פורום טיפולי פוריות - עמוד 840
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי, מומחה בגניקולוגיה, מחלוצי ההפריה החוץ גופית בארץ.
פרופ' אשכנזי ייסד וניהל את היחידה להפריה חוץ גופית בבית חולים השרון, עד לאיחודה עם היחידה בבית חולים בילינסון. בנוסף לפעילותו ביחידת ה- IVF, ניהל וקידם גם את היחידה לפוריות הגבר של בית חולים השרון יחידה שרשמה לזכותה הישגים מרשימים וזכתה למוניטין רב.
כיום פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי משמש כסגן מנהל היחידה בבלינסון – מרכז רבין שכיום הינה היחידה הציבורית הגדולה בארץ, ומרצה בכיר
בפקולטה לרפואה של אוניברסיטת תל אביב.
פרופ' אשכנזי מפרסם שנים רבות בספרות המקצועית הבין לאומית הטובה ביותר. מאמריו עוסקים בתחום פוריות
האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית, הן בהיבט הקליני והן בהיבט המחקרי. עד כה פרסם פרופ' אשכנזי למעלה מ-100 מאמרים בתחומים אלו.
במחקריו נבדקו השפעת תרופות שונות לגרימת ביוץ על שיעורי ההריונות, השפעת פרמטרים השונים של הזרע על איכות ההפריה, העוברים, וההצלחה בטיפולי IVF. בנוסף התמקדו מחקריו בתסמונת השחלות הפוליציסטיות, השפעת גורמים סביבתיים ואורח חיים, על תוצאות הטיפול בהפריה חוץ גופית ושיעורי ההצלחה.
עיסוקו רב השנים של פרופ' אשכנזי בהיבטים השונים של פוריות הגבר הביא לשיתוף פעולה פורה עם פרופ' משיח ויחד הם הקימו את בנק זרע הפרטי החדש והמודרני בישראל סופרם (סופר ספרם).
את טיפולי ההפריה החוץ גופית (IVF) פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי מבצע במטופליו בבית חולים אסותא בתל אביב ובנוסף מבצע:
אבחון ליקויי פוריות - צילום רחם, היסטרוסקופיה, לפרוסקופיה, השבחת זרע, הזרעות, בחירת מין הילוד.
הפריה חוץ גופית, תרומת ביציות פונדקאות, הקפאת ביציות.
בנק זרע - תרומת זרע, הקפאת זרע לשימור ולגיבוי ל IVF.
פיפל, גרידה, הפסקת הריון, הפלה נדחית.
מעקב הריון- תפירת צוואר הרחם, דיקור מי שפיר, אולטרא סאונד הריון, שקיפות עורפית.
ניתן להפנות שאלות לפרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי פורום טיפולי פוריות >
כתבה במאקו: כשל חוזר בהשתרשות: החידושים האחרונים באבחון ובטיפול שכדאי להכיר
קבלת קהל:
יום שני וחמישי
15:30-20:00
יום שלישי
17:30-20:00
אפשרויות חניה:
כחול לבן ברחוב עם Pango או Cello
כמו כן יש חניה מתחת לבנין או חניון רגיל ברחוב הנ״ל אחרי מס׳ 2, חניון אחוזות החוף
יש הנחה לתושבי תל אביב
-
קרינון
נשית 04/12/2020 | 17:56שלום רב, מטופלת פוריות. שבוע 8 להריון, נוטלת קרינון בוקר וערב. גם כאשר הולכת עשר דק אחרי ששמה את הנר, עדיין הוא יוצא בגושים.. לצערי סובלת מעצירות (סליחה על התיאור) וכאשר לוחצת, הקרינון גם יוצא. חוששת שהתמיכה הזו לא מספקת, ושהקרינון לא נספג. מה לעשות לשים 3 פעמים בום?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
העצירות נגרמת מהתמיכה,בכל מקרה למרות הספיגה החלקית היא מספקת לגמרי את המרכים ההורמונלים של ההיריון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 05/12/2020 | 21:37הוסף תגובה
-
-
הורדת מינון מונופור
אלה 04/12/2020 | 16:16ערב טוב, קיבלתי הנחיות להוריד מינון מנופור מ375 ל300 לאחר 4 ימי הזרקה בפרוטוקול ארוך. האם הורדת מינון באמצע פרוטוקול לא יפגע בזקיקים התחילו להתפתח (נכון לעכשיו נראו זקיקים קטנים בתשי השחלות). תודה!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
המשך שאלה
אלה 04/12/2020 | 18:21ובהתאמה גם הורדה של מינון דקפפטיל לחצי 4 ימים אחרי תחילת סטימולציההוסף תגובה
-
מוסיפה שערך אסטרדיול היה גבוה
אלה 05/12/2020 | 12:121112 לאחר 4 ימים של הזרקות. השאלה האם הורדת מינון לא תפגע באיכות הביציות והאם הפחתת הדקא לחצי תוך כדי סטימולציה לא יביא לביוץ ספונטני.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
גישה של ירידה במינון ההתחלתי הנה גישה מקובלת ואינה פוגעת בתוצאות ומטרתה לאפשר גיוס אופטימאלי של זקיקים להבשילם מבלי להסתכן במידת האפשר בגירוי יתר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 05/12/2020 | 21:24הוסף תגובה
-
-
טיפול ivf
יסמין 05/12/2020 | 19:46שלום, אני בת 29 עשיתי שאיבת ביציות וגם החזרה , ביום של ההחזרה ביקשתי שיהיה בהרדמה אז על הדרך ביקשתי מהרופא שיעשה לי גם בדיקת פאפ , יום למחרת היה דימום קצר שהפסיק לאחר 20 דק. וכאבים חזקים בבטן התחתונה. לאחר ה12 ימים קיבלתי תשובה שלילית. יכול להיות שלא היה טוב לעשות בדיקת פאפ באותו הזמן? יכול להיות שבגלל זה לא נקלט? תודה רבה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
לא סביר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 05/12/2020 | 21:20הוסף תגובה
-
-
וסת אחרי הפלה
טל 28/11/2020 | 21:05ערב טוב, לפני ארבעה שבועות עברתי הפלה טבעית שלמה בשבוע 7+2. שבוע לאחר ההפלה ראינו בבדיקת דם שהבטא התאפסה. מתי אני צפויה לקבל וסת? לרוב היא סדירה מאד ובנתיים לא הגיעה...הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
בין 4-5 שבועות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 29/11/2020 | 21:07הוסף תגובה
-
תודה והמשך
טל 01/12/2020 | 15:20תודה על המענה. בנתיים קיבלתי מחזור אתמול. היו עשו לי בדיקת דם ואולטרסאונד. באולטראסאונד רירית 5 מ"מ. בשחלה ימין 11.5 הטרוגני בשחלה שמאל 28 צלול. בבדיקת דם בטא קטן מחמש, E2 652 (גבוה יותר ממה שהיה במהלך ההריון), LH 3.2 פרוגסטרון קטן מ-2. אני מבינה שהאסטרדיול גבוה... אבדק שוב ביום חמישי, אבל אשמח להבין מה מצבי...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הערכתי שתוך יום יומיים המצב התאפס
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 01/12/2020 | 15:36הוסף תגובה
-
תודה רבה
טל 01/12/2020 | 16:06תודה רבה על המענה המהיר והמעודד 🙂הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
👍
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 02/12/2020 | 19:08הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בהצלחה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 03/12/2020 | 11:22הוסף תגובה
-
המשך
טל 03/12/2020 | 14:58שלום פרופ' אשכנזי, היום (יום 4 למחזור): E2 446 (ירד מלפני יומיים) LH 2.2 פרוגסטרון 2.8 בשחלה ימין זקיקים קטנים בשחלה שמאל עדיין 28 צלול (ללא שינוי). בתהליך של IUI במחזור טבעי, כאמור נמצאת חודש אחרי הפלה טבעית שלמה בשבוע 7+2. אשמח להסבר של תוצאות הבדיקות והאם לדעתך יש סיכוי שהזרעה תצליח החודש (או שכדאי לחכות? זרע תורם...)הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אם כל שאר הפרמטרים תקינים הרי שבכל מחזור טיפולי קיים סיכוי להתעבר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 03/12/2020 | 15:12הוסף תגובה
-
הציסטה לא תפריע?
טל 03/12/2020 | 15:23אפשר להעריך מתי צפוי ביוץ? אמקו לי לבוא שוב למעקב בעוד שבוע... זה סביר?הוסף תגובה
-
-
אודה לך מאד באם תוכל לעזור לי
נעה 02/12/2020 | 12:47שלום, אני יודעת שהשאלה היא לא בדיוק פוריות אבל באיזה שהוא אופן היא כן ןאני מאד מעריכה את דעתך. אני בשבוע 17 אחרי החזרת עובר מוקפא יום חמש, החודש אהיה בת ארבעים, הביצית שהופרת היא מגיל 38.10. אחרי הזרעות שלא צלחו ההריון נקלט בהחזרה שניה. עלי להחליט עכשיו אם לעשות בדיקת מי שפיר. בדיקת השקיפות, סקירת המערכות ובדיקת הדם הראשונה תקינות, הסיכוי הוא 1/4500 ונאמר לי שלפי הסיכונים אני לא צריכה לעבור את הבדיקה. אבל אני מבינה שהחלק המשמעותי הוא הצ'יפ הגנטי. אני מתלבטת מאד. הבנתי שהסיכוי להפלה הוא 1/500 סיכוי די גבוה. באופן כללי ובטח לאור ניסיוני עם הטיפולים, הגוף שלי מגיב חזק לכל התערבות, אפילו את הפרוגסטרון שלקחתי בIVF לא הפסקתי עד שבוע 15 למרות שההחזרה הייתה על בסיס טבעי ואין לי בעיית יצור פרוגסטרון בגוף. אני יודעת שזו החלטה אינדבידואלית אבל בכל זאת אשמח לשמוע דעה. אם לא אעשה מי שפיר אעשה בדיקת NIPT.בכמה עולה הסיכוי למחלות גנטיות עם הגיל? אם הייתי מתחת לגיל 35 לא הייתי חושבת לעבור בדיקת מי שפיר. אני חוששת שאכנס ללואה רקורסיבית, אעשה את הבדיקה תהיה הפלה, אם יהיה לי מזל אכנס שוב להריון ואז עוד הפעם אעמוד מול אותה דילמה אבל עם עובר עם סיכויים גבוהים יותר לבעיות.אודה לך מאד מאד באם תוכלו לעזור לי במשהוהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
הפתגם הידוע no pain no gain מתאים למצב זה,הנתונים הסטטיסטיים בגילך תומכים בביצוע הבדיקה ולכן כל רופא ימליץ לך לבצע את הבדיקה,כשברירת המחדל הנה בדיקת הניפט,בכל מצב לא מדובר בהכרעה רפואית אלא בנתונים יבשים כך שה נחוש שלך שווה לשלי-ההחלטה הנה אינדיווידואלית-ההמלצה קיימת
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 02/12/2020 | 18:53הוסף תגובה
-
תודה רבה :)
נעה 02/12/2020 | 19:13!!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
👍
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 03/12/2020 | 15:20הוסף תגובה
-
-
שבוע 14+5
מירב 02/12/2020 | 19:05שלום פרופ אתמול הייתי בסקירת מערכות ראשונה. הוסת האחרון היה ב 10.8 אבל ההחזרה של עובר בן 5 היה ב9.9 הרופא שלי לא תיקן לי את תאריך הוסת והרופא של הסקירה אמר שהעובר קטן מידי אם מחשבים לפי תאריך וסת 10.8 ושלח אותי לבירור מול הרופא שלי. שאלתי האם הרופא צריך לעדכן לי תאריך וסת חדש בהתחשב שההחזרה הייתה חודש אחרי, אם כן איך מחשבים ובאיזה שבוע אני אמורה להיות תודה רבה!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
מקפיצה
מירב 03/12/2020 | 09:39אשמח לתגובתךהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
חישוב גיל ההיריון כאילו ו.א 24.08-הנך בשבוע 14+
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 03/12/2020 | 15:19הוסף תגובה
-
-
טיפולי פוריות, הפלות ווירוס פפילומה
הילה 02/12/2020 | 00:58פרופ' אשכנזי שלום, בשנה אחרונה חוויתי 2 הפלות. לשתיהן קדם : חום גבוה ( עד 39 מעלות ) + דימום. הפלה ראשונה חום כיממה – ואז הפלה. הפלה שניה חום כ 5 יום – ואז הפלה. סביב החום גם היה דימום, כאמור, ופליטת עוברים. לפני כחודשיים, התגלו אצלי 2 זנים של וירוס פפילומה – 51 ו 53. בעלי סיכון גבוה. על – אף שרופאים טוענים כי אין קשר בין וירוס פפילומה להפלות, אני קוראת עוד ועוד מאמרים מחקריים ( בעיקר באנגלית ), שאכן נכתב על הקשר בין וירוס פפילומה וסיכון מוגבר להפלה. נרשם שם אף שבעקבות כך במספר יחידות לפריון, נשלחים זוגות עם הפלות חוזרות, שעד כה לא נמצאה סיבה לבעייתם, לבדיקת נוכחות נגיף הפפילומה. האם זיהום וירוס פפילומה בהריון מחמיר ובא לביטוי בחום גבוה .. ? יש לציין שסיימתי בירור הפלות חוזרות – הכל תקין. ילדתי לפני כ 6 שנים ( אז לא היה לי וירוס פפילומה.. ). את ההריונות שנפלו השגתי בטיפולי פוריות קשים...הפפילומה עדיין בגופי, אז מה עכשיו ? יש טעם בכלל להמשיך טיפולי פוריות כשהוירוס המסוכן הזה בגוף ?!?! לא רוצה עוד הפלה. אשמח לחוות דעתך. תודה מראש.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
להערכתי אירועי החום אינם מוירוסים הפפילומה כנ״ל גם ההפלות שלך,בצעי בדיקת STD למחולל עם זיהומיים אחרים וטפלי בהתאם,באשר לוירוס מעקב רגיל אחרי משטח פאפ,הנו הסטנדרט הנדרש למעקב והסיכוי להשתנות הנו בשליטה ואמצעי המעקב והטיפול יעילים בשיעור של כמעט 100%
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 02/12/2020 | 19:01הוסף תגובה
-
המשך
הילה 02/12/2020 | 20:48ביצעתי STD. ממש מוזר אני קוראת המון מאמרים באנגלית שכן כותבים על הקשר בין זיהום פפילומה להפלות חוזרות.איך ייתכן ?הוסף תגובה
-
אשמח להמשך תשובה...
הילה 02/12/2020 | 21:05ביצעתי STD. כמו גם בירור הפלות חוזרות - הכל תקין. מדוע כל מאמר שני בחו"ל באנגלית כותב על הקשר בין זיהום וירוס פפילומה לסיכון מוגבר הפלות ? אם אכן אין קשר בין הדברים. מדוע כל כך הרבה נכתב על הקשר ?!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
וירוס הפפילומה-הפלות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 03/12/2020 | 09:53הנושא שנוי במחלוקת רב המאמרים המצביעים על אפשרות של וירוס יכולה להיות השפעה שלילית בנויים על מספרים נמוכים,בכל מקרה מאמר מבוקר היטב שהופיע בעיתון מדעי vaccines שבדק נוכחות DNA של הוירוס בתוצרי ההפלות של נשים עם פפילומה מצא שיעור נמוך של נוכחות הוירוס כמחולל אפשרי להפלה להחן המאמר: Article Investigation on Spontaneous Abortion and Human Papillomavirus Infection † Mauro Tognon, Andrea Tagliapietra, Federica Magagnoli, Chiara Mazziotta, Lucia Oton-Gonzalez , Carmen Lanzillotti, Fortunato Vesce, Carlo Contini , John Charles Rotondo * and Fernanda Martini * Department of Medical Sciences, University of Ferrara, Fossato di Mortara street, 64, 44121 Ferrara, Italy; tgm@unife.it (M.T.); tglndr@unife.it (A.T.); federica.magagnoli@student.unife.it (F.M.); mzzchr@unife.it (C.M.); tnglcu@unife.it (L.O.-G.); lnzcmn@unife.it (C.L.); ves@unife.it (F.V.); cnc@unife.it (C.C.) * Correspondence: rtnjnc@unife.it (J.C.R.); mrf@unife.it (F.M.) † HPV in spontaneous abortion specimens. Received: 9 July 2020; Accepted: 12 August 2020; Published: 25 August 2020 Abstract: Viral infections are considered to be risk factors for spontaneous abortion (SA). Conflicting results have been reported on the association between Human Papillomavirus (HPV) and SA. HPV DNA was investigated in matched chorionic villi tissues and peripheral blood mononuclear cells (PBMCs) from women who experienced SA (n = 80, cases) and women who underwent a voluntary interruption of pregnancy (VI; n = 80, controls) by qualitative PCR and quantitative droplet digital PCR (ddPCR). Viral genotyping was performed using real-time PCR in HPV-positive samples. Specific IgG antibodies against HPV16 were investigated in sera from SA (n = 80) and VI (n = 80) females using indirect ELISA assays. None of the DNA samples from SA subjects was HPV-positive (0/80), whilst HPV DNA was detected in 2.5% of VI women (p > 0.05), with a mean viral DNA load of 7.12 copy/cell. VI samples (n = 2) were found to be positive for the HPV45 genotype. The ddPCR assay revealed a higher number of HPV-positive samples. HPV DNA was detected in 3.7% and 5% of SA and VI chorionic tissues, respectively, with mean viral DNA loads of 0.13 copy/cell in SA and 1.79 copy/cell in VI (p >0.05) samples. All DNA samples from the PBMCs of SA and VI females tested HPV-negative by both PCR and ddPCR. The overall prevalence of serum anti-HPV16 IgG antibodies was 37.5% in SA and 30% in VI (p > 0.05) women. For the first time, HPV DNA was detected and quantitatively analyzed using ddPCR in chorionic villi tissues and PBMCs from SA and VI women. Circulating IgG antibodies against HPV16 were detected in sera from SA and VI females. Our results suggest that HPV infection in chorionic villi may be a rare event. Accordingly, it is likely that HPV has no significant role in SA. Keywords: human papillomavirus; HPV; infection; spontaneous abortion; quadrivalent HPV vaccine; 9vHPV vaccine; 9-valent HPV vaccine; chorionic villi; PBMC; droplet digital PCR; voluntary interruption of pregnancy; antibody; ELהוסף תגובה
-
תודה
הילה 03/12/2020 | 13:39תודה.אקרא.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
👍
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 03/12/2020 | 15:14הוסף תגובה
-
שאלה אחרונה הכי חשובה
הילה 03/12/2020 | 15:16אם כך,אני יכולה לצאת מנקודת מחשבה ש 2 ההפלות (שלוו בחום ) לא נגרמו מוירוס פפילומה (זן 51,53)?הוסף תגובה
-
-
הורמונים
א 03/12/2020 | 11:23שלום פרופ׳, פרוגסטרון 2.1 זה לא ערך גבוה מדי ליום 3 של המחזור? ממה יכול לקרות?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
סביר בהחלט
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 03/12/2020 | 15:16הוסף תגובה
-
-
בטא נמוך לאחר החזרה
נופר 03/12/2020 | 13:11היי עשיתי החזרה ב22/11 היום עשיתי בטא היום ה12 בטא חיובי אבל נמוך 9 יש סיכוי שישאר ההיריון ? כרגע לוקחת 2 אנדומטרין בוקר 2 ערב 3 דופסטון 2 פרדינזוןהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
נראה שמדובר בהיריון כימי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 03/12/2020 | 15:16הוסף תגובה
-
-
סינרל
יעל 02/12/2020 | 21:34שלום מתוכננת להתחיל פרוטוקול ארוך עם סינרל פעמיים ביום. האם גם בסינרל יש חשיבות לשמור על שעות קבועות במדויק או שאפשר כל מנה בטווח של פלוס מינוס שעתיים?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
הדגש הוא על הפלוס מינוס
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 03/12/2020 | 09:25הוסף תגובה
-
המשך
יעל 03/12/2020 | 09:51כלומר יש צורך להקפיד על השעה המדויקת?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
לא בהכרח לכן הפלוס מינוס
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 03/12/2020 | 11:22הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
תאחיזה לכרומוזומי מין
-
לידה שקטה
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
ניתוח קיסרי צרפתי
-
קשירת חצוצרות, עיקור חצוצרות
-
בדיקות קשורות
-
אבחון סיסטיק פיברוזיס
-
תרבית שופכה
-
תרופות קשורות
-
פולימיקסין B סולפאט
-
אמיקצין
-
מונחים קשורים
-
קרן בריאה
-
גלולות למניעת הריון
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםביוץ והזרעה
פורום ביוץ והזרעה מנוהל ע"י ד"ר גיל ירושלמי, רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית, מרכז רפואי ע״ש חיים שיבא, תל השומר. היכנסי עכשיו והתייעצי עם מומחה/ית!
לפורום ביוץ והזרעהפורוםהפלה, הפסקת הריון
בפורום הפלה, הפסקת הריון ניתן להתייעץ עם ד"ר אהוד רז, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הפלה, הפסקת הריוןפורוםכירורגיה כף יד
בפורום כירורגיה כף יד יתן להתייעץ עם ד"ר בתיה יפה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!.
לפורום כירורגיה כף ידפורוםנסיון
בפורום נסיון ניתן להתייעץ עם ד"ר רופא ניסיון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נסיון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
ד"ר גיל ירושלמי
ד"ר אהוד רז
ד"ר בתיה יפה
גב' יאנה - בדיקה קורן