פורום טיפולי פוריות - עמוד 2596
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי, מומחה בגניקולוגיה, מחלוצי ההפריה החוץ גופית בארץ. פרופ' אשכנזי ייסד וניהל את היחידה להפריה חוץ גופית בבית חולים השרון, עד לאיחודה עם היחידה בבית חולים בילינסון. בנוסף לפעילותו ביחידת ה- IVF, ניהל וקידם גם את היחידה לפוריות הגבר של בית חולים השרון יחידה שרשמה לזכותה הישגים מרשימים וזכתה למוניטין רב. כיום פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי משמש כסגן מנהל היחידה בבלינסון – מרכז רבין שכיום הינה היחידה הציבורית הגדולה בארץ, ומרצה בכיר בפקולטה לרפואה של אוניברסיטת תל אביב. פרופ' אשכנזי מפרסם שנים רבות בספרות המקצועית הבין לאומית הטובה ביותר. מאמריו עוסקים בתחום פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית, הן בהיבט הקליני והן בהיבט המחקרי. עד כה פרסם פרופ' אשכנזי למעלה מ-100 מאמרים בתחומים אלו. במחקריו נבדקו השפעת תרופות שונות לגרימת ביוץ על שיעורי ההריונות, השפעת פרמטרים השונים של הזרע על איכות ההפריה, העוברים, וההצלחה בטיפולי IVF. בנוסף התמקדו מחקריו בתסמונת השחלות הפוליציסטיות, השפעת גורמים סביבתיים ואורח חיים, על תוצאות הטיפול בהפריה חוץ גופית ושיעורי ההצלחה. עיסוקו רב השנים של פרופ' אשכנזי בהיבטים השונים של פוריות הגבר הביא לשיתוף פעולה פורה עם פרופ' משיח ויחד הם הקימו את בנק זרע הפרטי החדש והמודרני בישראל סופרם (סופר ספרם). את טיפולי ההפריה החוץ גופית (IVF) פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי מבצע במטופליו בבית חולים אסותא בתל אביב ובנוסף מבצע: אבחון ליקויי פוריות - צילום רחם, היסטרוסקופיה, לפרוסקופיה, השבחת זרע, הזרעות, בחירת מין הילוד. הפריה חוץ גופית, תרומת ביציות פונדקאות, הקפאת ביציות. בנק זרע - תרומת זרע, הקפאת זרע לשימור ולגיבוי ל IVF. פיפל, גרידה, הפסקת הריון, הפלה נדחית. מעקב הריון- תפירת צוואר הרחם, דיקור מי שפיר, אולטרא סאונד הריון, שקיפות עורפית. ניתן להפנות שאלות לפרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי פורום טיפולי פוריות > כתבה במאקו: כשל חוזר בהשתרשות: החידושים האחרונים באבחון ובטיפול שכדאי להכיר קבלת קהל: יום שני וחמישי 15:30-20:00 יום שלישי 17:30-20:00 אפשרויות חניה: כחול לבן ברחוב עם Pango או Cello כמו כן יש חניה מתחת לבנין או חניון רגיל ברחוב הנ״ל אחרי מס׳ 2, חניון אחוזות החוף יש הנחה לתושבי תל אביב
מועד ביוץ קרוב דלית 25/08/2012 | 13:40שבת שלום, אשמח להתייעצות בנושא הביוץ הקרוב אתמול יום 12 למחזור בדיקות דם + מעקב זקיקים באופן טבעי, Estradiol 930.0 pmol/L Progesterone 0.5 nmol/L רירית רחם 7 מ"מ זקיק 10 מ"מ שחלה ימנית זקיק 16 מ"מ שחלה שמאלית תודה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ביוץ פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 25/08/2012 | 18:01שלום,הקורילציה בין גודל הזקיק שלך לרמת ההורמונים מורה על אפשרות שהביוץ שלך צפוי להתרחש בעוד כיומיים,על מנת לדייק בצעי בדיקה חוזרת של ההורמונים כולל LH ,ובדיקת זקיקים מחר ויש סיכוי להגיע לרזולוציה טובה יותרהוסף תגובה
ביוץדלית 26/08/2012 | 10:26בוקר טוב, תודה על התשובה המקצועית והמפורטת במידה והביוץ התרחש היום בשעות הבוקר או במהלך היום , האם אפשרי עדין לא לפספס את החודש הזה.?הוסף תגובה
תשובת מומחה ביוץ פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 26/08/2012 | 11:18שלום,גם אם תבוצע הזרעה הערב העניין כדאי,היות וטווח חיות הביצית לפחות 24 שעותהוסף תגובה
בהמשך למעקב ביוץדלית 26/08/2012 | 16:15בדיקות דם היום יום 14 Estradiol 358.0 Progesterone 2.0 nmol/L התחיל ביוץ? תודה מראשהוסף תגובה
תשובת מומחה ביוץ פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 26/08/2012 | 17:01טרם התרחש הביוץהוסף תגובה
המשך תזמון ביוץדלית 26/08/2012 | 20:43ערב טוב, תודה רבה על תשובתיך המהירות ,לאור הנתונים עד כה, במידה וההזרעה תתבצע מחר האם יש עדין סיכוי לא לפספס את החודש הזה?הוסף תגובה
תשובת מומחה תזמון הזרעה פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 27/08/2012 | 00:13שלום ,לטעמי ההזרעה מחר הינה במועד האופטימליהוסף תגובה
המשך תוצאותדלית 27/08/2012 | 17:07בדיקות דם מהיום יום 15 : פרוגסטרון 6.5 אסטרודיל 335 האם לפי רמת הפרוגסטרון התרחש היום הביוץ? תודה מראשהוסף תגובה
תשובת מומחה ביוץ פריון פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 27/08/2012 | 17:43את נמצאת היום בתקופת הביוץ,וחלון הפוריות שלך הוא בטווח ה24 השעות הקרובות ,לכן המלצתי לבצע הזרעות היום ומחרהוסף תגובה
דליתדלית 28/08/2012 | 13:18תודות על המלצותיך המהירות והמקצועיותהוסף תגובה
השפעת אורביטרל על הבטא ספיר 27/08/2012 | 22:21שלום פרופ׳, ביום השלישי אחרי החזרת עוברים וכן ביום החמישי קיבלתי כתמיכה חצי אורביטרל. למרות זאת קבלתי הנחיה מהרופא לבצע בדיקת בטא ביום ה- 12. כאשר שאלתי את הרופא הכיצד זה אפשרי עם האורביטרל, הוא השיב כי האורביטרל נספג לאחר עשרה ימים. אך גם לשיטתו האורביטרל לא יספג עד הבדיקות הריון. בכדי למנוע חלילה שמחת חינם בתוצאת בטא שגויה בשל האורביטרל, אשמח למענה אילו ערכי בטא יעידו שאכן מדובר בהריון ואילו ערכים יעידו שאילו שאריות האורביטרל? אני יודעת שההנחיה בתוצאה חיובית היא לחזור על הבדיקה לאחר יומיים, אך האם יש מדדים שיכולים לרמז לכאן או לכאן? (מספיק ההמתנה מורטת העצבים במשך 12 יום). תודה!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ביטה לאחר אוביטרל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 27/08/2012 | 23:08בדיקת ביטה חוזרת בטווח של יום או יומיים עם מגמת עליה מורה על הריוןהוסף תגובה
המשך לשאלהספיר 27/08/2012 | 23:34תודה פרופ׳ אשכנזי על המענה! אם כך מתשובתך אני מבינה שאין כל משמעות לבדיקת בטא הראשונה שהרי 7 ימים אחרי אורביטרל בטוח תהיה עדיין השפעה על הבדיקה, והמדד הינו רק התוצאה בהשוואה לבדיקה השניה? האם אין ערך בטא מקובל ביום ה 12 שיכול להעיד שזה הריון למרות האורביטרל?הוסף תגובה
תשובת מומחה ערך ביטה ביום 12 פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 28/08/2012 | 09:00שלום טווח ערכי הביטה הוא די צר ומותנה במספר גורמים,כך שלא ניתן לזהות בתשובה הראשונית את התרומה היחסית של האוביטרל ,הריון,העדר הריוןהוסף תגובה
על מה מעיד ערך e2 שושי 28/08/2012 | 08:20עשיתי בדיקה וe2 98 ובאותו יום בלילה קיבלתי מחזור. האם הערך תקין ועל מה e2 משקף ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה E2 פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 28/08/2012 | 08:56שלום,ערך הורמון האסטרוגן משקף את פעיות הזקיק במהלך המחזור ההורמונלי החודשי ,ערכיו משתנים בתקופות המחזור השונות ,וביחד עם הורמון הפרוגסטרון משקפים את הפעילות ההורמונלית לקראת ביוץ ולאחריוהוסף תגובה
מתי מגיע וסת שושי 26/08/2012 | 08:47אני אחרי ivf ראשון עשיתי בטא ביום 11 וזה היה שלילי . והפסקתי את התמיכה ועדיין לא קיבלתי מחזור תוך כמה ימים המחזור מגיע ? ויש סיכוי שאני בהריון שעשעיתי יום אחד לפני הזמןהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה מתי וסת פרופ' שלמה משיח 26/08/2012 | 09:21לצערנו, את , קרוב לודאי , לא בהריון. עם זאת כדאי לבצע עוד בדיקת בטה ואם היא שלילית-לחכות למחזור. יחד עם הבטה כדאי גם ליבדוק E2 ו-P ואז נדע באיזה סטטוס הורמונלי היא נימצאת.הוסף תגובה
עדיין לא קיבלתי מחזורשושי 27/08/2012 | 20:34עשיתי היום שוב בטא והיא שלילית, הe2 98 p 10 מה זה אומר להמשך ?הוסף תגובה
תשובת מומחה קבלת מחזור לאחר IVF פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 27/08/2012 | 23:26שלום,קבלת המחזור לאחר IVF בהעדר הריון, מתרחשת כ-12 יום לאחר החזרת העוברים ,או כ-14 יום לאחר השאיבה,לעיתים המחזור מתעכב עקב פעילות ציסטית עודפת של ציסטה/ציסטות שחלתיות המפרישות הורמוניםהוסף תגובה
החזרת מוקפאים שירן 27/08/2012 | 18:10שלום לכם, רציתי לדעת כמה זמן לפני החזרת מוקפאים אסור לקיים יחסי מין?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה החזרת מוקפאים ויחסי מין פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 27/08/2012 | 18:22שלום,אין כל בעיה לקיים יחסים במחזור של החזרת מוקפאים. למקרה שבייצת והרית מיחסי המין ,חשוב לך לדעת אם ההריון שיתקבל בסוף התהליך מקורו ביחסים,או מהעוברים המוקפאים?,מה שהכי חשוב שתהרי.הוסף תגובה
בהמשך לשאלתישירן 27/08/2012 | 20:55קודם כל תודה רבה על התשובה יש לי עוד שאלה בתאריך 26.8 עשיתי אולטרסאונד ואמרו לי שהרירית של הרחם היא 7.8 הרופא שלי אמר לי שההחזרה תהיה בתאריך 31.8 למה צריך לחכות כ"כ הרבה זמן עם הרירית מוכנה? ובנוסף אני לוקחת 4 פריגינובה ביום +4 אנדומטרין למה צריך כ"כ הרבה תמיכה?הוסף תגובה
תשובת מומחה הכנה להחזרת מוקפאים פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 27/08/2012 | 23:16שלום,הטיפול ההורמונלי התחליפי מיועד ליצור תנאים אופטימלים להשתרשות ומאחר והעוברים שלך הוקפאו ביום 3 לאחר שאיבת היציות והזרעתן,בתקופה זו רירית הרחם היתה חשופה 5 ימים לפרוגסטרון,לפיכך הרופא שלך יוצר תנאים אנאלוגים לעיתוי שבו הם הוקפאו,כפי שאת מבינה כל התהליך מותנה בהכנה מתאימה של רירית הרחם,ותזמון נכון של הטיפול ההורמונלי התחליפיהוסף תגובה
אגיסטן וגירוי יתר (מינורי) תקוה 27/08/2012 | 21:19היי, אני לאחר שאיבה שגרמה יחד עם כל ההורמונים לגירוי יתר בשחלות. לא משהו שהצריך התערבות כירורגית או ניקוז אבל שחלות מוגדלות בטן כואבת... ביומיים האחרונים (שלושה ימים לאחר השאיבה) אני מרגישה כאבים, צריבה, הפרשות וגירוד מטורף באיזור הנרתיק. יש מניעה לקחת אגיסטן? (בהנחה ולא תהיה החזרה)הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
אגיסטן וגרוי יתר שחלתי.פרופ משיח 27/08/2012 | 21:27אגיסטן הוא טיפול הפטרת של הנרתיק. אין כל מניעה לטפל באגיסטן גם במצב של גרוי יתר אולם כדאי להגיע לאבחנה מדויקת באם אמנם מדובר בפטרת. מומלץ בדיקה גינקולוגיתהוסף תגובה
תודה רבה רבה על תגובתך המהירה!תקוה 27/08/2012 | 21:33.הוסף תגובה
בדיקת הריון ביתית מיטל 26/08/2012 | 19:53שלום אני שבוע לאחר החזרת 2 עוברים, קניתי בדיקה ביתית של החברה YES OR NOT והיא יצאה חיובית אני עם תמיכה של נרות אנדומטרין פעמיים ביום האם זה אמין?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה בדיקת הריון ביתית פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 27/08/2012 | 00:02העובדה שהביטה חיובית בבדיקה ביתית אינה שגרתית ,האם קיבלת זריקת אוביטרל במועד ההחזרה,וזה יסביר את הבדיקה החיובית לפני המןיד הצפויהוסף תגובה
בדיקת הריון ביתיתמיטל 27/08/2012 | 17:26לום דר אכן קיבלתי זריקת אוביטרל ביום שלישי שעבר יום אחרי ההחזרה עכשעו ביצעתי שוב בדיקה. ויצאה 2 קווים זה בגלל האוביטרל?הוסף תגובה
תשובת מומחה אוביטרל ובדיקת ביטה פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 27/08/2012 | 17:36שלום,בהחלט קיימת אפשרות שהבדיקה החיובית מבטאת את פעילות זריקת האוביטרל,במקרה של הריון תהייה עליה בערכי הביטה הכמותי בבדיקת הדםהוסף תגובה
תמיכה לאחר החזרה סתיו 27/08/2012 | 01:28שלום רב, אני לאחר החזרת 2 עוברים ביום א׳ ועוד 2 בלצוטיסטים ביום ה׳. אך איני רגועה מבחינת התמיכה. קיבלתי כתמיכה חצי אורביטרל (x2) מיקרופרין וכן 2 אנדומטרין ביום. אציין כי זו הפעם הראשונה (מתוך 5 הפריות ) שניתן לי אורביטרל לאחר החזרה מחשש לגירוי יתר שחלתי. נתון נוסף הינו עובי הרירית היה 11 לפני השאיבה. האם התמיכה מספיקה? אני שומעת כאן על בנות שמקבלות 4-6 אנדומטרין ביום (בטיפולים הקודמים קיבלתי 3 ביום וגם פרוגינובה אך ללא אורביטרל) ואכן חשוב לי לדעת שהתמיכה מספיקה. תודה!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תמיכה הורמונלית פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 27/08/2012 | 07:59שלום,התמיכה ההורמונלית שאת מקבלת בהחלט מספיקה,תוספת האוביטרל משפרת את התמיכה ע״י גרימת הפרשה של הורמוני תמיכה ממקור הגופיפים הצהובים שלך-בהצלחההוסף תגובה
מעקב זקיקים sharonn 25/08/2012 | 22:42האם אפשר לבצע מעקב זקיקים בצהרים? או שזו בדיקה שחייבת להתבצע בבוקר. תשובות לרופא עלי להעביר עד השעה 14:00 לקבלת הנחיות להמשך טיפול.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה מעקב זקיקים פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 27/08/2012 | 00:04מעקב זקיקים יכול להתבצע בכל אחד משעות היוםהוסף תגובה
תוצאת בדיקת דם להריון אורית 26/08/2012 | 18:52שלום. עשיתי בדיקת דם ביום חמישי לאחר טיפול IVF והתוצאה היתה 108. 3 ימים לאחר מכן חזרתי על הבדיקה והערך הגיע ל-150. 1. האם יש סיכוי לטעות באחת הבדיקות? 2. מה הסטטיסטיקה לגבי בדיקות חוזרות מסוג זה? 3. האם יש סיכוי שיש לי הריון תקין? 4. האם ב- IVF יכול להיות הריון מחוץ לרחם? תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תוצאות בדיקות הריון פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 26/08/2012 | 23:57שלום ,העליה שנצפתה בערך הביטה שלך אינה תקינה לפיכך הסבירות להריון תקין קטנה,ואכן יש לשלול בין היתר גם הריון חצוצרתי(מחוץ לרחם)זוהי גם אופציה אפשרית לאחר טיפול IVFהוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
ריבוי מי שפיר ומיעוט מי שפיר
-
איטמות הנרתיק
טיפולים וניתוחים קשורים
-
התקן תוך רחמי IUD
-
כריתת פות
בדיקות קשורות
-
מוניטור עוברי
-
מעקב זקיקים
תרופות קשורות
-
דאנאזול
-
נונוקסינול 9 + חומצה רצינולית
מונחים קשורים
-
טמפון
-
אסטרון

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםביוץ והזרעה
פורום ביוץ והזרעה מנוהל ע"י ד"ר גיל ירושלמי, רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית, מרכז רפואי ע״ש חיים שיבא, תל השומר. היכנסי עכשיו והתייעצי עם מומחה/ית!
לפורום ביוץ והזרעהפורוםהפלה, הפסקת הריון
בפורום הפלה, הפסקת הריון ניתן להתייעץ עם ד"ר אהוד רז, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הפלה, הפסקת הריוןפורוםכירורגיה כף יד
בפורום כירורגיה כף יד יתן להתייעץ עם ד"ר בתיה יפה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!.
לפורום כירורגיה כף ידפורוםנסיון
בפורום נסיון ניתן להתייעץ עם ד"ר רופא ניסיון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נסיון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
ד"ר גיל ירושלמי
ד"ר אהוד רז
ד"ר בתיה יפה
גב' יאנה - בדיקה קורן