פורום טיפולי פוריות - עמוד 510
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי, מומחה בגניקולוגיה, מחלוצי ההפריה החוץ גופית בארץ. פרופ' אשכנזי ייסד וניהל את היחידה להפריה חוץ גופית בבית חולים השרון, עד לאיחודה עם היחידה בבית חולים בילינסון. בנוסף לפעילותו ביחידת ה- IVF, ניהל וקידם גם את היחידה לפוריות הגבר של בית חולים השרון יחידה שרשמה לזכותה הישגים מרשימים וזכתה למוניטין רב. כיום פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי משמש כסגן מנהל היחידה בבלינסון – מרכז רבין שכיום הינה היחידה הציבורית הגדולה בארץ, ומרצה בכיר בפקולטה לרפואה של אוניברסיטת תל אביב. פרופ' אשכנזי מפרסם שנים רבות בספרות המקצועית הבין לאומית הטובה ביותר. מאמריו עוסקים בתחום פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית, הן בהיבט הקליני והן בהיבט המחקרי. עד כה פרסם פרופ' אשכנזי למעלה מ-100 מאמרים בתחומים אלו. במחקריו נבדקו השפעת תרופות שונות לגרימת ביוץ על שיעורי ההריונות, השפעת פרמטרים השונים של הזרע על איכות ההפריה, העוברים, וההצלחה בטיפולי IVF. בנוסף התמקדו מחקריו בתסמונת השחלות הפוליציסטיות, השפעת גורמים סביבתיים ואורח חיים, על תוצאות הטיפול בהפריה חוץ גופית ושיעורי ההצלחה. עיסוקו רב השנים של פרופ' אשכנזי בהיבטים השונים של פוריות הגבר הביא לשיתוף פעולה פורה עם פרופ' משיח ויחד הם הקימו את בנק זרע הפרטי החדש והמודרני בישראל סופרם (סופר ספרם). את טיפולי ההפריה החוץ גופית (IVF) פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי מבצע במטופליו בבית חולים אסותא בתל אביב ובנוסף מבצע: אבחון ליקויי פוריות - צילום רחם, היסטרוסקופיה, לפרוסקופיה, השבחת זרע, הזרעות, בחירת מין הילוד. הפריה חוץ גופית, תרומת ביציות פונדקאות, הקפאת ביציות. בנק זרע - תרומת זרע, הקפאת זרע לשימור ולגיבוי ל IVF. פיפל, גרידה, הפסקת הריון, הפלה נדחית. מעקב הריון- תפירת צוואר הרחם, דיקור מי שפיר, אולטרא סאונד הריון, שקיפות עורפית. ניתן להפנות שאלות לפרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי פורום טיפולי פוריות > כתבה במאקו: כשל חוזר בהשתרשות: החידושים האחרונים באבחון ובטיפול שכדאי להכיר קבלת קהל: יום שני וחמישי 15:30-20:00 יום שלישי 17:30-20:00 אפשרויות חניה: כחול לבן ברחוב עם Pango או Cello כמו כן יש חניה מתחת לבנין או חניון רגיל ברחוב הנ״ל אחרי מס׳ 2, חניון אחוזות החוף יש הנחה לתושבי תל אביב
תזמון החזרת עוברים ענת 13/03/2022 | 22:20פרופ׳ אשכנזי שלום, אני לקראת החזרת עוברים מוקפאים על בסיס טבעי. היום אני ביום 12 למחזור, עשיתי בדיקת דם ואולטרסאונד היום- E2=1515 Progesteron=1.5 רירית הרחם 6 ממ וזקיק מוביל 18 ממ בנתיים הונחתי לבצע עוד מערב ביום שלישי של דם ואולטרסאונד. השאלה שלי מתי להערכתך תתבצע ההחזרה? מעולם לא ביצעתי החזרת מוקפאים ובעניין הזה אני חסרת ניסיון וידע מהבחינה של הבנת התנאים האופטימליים ומה חייב להתקיים בכדי לבצע החזרה. אודה לתשובתך, המשך יום נפלאהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובת מומחה פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 14/03/2022 | 21:25ההחזרה תבוצע לאחר איתור מועד הביוץ ובהתאם ליום הקפאת העובר ממועד השאיבה הראשוניהוסף תגובה
עוד שאלות לגבי החזרת עוברים מוקפאיםענת 16/03/2022 | 09:38שלום פרופ׳ אשכנזי, אתמול חזרתי על הבדיקות , התוצאות בבדיקות שהתקבלו - אסטרוגן 1368 (יומיים לפני היה 1515) ופרוגסטרון - 5.9 (יומיים לפני היה 1.5). באולטרסאונד נאמר לי שהרירית 7.6 ממ וקיים זקיק מוביל 23 ממ (לפני יומיים היה הזקיק הזה 18 ממ). השאלה שלי , ממה שאני מבינה מנתוני ערכי הדם שלי הביוץ כבר התרחש (האסטרוגן ירד מעט והפרוגסטרון עלה) ואילו לפי האולטרסאונד עדיין קיים זקיק מוביל, כיצד זה ייתכן? אם הביוץ כבר התרחש אז הזקיק המוביל לא היה אמור להעלם? והאם במצב זה מבצעים החזרה?הוסף תגובה
תשובת מומחה תשובת מומחה פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 16/03/2022 | 15:55נראה שמה שנחזה כזקיק טרום ביוץ מה שנראה בפועל הנו זקיק ההופך לגופיף צהוב עם התרחשות הביוץהוסף תגובה
חצי טבעי קרן 15/03/2022 | 16:42הי, הרופא נתן לי אסטרופם פעמיים היום 2MG בשבוע לפני המחזור, עם הוסת עליי להפסיק, כאשר הזקיקים יהיו סביב 12 מ"מ נתחיל מנופור. מה מטרת האסטרופם?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובת מומחה פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 15/03/2022 | 19:10הערכתי היא שהרופא שלך מעונין לדחות את הביוץ שלך כדי שתהיה לו שהות מספקת לגייס מספר רב יותר של זקיקיםהוסף תגובה
החזרת עובר מוקפא לאחר אובדן הריון בשבוע 20 13/03/2022 | 23:16פרופסור שלום, מעריכה כל כך שאפשר לכתוב לך, סליחה שמעט ארוך , לפני החזרת מוקפא יום 3 דרגה b לקחתי אסטרופם 3 כדורים, בדיקה ראשונה יום 9 הייתה רירית 6.7 עליתי ל4 כדורים, בבדיקה הבאה נשארה הרירית 6.7 העליתי לעוד כדור וגינלי אחד, סך הכל 5 כדורים, 3 ימים לפני ההחזרה בבדיקות הרירית הייתה 7.6 אסטרדיול 6269 ופרוגסטרון 0.3 ושלושה ימים לאחר מכן ביום ה24 למחזור התבצעה החזרה שלא צלחה. האם ההחזרה ביום ה24 הייתה פספוס של חלון ההשתרשות? האם הנתונים היו מספיקים להחזרה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובת מומחה פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 14/03/2022 | 21:23אין בעיה עם מועד ההחזרה כל עוד הרופא עקב אחרי הערכים ההורמונלים ווידא של בייצת בטרם עת דבר הלוך חשבש את ההליךהוסף תגובה
למגיבהמור 14/03/2022 | 21:37סליחה שאני שואלת למה אובדן הריון בשבוע 20? מאחלת טיפול מוצלח והריון קל ומוצלח בידיים מלאות איןהוסף תגובה
תשובת מומחה תשובת מומחה פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 15/03/2022 | 15:43👍👍הוסף תגובה
פרופיל הורמונלי Baby 14/03/2022 | 23:24היי, האם התוצאות הנ''ל תקינות? Fsh 13.6 אסטרדיול 287 נעשתה בדיקה ביום השני למחזור. לצרכי הזרעה, ivf .. תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובת מומחה פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 15/03/2022 | 15:42התוצאות עלולות להעיד על רזרבה מופחתתהוסף תגובה
בטא הכפלות שרונה 01/03/2022 | 17:5011 ימים לאחר החזרת 3 עוברים בני יומיים בטא 60 כעבור יומיים בטא 256 האם זה תקין? זה פי 4. האם זה מעיד על תאומים?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובת מומחה פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 01/03/2022 | 21:42תקיןהוסף תגובה
ערכי בטא ובלוטת התריס.שרונה 10/03/2022 | 17:35בת 44.5, הריון ראשון. IVF ראשון. 11 ימים לאחר החזרת 3 עוברים יום 2 בטא 60 כעבור יומיים בטא 258 כעבור 5 ימים נוספים בטא 3,620 (וגם נצפה שק הריון אחד) כעבור 3 ימים (שבוע 5+1) בטא 12,534 1. האם ההכפלות תקינות? 2. האם יתכן שההכפלות גבוהות מידי ויכולות להעיד על תסמונת דאון? 3. האם ההכפלות יכולות להעיד על תאומים? עניין שני… בלוטת התריס לא מאוזנת. עשיתי 3 בדיקות TSH בהפרש של יומיים שלושה. בבדיקה הראשונה יצא כמעט 5 השניה 2.2 ובשלישית 3.4 אתמול בדיקת נוגדנים חזרה שלילית. מאוד מודאגת. מה עושים? תודה רבה.הוסף תגובה
תשובת מומחה תשובת מומחה פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 11/03/2022 | 20:12המלצתי לבצע בדיקת אולטרסאונד כדי לבסס התפתחות היריון תקינה ובהמשך דופק עובריהוסף תגובה
הבהרה לתשובתךשרונה 12/03/2022 | 13:16המלצת לעשות אולטרסאונד, האם זה בגלל שמשהו בנתונים שמסרתי לא תקין? ההכפלות של הבטא לא טובות? בלוטת התריס, על מה יכולה להעיד? אכן מחכה לאולטרסאונד. הראשון היה בשבוע 4 וראו שק הריון והשני יהיה בשבוע 5 פלוס 3.הוסף תגובה
תשובת מומחה תשובת מומחה פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 12/03/2022 | 16:09ערכי הבטה אינם העדות היחידה לתקינות ההיריון,הביטה יכול לעלות גם בנוכחות היריון לא תקיןהוסף תגובה
האם ההריון תקין?שרונה 15/03/2022 | 12:43שלום, קודם כל, תודה רבה על כל התשןבות המהירות. כפי שהמלצת עשיתי היום אולטרסאונד תאריך וסת אחרונה שנקבע על ידי רופאת ה IVF הוא: 1.2.22, (בפועל הוסת היתה ב 3.2.22). כלומר היום בדיוק זה שבוע 6. באולטרסאונד הרופא אמר שהוא רואה שק הריון ושק חלמון תקינים, בתוך הרחם, ללא קוטב עוברי, ושלדעתו מתאים יותר לשבוע 5 ולא 6. הוא ציין משהו לגבי זה שאני נראית עייפה… לא מובן לי העניין הזה. הפנה אותי לבדיקת בטא נוספת ואולטרסאונד עוד שבוע. אציין שתסמיני ההריון שהיו לי ירדו מאוד. פחות מרגישה התכווצויות בבטן, רגישות לריחות ירדה וגם הרגישות בחזה ירדה. מה דעתך? האם יכול להיות הריון תקין?הוסף תגובה
תשובת מומחה תשובת מומחה פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 15/03/2022 | 15:41מה שחשוב בפועל הוא מועד ההחזרה,אם עברו למעלה מ-4 שבועות מההחזרה הרי שצפוי לזהות דופקהוסף תגובה
צינון לפני החזרה שירה 13/03/2022 | 20:25שלום, אני מצוננת בעיקר מאוד מנוזלת כבר יומיים. האם אפשר לקחת משהו בסגנון סינופד או אוטריוווין? אני לוקחת 4 אסטרופם ביום מזה כעשרה ימים תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובת מומחה פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 14/03/2022 | 21:25אין מניעההוסף תגובה
הריון ivf שני לאה 14/03/2022 | 07:42שלום וברכה בת 43 ילדתי לפני כחודשיים בסבב שנקלט בטיפול ivf וברוך השם הכל תקין. כעת מתכננת הריון נוסף ואני מניקה. מתי עליי להפסיק את ההנקה כדי לקבל מחזור ולהתחיל סבב חדש? תודה לךהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובת מומחה פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 14/03/2022 | 21:20ככל שתקדימי המחזור יתאפס מהר יותר ותוכלי לשוב לטיפולהוסף תגובה
זמן הווסת לאחר טיפול IVF שלא צלח sun 14/03/2022 | 10:05שלום רב, לפני חודשיים חליתי בקורונה וזאת לאחר שקיבלתי חיסונים. עברתי טיפול ראשון לאחר שאיבה של 2 זקיקים לא הייתה החזרה - קיבלתי ווסת כמעט 8 ימים. אחרי טיפול IFV שני שאיבה של 11 זקיקים החזרה של עובד אחד. בבדיקת בטא אחרי 12 יום מהחזרה יצא שלילי, קיבלתי ווסת אחרי 3 ימים . היום אני עם ווסת לא מלא אבל עדיין במשך 11 יום . הייתי אצל רופא נשים הוא אומר שהכל נראה תקין ואין משהו חריג. האם זה הגיוני ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובת מומחה פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 14/03/2022 | 21:19חזקה על הרופא שלך שטענתו מבוססת להוסף תגובה
הריון נוסף אחרי לידה אורנה 14/03/2022 | 12:49שלום פרופסור, הייתי שמחה לדעת אם לאחר לידה יש באמת חלון הזדמנויות גדול יותר להיכנס להריון נוסף, ממה שקראתי הבנתי שבטווח של חצי שנה יש סיכוי טוב יותר להיקלט. האם זה נכון? תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובת מומחה פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 14/03/2022 | 21:18בהחלט שכיח יותר,ולכן בהגדרת אי פריון,אישה שהרתה בעבר אמורה להרות תוך חצי שנה לפני ההגדרה של אי פריוןהוסף תגובה
פרימולוט נור אורנה 14/03/2022 | 13:30היי, מה המטרה בנטילת פרימולוט נור ביום הראשון של המחזור? בסבב ראשון פרימולוט קיבלתי 5 ימים, אחרי יומיים הפסקה התחלנו מנופור בסבב השני קיבלתי 10 ימים פרימולט, אחרי יומיים התחלנו מנופורהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובת מומחה פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 14/03/2022 | 21:16הסיבה למתן הפרימולוט הנה עם הרופא שלך שכנראה מעוניין לשנות את תבנית התגובה שלךהוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
וסטיבוליטיס
-
אנדומטריוזיס
טיפולים וניתוחים קשורים
-
כריתת קרום בתולים
-
שאיבת ביציות
בדיקות קשורות
-
העמסת סוכר בהריון GCT
-
אנדוסקופיה
תרופות קשורות
-
נפארלין
-
דידרוגסטרון
מונחים קשורים
-
דיאפרגמה
-
אוקסיטוצין

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםביוץ והזרעה
פורום ביוץ והזרעה מנוהל ע"י ד"ר גיל ירושלמי, רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית, מרכז רפואי ע״ש חיים שיבא, תל השומר. היכנסי עכשיו והתייעצי עם מומחה/ית!
לפורום ביוץ והזרעהפורוםהפלה, הפסקת הריון
בפורום הפלה, הפסקת הריון ניתן להתייעץ עם ד"ר אהוד רז, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הפלה, הפסקת הריוןפורוםכירורגיה כף יד
בפורום כירורגיה כף יד יתן להתייעץ עם ד"ר בתיה יפה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!.
לפורום כירורגיה כף ידפורוםנסיון
בפורום נסיון ניתן להתייעץ עם ד"ר רופא ניסיון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נסיון

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
ד"ר גיל ירושלמי
ד"ר אהוד רז
ד"ר בתיה יפה
גב' יאנה - בדיקה קורן