פורום טיפולי פוריות - עמוד 2580
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי, מומחה בגניקולוגיה, מחלוצי ההפריה החוץ גופית בארץ. פרופ' אשכנזי ייסד וניהל את היחידה להפריה חוץ גופית בבית חולים השרון, עד לאיחודה עם היחידה בבית חולים בילינסון. בנוסף לפעילותו ביחידת ה- IVF, ניהל וקידם גם את היחידה לפוריות הגבר של בית חולים השרון יחידה שרשמה לזכותה הישגים מרשימים וזכתה למוניטין רב. כיום פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי משמש כסגן מנהל היחידה בבלינסון – מרכז רבין שכיום הינה היחידה הציבורית הגדולה בארץ, ומרצה בכיר בפקולטה לרפואה של אוניברסיטת תל אביב. פרופ' אשכנזי מפרסם שנים רבות בספרות המקצועית הבין לאומית הטובה ביותר. מאמריו עוסקים בתחום פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית, הן בהיבט הקליני והן בהיבט המחקרי. עד כה פרסם פרופ' אשכנזי למעלה מ-100 מאמרים בתחומים אלו. במחקריו נבדקו השפעת תרופות שונות לגרימת ביוץ על שיעורי ההריונות, השפעת פרמטרים השונים של הזרע על איכות ההפריה, העוברים, וההצלחה בטיפולי IVF. בנוסף התמקדו מחקריו בתסמונת השחלות הפוליציסטיות, השפעת גורמים סביבתיים ואורח חיים, על תוצאות הטיפול בהפריה חוץ גופית ושיעורי ההצלחה. עיסוקו רב השנים של פרופ' אשכנזי בהיבטים השונים של פוריות הגבר הביא לשיתוף פעולה פורה עם פרופ' משיח ויחד הם הקימו את בנק זרע הפרטי החדש והמודרני בישראל סופרם (סופר ספרם). את טיפולי ההפריה החוץ גופית (IVF) פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי מבצע במטופליו בבית חולים אסותא בתל אביב ובנוסף מבצע: אבחון ליקויי פוריות - צילום רחם, היסטרוסקופיה, לפרוסקופיה, השבחת זרע, הזרעות, בחירת מין הילוד. הפריה חוץ גופית, תרומת ביציות פונדקאות, הקפאת ביציות. בנק זרע - תרומת זרע, הקפאת זרע לשימור ולגיבוי ל IVF. פיפל, גרידה, הפסקת הריון, הפלה נדחית. מעקב הריון- תפירת צוואר הרחם, דיקור מי שפיר, אולטרא סאונד הריון, שקיפות עורפית. ניתן להפנות שאלות לפרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי פורום טיפולי פוריות > כתבה במאקו: כשל חוזר בהשתרשות: החידושים האחרונים באבחון ובטיפול שכדאי להכיר קבלת קהל: יום שני וחמישי 15:30-20:00 יום שלישי 17:30-20:00 אפשרויות חניה: כחול לבן ברחוב עם Pango או Cello כמו כן יש חניה מתחת לבנין או חניון רגיל ברחוב הנ״ל אחרי מס׳ 2, חניון אחוזות החוף יש הנחה לתושבי תל אביב
שיכחת קרינון לאחר החזרת עוברים אא 26/09/2012 | 15:13שלום רב, לפני 11 יום (ביום ראשון שעבר) הוחזרו לי 2 עוברים לאחר IVF. נאמר לי ע"י הרופא לקחת 2 קרינון ביום - 1 בבוקר ו-1 בערב. ביממה האחרונה שכחתי לקחת קרינון, למעשה נזכרתי עכשיו שפספסתי 2.... האם סיכנתי את המצב ? האם לקחת מיידית ? גמר חתימה טובההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה לקיחת קרינון פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 26/09/2012 | 20:36שלום,אני מאמין שלא נגרם כל נזק,בכל מקרה תמשיכי לקחת את הקרינון כרגיל עד לביצוע בדיקת הדם להריוןהוסף תגובה
האם היה ביוץ? דוררה 25/09/2012 | 13:37שלום, ביום שישי (היום 7 למחזור) בדיקת זקיקים הראתה זקיק 1 בגודל 16 בשחלה שמאלית, רירית 5.1 פרוגרסטון 1.5 וE2 1680 ביום שלישי (יום 10 למחזור) בדיקת זקיקים הראתה בשחלה שמאלית זקיק 17, שחלה ימנית זקיק 11, רירית 7.7, ללא נוזל בדוגלס פרוגסטרון 13.8 E2 459 (טבעי ללא טיפולים) האם היה ביוץ והאם ניתן לדעת מתי? תודה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ביוץ פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 25/09/2012 | 14:28שלום,לדאבוני ביום שליש היית כבר לאחר ביוץהוסף תגובה
הסטרוסקופיה דועי 22/08/2012 | 14:22קבלתי מחזור בתאריך 16-7 ועשיתי הסטרוסקוביה בתאריך 26-7 ועד היום לא קבלתי מחזור 22-8 השאלה היא האם אני בהריון כי אחר המחזורהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה איחור במחזור לאחר היסטרוסקופיה פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 22/08/2012 | 16:12שלום,לא אחת קורה שנכנסים להריון לאחר היסטרוסקופיה,לכן ממליץ לך לבצע בדיקת דם להריוןהוסף תגובה
איחוררון 24/09/2012 | 02:05שלום עשיתי ניתוח בגב ויש לי איחור במחזור , עם זאת הוא לא היה סדיר אף פעם האם זה כתוצאה מהטראומה של הניתוח או מצריך בדיקה ?הוסף תגובה
תשובת מומחה איחור במחזור פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 24/09/2012 | 23:50בהחלט יתכן שיבוש במחזור בעקבות ניתוח או כל הליך ריגשי וטראומטי אחר,יחד עם זאת אם האיחור הוא מעבר לסביר יש מקום לבצע בדיקת הריוןהוסף תגובה
הזרעה וצום ליסה 24/09/2012 | 22:12שלום לפרופסור, לפני 4 ימים עברתי הזרעה שלישית,רציתי לדעת אם אצום ביום כיפור זה יכול לפגוע בתהליך ההשתרשות (במידה ואמור להשתרש...? )הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה צום וטיפול פריון פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 24/09/2012 | 23:48שלום ,הצום אינו יכול לפגוע בשום צורה בטיפול שלך ,או בכל טיפול פריוןהוסף תגובה
התחלת טיפולים- דחוף בבקשה! עמית 24/09/2012 | 09:35שלום רב, אני בת 34 אחרי IVF ראשון (בשל בעית זרע) שכשל מכיוון שלא היה דופק לעובר ועברתי גרידא. היום קיבלתי מחזור שני אחרי הגרידא(לאחר שהמחזור הראשון אחרי הגרידא היה עם ציסטה בגודל 2.5 ס"מ שלא אפשר לי להתחיל טיפול). לאור הפגרה באסותא אני לא יכולה להתחיל טיפול כרגיל. הרופאה שלי נתנה לי אופציה להתחיל בגלולות למניעת הריון היום ולעשות מעקב זקיקים בשבוע הבא כדי שנוכל להתחיל טיפול בלי שנצטרך לחכות למחזור הבא שלי (אני מקבלת מחזור לערך כל 5 שבועות). רציתי מאוד לשמוע דיעה נוספת של רופא, האם כדאי להתחיל בגלולות או לחכות למחזור הבא או שאין לכך חשיבות? מודה לכם מראש, עמיתהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה פרוטוקול גלולה פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 24/09/2012 | 17:04עמית שלום אין כל רע במנוחה של חודש נוססף ,יחד עם זאת פרוטוקול המשתמש בגלולה לפני התחלת הטיפול מניב תוצאות לא פחות טובות מפרוטוקולים אלטרנטיביים ,כך שכל בחירה שתעשי היאלטובת העינייןהוסף תגובה
תודה רבה לך על תשובתךעמית 24/09/2012 | 20:03תודההוסף תגובה
איכות הביצית שושי 23/09/2012 | 08:53עברתי ivf שנכשל . ובמקב אחרי המחזור היו ציסטות וlh היה גבוה . עכשיו אחרי 28 יום הגוף שלי מבייץ הרירית עבה ויש יותר מזקיק אחד באופן טבעי האם זה שlh היה גבוה בהתחלה מעיד אל איכות הביצית .הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
איכות ביציותפרופ' יעקב אשכנזי 23/09/2012 | 09:06שלום שושי איכות ביציות תלויה בגיל האישה,ברזרבה השחלתית שלה ובהליך ההורמונלי המיועד להבשיל את הביציות מבחינת הבשלת הגרעין והבשלת הציטופלסמה.נראה שההליך ההורמונלי שלך השתבש והתאפיין ע"י ערכים בילתי תקינים של ה-LH לפיכך תיתכן פגיעה באיכות הביציות שלך. באופן כללי איכות הביציותנמדדת ע"י בשלות הגנטית שלה ובשלות הציטופלסמה שלה ,לביצית מרגע שאיבתה ישנה איכות מורפולוגית ראשונית הנמדדת ע"י יחסי הגומלין בין הביצית לכתר התאים שעוטפת אותה,ותאי הגרנולוסה הקשרים בין התאים אמורים לספק את כל התנאים להמשך התפתחות הביצית ההפריה שלה והחלוקה שלה ,מעבר לזה הציטופלסמה והמראה שלה הינם כור ההיתוך לאנרגיה המיוצרת על ידי המיטכונדריות המספקות את כל האנרגיה לביצית ליצירת החלבונים החיוניים לעובר המתפתח.כך שניתן לזהות בשלב ראשון את כל הקופלקס של ביצית מעטפות OCCC -oocyte corona complex ולאחר הפשטת הביצית ניתן לזהות את הגופיף הפולרי הראשוני המעיד על הבשלות הגנטית ,והציטופלסמה ,המראה שלה העדר גרנולציה ואקואולות,גודל הגרעין ,החלל הפריויטליני כל אלו מדדים לאיכות הביצית. יחד עם זאת הסיבות המרכזיות לירידה ברזרבה השחלתית הינם -גיל ,אנדומטריוזיס,ניתוחים באגן ,בשחלה ,מצבים גנטיים ,מתוכן השכיחה ביותר הינה בעיית הגיל ,עם השנים הביצית המצויה בשחלה מותקפת עלידי רדיקלים חופשיים ,נפגעים הקישור והטלומרים של הכרומוזומים מתקצרים כל התהליכים האלו גורמים לפגיעה ביכולת יצירת האנרגיה הנדרשת מהביצית לצורך חלוקה התפתחות העוברים . הנטיה לאניאופלוידיה-פגיעה במבנה הגנטי של הכרומוזומים גוברת עם הגיל,כל השינויים האלו מתחוללים בבציות עם הגיל בנוסף לדלדול במספר הביציות , כך שלדאבונינו הגיל הוא האויב מספר אחד של הביציות ושל הפריוןהוסף תגובה
התלבטותשושי 23/09/2012 | 09:20וואו איזה תשובה מפורטת . תודה רבה . אני ממש בדילמה עם לעשות הזרעה בנתונים של ביוץ שהתחיל ב lh 26 אחרי סבב של הורמונים . או לחכות לחודש הבא .הוסף תגובה
ביצוע הזרעהפרופ' ג'קי אשכנזי 23/09/2012 | 09:34במקומך הייתי שוקל לבצע הזרעה למרות הסיכויים הקלושים -מה יש להפסידהוסף תגובה
האם לבצע הזרעה לפי תוצאות הדםשושי 23/09/2012 | 09:50עכשיו קיבלתי בדיקות דם והe2 1234 p12 lh 30 וזקיק 17 לא צלול וזקיקי 19 , 16 באופן טבעי . האם ביצתי? כמה lh צריך להיות ממש אחרי ביוץ ?הוסף תגובה
תשובת מומחה ביצוע הזרעה פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 24/09/2012 | 17:09אני מעריך שאת נמצאת בהליך ביוצי שהתרחש אתמולהוסף תגובה
מודאגת מאוד סיגל 22/09/2012 | 21:03היי אני בסוף שבוע חמישי להריון לפניי 3 ימים ביום ה20 לאחר ההחזרת 3 מוקפאים בני 3 ימים עשיתי בטא נוספת ויצא 15909 לאחר שניים שעשיתי 12 ו14 יום לאחר הבדיקה שיצאו 370 ו 972 באותו יום של הבטא האחרונה הרופא עשה לי אולטרסאונד כי היו לי כאבים והוא ראה שק הריון אחד ברחם ואמר שכנראה הייתה השרשה מוקדמת אם כבר בתחילת שבוע חמישי רואים שק וחוץ מזה הוא לא ראה משהו מוזר אבל עדיין הוא לא ראה עובר השאלה שלי האם מחייב שעם בטא כזו גבוהה יחסית לשבוע משהו לא בסדר בהריון? כי את התוצאות של הבדיקת דם קיבלתי לאחר הבדיקת אולטרסאונד והרופא אמר שמח אני יעשה שוב בדיקת דם ויבוא אליו לאולטרסאונד השאלה היא אם זה הריון מולארי הוא היה רואה את זה כבר באולטרסאונד שהוא עשה והאם ייתכן שפתאום יהיה עוד שק הריון שהוא לא ראה? והאם ידוע לך על מקרים דל בטא כל כך גבוהה שעדיין הסתיימו בהריון תקין? סליחה על השאלה הארוכה אני פשוט ממש מודאגת כי כל כך חיכיתי להריון הזה אחריי כל כך הרבה כשלונות. יש לציין שאין לי שום כאבים מיוחדים שמעוררים דאגההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
ביטה גבוהפרופ' אשכנזי 23/09/2012 | 10:46שלום,העובדה שניצפה שק הריון אחד לקראת סוף השבוע החמישי בנוכחות רמות גבוהות של הביטה יכולה להצביע על אפשרות שאולי קיים עוד שק הריון שניתן יהייה לזהות אותו עוד מספר ימים,בשלב זה אין עדות להריון מולרי,מצבך דורש המשך מעקב באולטרסאונד וכל הסיכויים שהתוצאות תהיינה תקינותהוסף תגובה
תוצאת בטהסיגל 23/09/2012 | 15:25בהמדך לשאלתי היום עדיתי שוב בדירת בטה לבקשת הרופא ולאחר שברביעי האחרון היה 15909 ועד היום כל יומיים התוצאה הכפילה את עצמה היום לאחר ארבעה ימים התוצאה עומדת על 42436 זה אומר שזה לא בסדר כי זה לא הכפיל את עצמו פעמיים?הוסף תגובה
תשובת מומחה תוצאת הביטה פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 24/09/2012 | 17:07בשלב כזה של התפתחות ההריון אין לצפות להכפלות השירתיות ,בכל מקרה הביטה גבוה ונדרש גם מעקב אולטרסאונדהוסף תגובה
איחור אחרי ביוץ רחל 24/09/2012 | 10:52הווסת האחרונה – טבעי התקבלה בתאריך 26-08-2012איחור שנבעה משאריות ההרומונים של הטיפול ביום ה14 למחזור הייתי במעקב זקיקים והטכנאית אמרה לי כי היה ביוץ לפני יומיים: 07-09-2012 הנתונים שנראו אז בבדיקה עובי רירית 12.4 מ"מ שחלה ימנית 24*38 שחלה שמאלית: 24*39 גופיף צהוב 13 מ"מ די קיימנו יחיסם סביב הביו והמחזור עדין לא הגיע תודה לאל! האם 14 יום אחרי הביוץ לא אמור להופיע מחזור או שזה תקף רק לטיפולים? אנ נפוחה בבטן ומרגישה דקירות בבטן והרגשה של כאבי מחזור חלשים עד חזקים את בדיקת הבטא אוכל לעשות רק יום חמישי, אשמח לכל דיעה מכם תבורכו!!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה רחל שלום פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 24/09/2012 | 17:00הנתונים שאת מעלה אינם מעידים שאכן התרחש ביוץ לכל היותר במקרה הזה מדובר בהתהוותם של שני מבנים ציסטיים שמעכבים גם את קבלת המחזור כי הם מפרישים הורמוניםהוסף תגובה
האם לבצע ניתוח וריקצולה? רינת 24/09/2012 | 15:47שלום..עקב 3בדיקות זרע לא תקינות לבעלי.ולאחר צילום אשכים וטיפול אנטיביוטי האורולוג החליט שהמצב לא מצדיק ניתוח לוריקצולה למרות שזה דו -צדדיבטענה שהורידים מורחבים מעט מאוד ופחות מ3. והמליץ להפנות למרפאה לפוריות הגבר.האמת שאני לא משוכנעת בהחלטתו כי הזרע מאוד נמוך 5 מליון והמורפולוגיה לא תקינה כ 94%.אנחנו רוצים ילד ורוצים לפתור את הבעיה מהר..האם לעשות את הניתוח בכל זאת ? ואם לא מה הפתרונות המוצעים?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ניתוח וריקוצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 24/09/2012 | 16:57רינת שאלת הניתוח של וריקוצל הינה קונטרוורסלית ויש המצודדים ויש שלא,בכל מקרה גישתי היא שמאחר ואת בתחילת טיפול ובנוכחות מדדים כאלו של הזרע ,אינני רואה בעיה עם ביצוע הניתוח כמו שאמרתי לא אחת בבחינת אם לא יעזור לא יזיק,אין הדברים אמורים את המשך הטיפול המשולב ככל שהתבקשהוסף תגובה
פרולקטין וקושי בכניסה להריון שני 24/09/2012 | 16:35שלום רב אני בת 32 נשואה כשנה. לפני מספר חודשים נכנסתי להריוןועברתי גרידה עקב אי צפייה של דופק עוברי בשבוע ה6. לפני הכניסה להריון טופלתי בפארילק למשך 3 חודשים עקב הורמון פרולקטין גבוה בדם ומייד לכשהפסקתי את הטיפול התרופתי נכנסתי להריון. בפרולקטין גבוהה טופלתי גם לפני כ3 שנים, אז נטלתי פארילק לראשונה. יש לציין כי רמת הפרולקטין בפעם השנייה הייתה מעט מעל לנורמה ובשתי הפעמים לא היו תופעות לוואי מלבד גלי חום. שאלתי היא האם ייתכן והסיבה לקושי להכנס להריון נעוצה בעבר ההורמונאלתי הבלתי מאוזן שלי? ומה עליי לעשות על מנת כן להצליח ולהכינס להריון? האם יש קשר בין הפסקת הטיפול בפרולקטין לבין הכניסה להריון?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
שכחתי לצייןשני 24/09/2012 | 16:52שכחתי לציין שיש לי מיקרואדנומה ושהמחזור סדיר ויש ביוץ כל חודשהוסף תגובה
תשובת מומחה פרולקטין ואי פריון פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 24/09/2012 | 16:53ללא כל ספק רמות גבוהות של פקולקטין עלולות לשבש את התהליך ההורמוני הגורם לביוץ נורמלי,אני מעריך שעקב בעיה זו נוצר הקושי להרות ,ללא ספק בעקבות הטיפול בפארילק רמת הפרולקטין התאזנה ואיפשרה הריון ,כך שאין קשר להפסקת הטיפול והכניסה להריון. לטעמי היה צריך לתת טיפול הורמונלי תומך בפרוגסטרון בעת כניסתך להריון ,ובמיוחד שהופסק השימוש בפארילקהוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
ריבוי מי שפיר ומיעוט מי שפיר
-
סרטן רירית הרחם
טיפולים וניתוחים קשורים
-
התקן תוך רחמי IUD
-
תחליף אסטרוגן
בדיקות קשורות
-
אולטרסאונד תלת-מימד במיילדות ובגינקולוגיה
-
העמסת סוכר בהריון GCT
תרופות קשורות
-
פולימיקסין B סולפאט
-
טרימתופרים
מונחים קשורים
-
גרד
-
אי-פריון

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםביוץ והזרעה
פורום ביוץ והזרעה מנוהל ע"י ד"ר גיל ירושלמי, רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית, מרכז רפואי ע״ש חיים שיבא, תל השומר. היכנסי עכשיו והתייעצי עם מומחה/ית!
לפורום ביוץ והזרעהפורוםהפלה, הפסקת הריון
בפורום הפלה, הפסקת הריון ניתן להתייעץ עם ד"ר אהוד רז, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הפלה, הפסקת הריוןפורוםכירורגיה כף יד
בפורום כירורגיה כף יד יתן להתייעץ עם ד"ר בתיה יפה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!.
לפורום כירורגיה כף ידפורוםנסיון
בפורום נסיון ניתן להתייעץ עם ד"ר רופא ניסיון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נסיון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
ד"ר גיל ירושלמי
ד"ר אהוד רז
ד"ר בתיה יפה
גב' יאנה - בדיקה קורן