פורום טיפולי פוריות - עמוד 837
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי, מומחה בגניקולוגיה, מחלוצי ההפריה החוץ גופית בארץ.
פרופ' אשכנזי ייסד וניהל את היחידה להפריה חוץ גופית בבית חולים השרון, עד לאיחודה עם היחידה בבית חולים בילינסון. בנוסף לפעילותו ביחידת ה- IVF, ניהל וקידם גם את היחידה לפוריות הגבר של בית חולים השרון יחידה שרשמה לזכותה הישגים מרשימים וזכתה למוניטין רב.
כיום פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי משמש כסגן מנהל היחידה בבלינסון – מרכז רבין שכיום הינה היחידה הציבורית הגדולה בארץ, ומרצה בכיר
בפקולטה לרפואה של אוניברסיטת תל אביב.
פרופ' אשכנזי מפרסם שנים רבות בספרות המקצועית הבין לאומית הטובה ביותר. מאמריו עוסקים בתחום פוריות
האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית, הן בהיבט הקליני והן בהיבט המחקרי. עד כה פרסם פרופ' אשכנזי למעלה מ-100 מאמרים בתחומים אלו.
במחקריו נבדקו השפעת תרופות שונות לגרימת ביוץ על שיעורי ההריונות, השפעת פרמטרים השונים של הזרע על איכות ההפריה, העוברים, וההצלחה בטיפולי IVF. בנוסף התמקדו מחקריו בתסמונת השחלות הפוליציסטיות, השפעת גורמים סביבתיים ואורח חיים, על תוצאות הטיפול בהפריה חוץ גופית ושיעורי ההצלחה.
עיסוקו רב השנים של פרופ' אשכנזי בהיבטים השונים של פוריות הגבר הביא לשיתוף פעולה פורה עם פרופ' משיח ויחד הם הקימו את בנק זרע הפרטי החדש והמודרני בישראל סופרם (סופר ספרם).
את טיפולי ההפריה החוץ גופית (IVF) פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי מבצע במטופליו בבית חולים אסותא בתל אביב ובנוסף מבצע:
אבחון ליקויי פוריות - צילום רחם, היסטרוסקופיה, לפרוסקופיה, השבחת זרע, הזרעות, בחירת מין הילוד.
הפריה חוץ גופית, תרומת ביציות פונדקאות, הקפאת ביציות.
בנק זרע - תרומת זרע, הקפאת זרע לשימור ולגיבוי ל IVF.
פיפל, גרידה, הפסקת הריון, הפלה נדחית.
מעקב הריון- תפירת צוואר הרחם, דיקור מי שפיר, אולטרא סאונד הריון, שקיפות עורפית.
ניתן להפנות שאלות לפרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי פורום טיפולי פוריות >
כתבה במאקו: כשל חוזר בהשתרשות: החידושים האחרונים באבחון ובטיפול שכדאי להכיר
קבלת קהל:
יום שני וחמישי
15:30-20:00
יום שלישי
17:30-20:00
אפשרויות חניה:
כחול לבן ברחוב עם Pango או Cello
כמו כן יש חניה מתחת לבנין או חניון רגיל ברחוב הנ״ל אחרי מס׳ 2, חניון אחוזות החוף
יש הנחה לתושבי תל אביב
-
IVF
לילך 06/12/2020 | 09:20שלום פרופסור מחזור סדיר כל 29 יום (מורפולוגיה 2 אחוז של בעלי) אני לקראת שאיבה מספר 2 (שאיבה ראשונה- 6 זקיקים, שאבו 4 ביציות, 3 הופרו, 1 הוחזר- הריון כימי, השאר לא שרדו להקפאה, עשו מיקרומניפולציה. יש לציין שלקחתי גונל 200 בשילוב אורגלוטרן ואוביטרל לפני שאיבה) כרגע אני לאחר 6 ימים של פרגובריס מינון 300 תוצאות אולטרסאונד - רירית 10 נאמר לי שהיא מצויינת 4 זקיקים: 12,12,12,15 אשמח לשמוע את חוות דעתך בנוגע למספר הזקיקים/ביציות ואיך לדעתך צריך להמשיך את הטיפול? להגדיל מינון? מפחדת לקחת יותר מדי כי אני שוקלת 50 1.67הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
אגב אני בת 29
לילך 06/12/2020 | 09:21בת 29הוסף תגובה
-
תוצאות בדיקות דם
לילך 06/12/2020 | 09:56אסטרדיול 1480 Lh 6.7 פרוגסטרון 0.4הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
לפי הנתונים התגובה שלך הנה פושרת כך שהעלאת המינון הנה המסקנה המתבקשת מבלי ליטול סיכון יתר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 06/12/2020 | 11:54הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
סביר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 06/12/2020 | 11:54הוסף תגובה
-
המשך טיפול
לילך 06/12/2020 | 13:42התבקשתי לעלות את המינון ל350 בשילוב אורגלוטרן למשך יומיים ובדיקות ביום שלישי זה בסדר לדעתך? האם לדעתך יש סבירות שיהיו עוד זקיקים/ביציות?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הדבר עשוי בהחלט להתרחש
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 07/12/2020 | 12:50הוסף תגובה
-
המשך IVF
לילך 08/12/2020 | 07:29שלום היום עשיתי אולטרסאונד יצא שחלה ימין 18,16 שחלה שמאל 12,12 העלו לי מינון ל350 איך יכול להיות שאין עוד זקיקים?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כך זה נראה בשלב זה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 08/12/2020 | 15:54הוסף תגובה
-
-
אומגה 3
יעל 08/12/2020 | 08:32מתוכננת להתחיל פרוטוקול ארוך בעוד כמה ימים. נוטלת בקביעות אומגה 3, האם יש צורך להפסיק? עלול לפגוע בטיפול?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
אין קשר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 08/12/2020 | 15:50הוסף תגובה
-
-
נסיון להרות לאחר הפלה
שריי 08/12/2020 | 11:05שלום פרופ' אשכנזי, אני לאחר הפלה 2 , הריונות שהושגו באמצעות IVF ולא התפתחו תקין. ביצעתי גרידה ביום ראשון 6.12. שאלותיי: 1. מתי צפויה לקבל ווסת? 2. אם ברצוני "לרכב" על ההפלה ולנסות להרות טבעי, מה עליי לעשות . רקע- בת 39 + ילדה, הריון ספונטני, בעלת רזרבה נמוכה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
מחזור הבא תוך 4-5 שבועות,לא הייתי ממליץ להרות במהלך החודש שלאחר ההפלה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 08/12/2020 | 15:50הוסף תגובה
-
-
דימום אחרי החזרת עוברים
חלי 08/12/2020 | 12:29שלום ד"ר אני 9 ימים לאחר החזרת עוברים מוקפאים בני 3 ימים. מלפני יומיים התחיל לי דימום שהתחיל ככתמים והתחזק עד עכשיו (כבר יומיים). יש לי בבית שני ילדים קטנים משאיבה והחזרה ראשונה ומעולם לא היה לי בעיות של דימום במהלך הטיפולים. בדיקה ביתית (אמינה ויקרה) מהיום שלילית. הפסקתי תמיכה ואעשה בכל זאת בטא בעוד 3 ימים.. מה יכולה להיות הסיבה למחזור שבוע אחרי החזרה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
יתכן וירידה מהותית בערכי ההורמונים (אסטרוגן ופרוגסטרון)
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 08/12/2020 | 15:49הוסף תגובה
-
-
בטא לאחר החזרה כפולה
ברבר 08/12/2020 | 13:19היי ב24/11 בוצעה החזרה של עובר מוקפא יום 3 וב26/11 בוצעה החזרה של עובר מוקפא יום 5 היום 08/12 בוצעה בטא והיא 52, ופרוגסרסטרון 24 האם הבטא בטווח התקין ויכול להתפתח להריון תקין? ושאלה נוספת, האם יכול להיות ש2 העוברים נקלטו אבל בעצם אחד נספג ואז הבטא קצת יורדת וכו'? השאלה היא מכיוון שעשיתי בדיקת הריון ביתית שמזהה מבטא 25 ביום ה8 להחזרה, והיא יצאה חיובית (לא קיבלתי אוביטרל או משהו שמשפיע) ואתמול ביצעתי שוב את אותה הבדיקה שיצאה שלילית. ולכן מרגישה שמשהו קצת השתגע עם הבטא?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
ערך הביטה שהתקבל נמוך לטעמי לכן קיים חשש שלא מדובר בהיריון תקין
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 08/12/2020 | 15:47הוסף תגובה
-
-
דלקת רירית הרחם
שרון 08/12/2020 | 13:45האם נוכחות וירוס הפפילומה יכולה לגרום לדלקת בצוואר הרחם או לדלקת ברירית הרחם? והאם דלקות כאלו יכולות לגרום הפלות? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
דעת מומחה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 08/12/2020 | 15:46יתכן וקייםקשר בין זיהום הפפילומה וירוס באברי הרביה התחתונים באופן כללי, HPV אינו נתפס כסיכון גבוה להריון. לא ידוע שהוא גורם לבעיות תוך רחמיות. הפוטנציאל להעברת HPV לעובר במהלך לידת הנרתיק הוא נמוך. בדרך כלל מעודדים לידה בנרתיק במהלך קיסרי, אלא אם כן יש לחולה קונדילומה גדולה או יבלות באברי המין מה- HPV. אם היבלות גדולות מספיק, הן יכולות לחסום את תעלת הלידה ואברי הרביה העליונים,במיוחד בזנים מסוימים בעלי סיכון גבוה,כמו כן יתכן קשר גם לאנדומטריוזיסהוסף תגובה
-
-
פרופיל הורמונלי-קצת בלחץ ובדאגה..אשמח לתשובה...
מורית 15/04/2017 | 21:13שלום, כחלק מבירור שאני עושה לקראת שיקול הקפאת ביציות..(אני רווקה בת 35) הרופאה שלחה אותי למעקב זקיקים ופרופיל הורמונלי. המעקב היה תקין..ראו ביוץ ביום הנכון..וכל השאר.. השבוע עשיתי פרופיל הורמונלי ביום השלישי למחזור, אחרי יומיים של דימום רציני, אלו התוצאות: (בגלל שזו פעם ראשונה שאני עושה כזו בדיקה שכחתי שאני צריכה להיות ערה 3 שעות קודם..) האם התוצאות תקינות? האם חסרה בדיקה? ממש אשמח לתשובה!! תודה! Prolactin 662.0 mIU/l TSH 2.59 LH - Luteinizing Hormone 7.5 IU/l FSH 17.4 IU/l Estradiol (E2) 116.0 pmol/l 1.8 Testosterone Totalהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
הבדיקות מצביעות על רזרבה שחלתית נמוכה,בצעי גם בדיקת AMH כדי לקבל תמונה מדויקת יותר לגבי הרזרבה השחלתית שלך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 15/04/2017 | 22:37הוסף תגובה
-
מה זה אומר? יש מקום לדאגה??
מורית 15/04/2017 | 23:42יש עניין לעשות הקפאה? אם אעשה בדיקה חוזרת במחזור הבא יש מצב לתשובה אחרת? הגיל שלי 35 מבוגר?הוסף תגובה
-
עוד נתון..תודה מראש..אני ממש בחרדה
מורית 15/04/2017 | 23:46ויש לי גם מחזור סדיר, כל 28 יום. מספר ימים קבוע...הוסף תגובה
-
קודם כל טוב שבדקת!
בהצלחה! 16/04/2017 | 10:49אם היית מושכת עוד כמה שנים..יכול היה להיות מאוחר מידי. הורמון ה FSH שלך יחסית גבוהה לגילך (אמור להיות פחות מ 10). זה ההורמון שמראה את המאמץ של השחלות שלך ליצור זקיקים. (זה ההורמון שמזריקים בטיפולי פוריות ע"מ לגייס יותר זקיקים) לעומת זאת בדיקת ה AMH נותנת מושג לגבי כמות הביציות שנותרו. את יכולה לעשות פרטי בתל השומר או במעבדת זר בת"א. כל יום בחודש ניתן לבצע אותה. בכל אופן במקומך הייתי שוקלת לזנוח את תוכנית השימור וללכת על הפריה/הזרעה עם זרע תורם ולנסות להיכנס להריון לפני שיהיה מאוחר מידי. גם ביציות מוקפאות לא מבטיחות הריון..עם כל הכבוד למבצעים הנחמדים שעושים.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
חזקה על הרופא שלך שידע להעריך את מצבך לפי מכלול הנתונים ובכלל זה הבדיקה שהמלצתי לך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 16/04/2017 | 10:49הוסף תגובה
-
בבקשה עוד שאלה..המחזור שלי בן 4 ימים
nurh 16/04/2017 | 11:03קיבלתי מחזור בשני בערב ועשיתי את הבדיקה בחמישי בבוקר האם זה הזמן הנכון? ראיתי שאתם מדברים הרבה על חשיבות הזמן... תודה רבה! לא מפסיקה לבכות..ממש בלחץהוסף תגובה
-
האם יש קשר בין מתח נפשי גדול לבין התוצאה הגבוהה fsh?
מורית 16/04/2017 | 11:12האם יש קשר בין מתח נפשי גדול לבין התוצאה הגבוהה fsh? מה הסיבה לכזו רמה גבוהה? יש לציין שאני סובלת מאוד מכאבי מחזור ביום הראשון בלבד...יש לזה קשר?הוסף תגובה
-
את צריכה לשמוח
בהצלחה! 16/04/2017 | 12:07על זה היית אחראית מספיק לחשוב על העתיד ולבדוק! טוב עשית. יתכן והרזרבה ב AMH תראה שהמצב לא נורא..בגילך למרות שה FSH קצת גבוה, עדיין אפשר להשיג הריון. לא סוף העולם.פשוט תשקלי מסלול מחדש, ואם את מחליטה על שימור ממליצה בחום לשמור עוברים מזרע תורם ולא רק ביציות אבל יותר מומלץ לנסות להשיג הריון כבר עכשיו. עוד משהו..עד שלא מתחילים בטיפול לא באמת יודעים מה המצב. יתכן ותגיבי טוב להורמונים ותייצרי כמות מספקת של ביציות. אז אל תלחצי. לגבי מועד הבדיקה לפרופיל, נשמע נכון. תמיד יש סטיות בין בדיקה לבדיקה אבל בד"כ לא משהו משמעותי. בכל אופן ה AMH יותר מדויק.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בהחלט בסדר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 17/04/2017 | 18:25הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אין קשר בין מצבים נפשיים לערך ה-FSH
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 17/04/2017 | 18:26הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אני מסכים בהחלט עם ההתיחסות ודברי העידוד
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 17/04/2017 | 18:29הוסף תגובה
-
מעקב הבטא
סיון 08/12/2020 | 13:23אני מבואסת וממש לא יודעת מה מצבי ואם יש מקום לאופטימיות. עשיתי הזרעה ב-15.11, ב-28.11 התחיל דימום,כמו מחזור במשך 3 ימים. התחלתי בבדיקת בטא ראשונה ביום שני ה- 30.11 שעמד על 13, יומיים לאחר מכן עלה ל-28, יומיים לאחר מכם עלה ל-46, יומיים אחריי ל-113, ועכשיו יומיים אחרי ל-170.... מה זה אומר? יש מקום לאופטימיות? מחייב שזה הריון לא תקין? אשמח לתשובה כנה ומקצועית.הוסף תגובה
-
-
הריון
דנה 06/12/2020 | 12:28היי פרופ, נעזרתי בך המון וזה אומנם לא שייך לפוריות אבל אשמח לשמוע את דעתך. אני בהריון שבוע 19 ואכלתי פרוסת לחם שבהמשך כיכר הלחם היה עובש (בפרוסה עצמה לא). האם קיימת סכנה לעובר? ויש משהו שאני יכולה לעשות כרגע? תודה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
עובש בלחם
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 07/12/2020 | 12:59תרחיש שבו עובש גורם ממש למחלה מאוד לא נפוץ. ואם קורה מצב (נדיר) שאתם ממש מרגישים לא טוב אחרי שאכלתם עובש, כנראה אכלתם כמות משמעותית של עובש (וזה בהחלט לא סביר). אך אם התרחיש הנדיר אכן קורה והתסמינים כוללים בחילות והקאות ממושכות, כדאי להיוועץ ברופא. ככל הנראה שהוא ירשום לכם תרופה נגד בחילות. ואם אתם ממש מרגישים לא טוב, ייתכן שהוא ייתן לכם תרופה שגורמת להקאה או לשלשולים, כדי לנקות את הקיבה. במקרים מסוימים, יכול לקרות מצב שאדם סובל מתגובה אלרגית לסוגים מסוימים של עובש, מה שיכול לתרום לבעיות בדרכי הנשימה. אבל גם במקרים הללו, בעיות אלו יהיו זמניות והן באופן כללי ניתנות לטיפול על ידי רופא. בשורה התחתונה, אין צורך להיכנס לפניקה אם בטעות אכלתם קצת עובש. הדבר הכי חשוב שאתם צריכים לדעת זה שעובש במזון מעיד על כך שהוא מקולקל ושלא כדאי לאכול אותוהוסף תגובה
-
-
-
תשובת מומחה
כברה יחסית לאחרונה לנושא,כאמור הנושא במחלוקת,עבודה חדשנית מלפני מספר חודשים שבדקה נוכחות DNA של וירוס הפפילומה בתוצרי הפלה של נשים עם נוכחות הוירוס בצוואר הרחם לא הדגימה נוכחות חריגה שלו בתוצרי ההפלה,כך שהעבודה מניחה של וירוס אין השפעה מהותית על הליך ההפלה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 07/12/2020 | 12:49הוסף תגובה
-
-
החזרת עוברים
ששש 06/12/2020 | 18:28היי עברתי שאיבת ביציות ביום חמישי האחרון נשאבו 18 ביציות יום שישי התקשרו ואמרו שהופרו 12 היום בבוקר אמרו שהם לא התפתחו מספיק ומחכים ליום שלישי (יום 5 אחרי השאיבה) לאחר שיחה על הרופא נאמר שאיכות הביצית לא ממש טובה.. האם יש סיכוי שיהיה עוברים להחזרה בשלישי?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
החזרת עוברים
ששש 06/12/2020 | 18:45אגב אני בת 29 ונכנסתי להריון לפני שנתיים וחצי באופן טבעי הריון שלא שרדהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בדבר בהחלט צפוי,כדי להבטיח את עצמך ניתן לבצע החזרה של עובר אחד ביום 2-3,ואת השאר לגדל ליום 5 ולבצע החזרה נוספת במידה ועובר אכן התפתח ביום 5
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 07/12/2020 | 12:29הוסף תגובה
-
החזרה עוברים
ששש 07/12/2020 | 12:49הרופא לא רצה להחזיר.. אמר לחכות ליום חמש כי לא התפתחו מספיק ואמר שאיכות הביציות ירודההוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
גלי חום
-
לידת עכוז
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
כריתת קרום בתולים
-
כריתת פות
-
בדיקות קשורות
-
7DHC
-
עופרת בדם
-
תרופות קשורות
-
פודופילוטוקסין
-
בלאומיצין PFI
-
מונחים קשורים
-
בדיקת CIN
-
אסטריול
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםביוץ והזרעה
פורום ביוץ והזרעה מנוהל ע"י ד"ר גיל ירושלמי, רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית, מרכז רפואי ע״ש חיים שיבא, תל השומר. היכנסי עכשיו והתייעצי עם מומחה/ית!
לפורום ביוץ והזרעהפורוםהפלה, הפסקת הריון
בפורום הפלה, הפסקת הריון ניתן להתייעץ עם ד"ר אהוד רז, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הפלה, הפסקת הריוןפורוםכירורגיה כף יד
בפורום כירורגיה כף יד יתן להתייעץ עם ד"ר בתיה יפה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!.
לפורום כירורגיה כף ידפורוםנסיון
בפורום נסיון ניתן להתייעץ עם ד"ר רופא ניסיון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נסיון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
ד"ר גיל ירושלמי
ד"ר אהוד רז
ד"ר בתיה יפה
גב' יאנה - בדיקה קורן