פורום רשלנות רפואית - עמוד 14
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
טיפול ברדוקטיל- תרופה להרזיה לבנה 20/10/2012 | 21:31שלום רב, בשנת 2006 קיבלתי מרשם לתרופה רדוקטיל מרופא אנדוקרינולוג שטען שאני חייבת לרזות דחוף לפני שאחלה בסכרת. הוא טען שהכדורים מורידים את התיאבון ויורדים במשקל במהירות. אכן ירדתי במשקל במהירות והשלתי 33 ק"ג. אחרי שנה שנטלתי את הכדורים רופא המשפחה המליץ לי להפסיק את הכדורים כי היו שמועות שזה גורם להתקפי לב, כיוון שהרגשתי מידי פעם דופק מהיר במהלך מנוחה הפסקתי מיד את התרופה. אחרי כמה חודשים התחלתי לשקוע בדיכאון ופניתי לטיפול פסיכולוגי. לאחר תקופה הפסיכולוגית המליצה שאפנה לפסיכיאטר וקיבלתי כדורים נוגדי דיכאון. לאחרונה פגשתי מספר נשים שסיפרו לי אותו הדבר. שגם הן אחרי הטיפול ברדוקטיל קיבלו תרופות נוגדי דיכאון. הפסיכיאטרית שלי טוענת שזה תמיד היה שם וכנראה משהו האיץ את זה. האם אני יכולה לתבוע את קופת החולים, משרד הבריאות או חברת טבע ששיווקה את המוצר ? האם כדאי לי לפנות לעו"ד לתביעה פרטית או לנסות לאסוף אנשים נוספים לתביעה ייצוגית?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה רדוקטיל עו"ד דורון כספי 21/10/2012 | 08:52שלום לפונה את מציגה מקרה מעניין, שבכמותו כבר טיפלנו מספר פעמים בעבר. יש לבצע מחקר רפואי מקיף לגבי תופעות לוואי מדווחות של התרופה, ומנגד לבדוק את ההזהרות והמידע אשר נמסר ו/או צריך היה להימסר ע"י יצרן התרופה וגורמים נוספים. תביעות ייצוגיות הינן בעייתיות בהקשר של נזקי גוף, שכן אחד התנאים הנדרשים במסגרתן הוא אחידות נזק בין יחידי הקבוצה. יחד עם זאת, ניתן, במקרה מתאים, להגיש תביעת נזיקין משותפת למספר תובעים, אשר ככזו - יש לה, בעיקרון, כח עודף. בזמנו הגשנו תביעה כזו כנגד חברת טבע ומשרד הבריאות בשם 72 נשים אשר נפגעו כתוצאה מתרופה אותה נטלו אימותיהן במהלך ההיריון עימן. כדי לגבש עמדה מבוססת, נצטרך לקבל ממך פרטים רבים נוספים. בברכה, דורי כספי
שברים בכף רגל שמאל אבי 03/10/2012 | 11:15שלום שמי אבי,בן 34 ואני עצמאי בעקבות נפילה בעבודה,שברתי את כף רגל שמאל,צילומים במיון הראו שישנם שברים במטטרסוס 1+2 הכוללים תזוזות.בניתוח שבוצע רק לאחר שבוע,מתברר בדיעבד ששיחזרו רק את השבר הגדול יותר ומהשני שכחו ולא צינו אותו בכלל בדוח הניתוח.בביקור האחרון אצל הרופא המנתח שאלתי לגבי השבר השני שהתברר לי שהוא זה שבעצם מפריע לי לשיקום הרגל,המנתח לא ידע על מה אני מדבר איתו ושאל אותי איפה זה כתוב שיש לך שני שברים,כשהראתי לו את טופס המיון ,לא ידע מה לענות לי בהתחלה ולאחר מכן התשובה היחידה שנתן לי הייתה "טוב כדי לסדר את זה צריך לפתוח את הרגל". האם מקרה כזה הוא עילה לרשלות רפואית? אשמח לקבל חוות דעת שלכם היות והעסק שלי במצב של קריסה כי אני לא יכול לחזור לעבודפתח בחלון חדש
תשובת מומחה שברים בכף הרגל עו"ד דורון כספי 03/10/2012 | 11:27שלום אבי. התשובה חיובית. מקום בו זוהו שני שברים בבדיקה הראשונית, והיה צורך לנתח את שניהם, כי אז ההתעלמות מאחד השברים הינה בלתי ראוייה. כל נזק אשר ינבע מן העובדה כי השבר לא טופל במסגרת הניתוח, הינו בר פיצוי באופן עקרוני. בברכה, דורי כספי
ניתוח הרניה במפשעה דור 06/09/2012 | 17:19שלום רב, כיום בן 25, בגיל 20 עברתי ניתוח הרניה במפשעה. במסגרת המעקב שלאחר הניתוח בזמנו הסברתי לרופא המנתח שיש לי רגישות משמעותית במגע בצד שמאל של המפשעה שנותח. הרופא אמר לי שחלק מסיכוני ניתוח הרניה זה פגיעה בעצב באזור וכנראה שזה יעבור עם הזמן. כיום לאחר 5 שנים אני חי עם רגישות מאוד משעמותית באזור, כאב עם מגע כלשהו והדבר פוגע ומגביל את יחסי המין שלי. 1. האם אכן רגישות כזו משמעה פגיעה בעצב ? 2. האם אכן פגיעה עצבית היא חלק מסיכוני ניתוח פשוט שכזה ? האם הדבר הפיך ? 3. האם יש מקום להערכתך לבירור שאלת רשלנות רפואית במקרה המתואר? בתודה מראשפתח בחלון חדש
תשובת מומחה נזק עצבי בעקבות ניתוח הרניה מפשעתית עו"ד דניאל סרור 19/09/2012 | 11:34דור שלום ככלל תתכן פגיעה עצבית במהלך ניתוח, ואולם בכדי להשיב לשאלותיך האם מדובר בנזק הפיך אובדבר הקשר בין הניתוח לרגישות והכאב שלדבריך אתה חש עד היום באזור הניתוח - יש להיוועץ במומחה רפואי, לאחר עיון ברשומה הרפואית הקשורה לניתוח. לגבי שאלתך האם יש מקום לבירור שאלת רשלנות רפואית בעניינך - הואיל ותובענה בעילה של רשלנות רפואית מורכבת וכרוכה בעלויות רבות, יש טעם לברר את נושא נאותות הטיפול הרפואי, ככל שהפגיעה באיכות חייך משמעותית יותר. בברכה, דניאל סרור, עו"ד מייל: mail@caspisror.co.il אתר: www.caspisror.co.il
האם זו רשלנות? ס. 20/08/2012 | 15:11היי, לפני כשנה ביצעתי בדיקת פאפ אצל רופאת הנשים. הבדיקה לא הייתה תקינה אך לא ידעו אותי ולכן רק כשחזרתי חצי שנה אחרי ושאלתי את הרופאה היא אמרה שזה דלקת, נתנה לי אנטיביוטיקה ונרות. הרגשתי הייתה שמשהו לא תקין ולכן החלפתי רופאה. כל זה לקח עוד כמה חודשים. הרופאה החדשה ישר שלחה אותי לקולונסקופיה ושם מצאו אצלי כתמים. מסתבר שהיה לי cin3 ונאלצתי לעבור ניתוח loop או קוניזציה. כרגע אני במעקב ומחכה לתשובות הניתוח. האם יש פה איזושהיא רשלות מצד הרופאה הראשונה שאפילו לא התייחסה? אני יודעת שאם זה היה מטופל לפני אולי המצב היה יכול להיות הרבה יותר טוב. מה אפשר לעשות במקרה זה? יש דרך לתבוע את הרופאה למרות שהבנתי שהסיכויים הם קלושים? אשמח לתשובה.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה רשלנות רפואית בבדיקת פאפ עו"ד דניאל סרור 05/09/2012 | 10:50לפונה שלום מפנייתך לא ברור מה היה לא תקין בבדיקת הפאפ הראשונה שערכת וע"כ גם לא ניתן להשיב לשאלה האם ההתייחסות לתוצאת הבדיקה כדלקת הייתה סבירה או רשלנית. אם וככל שתוצאת הבדיקה העלתה או הייתה צריכה להעלות חשד לפתולוגיה שלא נשללה ע"י הרופאה, אזי מדובר בטיפול רשלני. יחד עם זאת, משיקולים של כדאיות כלכלית, ראוי להמתין לתוצאות הבדיקות בטרם קבלת כל החלטה בדבר ברור הנושא, מתוך תקוה שתוצאות הבדיקות ילמדו על החלמה מלאה, שאחרת בהחלט ראוי לבדוק את הנושא באופן יסודי. בברכה, דניאל סרור, עו"ד טל: 035628883 מייל: mail@caspisror.co.il אתר: www.caspisror.co.il
נזק לשן לאחר טיפול שורש (לת) אתי 15/09/2012 | 07:44שלום רב, במהלך טיפול שורש נשבר לרופא הפוצר בתעלה וזאת מכיוון שהרופא הפעיל לחץ לא סביר אשר גרם לפוצר לחדור את השורש ולהכנס לחניכיים ושם הוא נשאר במשך כ- 3 שנים יצויין כי בזמן הזה התלוננתי בפני מנהל המרפאה על כאבים איומים באזור הטיפול. באחד מהימים חזרתי למרפאה בעקבות דלקת שהתפתחה באזור,ואז התגלה כי יש סדק בשן ואין מנוס אלא לעקור את השן , לאחר העקירה התגלה שהפוצר הוא שגרם לדלקת מכיוון שהוא גוף זר שהיה שתקוע בתוך החניכיים בזמן שעבר מטיפול השורש ועד העקירה. האם יש לי קייס לתביעה ? אגב השן נמצאת אצלי במלואה כאשר רואים בברור את הפוצר שחדר את השורש . אודה לתשובהפתח בחלון חדש
ניתן להגדיר את המקרה הזה כרשלנות רפואית? ת. 03/09/2012 | 12:37שלום לפני חמישה חודשים ילדתי בלידה רגילה ללא אפידורל עם תפרים. לאחר מספר שעות הרופא קרא לי לחדר וביצע בדיקה ידנית של הרחם, הוא הכניס את כל היד שלו לרחם ללא כל הרדמה או אפידורל לאחר שבוצעו התפרים. לאחר חודשיים הייתי אצל הרופא המטפל שלי והוא אמר שאת הבדיקה הזאת עושים רק עם הרדמה במקרה חריג של חשש לחיי האישה שאולי נשכחה השיליה ברחם והיא מדממת יתר על המידה. לא היה לי דימום חשוד או חשש לחיי ובכל זאת ביצעו את הבדיקה הנל ללא שום הרדמה. הבדיקה היתה משפילה וכואבת עד כדי בכי התפרים כאבו לי כחודש אחרי הלידה לא יכולתי לתפקד וברצוני לציין שאיתי היו עוד 5 יולדות שלא בוצע בהם הבדיקה. האם זה תקין?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה בדיקה לאיתור שאריות שלייה עו"ד דורון כספי 05/09/2012 | 14:33לפונה שלום בדיקה לאיתור שאריות שלייה הינה פרוצדורה חשובה המתבצעת כאשר לצוות הרפואי חשש שמא השלייה לא יצאה בשלמותה. שארית שלייה עלולה לגרום לפגיעה של ממש ברחם ולתסמונת "אשרמן", שמשמעה פגיעה ברירית הרחם באופן שלא מאפשר השרשת הריון נוסף, ומכאן חשיבות הפרוצדורה. טיפלנו במקרים רבים של רשלנות, כאשר הצוות הרפואי לא ביצע בדיקה ידנית של חלל הרחם בסמוך ללידה, שכן בשלב מאוחר יותר צוואר הרחם סגור ולא מאפשר בדיקה ידנית, בעוד פעולה מכשירנית להוצאת שאריות שלייה מגבירה משמעותית את הסיכון להתפתחות התסמונת. לפיכך וככל שהתעורר חשד בקרב רופאייך כי השיליה לא הוצאה בשלמותה הם פעלו נכון. אשר לנושא ההרדמה - ככל שהפרוצדורה בוצעה שעות ספורות לאחר לידה ללא אפידורל, מקובל ליתן אלחוש להקלה על הכאב ואין זה נהוג לבצע את הפרוצדורה בהרדמה. בברכה, דורון כספי, עו"ד טל: 035628883 מייל: mail@caspisror.co.il אתר: www.caspisror.co.il
רשלנות בטיפולי שיניים עידן 04/09/2012 | 08:38שלום רב. לפני שש שנים סיימתי טיפולי שיניים אצל מכר של אבי (שהגעתי אליו בגלל המחיר והאופציה לשלם בשחור ) הטיפול כלל לפחות 9 כתרים טחפולי שורש וסתימות . לפני חודש התחילו לי כאבים וניגשתי לרופא אחר (חבר של אחי) ששמעתי עליו ביקורות טובות ,הוא שלח אותי לצילומים ושחזרתי הוא היה המום ממה שקורה אצלי בפה,כל הטיפולי שורש שעשיתי לא טובים כי לא הוציאו את כל השורש והוסיף שלרופא כזה צריך לשלול את הרישיון,ששאלתי כמה צריך לעלות דבר כזה השיב לא פחות מ75 אלף ש"ח (וציין שאפשר למצוא יותר נמוך והוסיף שבגלל שלא הוציאו את השורש עד הסוף צריך להזמין מומחה לשורש וזה חיצוני וזה עולה לפחות 2500 ש"ח וצריך גם להחליף את כל הכתרים בנוסף גם את הכתרים שהיו צמודים הוא עשה ביחד זאת אומרת שבקידמת הפה יש לי 7 כתרים אשר מחוברים ביחד וגם אי אפשר לנקות . מה עלי לעשות ושוב עלי לציין ש90 אחוז מהטיפולים נעשו בשחור . מצטער מראש על אורך ההודעה .פתח בחלון חדש
תשובת מומחה רשלנות רפואית בטיפולי שיניים עו"ד דניאל סרור 05/09/2012 | 13:51לפונה שלום המקרה שתיארת בפנייתך, ובפרט העובדה שהתברר כי טיפולי השורש לא כללו הוצאת/"הריגת" השורש העצבי של השיניים מעיד, לכאורה, על טיפול רשלני, וככל שאלו העובדות נראה כי קמה לך עילת תביעה בעילה של רשלנות רפואית כלפי רופא השיניים שטיפל בך. ממולץ שתפנה לעו"ד המתמחה בייצוג נפגעי רשלנות רפואית ובעל ניסיון בתביעות כנגד רופאי שיניים ע"מ שיבדוק את המקרה לעומקו. ככלל פתוחות בפניך שתי דרכי פעולה: תובענה בבימ"ש או פנייה להליך בוררות במסגרת הסתדרות רופאי השיניים. בברכה, דניאל סרור, עו"ד טל: 035628883 מייל: mail@caspisror.co.il אתר: www.caspisror.co.il
רשלנות בלידה 16/08/2012 | 14:51שלום עורכי דין נכבדים, את ילדי הראשון ילדתי בקיסרי כיוון שהיה 4 ק"ג. נאמר לי בבית החולים שבעתיד, ילד מתחת ל- 3.5 ק"ג אוכל ללדת רגיל בעקבות הקיסרי, סבלתי מהדבקויות רבות והריון חוץ רחמי. כעבור 10 שנים, ננכנסתי פתאום להריון ספונטני היינו בחו"ל בשליחות. בהריון מעקב צמוד כולל טיסה לארץ לסריקת מערכות ובדיקות גנטיות וכו'. הריון תקין. בלידה, שכנע אותי הרופא לנסות וללדת רגיל. בעקבות כך, כעבור שעתיים של צירים והתקדמות יפה, מוניטור תקין לחלוטין התינוק לא סובב ראש והגיע במנח הפוך, הרופא שלי החליט לנתח במיידי על מנת לא להגיע למצב מצוקה. 5 דקות לאחר מכן, כששכבתי על שולחן הניתוחים נקרע הרחם עוד לפני החיתוך. התינוק הוצא כעבור בין 40 שניות לדקה. גם בעלי שהיה שם וגם אני הסתכלנו על השעון. יצא בצבע טוב, אך ללא נשימה. הונשם במשך כ-20 דקות ואחר כך טיפול נמרץ כשלושה שבועות כולל הנשמה של 8 ימים. היום בן כמעט חצי שנה, ברור לחלוטין שסובל מנזק קשה ביותר. פרכוסים בלתי פוסקים, לא רואה, שומע חלקית, ובעצם לא עושה כלום, ישן או סובל רוב היום. אני נותחתי כ-4 שעות. הרופא הצליח להציל לי את הרחם אך אמר, וזה ראה גם בעלי שהקרע היה לכיוון הטבור ולא לרוחב כמו החתך החיצוני. נראה לו לא סביר שחתך חיצוני רוחבי וחתך פנימי אורכי. הוא תולה את האשמה בניתוח הראשון, וטוען שיש מצב שהיתה שריטה או דימום קל עקב גודלו של העובר והקושי להוציא אותו דרך החתך הקטן שהיה. מה גם שאם היה יודע שחתך פנימי הוא אורכי לא היה נותן לי להגיע לצירים והיה מתעקש על קיסרי מתוכנן. לפי התיאור אתה יכול להבין שהסבל של התינוק הוא רב. צפויים לפנינו חיים מאוד לא קלים בגלל העובדה שהכל קרה בחו"ל הוצאנו הרבה מאוד כסף על האשפוז והטיפולים עד שיכולנו לטוס איתו לארץ. ובסיום השאלות: האם יכול להיות מצב של תביעה או שבגלל הסכמתי לניתוח (לא בכתב אלא בע"פ) אין על מה לדבר. כמו כן לא הובא בפני הסיכון של קריעת רחם, לצערי, לא היה לי מושג שזהו סיכון אפשרי. והאם יש אפשרות לברר בארץ על הליך הניתוח לפני 10 שנים האם קיים תיק רפואי או משהו כזה שיכול לעזור לי? האם בכלל אפשרית אמיתות הטענה שלו? בתודה מראש דינהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה נזק ליילוד עקב קרע ברחם עו"ד דניאל סרור 28/08/2012 | 16:17דינה שלום בפנייתך אין די פרטים ע"מ להשיב לשאלתך, האם הייתה התרשלות כלשהי במהלך הלידה הראשונה בה עברת ניתוח קיסרי והמידע שנרשם אודותיו בתיקך הרפואי והמידע שנמסר לך על כך או במהלך הלידה השנייה. ככלל, אין מניעה לנהל לידה נרתיקית לאחר ניתוח קיסרי בודד, אם כי חובה על הצוות הרפואי להיות ער לסיכון הכרוך בכך ולהתנהל בזהירות המירבית. כלל לא ברור לנו הכיצד יתכן חתך ניתוחי שונה ברקמה החיצונית לבין החתך ברחם, כפי שלדברייך נמסר לך במהלך לידת בנך. ע"מ להשיב לשאלתך יש לבדוק היטב את התיק הרפואי אודות שתי הלידות ולהיוועץ במומחה רפואי בתחום המיילדות והגניקולוגיה. בברכה, דניאל סרור, עו"ד טל 035628883 מייל: mail@caspisror.co.il אתר: www.caspisror.co.il
תיק רפואי שגוי ל. 28/06/2012 | 13:40במידה והתיק הרפואי שלי אותו קיבלתי מביה"ח אינו מלא או שהוא שגוי, לדעתי, על מי חובת ההוכחה שהדבר נכון או לא נכון?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תיק רפואי עו"ד דניאל סרור 12/07/2012 | 16:47לפונה שלום, על מטפל ו/או על מוסד רפואי חלה חובה לדאוג לניהולה ורישומה התקין של הרשומה הרפואית. כמו כן, למטופל זכות לקבל לידיו את הרשומה הרפואית (התיק הרפואי) אודותיו. במקרה בו רשומה רפואית רלוונטית נעלמה ו/או לא תועדה כראוי, נוטים בתי המשפט לקבוע כי יש מקום להעביר את נטל ההוכחה מהתובע לנתבע (כלומר ביה"ח הוא זה שיצטרך להוכיח שלא הייתה רשלנות, ולא להיפך). יחד עם זאת, לבית המשפט שיקול דעת האם להורות על העברת נטל ההוכחה והוא יורה על כך בד"כ במקרים בהם היעדרו של הרישום נוגע ללב ליבה של הרשלנות ו/או לקיומה של עילת התביעה, כאשר ללא העברת הנטל לא יצליח התובע להוכיח את תביעתו. במקרה בו רישום רפואי זויף וניתן להוכיח כי הרישום המקורי היה אחר ו/או כי הרשומה הרפואית הוספה בדיעבד לאחר שאירע מקרה של רשלנות רפואית, ניתן לפנות בתלונה הן למשרד הבריאות והן למשטרה. בכבוד רב, דניאל סרור, עו"ד כספי סרור ושות' טל': 03-5628883 מייל: mail@caspisror.co.il אתר: www.caspisror.co.il
תשובת מומחה מידע רפואי שגוי עו"ד דניאל סרור 23/07/2012 | 13:54לפונה שלום, על פי החוק, על מטפל ועל מוסד רפואי חלה חובה לדאוג לניהולה ורישומה התקין של הרשומה הרפואית. כמו כן, נקבע בחוק כי למטופל זכות לקבל לידיו את הרשומה הרפואית (התיק הרפואי) אודותיו. במקרה בו רשומה רפואית רלוונטית נעלמה ו/או לא תועדה כראוי, נוטים בתי המשפט לקבוע כי יש מקום להעביר את נטל ההוכחה מהתובע לנתבע (כלומר ביה"ח הוא זה שיצטרך להוכיח שלא הייתה רשלנות, ולא להיפך) לגבי כל מידע שניתן היה ללמוד מתוך הרשומה שאינה קיימת. בית המשפט מורה על העברת נטל ההוכחה במקרים בהם היעדרו של הרישום נוגע ללב ליבה של הרשלנות ו/או לקיומה של עילת התביעה ולא לגבי נושאים לא רלבנטיים. במקרה בו רישום רפואי זויף וניתן להוכיח כי הרישום המקורי היה אחר ו/או כי הרשומה הרפואית הוספה בדיעבד לאחר שאירע מקרה של רשלנות רפואית, ניתן לפנות בתלונה הן למשרד הבריאות והן למשטרה. בכבוד רב, דניאל סרור, עו"ד כספי סרור ושות', עו"ד טל': 03-5628883 מייל: mail@caspisror.co.il אתר:www.caspisror.co.il
רשלנות02/08/2012 | 19:15רפואי. לחץ אתר
בן עם מום בלב ר. 28/06/2012 | 13:43במהלך מעקב ההיריון שביצעתי עברתי מספר בדיקות אולטרסאונד שפוענחו כתקינות (לרבות מוצא כלי הדם מהלב). בסופו של דבר בני נולד עם מום בליבו וכבר עבר צנתור. האם יש עילה לתביעה?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה רשלנות במעקב היריון עו"ד דניאל סרור 12/07/2012 | 16:31לפונה שלום, במקרה שתיארת תיתכן עילת תביעה בעילה של רשלנות או הולדה בעוולה. עילת התביעה הראשונה תתקיים אם מדובר במום שניתן היה לטפל בו באופן המיטבי מיד לאחר הלידה וטיפול זה לא ניתן מאחר והצוות הרפואי לא היה מודע לקיומו. עילת התביעה האחרת - "הולדה בעוולה" - הינה עילת תביעה הקמה בהתקיים התנאים הבאים: - כאשר המום בליבו של בנך ניתן לצפייה בתמונות האולטרסאונד; - כאשר מדובר במום שעל פי טיבו רופא מומחה סביר היה צריך לגלות בסקירת מערכות; - בתנאי כי תתקבל הטענה כי לו ידעתם על המום הייתם מבקשים להפסיק את ההיריון ובנוסף כי הוועדה להפסקת היריון הייתה מאשרת להפסיק את ההיריון בגין אותו מום. ככלל, ישנם מומים שניתן לגלותם גם בבדיקה שגרתית (כזו הנהוגה ע"י קופות חולים), וישנם מומים שניתן לגלותם רק בבדיקה קפדנית ומעמיקה יותר (כזו הנהוגה בבדיקות הנערכות באופן פרטי כנגד תשלום) וישנם מומים שלא ניתן לגלותם כלל בעת הבדיקה, בין משום שאלו מומים המתפתחים בשלב מאוחר לבדיקה, בין משום מגבלותיו של מכשיר האולטרסאונד ובין בשל מהות המום. כמו במרבית נושאי הרפואה, גם בתחום זה אין תמימות דעים בקרב המומחים אודות המומים הניתנים לגילוי בבדיקות השונות. הנושא שנוי במחלוקת, ובמקרים בהם מוגשת תביעה משפטית נדרש ביהמ"ש להכריע בין דעות המומחים המובאות בפניו באמצעות חוות דעת רפואיות ובמהלך עדותם של המומחים הרפואיים בבית המשפט. על מנת לבחון האם במקרה שתיארת קמה לך עילת תביעה, יש לבדוק את נסיבות המקרה, לאסוף את כל המסמכים הרפואיים, להיוועץ במומחה רפואי בתחום המיילדות ולקבל את חוות דעתו. בכבוד רב, דניאל סרור, עו"ד כספי סרור ושות' טל': 03-5628883 מייל: mail@caspisror.co.il אתר: www.caspisror.co.il
תשובת מומחה רשלנות במעקב הריון עו"ד דניאל סרור 23/07/2012 | 13:48לפונה שלום, במקרה שתיארת תיתכן עילת תביעה בעילה של רשלנות או הולדה בעוולה. עילת התביעה הראשונה תתקיים אם מדובר במום שניתן היה לטפל בו באופן המיטבי מיד לאחר הלידה וטיפול זה לא ניתן מאחר והצוות הרפואי לא היה מודע לקיומו. עילת התביעה האחרת - "הולדה בעוולה" - הינה עילת תביעה הקמה בהתקיים התנאים הבאים: - כאשר המום בליבו של בנך ניתן לצפייה בתמונות האולטרסאונד; - כאשר מדובר במום שעל פי טיבו רופא מומחה סביר היה צריך לגלות בסקירת מערכות; - בתנאי כי תתקבל הטענה כי לו ידעתם על המום הייתם מבקשים להפסיק את ההיריון ובנוסף כי הוועדה להפסקת היריון הייתה מאשרת להפסיק את ההיריון בגין אותו מום. ככלל, ישנם מומים שניתן לגלותם גם בבדיקה שגרתית (כזו הנהוגה ע"י קופות חולים), וישנם מומים שניתן לגלותם רק בבדיקה קפדנית ומעמיקה יותר (כזו הנהוגה בבדיקות הנערכות באופן פרטי כנגד תשלום) וישנם מומים שלא ניתן לגלותם כלל בעת הבדיקה, בין משום שאלו מומים המתפתחים בשלב מאוחר לבדיקה, בין משום מגבלותיו של מכשיר האולטרסאונד ובין בשל מהות המום. כמו במרבית נושאי הרפואה, גם בתחום זה אין תמימות דעים בקרב המומחים אודות המומים הניתנים לגילוי בבדיקות השונות. הנושא שנוי במחלוקת, ובמקרים בהם מוגשת תביעה משפטית נדרש ביהמ"ש להכריע בין דעות המומחים המובאות בפניו באמצעות חוות דעת רפואיות ובמהלך עדותם של המומחים הרפואיים בבית המשפט. על מנת לבחון האם במקרה שתיארת קמה לך עילת תביעה, יש לבדוק את נסיבות המקרה, לאסוף את כל המסמכים הרפואיים, להיוועץ במומחה רפואי בתחום המיילדות ולקבל את חוות דעתו. בכבוד רב, דניאל סרור, עו"ד כספי סרור ושות', עו"ד טל': 03-5628883 מייל: mail@caspisror.co.il אתר:www.caspisror.co.il

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד