: יום שני וחמישי 15:30-20:00 יום שלישי 17:30-20:00 אפשרויות חניה: כחול לבן ברחוב עם Pango או Cello כמו כן יש חניה מתחת לבנין או חניון רגיל ברחוב הנ״ל אחרי מס׳ 2, חניון אחוזות החוף יש הנחה לתושבי תל אביב
תמיכה אושרה 01/10/2012 | 10:05אני לאחר החזרת עוברים ומקבלת תמיכה בצורת ג'יל קרינון 8%. את התמיכה אני לוקחת בבוקר. שמתי לב כי כאשר אני הולכת לשירותים (בדר"כ בבוקר ולאחר לקיחת הג'יל), עקב המאמץ יוצא חלק מהג'יל החוצה. האם הדבר מסוכן? כלומר, האם עקב כך התמיכה הינה חלקית ולא מספקת? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תמיכה -קרינון פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 01/10/2012 | 19:24שלום אושרה אין כל בעיה עם יציאת חלק מהקרינוןהוסף תגובה
פרופ אשכנזי שלום ע 01/10/2012 | 12:17דיברנו מעט בפורום בשבועות האחרונים.....אנחנו עם הריונות כימיים רבים 39% שברים בזרע....הצעת להמשיך בהפריות עם מיקרומניפולציה אך לנסות imsi. אני תוהה אם זה מה שיעשה את ההבדל? אם ישנה שיטה שיכולה לשפר את בחירת הזרעים מדוע השיטה לא קיימת ביחידות ההפרייה בשיגרה? האם בגלל העובדה שזה לא ממש יעיל? היכן אפשר לעשות את הimsi חוץ ממעבדת ברטוב? האם הזרעים יחזיקו מעמד ולא ימותו עד אשר יגיעו למעבדת ההפרייה? ההיגיון הפשוט שלי שהוא ללא הרבה ידע אומר שאם זה היה כזה מהפכני אז בטח היה ניתן לקבל שירות זה בכל יחידת הפרייה כמו המיקרומניפולציה.....הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה IMSI פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 01/10/2012 | 19:22שלום,אני חייב לומר לך שגם אני לא הייתי בהתחלה בין המצדדים באופציה הטיפולית המוצעת ,אולם ככל שהתרבו הדיווחים בספרות ע"י מרכזים מכובדים על הצלחת הפרוצדורה ,והפחתת שיעור ההפלות ,גם אני התרציתי והתחלתי לטפל באותם מקרים עם כשלון חוזר ,וריבוי הפלות מסיבה לא מוסברת באמצעות המכון בבר אילן ,ולשמחתי מספר מקרים רזיסטנטיים הצליחו ונולדו ילדים בריאים.אני חייב להדגיש שחלק מיחידות ה-IVF שוקלות להכניס את הפרוצדורה ליחידות,אולם כמו כל דבר נדרשים תקציבים וכוח אדם ומספיק מקרים להצדיק את זמן הביולוגיותצ ,ואת ההשקעה בציוד. אכן את צודקת בשלב זה גם אני חושב שהפרוצדורה חייבת להיות בסל השירות של היחידות. באשר להכנה -ביום השאיבה ,לאחר בחירת הזרעים הם מועברים ליחידה בנוזל תרבית הרקמה המשמר אותם שעות רבותהוסף תגובה
עירוי אמינוגלובולינים ivig יפית 01/10/2012 | 14:59שלום פרופסורים, אני אחרי לא מעט הפלות טיבעיות. ביח' להפלות חוזרות בשיבא הוצע לי טיפול בעירוי אמיניגלובולינים ivig. לא מצאתי הרבה מידע באינטרנט מלבד סיפור של לידת תאומים אחרי 14 הפלות של אישה שקיבלה את העירוי. מה דעתכם על הטיפול?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה טיפול אימיונולוגי בהפלות חוזרות פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 01/10/2012 | 19:03שלום יפית שני הטיפולים החיסוניים-אמיונולוגים שקיימים היום בנושא של הפלות חוזרות עדיין לא השיגו קונסנסוס בייחס לתועלת שלהם ,למרות שבטיפול באימיונוגלובולינים תןך ורידי מדווחים תוצאות יחסית טובות וללא תופעות לואי חריגות,עדיין לא נקבע האופן והמינון הנדרש . מאמר יחסית חדש מפולין הדן בסוגיה סוקר את הנושא-להלן המאמר: Recurrent spontaneous abortion of alloimmunologic etiology--diagnosis and immunotherapy]. [Article in Polish] Malinowski A. SourceKatedra Połoznictwa i Ginekologii Wojskowej Akademii Medycznej w Łodzi. Abstract Alloimmunologic mechanisms have been implicated in a number of heretofore unexplained recurrent spontaneous abortions (RSA) and various forms of immunotherapy have been introduced to treat couples suffering from this condition. The treatment most widely used has been immunization using allogenic leukocytes from the partner. This immunotherapy is offered by many medical centers in the USA and elsewhere, although its efficacy remains controversial. Published trials and meta-analyses of published and unpublished studies have yielded conflicting results (success rate 57%-87%). The multicenter study performed under the auspices of the American Society of Reproductive Immunology concluded that contradictory results of investigations could be caused by the heterogeneity of study groups. Because of controversy about the efficacy of allogeneic leukocytes immunization for treatment of RSA, intravenous immunoglobulin as an alternative treatment have been sought. Small number of randomized, controlled trials of IVIG for treatment of RSA have been published. Although these results show that IVIG is effective in the treatment of RSA (live birth rate of 61-85%), it still is not clear what the ideal dosage is, and how frequently and how long IVIG therapy should be givenהוסף תגובה
מתי צפוי ביוץ מתי צפוי ביוץ 30/09/2012 | 15:12ביום השלישי למחזור התחלתי להזריק פיורגון 50 ממ לאחר 4 הזרקות ( כלומר ביום השביעי מקבלת המחזור) נמצא באולטרסאונד זקיק בגודל 16 אסטרידיול 480 ופרורגסטרון קטן מ 1.7 מתי לדעתך צפוי הביוץ? האם זקיק 16 ביום השביעי למחזור זה לא מהר מידיי? האם יכול להיות שזו ציסטה? לרוב אני מבייצת עם אותו מינון הורמונים ביום 14 למחזור תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ביוץ צפוי פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 30/09/2012 | 15:23שלום ,לטעמי הייתי ממשיך את הפוריגון יומיים נוספים ולאחר מכן מטן האוהיטרל(יום 10) והביוץ הצפוי(מועדי ההזרעה או קיום היחסים )ימים 11-12 מקבלת המחזור(התגובה עומדת בציפיות במיוחד שהטיפול החל ביום השלישי של המחזור ,ולא ביום החמישיהוסף תגובה
קבלת מחזור לאחר זרת אובריטל ביבוש 29/09/2012 | 23:52שלום, ביום 19.9 קיבלתי זריקת אובריטל וזאת לאחר שנצפה זקיק בגודל 24 מ״מ אתמול ביום 27.7 התחילו לי הפרשות חומות והיום כבר דימום קל. אני מודאגת מאחר וידוע שטובת אמורה להגיע לאחר 12-14 יום!! מה זה יכול להיות הדימום הזה? האם עדיין לעשות בדיקת הריון? האם יכול להיות שזה השתרשות ? אודה לקבלת תשובתכם תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
דמם טרום מחזוריפרופ' יעקב אשכנזי 30/09/2012 | 09:10שלום,לדמם טרום מחזוריישנן סיבות רבות בין היתר :אי ספיקה של הגופיף הצהוב,פוליקוגינזה בלתי תקינה(תהליך התהוות הזקיק),דמם השתרשות,והפלה כימית וכו... במקרה הנדון למראית עיין נראה שהאוביטרל ניתן יחסית מאוחר,אין נתונים לגבי המדדים ההורמונליים ביום מתן האוביטרלהוסף תגובה
הפסקת דופק גילת 30/09/2012 | 00:48שלום פרופסורים וחג שמח!! רציתי לשאול שאלה אני בהריון בתחילת שבוע 7 ורציתי לשאול בכללי אם חס וחלילה דופק של עובר מפסיק יש סימנים שניתן דרכם להבין? אם אני סובלת מבחילות והקאות רבות ופתאום הם יפסיקו זה יכול לרמוז על זה? איך מזהים שמשהו לא בסדר?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
הפסקת דופק העוברפרופ' יעקב אשכנזי 30/09/2012 | 09:02גילת שלום לא הייתי ממליץ לך לסמוך על סימנים כאלו או אחרים כמדד להריון תקין ,מנסיוני הרבה פעמים ההסתמכות על תחושות אינה אמינה,ואינה משקפת את המצב באופן אובייקטיביהוסף תגובה
תחילת הריון סתיו 30/09/2012 | 02:04שלום פרופ' אני רוקדת ריקודי בטן, השבוע נודע לי שאני בהריון לאחר IVF, האם עלי להפסיק? זה יכול לגרום נזק? חג שמחהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
פעילות בהריוןפרופ' יעקב אשכנזי 30/09/2012 | 08:55שלום,לטעמי כל עוד שלא מדובר בפעילות אירובית אינני רואה כל בעייההוסף תגובה
imsi יוליה 29/09/2012 | 15:51שלום, אנחנו על סף ייאוש!!!! מעל 10 הריונות כימיים בשלוש שנים חלקם הושגו בטיפולי הפרייה. אנחנו מנסים לקבל החלטה אם להשתמש בשירותי מעבדת ברטוב לצורך בחירת זרע קפדנית יותר. ידוע לנו שיש בעיה עם הזרע 39% שברים בבדיקת dna.שאלות: 1. איך אפשר להסביר את העובדה שתמיד מתקבלים עוברים מושלמים שבסוף נגמרים בהריון כימי? 2. אם שירותי המעבדה ברטוב לבחירת הזרע באמצעות imsi יכולים לעשות את ההבדל מדוע לא הוצע לנו פיתרון זה? באינטרנט הדעות חלוקות יש רופאים ששוללים על בסף ויש כאלה שזורמים. מדוע? חשוב לציין שכמובן הכל נבדק, קרישיות. קריוטיפ. צילום רחם. היסטרוסוקופיה. הכל תקין!!! אפילו ליתר ביטחון מטופלת בקלקסאן וסטרואידים.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה IMSI פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 29/09/2012 | 17:30שלום,בחירת הזרע בשיטת IMSI במצבים אלו,ובמיוחד לאור העובדה שה-DFI גדול מ30% הינה הפרוצדורה המתבקשת כיום לפי מיטב הספרות העולמית ומהווה evidence base medicine ומפחיתה את שיעורי ההפלות בשיעור משמעותי. לשאלותייך -המראה המורפולוגי של העוברים בשלב כל כך מוקדם אינו מבטא את השפעת הגינום הזכרי ןתרומתו להתפתחות העובר, ולכן מראה מורפולוגי של עובר אינו ערובה להשתרשות תקינה. באשר לדיעות השונות של הרופאים לגבי מעבדת ברטוב אני חייב לציין שגם אני הייתי מסוייג לגבי הפרוצדורה עד אשר הצטברו נתונים,והוכחות למחביר בדבר היתרון של הפרוצדורה ולשמחתי חלק מהמטופלות שלי זכו לילד בזכות זאת להלן מאמר המהווה מטאנליזה של המאמרים החשובים בנושא בדבר הערך הרב של הפרוצדורה לבפחתת שיעור ההפלו ב-IVF Reprod Biomed Online. 2010 Oct;21(4):450-5. Epub 2010 Jun 19. Intracytoplasmic sperm injection outcome versus intracytoplasmic morphologically selected sperm injection outcome: a meta-analysis. Souza Setti A, Ferreira RC, Paes de Almeida Ferreira Braga D, de Cássia Sávio Figueira R, Iaconelli A Jr, Borges E Jr. SourceSapientiae Institute-Educational and Research Center in Assisted Reproduction, R. Vieira Maciel, 62. 04503-040 São Paulo, SP, Brazil. Abstract The development of a modified intracytoplasmic sperm injection (ICSI), called intracytoplasmic morphologically selected sperm injection (IMSI), demonstrated that a profound morphological investigation of the spermatozoon, under the magnification of 6600 x, enables outcome improvement. The aim of this study was to compare ICSI outcome with IMSI outcome. The meta-analysis results demonstrated no significant difference in fertilization rate between ICSI and IMSI groups. However, a significantly improved implantation (odds ratio (OR) 2.72; 95% confidence interval (CI) 1.50-4.95) and pregnancy rate (OR 3.12; 95% CI 1.55-6.26) was observed in IMSI cycles. Moreover, the results showed a significantly decreased miscarriage rate (OR 0.42; 95% CI 0.23-0.78) in IMSI cycles as compared with ICSI cycles. This is the first meta-analysis of published data to evaluate the potential benefits of IMSI. The pooled data of IMSI cycles demonstrate a statistically significant improvement in implantation and pregnancy rates and a statistically significant reduction in miscarriage rates. However, more randomized controlled trials are needed to confirm these results. Copyright © 2010 Reproductive Healthcare Ltd. Published by Elsevier Ltd. All rights reservedהוסף תגובה
נפיחות בבטן לאחר החזרת מוקפאים שירי 28/09/2012 | 21:04ב 23/9 החזירו לי 3 מוקפאים ואני מקבלת תמיכה של אוטרוגסטן 200 מ"ג * 4 פעמים ביום. מיום ההחזרה אני מרגישה נפיחות בבטן וניראת כמו מישהי בחודש שלישי לפחות! מה הסיבה לכך? אני יודעת שנפיחות יכולה להיות אחרי שאיבה..בנוסף אני עייפה מאוד. האם זה תופעת לוואי של אוטרוגסטן?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
נפיחות בבטןפרופסור משיח 28/09/2012 | 21:27הנפיחות בבטן נובעת, קרוב לודאי, מהשפעת הפרוגסטרון (האוטרוגסטן) על המעייםהוסף תגובה
בדיקות דם אלה 28/09/2012 | 11:22בדיקות שנעשו ביום ה 21 האם התרחש ביוץ תקין ? Progesterone 30.3 Estradiol 379.0 LH 3.66 תודה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ביוץ פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 28/09/2012 | 11:41שלום,הבדיקות ההורמונליות שלך מורות על התרחשותו של ביוץ תקיןהוסף תגובה
בדיקות דםאלה 28/09/2012 | 11:53פרופ' אשכנזי תודה רבה על תשובתך המהירה, האם רמת פרוגסטרון יכולה להראות על כמות הזקיקים שעברו ביוץ? תודה מראש.הוסף תגובה
תשובת מומחה פרוגסטרון ומספר זקיקים מבייצים פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 28/09/2012 | 20:36לדאבוני לא ניתן להקיש מרמת הפרוגסטרון על מספר הזקיקים שהתבייצוהוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
הריון מדומה
-
תאחיזה לכרומוזומי מין
טיפולים וניתוחים קשורים
-
התקן תוך רחמי IUD
-
קשירת חצוצרות, עיקור חצוצרות
בדיקות קשורות
-
בדיקת DNA עוברי
-
בדיקת Verifi
תרופות קשורות
-
ברומוקריפטין
-
מטנאמין היפוראט
מונחים קשורים
-
אטרופיה
-
גלולות למניעת הריון

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםביוץ והזרעה
פורום ביוץ והזרעה מנוהל ע"י ד"ר גיל ירושלמי, רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית, מרכז רפואי ע״ש חיים שיבא, תל השומר. היכנסי עכשיו והתייעצי עם מומחה/ית!
לפורום ביוץ והזרעהפורוםהפלה, הפסקת הריון
בפורום הפלה, הפסקת הריון ניתן להתייעץ עם ד"ר אהוד רז, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הפלה, הפסקת הריוןפורוםכירורגיה כף יד
בפורום כירורגיה כף יד יתן להתייעץ עם ד"ר בתיה יפה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!.
לפורום כירורגיה כף ידפורוםנסיון
בפורום נסיון ניתן להתייעץ עם ד"ר רופא ניסיון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נסיון

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
ד"ר גיל ירושלמי
ד"ר אהוד רז
ד"ר בתיה יפה
גב' יאנה - בדיקה קורן