פורום פסיכיאטריה - עמוד 1014
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
לוסטרל
כוכב 09/09/2014 | 23:13ושאלה נוספת. לפני כחמש שנים לקחתי לוסטרל שמאוד עזר אך חדל להשפיע לאחר כשלוש שנים.כאמור חזרתי לוסטרל. האם יכול לחזור לעזור כבעבר או שאין טעם לנסות דחוף תודה רבהפתח בחלון חדש-
תוספת לשאלה
כוכב 09/09/2014 | 23:46הכוונה אם המוח פיתח עמידות לוסטרל. בנוסף מומלץ לקחת בבוקר או בערב? -
תמיד יש טעם לנסות
אני 10/09/2014 | 00:51סיכוי טוב שהתרופה תחזור לעזור שוב -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 21/09/2014 | 17:42לכוכב שלום, לא ניתן לומר היום האם הכדור יחזור להשפיע או שהעמידות לכדור תימשך. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
לוסטרל העלאת מינון
כוכב 09/09/2014 | 23:10בעיית אוסידי קשה. ניסיתי חודשיים פבוקסיל ול צערי הכדור לא עזר.לוקחת לוסטרל 50כבר שלושה ימים. מתי להעלות למאה וכן הלאה .פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה חוזרת
ד"ר קרני רובין 21/09/2014 | 17:20לכוכב שלום, 1.לא כתבת לאיזה מינון הגעת באינפבוקסיל. 2.חודשיים אינו זמן מספיק בכדי להחליט אם התרופה עוזרת נגד OCD או לא כי זה לוקח כ-12 שבועות עד שמתחילה ההשפעה כנגד OCD. 3. 50 מ"ג לוסטרל איננו מינון נוגד OCD. הייתי עולה לאחר יומיים ל100 מ"ג ולאחר 5-7 ימים ל150 מ"ג ולאחר 5-7 ימים נוספים ל200 מ"ג. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
אופי
מתן 17/11/2013 | 16:10שלום רציתי לשאול לגבי האופי שלי יש לי אופי רע אני שונא את כולם ומקנא בכולם מאחל להם דברים רעים ושמח לאיד וזה קיצוני אצלי זה אוכל אותי אבא שלי אומר שלכולם יש את זה אבל אצלי בגלל שיש לי מחלה זה קיצוני(סכיזואפקטיב והפרעה). אני מתייסר על זה אבל אני לא יכול לשנות את זה אם אני עושה משו טוב זה רק בגלל שאני רוצה שאנשים יחשבו שאני טוב ואכפת לי אבל זה לא אמיתי אני לא מצליח להסתדר עם אנשים ואני מתבודד בחיים וקשה לי עם זה בהיפומניה זה נעלם הבעיה שאני לוקח תרופות שלא נותנות לי להכנס למצב הזה אני מאוד רוצה להשתנות אבל אין לי שליטה על זה אפשר להגיד שאני גם מאוד שונא את עצמי מה אפשר לעשות במקרה כזה?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 18/11/2013 | 16:50למתן שלום, לו היית באמת רע, לא היית מתייסר על כך ולא היה קשה לך עם זה. ייתכן וזה חלק מדיספוריה או דיכאון וייתכן שאלו גם מחשבות טורדניות. נראה לי כי יש צורך להעריך את מצבך מחדש ולאזן את התרופות מחדש והייתי ממליצה שתפנה לפסיכיאטר לצורך חוות דעת שניה. כמו כן, לא יזיק גם טיפול פסיכותרפי. בברכה, דר' קרני רובין -
המשך
מתן 18/11/2013 | 17:19אין לי רגישות לזולת אני לא מצליח להבין קודים חברתיים אני לא מצליח להרגיש רגשות אמפתיה חמלה ורחמים זאת הרגשה שאין לי נשמה כל מה שאני עושה זה כדי שלא ידחו אותי אבל לא מצליח באמת להרגיש ואני שם מסיכה שהיא לא תמיד עובדת או מחזיקה מספיק זמן את התרופות ניסיתי את כולן הם לא משפיעות על הקטע הזה ואני בטיפול פסיכותרפי אבל הוא לא משנה את המצב רק נותן לי מקום לדבר על זה לפעמים אני חושב שאני פסיכופט כי אני חי בהישרדות ורק פחד ויצרים מנחים אותי בחיים אני מרגיש שאין לי לב -
המשך
מתן 18/11/2013 | 17:22אין לי רגישות לזולת אני לא מצליח להבין קודים חברתיים אני לא מצליח להרגיש רגשות אמפתיה חמלה ורחמים זאת הרגשה שאין לי נשמה כל מה שאני עושה זה כדי שלא ידחו אותי אבל לא מצליח באמת להרגיש ואני שם מסיכה שהיא לא תמיד עובדת או מחזיקה מספיק זמן את התרופות ניסיתי את כולן הם לא משפיעות על הקטע הזה ואני בטיפול פסיכותרפי אבל הוא לא משנה את המצב רק נותן לי מקום לדבר על זה לפעמים אני חושב שאני פסיכופט כי אני חי בהישרדות ורק פחד ויצרים מנחים אותי בחיים אני מרגיש שאין לי לב -
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 18/11/2013 | 17:34למתן שלום, אני עדיין איתנה בדעתי מאחר והמצב מפריע לך. לי זה נשמע כמו מצב דיכאוני. נכון שיכולה להיות גם הפרעת אישיות שכזו, אך בדרך כלל לא רואים את הסבל שאתה מתאר. בברכה, דר' קרני רובין -
מתן שלום,
ר.צ. 18/11/2013 | 20:10גם לי זה נשמע כמו מצב דיכאוני. אל תחמיר עם עצמך , אתה לא פסיכופט (אחרת לא היית מתייסר), יש לך קשיים ולמדת איך להתמודד איתם כפי שתיארת. זה בטח עדיף מהתנהגויות אחרות של חוסר התחשבות בזולת, נכון? אתה פשוט צריך למצוא טיפול שיסייע לך להתמודד עם הקשיים. בהצלחה -
המשך
מתן 20/11/2013 | 15:55אני יודע שזאת הפרעה כי זה קיים לי מגיל קטן מאז שאני זוכר את עצמי בגלל זה התרופות לא משפיעות זה בלתי אפשרי לחיות ככה כי אצלי זה אחד בפה אחד בלב אני לא יכול להסתיר לאורך זמן ואנשים שמים לב לזה ומתרחקים וזה מבודד אותי מהעולם אני מאוד רוצה קשר עם אנשים אבל אני לא מסוגל אני במין פלונטר כזה יש מקרים שנופלים בין הכיסאות ואני אחד מהם כנראה -
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 21/11/2013 | 19:53למתן שלום, אני שבה וממליצה שתפנה לחוות דעת נוספת. לדעתי, בכדי להתיר את הפלונטר תתחיל לקחת פבוקסיל, שיועלה בהדרגה למינונים של 300 מ"ג. על מינון זה צריך לשבת במשך כ-3 חודשים. בברכה, דר' קרני רובין -
הטיפול שלי
מתן 22/11/2013 | 08:33הטיפול שאני לוקח הוא 30 מג אביליפיי 200 למיקטל ובונסרין 60 מג ו1 מג רספרדל שצריך להוריד לי בהדרגה אני לא יכול לקחת כדור אנטי דפרסנטי בלי אנטי פסיכוטי כי זה מעיף אותי להיפומאניה מה את ממליצה לשנות? התרופות היחידות שעוד לא עברו לי בגוף היא סאפריס וטופמקס וטגרטול אבל האביליפיי לא עושה לי תופעות לוואי כלל ניסיתי פבוקסיל בכל מיני מינונים אבל לא ל3 חודש כי אומרים שתרופה משפיעה אחרי חודש -
שכחתי גם...
מתן 22/11/2013 | 08:40וגם 300 מג סרקוול xr שאני ביקשתי במקום הרספרדל -
שאלה נוספת
מתן 22/11/2013 | 19:34הssri משפיעים אחרי חודש.. למה את אומרת שלושה חודשים? -
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 25/11/2013 | 19:46למתן שלום, המלצתי על פאבוקסיל 300 מ"ג ל-3 חודשים, מאחר ולדעתי מדובר ב-OCD ו-OCD מגיב רק לאחר 3 חודשים ולמינונים המקסימליים. היו לי מספר חולים אשר הגיבו לטיפול נוגד ה-OCD בהתקף מאני ולהם באמת צריך לתת תרופה מאזנת יחד עם ה-SSRI הניתן במינון גבוה. לדעתי בראש ובראשונה יש מקום להחליף את הבונסרין לפאבוקסיל ולהוריד את מינון הלמיקטל ל-100-150 מ"ג. את האביליפיי כמובן הייתי משאירה כמו שהוא. אני לא כל כך מבינה מדוע דרוש הסרקוואל בנוסף. בברכה, דר' קרני רובין -
ocd
מתן 25/11/2013 | 20:28זה אולי מחשבות אובססיביות אבל אין לי פעולות שאני עושה שוב ושוב ושוב אז זה בכל זאת יכול להיות ocd -
ocd
מתן 25/11/2013 | 20:29זה אולי מחשבות אובססיביות אבל אין לי פעולות שאני עושה שוב ושוב ושוב אז זה בכל זאת יכול להיות ocd -
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 25/11/2013 | 22:12למתן שלום, OCD זה או מחשבות שבאות שוב ושוב מעצמן או מעשים שעושים שוב ושוב, הרבה פעמים כדי לבטל את המחשבות ולעיתים זה פשוט דחף לעשות פעולה באופן חוזר ולכן אני אומרת שיש לך OCD. בברכה, דר' קרני רובין -
ocd
מתן 27/11/2013 | 17:24אבל ocd הוא לא מגיל ילדות גיל 5 דיברתי עם הפסיכולוגית שלי והיא אמרה לי שאין לי ocd אני כרגע מאושפז בבית חולים פסיכאטרי בצפון ויש לי שיחות עם פסיכולוגית ואני מדבר איתה כבר חצי שנה זה היה קיים מאז שאני זוכר את עצמי אף אחד לא נתקל במקרה כמו שלי יכול להיות שזאת הפרעת אישיות כלשהי את גם כתבת לי שיכולה להיות הפרעה כזאת רק שזה נדיר ולצערי אין תרופות למבנה של האישיות(הפרעה) -
שאלה נוספת
מתן 29/11/2013 | 12:32ולמה להוריד את הלמיקטל ל 100-150 -
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 01/12/2013 | 21:58למתן שלום, OCD יכול לבוא לידי ביטוי במחשבות בלבד (מחשבות אובססיביות - חודרניות שבאות בניגוד לרצון שלך). לילדים יש חשיבה מגית (שמחשבות יכולות להרוג וכו') בנוסף יש להם הרבה פעמים קומפולסיות כמו לקפוץ דרך משבצות וכו'. בדרך כלל, דברים אלה חולפים לקראת גיל 10. יש מקרים שאין הפסקה בדברים אלה וזה הופך ל-OCD. ככלל, OCD בבחורים מתחיל בגיל צעיר יותר וכאמור יש מקרים שזה ברצף מהתפתחות נורמלית. אשר לטיפול ב-OCD הוא מתחלק לשניים: 1. הטיפול התרופתי במינונים גבוהים של SSRI'S .2. בטיפול התנהגותי קוגנטיבי מאוד ספציפי. במקרה שיש רק אובססיות יש כיום טיפולים קוגנטיביים יעילים. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 01/12/2013 | 22:00למתן שלום, אשר ללמיקטל, אינני סבורה שזה הטיפול למצבך ולכן כתבתי שבראש ובראשונה הייתי מתחילה להוריד אותו למינונים של 100 - 150 מ"ג. בברכה, דר' קרני רובין -
ocd
מתן 03/12/2013 | 19:38שאלתי את הפסיכאטרית שלי גם אם היא חושבת שיש לי ocd והיא אמרה לי שאני לא אובייקטיבי ושיש לי מחשבותת שווא כי מבחוץ אני נראה בסדר אבל היא לא יודעת שבפנים אני רע ושונא אנשים ושאין לי רגשות אמפתיה אני מתבייש בזה אז רק לפסיכולוגית סיפרתי כולם אומרים לי שאין לי ocd אז אני כבר לא יודע מה לחשוב חבל שאני לא שולט על הטיפול כי אני בבית חולים באשפוז אני לא יכול להכתיב להם אלו תרופות לתת לי בונסרין 60 מג הוא כזה נורא או לא יעיל? -
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 04/12/2013 | 15:43למתן שלום, כשתתשחרר מהאשפוז הייתי ממליצה שתפנה למרפאה שמתמחה ב-OCD. בונסרין היא תרופה נוגדת דיכאון יעילה אך איננה תרופה יעילה ל-OCD. בברכה, דר' קרני רובין -
ocd
מתן 07/12/2013 | 15:13איפה יש מרפאה כזאת? אפשר לבוא אלייך? את גם יודעת איך לטפל בocd אני זוכר שלקחתי פבוקסיל הוא היה עושה לי הצפות של רגש הייתי מחייך כמו מפגר יש לי את זנ גם בלי פבוקסיל אבל הוא הגביר לי את זה -
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 09/12/2013 | 18:41למתן שלום, אם אתה מעוניין אתה יכולה להתקשר אליי לנייד 0503242021. במידה ולא אענה אנא השאר הודעה ואחזור אליך בהקדם האפשרי, עוזר לי כאשר מתקשרים מהמספר אליו רוצים שאחזור. ניתן לשלוח גם SMS. בברכה, דר' קרני רובין -
היי מתן
לילך 04/08/2014 | 13:43בן כמה אתה? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 05/08/2014 | 18:09לילך שלום, אחרי תשעה חודשים, מה זה אמור להביע? זה לא אתר להכרויות. דר' קרני רובין -
לילך
מתן 20/09/2014 | 23:12בן למה ?30
-
-
מה המייל של הרופאה רוצה לבדוק אם אפשר לגשת פרטי
צנע 18/09/2014 | 22:04שלום מישהו יכול לכתוב לי את המייל של הרופאה אני רוצה לברר איתה פרטים לגבי טיפול פרטי ולא מצליחה למצוא את המייל לא רוצה להטרידה בטלפון אלה קודם לברר מולה תודהפתח בחלון חדש-
שלח לה SMS
א 19/09/2014 | 02:35.
-
-
לוסטרל העלאת מינון
כוכב 09/09/2014 | 23:10בעיית אוסידי קשה. ניסיתי חודשיים פבוקסיל ול צערי הכדור לא עזר.לוקחת לוסטרל 50כבר שלושה ימים. מתי להעלות למאה וכן הלאה .פתח בחלון חדש-
אם אין תופעות לוואי מיוחדות
אני 11/09/2014 | 15:12כל מספר ימים אפשר להעלות מינון -
כל כמה ימים? עד למינון מקסימלי?
כוכב 12/09/2014 | 17:59אין לי משום מה תופעות לוואי. .. -
כל כמה ימים? עד למינון מקסימלי?
כוכב 12/09/2014 | 17:59אין לי משום מה תופעות לוואי. .. -
כל שבוע בערך 50 מג
אני 12/09/2014 | 22:05עד 200 המקסימלי אם צריך כמובן -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 18/09/2014 | 23:00לכוכב שלום, 1.לא כתבת לאיזה מינון הגעת באינפבוקסיל. 2.חודשיים אינו זמן מספיק בכדי להחליט אם התרופה עוזרת נגד OCD או לא כי זה לוקח כ-12 שבועות עד שמתחילה ההשפעה כנגד OCD. 3. 50 מ"ג לוסטרל איננו מינון נוגד OCD. הייתי עולה לאחר יומיים ל100 מ"ג ולאחר 5-7 ימים ל150 מ"ג ולאחר 5-7 ימים נוספים ל200 מ"ג. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
מוסיף עוד שאלה דוקטור ברשותך
חיים. 09/09/2014 | 23:09שוב שלום דוקטור וערב טוב אני מאוד חושש ממה שקורה לי , היום כולי הייתי רק גלי חום בגוף באים והולכים וכל דבר קטן שקורה לי בגוף גורם לי לעוד יותר הרגשת פחד ואני מתחיל פשוט להיכנס למעגל של חרדה שלא פוסקת והריכוז יורד עוד יותר ואני חושב רגע . עשיתי טוב? מה אכלתי? מה גרם לי ככה להיות פתאום, רחתי ידיים לא רחצתי המוח נתקע אולי הכדור עושה רע , אולי נהרס לי משהו בגוף ואיך אני בודק את זה , בלי שליטה אני מסתכל במראה ואז מרוב מחשבות על מחשבות זה עובר לי פשוט לשירים שאי אפשר לשלוט עליהם . פעם שיר כזה ופעם כזה בחשיבה . אני אשכרה הולך והראש לא איתי עד שחוזרת לי קצת עירנות ואני יותר מרוכז ואין את הטורדניות ברמה כזאת. אני לא יודע אם זה OCD באמת שאני לא יודע . אולי זה רק מחולשה וחוסר שינה זה נהיה .. ככה שמתי לב 1.מה את חושבת שהבעיה שלי? ( אני חייב לציין שאף פעם לא טופלתי במינון ל OCD) 2. אני מאוד מפחד לקחת פרוזק כי הוא מגביר חרדה בהתחלה ואינו מרגיע , ואני חייב משהו מרגיע בגלל הסומטיזציה 3. אם אקח לוסטרל ,כי הבנתי שהוא מעט מרגיע , . איזה לקחת ? סרטרליין או לוסטרל? 4. אני כבר מפחד שיש לי בעיה שאין לה הגדרה ברפואה , כי מרגיש כבר מת מבפנים ולא יודע להסביר מה אני מרגיש כלכך. מה את חושבת שכבר יש לי? תודה רבה רבה !פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 18/09/2014 | 22:53לחיים שלום, 1.אני חושבת שיש לך OCD בשילוב עם דיכאון. 2. אין סיבה לפחד מפרוזק. יש צורך לקחת בשבועות הראשונים כדורי הרגעה. 3.לOCD שאינו קשה במיוחד לוסטרל תרופה מצויינת. אין הבדל בין סרטרליין לבין לוסטרל למעט שלפעמים כאשר יש שילשולים עם לוסטרל הם אינם מופיעים עם סרטרליין. 4. כתבתי כבר שלדעתי יש לך OCD בשילוב עם דיכאון. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
דייייייי
משוגעת 09/09/2014 | 21:19כמה אפשר לסבול??? מחרדות הפרעת אישיות גבולית מחשבות כפיתיות לא דיי בכך שהחיים קשים??? אני לא מצליחה להורידד 10 קילוווו יומיים התקפי בולמוס מקיאה ומשתמשת במשלדלים ויומיים לא אוכלת רוצה להיות בריאנ לפחות בנפש אין לח כןחןת אין ליפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 18/09/2014 | 22:48ל"משוגעת" שלום, עליך לפנות למרפאה שמתמחה בטיפול בבולמיה. לדעתי לבד לא תצליחי לפתור את הבעיה. לפעמים טיפול תרופתי בנוגדי דיכאון משפר את המצב. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
להלן התוצאות של בלוטת התריס
דנה 08/09/2014 | 07:13מה קשור בלוטת התריס????? TSH 0.39 mIU/L T3- FREE 3.6 pmol/L T4- FREE 13.6 pmol/L THYROGLOBULIN Ab 69.90 IU/ml ANTI THYROID PEROXID 33.70 IU/ml VITAMIN B12 252 pmol/L האם אני עצובה בגלל בלוטת התריס? אני בת 23 . בתקופה האחרונה אני פשוט איבדתי את כל שמחת החיים שלי, בני משפחתי מתרחקים ממני ולא מדברים איתי אני כל הזמן לבד אני מרגישה בודדה כל הזמן ולא מרגישה בנוח בחברת אנשים, כל הסובבים אותי טוענים שאיבדתי את שמחת החיים שלי עוברת עלי תקופה לא טובה, אני עצובה כל הזמן, מדחיקה את הכל, לא שלמה עם עצמי, עם הסטטוס שלי שנאר קבוע תקופה ארוכה ולא נראה שהולך להשתנות בקרוב עצוב לי כי לא האמנתי שבגילי לא אהיה אפילו קרובה למטרה שלי בחיים, אני מרחיקה ממני את כולם אני נתקפת בחוסר ביטחון על יד אנשים, מאבדת את הצפון, מרגישה רע, לא מצליחה לעצור את הדמעות ופשוט רע לי, אני כבר לא יודעת מה לעשות כי אני מרגישה שאני מאבדת שליטה על התחושות שלי, על החיים שלי. בבקשה תנחו אותי מה לעשות, קשה לי לחיות אין לי חברים. בחיים לא הייתה לי אפילו חברה אחת. למה אין לי חברים??? למה לכולם יש חברים ולי אין? איך משיגים חברים? לא יודעת איך להתמודד עם החיים שלא מאירים לי פנים... האם המצב שלי בלתי הפיך? האם עדיף למות במצב שלי? כי אני עצובה מאוד כל הזמן מרגישה רע ובדיכאון קשה. אין לי עבודה אין לי חברים אין לי עבודה אין לי חיים!!! אם אין חיים אז איך אפשר לחיות?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 11/09/2014 | 22:33לדנה שלום, הנורמות בקופות החולים השונות הן שונות. לכן את חייבת לכתוב לי את הנורמות ואת קופת החולים שבה את נמצאת. ככלל, ה-TSH נראה לי שהוא בנורמה בתחום התחתון, והייתי מצפה שה-T3 יהיה בגבול העליון ואילו הוא בגבול התחתון של הנורמה. וכך גם ה-T4. לכן חשובים הנורמות של ה-THYROGLOBULIN והנורמות של ה-ANTI THYROID PEROXID. בלי קשר להאם הבלוטה תקינה או לא את חייבת, חייבת לקבל טיפול נוגד דיכאון. בברכת שנה טובה, דר' קרני רובין -
ביקשתי מהרופא שלי בדיקה של בלוטת התריס
זהבית 11/09/2014 | 23:00כולל T3 ו-T4 והנוגדים לבלוטה. הוא נתן לי רק TSH ו-T4 הוא אמר ש-T3 צריכים לשלוח למעבדה מיוחדת או משהו כזה. האם מספיקה הבדיקה שהוא נתן לי או שחשוב שייתן לי את הכול על מנת לראות תמונת מצב, יתר או תת פעילות של הבלוטה? תודה רבה. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 18/09/2014 | 22:20לזהבית שלום, בדרך כלל מספיק רק TSH ו-FT4, אבל אצלך הייתי גם בודקת נוגדנים. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
לד"ר
Daniel 29/08/2014 | 19:40במידה ומטופל יציב עם ציפרלקס 10 כמה חודשים, והוא מוסיף וולבוטרין 150 לצרכי שיפור חשק מיני, או שיפור אחר שאינו שיפור אנטי דיכאוני. האם זה ייתכן שפתאום הוולבוטרין יעשה הרעה במצב הרוח או הנפשי? כלומר בימים הראשונים לפני ההשפעה המלאה של הכדור. ידוע לי שבתחילת טיפול בנוגדי דיכאון לפעמים יש החמרה במצב, או הרעה - אך פה מדובר על יציבות נפשית עם כדור אנטי דיכאוני(להלן ציפרלקס) ובהוספת אנטי דיכאוני חדש (להלן וולבוטרין 150) פתאום המצב מתדרדר ונהיית הרעה במצב (למרות שלפני הוספת הוולבוטרין המצב היה אחלה) איך ניתן להסביר את זה? זה נפוץ למרות שהמצב היה יציב? ניתן להסיק שזה אכן מהוולבוטרין? מה דעתך על התופעה? תודהפתח בחלון חדש-
אני גם חוויתי את זה
יאיר 29/08/2014 | 23:14אני מטופל באפקסור xr 225 מ"ג ובהמלצת הפסיכיאטר הוספתי וולבוטרין xr 150 מ"ג לשיפור התיפקוד המיני ולאחר מכן נעשיתי חרדתי יותר, ונאלצתי להפסיק את הוולבוטריו. (למרות שלתיפקוד המיני זה עזר) אצלי ההחמרה התבטאה בחרדות ולא בדיכאון. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 01/09/2014 | 16:19לדניאל שלום, התגובה לתרופות היא מאוד אינדיבידואלית. לחלק הוספה כזו עוזרת ולחלק אין לה שום השפעה ואילו לחלק היא גורמת להיתדרדרות. יתרה מכך, בד"כ יכולה להופיע ירידה לפני שיפור במידה והכדור אכן עושה משהו. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 01/09/2014 | 16:23ליאיר שלום, הוולבוטרין היא תרופה ממשפחת ה-NDRI אשר מבוססת על עיכוב של ספיגה חוזרת (reuptake) של דופמין ונוראדרנלין, כמו כן כאנטיכולינרגית הפועלת על קולטנים ניקוטיניים. ייתכן שפעילויות אלה במיוחד על הנוראדרנלין גרמו לעלייה בחרדתיות. בברכה, דר' קרני רובין -
במיוחד על הדופאמין
אדם 02/09/2014 | 17:06שהוא המוליך עצבי הכי מעורר שיכול במיוחד להגביר חרדה -
הוא יעיל ל מי שיש לו adhd?
אני 03/09/2014 | 16:59הבנתי שנותנים אותו למי שיש לו הפרעות קשב וריכוז וריטלין לא הועיל לו למרות שהוא לא מותווה להפרעה הזו -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 04/09/2014 | 17:43לאני שלום, יש הטוענים שהוא יעיל ב-ADHD. הניסיון שלי לא היה מזהיר ביותר בתחום זה. יצוין כי מי שאינו מגיב טוב לריטלין, יש מקום לנסות אצלו את האדרל ואת הויוונס. בברכה, דר' קרני רובין -
אלה תרופות שצריך לקחת משכנתא בשבילם
אני 06/09/2014 | 16:31אומרים שהויאפקס טוב לadhd או חלק מה tca -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 09/09/2014 | 11:47לאני שלום, הצדק איתך שהתרופות מאוד יקרות. הייתי מציעה שתפנה לוועדת הסל בבקשה להכניס את התרופות לסל או לפחות לוודא שהן יירשמו בפנקס התכשירים של מדינת ישראל, דבר שיוזיל את התרופות ממילא. (יש סיכוי שהרישום של הויונס יסתיים ואז מחירו יוזל). בברכת שנה טובה, דר' קרני רובין -
הוינס
אני 09/09/2014 | 15:06עומד להיכנס לסל התרופות? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 18/09/2014 | 22:07לאני שלום, בשלב זה ההמלצה של המועצה הלאומית לפסיכיאטריה היא להכניס לסל את התרופה לילדים ונוער עד גיל 18. עצם הרישום בפינקס התכשירים הוא בוודאי ההכנסה לסל עד גיל 18 יוזילו ממילא את מחיר התרופה. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
דסקינזיה מאוחרת
ליליאן 09/09/2014 | 12:20האם קנביס רפואי יכול לעזור נגד דסקינזיה לאחר רספירדל?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 18/09/2014 | 22:02לליליאן שלום, לא ידוע לי שקנביס עוזר נגד זה. כמה זמן עבר מאז שהפסקת את הרספרידל? בברכה, דר' קרני רובין
-
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד